Reference na přilbu CALISIA AK 06
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Reference na přilbu CALISIA AK 06
Příspěvek od David » 05.09.2011 12:43
Zdravím všechny,mam prosbičku :naše jednotka uvažuje o koupi nových zásah. přileb ,do užšího výběru se nám dostala přilba CALISIA AK06 .Rad bych znal Vaše zkušenosti s touto přilbou . Jsme "jen" JPO V a z našeho pohledu se nám zdá vyhovující ,ale rádi bychom znali názor uživatelů z praxe. Díky David
-
Příspěvek od Miroslav Maštalíř » 05.09.2011 20:50
Ahoj jsme JPO III, v jednotce máme 6 nových typů a 8 starších, a zatím naprostá spokojenost, nevím o tom že by s ní měl nějaký kluk od nás problémy, co se týče nošení i používání. Na hlavě sedí dobře, jen pokud budete chtít na přilbu svítilny, tak my máme svítilnu PELI STEALTHLITE, a držák je tak blbě vymyšlený, že potom nejde na přilbu nasadit kandahár, s tím máme jediný problém. Ale myslím že pro vás jako JPO V, vám na vaší činnost úplně bohatě stačí. Zdravím a přeji úspěšný nákup
-
-
Příspěvek od David » 06.09.2011 20:42
jsme taky toho názoru ,že nám tenhle typ přilby bude vyhovovat ,máme bohužel velmi malý rozpočet od obce takže na galletky opravdu není . Porovnám -li počet a typ výjezdů tak myslíme ,že budou stačit. DT nevlastníme ,jde nám spíš o zdraví kluků,protože pz co máme jsou opravdu na pokraji života. jinak děkuji za názor.David
-
Příspěvek od cinkl jarda » 07.09.2011 19:45
Udělali jsme to podobně. Nakoupili jsme je postupně a teď je postupně po opotřebení nahrazujeme galletama.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Míra » 08.09.2011 18:42
Máme Calistek 11ks a musím říct, že za tu cenu je to dobrá přilba. Používáme DT a přilba sedí dobře i s maskou s náhlavním křížem, svítilny používáme Mini Maglite a držák k takové svítilně jde na přilbu upevnit naprosto bez problémů a nepřekáží. Jedinou výhradu mám k podbradníku, který má snahu překrucovat se a nesedí potom dobře přes bradu.
Také jsme řešili zda koupit jen 7ks Galetek a později zbytek a nakonec vyhrála volba nakoupit rovnou 11ks Calisií, rozhodující byla cena a aby se kluci v jednotce nehádali ))
Také jsme řešili zda koupit jen 7ks Galetek a později zbytek a nakonec vyhrála volba nakoupit rovnou 11ks Calisií, rozhodující byla cena a aby se kluci v jednotce nehádali ))
-
Příspěvek od Petr Měrka » 10.09.2011 16:41
Také jsme to museli řešit tímto způsobem.Bohužel na galety nebylo a tenkfát jsme dostali dotace na 10 ks přileb, takže nebyla ani jiná volba.Ale myslím si, že to není zas tak špatná volba. Také používáme DT a není problém.
-
Příspěvek od hasickarel » 11.09.2011 20:32
Můžu doporučit i přilbu Schuberth.U našeho HZSp ji používáme už delší dobu a já bych už galetu na hlavu nechtěl. Vím o čem mluvím,předtím jsem ji nosil šest let. Podle mne je to modní zaležitost a proto že ji používají z větší části u HZS tak ji musí mít každá druhá JPO 5 aby si připadali dostatečně drsně.Myslím,že je na trhu dost kvalitních a levnějších přileb než galeta.Např ta šubrtka co se týká komfortu nošení bych řekl že je lepší a je v ní daleko lépe slyšet což je u zásahu dost podstatné.Je to můj subjektivní názor vycházející z praxe takže se mnou nemusíte všichni souhlasit.
-
Příspěvek od Karel Huňa » 11.09.2011 21:00
Jj,máš pravdu v tom, že v galetě,kór v té prodloužené verzi, je hůř slyšet. Ale já jsem s galetou spokojený.
Kaliszka je dobrá,je pohodlná,akorát ten podbradník je na prd. Jak tady už někdo zmiňoval,ten podbradník se přetáčí.
Kaliszka je dobrá,je pohodlná,akorát ten podbradník je na prd. Jak tady už někdo zmiňoval,ten podbradník se přetáčí.
...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz