Zásah v zahraničí?
Chci se zeptat, pokud již někdo někde stihl nastudovat legislativu EU, zda-li bude možné zasahovat i v zahraničí? Jde mi o to, že mi jsme na Železné Rudě cca 2 km od hranice s Německem a před vánoci se stala událost na německé straně, kde byl sražen řidič. Událost byla nahlášena čechem na naší 112, mezi peřchody. Takže OPIS tam vyslal Nýrskou záchranku a nás, jako první, jelikož jsme nejblíž. Po příjezdu k závorám nám celníci řekli, že to je asi 500 za celním prostorem na Německé straně, takže jsme se vrátili jakožto RZS. A chudák sraženej musel čekat na německou záchranku ze Zwieslu - cca 15 km. Takže jak to bude nyní po našem vstupu do EU ? Budeme moc jezdit "skrz" závory až do " Říše "? .FoX
Zásah v zahraničí?
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Pavel Cox » 12.05.2008 15:18
Už by to mělo jít ne?
Nebyli už před vstupem do EU mezi našim státem a Německem udělaná dohoda o vzájemné výpomoci? Navíc teď po vstupu do EU by to podle mě mělo jít ještě snáz. Ale to jsou neověřené informace. Zajímavý, že se k tomu doteď nikdo nevyjádřil. Je to dost zajímavý a důležitý dotaz. Je docela možný, že třeba jenom celníci nebyli dostatečně poučení. Ona ta legislativa je už takhle dost složitá a že existuje nějaká mezivládní dohoda jim možná unikla. Mám pocit že nějaká taková dohoda totiž byla uzavřená. Teď je otázka, jestli by byla platná i po vstupu do EU, protože spousta starých nařízení přestala aut. platit.
Nebyli už před vstupem do EU mezi našim státem a Německem udělaná dohoda o vzájemné výpomoci? Navíc teď po vstupu do EU by to podle mě mělo jít ještě snáz. Ale to jsou neověřené informace. Zajímavý, že se k tomu doteď nikdo nevyjádřil. Je to dost zajímavý a důležitý dotaz. Je docela možný, že třeba jenom celníci nebyli dostatečně poučení. Ona ta legislativa je už takhle dost složitá a že existuje nějaká mezivládní dohoda jim možná unikla. Mám pocit že nějaká taková dohoda totiž byla uzavřená. Teď je otázka, jestli by byla platná i po vstupu do EU, protože spousta starých nařízení přestala aut. platit.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:18
Zahraničí
Nedávno někde psali, že vrtulník plzeňské záchranky letěl do Německa...
Nedávno někde psali, že vrtulník plzeňské záchranky letěl do Německa...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky