Uniforma X Zábava
-
Uniforma X Zábava
Příspěvek od Lukáš -X- » 04.07.2011 14:55
Je mi jasné, že o povodních (viz. Liberecko 2010) jdeme do hospody na jídlo rovnou z práce (zásahu), takže proč ne PSka. Zvlášť, když mám ubytování v jiném městě. Ale místo piva právě tu KOFOLU
Jak ale řešit nekonečné problémy s dobráky, co si tam k tomu obědu dají pivo. A ještě třeba následně řídí svojí Aivii?!
Nebo jiná situace, u nás ve městě běžná (bohužel) situace. Na velké diskotéce a v kulturáku máme požární hlídky. A na místo uprostřed večera najednou dorazí chlapci z okolních vsí v PS, nebo i samozřejmě Bushfirech .... Tím pádem nikdo nepozná, kdo je tam služebně a kdo je idiot .... Na koho se obrátit? Sdružení hasičů to prostě neřeší, HZS to hodí do jednoho šuplíků "dobrák = blbec"
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 04.07.2011 15:19
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Miroslav » 04.07.2011 16:14
-
Příspěvek od Lída » 04.07.2011 23:49
Řeším teď - už se rozjíždí třetí ples naší ligy a požární hlídky jsme, přiznám se, zatím úplně zazdili. Vyčetla jsem že musí být všude nad 200lidí. Ostatní říkají ať na to prdím, že tam je 350 hasičů z toho min. 1/2 ve vycházkovým obleku, že je jich tam víc než dost. Jenže kontrole by to nestačilo (a že to loni brali hákem..). Požární hlídka prý musí být ve vycházkovym obleku (neexistuje PS nebo civil) + označena cedulkou. Toť vše citované, písemný podklad jsem ještě nehledala. Nemáte někdo po ruce ?
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 05.07.2011 14:25
Ono by i dost pomohlo, kdyby zásahové věci měli jen členové jednotek a nikoliv sborů .... Pokud máš stejnokroj, si vlastně "ve službě" a měl by si se podle toho chovat .... I samotné soutěže v požárním sportu jsou vlastně odbornou přípravou a alkohol tam nemá co dělat !
-
-
Příspěvek od Lída » 05.07.2011 18:58
... možná to vyvrací to moje přiznání že zatim hlídka nebyla.. ale o tom že musí být jsem neměla ani páru (jakože zázemí - hasičáky, nouzové východy /odemčené a průchozí/ to jsem tušila, ale že tam musí někdo "stát" ??). Zjistila jsem to, jak jinak, tady z jednoho článku, informace o tom jak se to kontrolovalo Takže palec nahoru pro požáry, že tu ten článek byl ................... možná lepší že tenkrát to pánům nevyšlo dorazit, bychom mohli taky dostat držkovou mezi dveřma
-
Příspěvek od Lukáš M. » 05.07.2011 19:09
A ano místní, kde se bude konat ples, protože kdo jiný by to pak kontroloval? (není to jen řečnická otázka, ale zároveň i rukavice do ringu (;)
-
Příspěvek od Lída » 06.07.2011 00:36
Laicky k rukavici - místní nevím, MÚ nám pronajme sál, akci nepořádá, nevím jestli je jejich povinností (či mají zájem) kontrolovat ? Osobně bych čekala kontrolu z HZS ? Nevím.
Ale vím že kdysi dávno do jedné hospůdky na hřišti, kde se pořádali diskotéky, přišla obálka s pruhem s informací že přijde kontrola z HZS. Ale to už je taky let.. To byla rychlost jakou se nakupovali hasičáky, směrové tabulky, zprovozňoval se únikový východ..
-
Příspěvek od Elvirka » 06.07.2011 11:14
§ 13
Preventivní požární hlídka
(1) Právnické osoby a podnikající fyzické osoby zřizují preventivní požární hlídky
a) v prostorách s nejméně třemi zaměstnanci, ve kterých provozují činnosti se zvýšeným požárním nebezpečím nebo s vysokým požárním nebezpečím,
b) v případech, kdy tak stanoví nařízení kraje [§ 27 odst. 1 písm. f)] nebo obecně závazná vyhláška obce [§ 29 odst. 1 písm. o)].
§ 29
Obec a obecní úřad
(1) Obec v samostatné působnosti na úseku požární ochrany
písme. o) obecně závaznou vyhláškou
1. vydává požární řád obce,
2. stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se zúčastní větší počet osob.
vyhláška 246/2001 Sb. § 24 odst. (5)
jinak myslím, že značení není daný
-
Příspěvek od Lukas » 06.07.2011 12:02
Strašně moc záleží na tom, jaké podmínky nastaví velitel jednotky a samotná obec jako zřizovatel. Jestli přibírají kdekoho, existuje smlouva s obcí atd. Jaký je velitel, taková je jednotka...to je můj osobní názor. Je toho strašně moc, jak se dá zabránit tomu, aby se v zásahovém obleku nepilo.
Sám nechápu to, jak velitel může tolerovat, že mu lidé ze zásahovky zbalí Bushfiry a jdou na zábavu. Jsou to mnohdy u JPO V jediné zásahové obleky a tímto počínáním uvádí celou jednotku do neakceschopnosti.
Další problém je v tom, že si zásahový oblek může pořídit kdokoliv, kdo má peníze. Stačí se poohlédnout po soutěžích. Sám jsem narazil na pár lidí, kteří byli "jen" členy SDH a promenádovali se ve Firemanech. S tím se bohužel nic nenadělat nedá.
-
Příspěvek od Elvirka » 06.07.2011 14:31
-
Příspěvek od RescueWorker » 31.07.2011 19:28
S prominutím "máro" ale jako jediný trotl se mi tu zdáš ty, je vidět že ti nezáleží na veřejném mínění o JPO, já osobně bych si nikdy pivo nedal ve stejnokroji.. Jak již někdo zmínil, na zábavu si stejnorkoj může vzít jenom kretén ale to je jako házet hrách na zeď .. My osobně si i na "chlastačku" na vlastní hs bereme civil..
Aby jsme se vrátily k tématu, nevíte tedy někdo zda-li existuje nějaká právní uprava téhle problematiky ? Jak by jste situaci tedy řešily vy ? Já osobně tuto situaci řeším s ochrankou za zády takže nehrozí jak už tady někdo říkal že ať to Lukáš někomu řekne a dostane po hubě.. Slušně požádám dotyčné aby si sundaly věci s nápisy hasiči nebo budou vykázáni z dotyčné akce (z Kulturního domu, Diskotéky či z akce které přesahuje počtem osob 200 hranici).. Většinou stačí toto napomenutí a nestalo se mi ještě že by někdo neuposlechl .. Nic méně by mě zajímaly nějaké jiné- vaše řešení.. Hm ?
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 31.07.2011 19:56
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od RescueWorker » 31.07.2011 20:15
Je to tak, buď přijme nějaké pravidla které jsou nastavené nebo odejde.. Je pravdou že oficiální právo bych na to měl pokud bych si nějakou rozumnou větičku dodal na informační tabuly před vstupem kde je napsáno vstup 18+ atd..
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz