zajištění požární ochrany v jiné obci
Dobrý den,
pánové chtěl bych se zeptat, jestli náhodou někdo nemáte po ruce formulář smlouvy " o zajištění požární ochrany" v jiné obci, než která je "domovskou" obcí JPO. Na netu jsem nic nenašel.Popř. bych uvítal diskuzi k tomuto tématu. Jaké jsou pro a proti. Také by mě zajímalo kolik takové obce přispívají na provoz JPO. Je mně jasné, že je to podle finančních možností, ale jde mně především o poměr - výše rozpočtu obce : finančnímu příspěvku jiné obci.
Dík
zajištění požární ochrany v jiné obci
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:20
Smlouva
Nechci Tě navádět k nekalostem, ale ze smlouvy toho moc nekouká. Já se snažím již uzavřené smlouvy nechat doběhnout a nové neuzavírat. Důvod je prostý - FINANCE. Většinou se to týká malých obcí se značně omezeným rozpočtem, takže ten příspěvek třeba u nás je tak 5000 za rok. Je to jak když plivne a navíc to zmizí v rozpočtu města a hasiči z toho nemají užitek. V případě výjezdu do smluvní obce to sotva pokryje náklady na výjezd. Podstatně lepší je aby si žádající obec zřídila alespoň požární hlídku. Podle poplachového plánu do té obce pojedeš ať smlouvu máš nebo ne, jenže pak už ti náklady na výjezd proplácí kraj a peníze jsou vázány na zajištění akceschopnosti. Pak si hasiči můžou ke konci roku koupit ještě nějaké vybavení na které už nezbyly peníze. Nejde o to že by si té obci nechtěl pomoct, ale musíš myslet na ekonomiku své jednotky a té obci pomůžeš tak, že jim například pomůžeš vytvořit tu požární hlídku.
Nechci Tě navádět k nekalostem, ale ze smlouvy toho moc nekouká. Já se snažím již uzavřené smlouvy nechat doběhnout a nové neuzavírat. Důvod je prostý - FINANCE. Většinou se to týká malých obcí se značně omezeným rozpočtem, takže ten příspěvek třeba u nás je tak 5000 za rok. Je to jak když plivne a navíc to zmizí v rozpočtu města a hasiči z toho nemají užitek. V případě výjezdu do smluvní obce to sotva pokryje náklady na výjezd. Podstatně lepší je aby si žádající obec zřídila alespoň požární hlídku. Podle poplachového plánu do té obce pojedeš ať smlouvu máš nebo ne, jenže pak už ti náklady na výjezd proplácí kraj a peníze jsou vázány na zajištění akceschopnosti. Pak si hasiči můžou ke konci roku koupit ještě nějaké vybavení na které už nezbyly peníze. Nejde o to že by si té obci nechtěl pomoct, ale musíš myslet na ekonomiku své jednotky a té obci pomůžeš tak, že jim například pomůžeš vytvořit tu požární hlídku.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky