Pracovní zasedání HZS se SH-ČMS
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
Tak nějak nechápu smysl tohohle jednání:
http://www.mvcr.cz/rs_atlantic/project/ ... p?id=41572
Proč by mělo SH-ČMS řešit věci typu vzdělávání a odborná příprava členů jednotek požární ochrany nebo problematika operačního řízení jednotek požární ochrany? Neměly by se tyhle věci řešit spíše se starosty obcí potažmo veliteli JSDH nebo tak něco?
-
Příspěvek od Kuba Kotacka » 12.05.2008 15:21
Víš, sám jsem členem SHČMS, ale některé myšlenkové pochody a kroky "ústředí" prostě nepochopím. SHČMS je občanské sdružení působící na úseku PO. Ať se na to dívám jak se dívám, nevidím nikde spojitost, ani teoretickou mezi GŘ HZS a ústředím SHČMS, takže toto jednání je patrně dokazování si důležitosti "pantátů" SHČMS nic jiného. nějakou odbornou přípravu by mohlo diskutovat a rozvíjet, či organizovat GŘ, ale to snad pro JSDH, tudíž ne pro občanské sdružení, ale skupinu lidí jmenovanou starostou... Prostě NECHÁPU...
Jo kdyby tohle náhodou někdo četl z ústředí SHČMS, tak by se měli zamyslet, jak dostat do SDH nějaké peníze na sport dospělých. Co na ústředí šlape jak hodinky je úsek mládeže, tam se umí postarat o finance, dotace, pořadatelskou podporu a tak, ale pro velitele, či sport..... škoda slov. Jsou tam lidi kteří to dělají jen kvůli frčkám na rameni a ne kvůli lidem...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
To jsem rád, že nejsem sám, komu spojení SH a GŘ nějak nesedí. Už se těším, až si pozvou včelaže a zahrádkáře
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:21
Je mi to k smíchu jak se občanské sdružení chlubí činností jednotek požární ochrany, jak na svých valných hromadách čtou počty výjezdů JPO, v mnohých obcích řídí činnost jednotky starosta nebo výbor SH-ČMS a všichni členové těchto jednotek si mylně myslí, že to tak být má. Ještě štěstí, že odbornou přípravu už zaštíťuje HZS ČR a ne SH-ČMS jak tomu bylo dříve. Je to hloupost, aby sdružení projednávalo odbornou přípravu JPO, ale v této republice je možné asi vše.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
spousta lidi tomu nerozumi a jde preci JEN o prachy! Me taky hejtman rikal co furt chcete, vzdyt my vam prachy na vybavu davame a pak jsem zjistil ze jen u nas na kraji jsou to 2 mega pro SH CMS a pro obce nic. A podivejte se kolik SH CMS dostava na cinnost, no tak neco musi prodat, takze se doctete, jak pan starosta je rad za uspech pri ziskani novych hasicskych vozidel apod. JJS
-
Asociace velitelu dobrovolnych jednotek, ktery by se spolecne se Svazem mest a obci mel stat JEDINYM partnerem GR HZS pri jednani o JSDH, zakonech apod. JSDH zrizuje obec a tak jej zadne obcanske sdruzeni nemuze zastupovat! JJS
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.05.2008 15:21
Pokud se řeší problémy obecného charakteru na úrovni ministerstev nebo generálních ředitelství,těžko budou tyto orgány komunikovat přímo s jednotlivými obcemi.To lze asi jen v konkrétních případech týkajících se jednotlivých obcí,případně např. územních odborů.Vést diskusi o obecných problémech s účastí několika stovek nebo tísíců zástupců obcí nebo jednotek je nemožné.Proto by se měla tato jednání vést s nějakou (nebo několika) zastřešující organizací,která bude jednotky,potažmo obce zastupovat.Žádná taková organizace tady ale není.SH ČMS z tohoto stavu neustále profituje,přestože legislativa se změnila a v mnoha obcích už jednotka funguje nezávisle na tomto občanském sdružení.Navíc čím dál více ztrácí důvěru těch členů,kteří se místo na požární sport zaměřují spíše na zkvalitnění práce jednotky,zvýšení akceschopnosti a odbornou přípravu členů.Toto sdružení si jistě zaslouží uznání především za práci věnovanou dětem a dorostu,ale pro jednotky se toho v tomto sdružení moc nedělá.Proto si také myslím,že dokud se činnost SH ČMS nezaměří více na pomoc jednotkám a nezíská zpět důvěru dobrovolných hasičů,nemělo by jednotky na žádných jednáních zastupovat.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Akorát doporučuji jiný název, než "Asciace velitelů...." Až příliš se to podobá názvu jiné asociace, aby si nás nepletli. I když s..t budou na obě, takže o co jde ) Nadto já nejsem "asociál" ))))
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.05.2008 15:21
Než jsem zplodil ten svůj příspěvek,řekl to Jiří Sucharda za mě.Přesně takový subjekt,jaký navrhuje,jsem měl na mysli a neváhám se do něčeho takového zapojit.
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 12.05.2008 15:21
Vlci zastupují ovce ) Nenechme se sežrat...
-
i kdyz nekdy s tvymi nazory ne zcela souhlasim, za prislovi tri hvezdicky )).JJS
-
Příspěvek od Kamil Holek » 12.05.2008 15:21
Plně souhlasím. Z vrchu tam jdou peníze, ze spodu odvádíme příspěvky a výstupy směrem k nejnižším organizacím - žádné.A o kvalitě práce, to se nedá vůbec komentovat - viz např. test na odbornost Hasič. Akorát se dotuje nefunkční Výzbrojna.
-
- Filip Foukal
-
Já jen doufám, že si toto někdo z ústředí přečte. a nejlíp sám "šerif". O Výzbrojně se mi ani nechce psát, protože rozčilovat se už v pondělí nechci. Snad jen, že kdyby ji zavřeli, tak to bude pro hasiče jen přínos. Dražší obchod neznám a to jejich chování a přístup obdivuju. Např.Fa Zahas: Zavolám co chci a jak platit a od 2 max. 3 dnů to mám doma pomocí PPL. Výzbrojna: Zavolám co chci, řeknou mi že to objednají ať se stavím za týden, přijedu za týden, zboží je "někde na cestě" ať se stavím za tři dny, za tři dny volám jestli to tam je, a oni mi řeknou že ne, že to objednají, tak se s nimi rozloučím a bylo mi ctí, ať si to prodají komu chtějí, raději zavolám někoho jiného. 10 dní v prachu a já stále nemám to co chci. Nevím jak to funguje jinde, ale ve Zlíně takto. čest jejich památce.
-
Příspěvek od Ladislav Čablík » 12.05.2008 15:21
Plně bych se chtěl stotožnit s JJ Suchardou Asociaci velitelů beru všemi deseti !! Názor že do těchto mocipánů a VPO se cpou prachy shora sdola a kde nic tu nic je výstižný!! A Kubo ve Zlíně mám ty samé zkušenosti, ale i jinde Vsetín atd. No a o Vsetíně tady ani nechci psát protože je mi na zvracení !!!!!!!!!! BLUEEEE FUJ HUMUS
-
Ahoj, kampaň na oddělení žádnou dělat nemusíš, protože ústředí, nebo resp. celé SHČMS NEMÁ z právního hlediska ŽÁDNÉ spojení s jednotkama. A to ani s JSDH obce. SHČMS je občanské sdružení. Stejně jako např. včelaři, rybáři, či chovatelé drůbeže....
Jednotku zřizuje obec a její členy stejně jako jejího velitele jmenuje starosta. To jen "nahoře" si toto stále neuvědomují.
Jednoduše a s malou nadsázkou ústředí SHČMS NEMÁ s "mokrýma" dobrákama NIC společného.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz