První páska.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:21
vzdyt se podivejte na zakon o Mestske (obecni) policii, tam clovek nastoupi jako straznik a po 10 letech sluzby odchazi jako straznik bez sebemensich vyhod, vysluh apod. Dela snad prilis odlosnou praci od PCR? JJS
-
Příspěvek od tomáš marný » 12.05.2008 15:21
já nevím jak vy ostatní, ale já do práce chodím kvůli penězům a proto se mi taky nelíbí, že mi snížili plat. Ale odcházet určitě nehodlám, protože mě hasičina baví. Mám to štěstí, že můžu dělat svůj koníček a někdo mi za to ještě platí.V SDH nás dělá asi 6 co pracujem u HZS a můžu vám říct, že jsme v našem sboru asi jediní co to opravdu dělají zdarma. Jinak jsem taky dobrovolný hasič a to v JPO 2 a můžu vám říct, že když si spočítám co mají kluci, kteří jsou v této jednotce placení za refundaci a plat tak to vychází hodinově moc pěkně. To jen na okraj, že i když se někdo tváří tak ,že něco dělá zdarma tak to tak zrovna nemusí být.Hodnosti mě nezajímají na ty kašlu to jsou pořád dokola kecy o h.....u.A takový ty trapný hlášky ať jde někdo dělat jinam mi připomínají kecy našich pánů úředníků z kraje a gř a je v nich cítit závist. A teď mě roztrhejte na kusy.
-
Příspěvek od MARTIN NOVOTNY » 12.05.2008 15:21
Chlapy no ja nevim furt brečite že mate malo a atp. ale uvedomte si že zas tak malý penize to fakt nejsou.Po roce 18000kč čistýho-to zas neni tak málo a dovolim si tvrdit že takovej plat nema polovina pracujicich lidí. A kdyz si vezmu že je to plat hasiče max po kurzu a bez další kvalifikace tak je to az moc dobrý.Sakra uvedomte si že vetšina z vás bere neco mezi 20-25ticici čistýho tak co by jste ještě chteli????
Vím že si myslite něco o riziku prescasech atp ale kdo to dneska nepodstupuje???
A pokud opravdu si myslite že jste tak nedocenení a mizerne placení tak proc to nezabalite a nezkusíte to zamestnanci v podniku nebo jinde...třeba pak se na to budete dívat jinak.
-
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 12.05.2008 15:21
To Matin Novotný: Můžeš mi říct, kde žiješ???????
Hasiči (i policisté a ostatní záchranáři) podstupují každou směnu riziko větší než si asi dokážeš představit... Ukaž mi někoho z civilistů (vím, že pár odvážlivců by se našlo, ale není jich moc) kdo poleze do hořícího baráku, kde neví co na něj číhá nebo zastaví u autonehody aby pomohl. Lidi nejsou schopný pomoct ani když vidí bezvládné tělo na ulici natož při takovéhle situaci... Jestli si myslíš, že 20000,- je pro takového člověka dostatečná satisfakce, tak jsi se asi zbláznil ne???
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Tomáš S » 12.05.2008 15:21
To Matin Novotný: Tak jak jsem tu četl tak fakt nevim kde jsi to vzal. Já jsem u HZs 5 let a jsem v 3 platové třídě a 2 stupni. No a plat jsem měl - 17500,- . Je teda pravda že jsem byl týden na opakovacim kurzu ale jak můžeš mít po roce 18000,- čistého tak to nevim. No a jak všichni nědí tak základ je ve 3 třídě a 2 stupni - něco málo přes 18 tisíc. A jak jsi psal o tom že proč se na to nevykašleme. Dle mého názoru - To všichni děláme jako poslání a hlavně nás to baví. Ale riziko jak to psali kolegové je uplně někde jinde něž u osoby která dělá u pásu .- tam ho nemůže přejet auto apod.
-
Příspěvek od barkas barkas » 12.05.2008 15:21
Chlape,kde žiješ ty?Co se týká platů tak Ti ti to řeknu takhle,řadový hasič po 4 letech praxe a několika specializačních kurzech s rodinou a dvěma dětmi bere bratru kolem tady proklamovaných 18 000kč. plus mínus.
Myslíš si že je to nějaký extrémní nadstandart?Jak jsem už psal,ber na vědomí že naše pracovní doba má 240-264 hod. v měsíci.
Pokud to vydělíš vychází Ti nějakých 12 000kč za normální pracovní dobu která činní 160 hod. v měsíci jako u ostatních pracujících a to zase takový ranec v dnešní době není,nebo jo?
-
Příspěvek od barkas barkas » 12.05.2008 15:21
Chtělo by si to pročíst nový zákon č.361/2003 o kterém to všechno je a možná se o tom co děláme a jak vlastně fungujeme dozvědět víc než začneš posuzovat jestli berem hodně nebo málo.
-
Příspěvek od k-fire » 12.05.2008 15:21
je sice fakt, že jsi v práci 240 hodin, ale kolik z nich opravdu pracuješ, vím o čem mluvím, dělal jsem u HZS ČR 12 let a to na výjezdu , tak vím že riziko je, taky jsem to zažil, když ustoupil dým a člověk viděl kam lez a co se mohlo stát...... schválně si spočítej kolik hodin opravdu pracuješ v tom riziku, jestli ti vyjde 160 hodin jako když někdo musí makat 8 hodin každej den, tak pak klobouk dolu. Jinak nechci znevažovat Hasičskou profesi ale myslím, že peníze nemáte úplně špatné
No a ted mě pranýřuj
-
Příspěvek od Milan Churý » 12.05.2008 15:21
Ano - 240 hodin - nemýlím-li se ve 24cítkách - jedenáct dní v- řekněme práci, průměrně dvacet dní doma. Nezdá se ti to obráceně než u běžných zaměstnanců? A pod výsluhákem - což není zanedbatelná výhoda! A jaký je poměr výcvik:vlastní zásah: školení:odpočinek?
-
Příspěvek od miroslav černoch » 12.05.2008 15:21
Kde přišel Martin Novotný111na těch 18000 a troškuvíc? zde
"po roce u hzs mam trosku vic nez 18tis.cisteho ", to napsal karloss .Tedy těsně po skušební době ..... asi
-
Z tvého příspěvku jsem zcela ZMATEN: do práce chodíš kvůli penězům(to ještě jakš takš beru)-v zápětí nehodláš odejít(přesto že tě málo platí)-hasičina tě baví- pak máš to štěstí s tím koníčkem co tě za to platí - a hned na to počítáš jak hodinově pěkně jsou na tom kluci z JPO II za refundace - No trhat tě nebudu na kusy - a né na okraj ale od středu : RADA zní: jdi to dělat jen dobrovolně za ten pěkný hodinový refundační plat - a to nejsou kecy - myslím to vážně.... a navíc uvolníš jedno slušně placené místo jinému..
-
Příspěvek od Honza O. » 12.05.2008 15:21
... docela pánové nerozumím tomu, co vlastně chcete říci...
OBA jste sloužili - dle Vašich slov- jeden u policajtů, jeden u hasičů - a OBA jste jen tak přešli někam jinam... Asi za lepším, že?? Nebo to bylo o něčem jiném ?? Protože jinak ty Vaše výlevy nejsou naprosto k pochopení, protože pokud to bylo u "statu" tak perfekní a máme se evidentně jak prasata v žitě... tak mám jednu malou otázku - PROČ SE V TOM NEPRASÍTE S NÁMI???
-
klidně pokecáme - máš- li ICQ cinkni, tady nebudu zabírat tolik prostoru!
-
Příspěvek od Daniel Kopec » 12.05.2008 15:21
Nejdřív jsem nechtěl vůbec vstupovat do této diskuze,neboť mi připadá,po přečtení některých příspěvků,že sem "chodí"
asi lidi,kteří vůbec neví vo co GO.Něco se ve mě ale hnulo a právě proto a právě jim věnuji pár svých postřehů a některé věci jim trochu vysvětlím"jinak",když nepochopili nic doposud vyřčenými debatami.
Nejprve,kdo jsem a kde dělám:jsem hasič,ta poslední pleva v našem vnitráckém krásném systému.dělám již cca 10let na stanici č 1 za směnu C v Praze.různé kurzy a specializace,jsou samozřejmostí,lezec,vůdce malých plavidel,obsluha výškové techniky,nějaký to elektro,pila,bývalý člen SAR a nějaký ty paběrky ještě....
1/svůj plat nikomu říct nesmím,ale jestli má někdo velkou potřebu to vědět,bylo to teď v lednový výplatě asi o tři tisíce výc než tu někdo psal,že měl....Klidně bych to řekl normálně,za svůj plat se nestydím a nestyděl bych se ani kdyby to bylo dvakrát tolik,ale prostě nesmím.
2/Tuto práci rozhodně nedělám jako koníčka,jsem totiž dle mého názoru normální a mé koníčky jsou naprosto jiné,než nakládat něčí mozek rukama,vytahovat z auta týpka,co nemá čtvrtku těla a uklidňovat ho při tom,že to bude v pohodě,nebo tápat někde ve sklepě s bolestí v každém pohybu a s prdícim dejchákem na zádech,to prostě moje koníčky nejsou,o dalších věcech se rozvádět nebudu.
3/Hrdej jsem maximálně tak na svýho tříletýho kluka a doufám,že z něj vyroste něco pořádnýho a pak budu teprv hrdej,v práci se sice taky občas zadaří něco hezkýho na co by mohl být člověk hrdej,ale vo tom to je tak z 30procent.
4/ano správně,dělám to totiž pro prachy,že se někomu zdá,že bereme moc,no to se zdát může,ale právě proto,to děláme,žejo.tedy,děláme to spíš díky slibům co slibujou od chvíle kdy jsem nastoupil,vždycky jsem věřil,že to bude lepší,ale byl jsem mladej a blbej,blbej už ale bejt nechci a hlavně,koho by nenasralo,že ti slíběj 7 procent navýšení platu,ktrý mimochodem mělo bejt zákon nezákon,prostě inflace existujem ať chcem nebo ne.No ale že nám zakážou si i normálně přividělat bokem a udržovat se tak trošku ve světě "normálních"lidí,a ničím to nevykompenzovat,to je nasírací obzvlášť,o dalších asi deseti problémovejch bodech v novém zákoně nemluvě.
5/No a nakonec,pro ty závistivce:Jestli někomu leží vejplata nás,kteří se bouříme v žaludku,měli by jste vědět,že největší požírači peněz sedí mnohem výš a že jich je mnoho...říkají si dneska vrcholový manageři a opravdu nevím co dělají jediný co vím,že jejich platy jsou mnohem výše a co by civila mohlo nejvíce nasrat,je to,že tihle pánové mají nárok na hodně pěknou výsluhu,narozdíl od nás,u normálního hasiče se výsluha vyšplhá maximálně tak na 15-až 17 tisíc,po třiceti letech služby,ale u těch "lepších"nadlidí to může při troše dobrý vůle dělat až 40tisíc měsíčně.Takže minimálně to by byl důvod pro ty co se jim zdá divný,co se nám to vlastně nelíbí
No,radši budu končit,stejně jsem nenapsal všechno co jsem chtěl.jenže to bych to datloval hodně dlouho,protože kurz datlování je asi to jediný,co nemám.tak to jsem zvědav na ty šutry co budou lítat
-
Mimochodem,to,že může mít někdo po nástupu 18000,-,to je taky možný,podle novýho zákona,to je fakt,započítává se totiž i praxe za práci,kterou dělal ten člověk před tím,pak ještě stačí,když bude dělat na výjezdu s vasokým počtem událostí a je to.ten zákon je prostě blbej!!!!!!
Pak tu někdo říkal,že se snad válíme nebo co,nebudu nic předstírat,ano většinu času nic neděláme,ten soustružník taky pořád netočí kličkou,nastaví a mašina jede,tohle ale rozebírat nechci,hlavně nechci porovnávat,neporovnatelný,já nevím,opravdu nevím jak to chodí jinde,ale u nás v praze děláme poměrně hodně a takovejch těch vyždímacích zásahů je do měsíce tak dva v průměru,to jsou ty zásahy,co si člověk říká,že to snad nemá ani zapotřebí a půjde k popelářům,po takovejch zásazích,kdyby se klidně měsíc nic nedělo,tak si myslím,že by ta suma za kterou děláme byla adekvátní,ale pak jsou ty ještě stovky čuček a psychycky náročnejch zásahů,ale nikomu z nás to neva,ba naopak,klidně by jsme toho zvládli víc,ale ty prachy....Vždyť,ten kdo musí platit nájem a jiný věci a má manželku na mateřský,tak má co dělat aby vůbec přežil natož aby si dopřál taky nějakou tu zábavu,která je v životě přeci důležitá,nemůže člověk jen pracovat.sakra kam jsem to sklouznul....
-
Omlouvám se za hrubky,ale psal jsem to trochu v afektu...
-
tvůj příspěvek beru, konečně věcné vyjádření a ne KAKTUSOVSKÉ popichování - mzdu Vám nikdo nezávidí- jen konstatujeme, že je slušná - nic víc - nic míň. A synkovi přeji ať se daří.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz