to: Fireman_Ex-professo
Pane to jsem velice rád, že jste konečně dospěl k tomu, že nový zákoník práce dovoluje pouze 12 hodin výkonu práce v jedné směně. Přechodem k HZS podniku by jsem nic nevyřešil, protože HZS podniku se potýká se stejným problémem. Ani nechci přecházet k jinému zaměstnavateli to přece problém špatných právních předpisů neřeší. Myslel jsem si, že jste příslušník HZS ČR. Doporučoval bych, aby jste si prostudoval potřebné předpisy dříve než začnete psát do diskuse. Taky kdyby jste četl pozorně mé příspěvky. Vy máte názor, že na chodu JSDH to nic nezmění. Já říkám, že změní. Přesvědčovat Vás však nebudu. Pokud by se nový zákoník týkal i HZS krajů tak by jste přišel na ty změny sám i bez diskuse. Pane my vykonáváme službu v jednotce jako své hlavní zaměstnání stejně jako hasiči u HZS tak proč pro nás platí jiné právní předpisy? Máme pouze jiného zřizovatele, ale obec je dle mého názoru základním územním celkem státu.
Zákoník práce - nový
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Zdenek 675 » 12.05.2008 15:21
pohotovost
paragrafy jsou tak složitá věc že se v nich nevyznají ani odborníci.Jako silničář v zimě složící turnus po12hod na směnu že hodiny které budou psány jako pohotovost sloužím v nedalekém penzionu takhle to jde obejít vedle hasičárny si zařidte klub s jinou adresou a držte pohotovost v klubu.
paragrafy jsou tak složitá věc že se v nich nevyznají ani odborníci.Jako silničář v zimě složící turnus po12hod na směnu že hodiny které budou psány jako pohotovost sloužím v nedalekém penzionu takhle to jde obejít vedle hasičárny si zařidte klub s jinou adresou a držte pohotovost v klubu.
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:21
to: Zdeněk 675
Ahoj. Já vím, že to jde takto obejít, ale mě štve, že hasiči kteří jsou jednou ze složek státu ať jsou zaměstnáni u města by měli odejít sloužit pohotovost do jiné ač městské budovy a ti které zaměstnává kraj už nikam chodit nemusí protože oni mají výjimku nebo přímo svůj zákon, který jim pohotovost na pracovišti umožní sloužit. Proč to nejde také pro hasiče, které zaměstnává město?
Ahoj. Já vím, že to jde takto obejít, ale mě štve, že hasiči kteří jsou jednou ze složek státu ať jsou zaměstnáni u města by měli odejít sloužit pohotovost do jiné ač městské budovy a ti které zaměstnává kraj už nikam chodit nemusí protože oni mají výjimku nebo přímo svůj zákon, který jim pohotovost na pracovišti umožní sloužit. Proč to nejde také pro hasiče, které zaměstnává město?
-
Příspěvek od Ex-professo » 12.05.2008 15:21
to Jenek
Děkuji za doporučení, "služební" zákon se snažím nastudovat jak se jen dá. Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že existuje co kraj, to jiný výklad. Momentálně se čeká jak si to "sedne". Stejné to zřejmě bude i se ZP. K tomu bohužel oficiální výklad nemám, jen ten z uvedených www stránek.
Vzhledem k tomu, že je to Vaše "bible" očekávám od Vás nějaké řešení nebo návrh jak tento problém vyřešit. Za tu dobu našeho plkání se v ZP zřejmě celkem dobře orientujete a já se konečně dovím, jaké chyby jsem se ve svém návrhu řešení dopustil ( mimo těch 24 hod.). Rád se ponaučím, protože i já mohu mít zaměstnanecký poměr.
Jsem rád, že jste položil takovou otázku, neboť jsem zvědavý na odpovědi.
Děkuji za doporučení, "služební" zákon se snažím nastudovat jak se jen dá. Bohužel z vlastní zkušenosti vím, že existuje co kraj, to jiný výklad. Momentálně se čeká jak si to "sedne". Stejné to zřejmě bude i se ZP. K tomu bohužel oficiální výklad nemám, jen ten z uvedených www stránek.
Vzhledem k tomu, že je to Vaše "bible" očekávám od Vás nějaké řešení nebo návrh jak tento problém vyřešit. Za tu dobu našeho plkání se v ZP zřejmě celkem dobře orientujete a já se konečně dovím, jaké chyby jsem se ve svém návrhu řešení dopustil ( mimo těch 24 hod.). Rád se ponaučím, protože i já mohu mít zaměstnanecký poměr.
Jsem rád, že jste položil takovou otázku, neboť jsem zvědavý na odpovědi.
Ex-p
-
Příspěvek od Daniel HOLUB » 12.05.2008 15:21
kde to vázne???
Ta pohotovost na pracovišti mne moc zajímá, už je duben, co se u vás změnilo?? Dodržujete ZP nebop jste našli skulinku, jak ho .... ????
Ta pohotovost na pracovišti mne moc zajímá, už je duben, co se u vás změnilo?? Dodržujete ZP nebop jste našli skulinku, jak ho .... ????
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:21
re:Daniel Holub
Děláme to tak, aby jsme nebyli v rozporu se zákoníkem práce.
Dle mého názoru je to zákoník, který je nesmyslný a neměl vyjít vůbec v platnost. Dá se to udělat tak, že hasiči odejdou sloužit pohotovost do jiné budovy a nebo jsou ze své vlastní vůle na služebně (čemuž samozřejmě zaměstnavatel nebrání), ale po tuto dobu nepobírají peníze za pohotovost, ale za ochotu můžou dostat odměny, nebo se navýší osobní hodnocení. Takto to dle mého názoru jde dělat.
Ale podotýkám, že to je jen můj názor!
Děláme to tak, aby jsme nebyli v rozporu se zákoníkem práce.
Dle mého názoru je to zákoník, který je nesmyslný a neměl vyjít vůbec v platnost. Dá se to udělat tak, že hasiči odejdou sloužit pohotovost do jiné budovy a nebo jsou ze své vlastní vůle na služebně (čemuž samozřejmě zaměstnavatel nebrání), ale po tuto dobu nepobírají peníze za pohotovost, ale za ochotu můžou dostat odměny, nebo se navýší osobní hodnocení. Takto to dle mého názoru jde dělat.
Ale podotýkám, že to je jen můj názor!
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz