Černá kronika nebo web pro odborníky?
-
Černá kronika nebo web pro odborníky?
Příspěvek od Milan » 03.08.2011 10:42
-
Příspěvek od Fanda Kletečka » 03.08.2011 11:27
-
Příspěvek od Karel Huňa » 03.08.2011 11:38
A vím, že i laik si tady počte a pochopí.
A co se týká fb,já tam velice nechodím,a opět,jak píše Fanda,na fb jsou titulky psány pro zlehčení života v této těžké době.
A můžem být vůbec rádi,že Ti páni redaktoři,kteří to tady mají na starost,to vůbec dělají.
Nazdar.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 03.08.2011 11:38
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Milan » 03.08.2011 12:35
1) Nečti to, když se ti to nelíbí
Já je nečtu. Ale v přehršli titulků a článků o vypovídací hodnotě "0 " mi unikají ty zajímavé a odborné články na techniku a ze světa hasičiny. Samozřejmě, můžu si je vyhledat, ale na to už poslední dobou degraduji kvůli energii a času, což mi přijde škoda jak pro web, tak pro mě. Pro web proto, že u mě strácí na oblíbenosti a pro mě proto, že se nedozvím zajímavé informace.
2) Na Fb jsou titulky pro odlehčení.
Nevím, na kolik vám život odlehčí a na kolik se pousmějete nad těmito titulky: Odchyt koní v Praze (vydán dnes), Vážná nehoda ve Starém Jičíně (vydán dnes), Požár haly se slámou likviduje 7 jednotek (vydán dnes), Pod mostem nalezli hasiči hořící tělo (vydán dnes), Nedaleko Svoru se střetl kamion s lokomotivou (vydán včera), Kombajn v Drásově shořel, škoda před čtyři miliony (vydán včera).... já tedy moc ne.
3) Příspěvek pana Václava Danita
Nechápu jej (příspěvek). Já jsem nechtěl, aby se tu psalo o agro výrobě, ale chci nastolil diskusi s tématem: "Černá kronika nebo web pro odborníky?" Tedy zamyslet se nad tím, zda přehršel článků s jednou větou a jednou fotkou neodrazuje odbornou veřejnost od tohoto webu, což se v mém okolí děje a na základě tohoto jsem napsal tento příspěvek. Řečeno příslovím: "Zda méně není více?"
-
Příspěvek od Tomáš Zych » 03.08.2011 13:20
-
Příspěvek od Veronika Závodná » 03.08.2011 13:43
O titulcích článků na Facebooku se mi tady ani nechce rozepisovat...nepamatuji si, kdy by mě naposledy nějaký rozesmál, naopak některé jsou dost smutné, možná i hanebné a urážlivé...např. jeden z titulků: "Hořel rodinný dům i jeho majitel" mi zrovna úsměvný nepřijde.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 03.08.2011 18:13
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Příspěvek od Milan » 03.08.2011 18:55
-
Příspěvek od Jeroným Vopršálek » 03.08.2011 20:16
Ja jsem rad, ze muzu diky Pozarum vedet o vetsine vyjezdu hasicu v cele republice. A kdyz nemam na zasahy chut, ctu si recenze, Kabiny, Techniku - proste to, na co mam chut. Ocenuju, ze to kluci ve volnem case mezi zamestnanim vsechno stihaji.
Vzdycky je co zlepsovat, ale rusit zpravodajstvi, coz bys asi chtel ty, by byl obovsky skok zpet.
-
Příspěvek od Vladimír » 03.08.2011 22:28
Aby se mohla udělat recenze, někdo nejdřív musí daný výrobek k recenzi poskytnout, stejně tak na to musí mít redaktoři čas... je důležité uvědomit si, že team Požárů má bohužel nebo bohudík záleží jak to redaktroři berou i svá zaměstnání, kde plní nelehké úkoly. A osobně si pamatuji hodně zajímavých článků z poslední doby, které byli mimo pravidelnou techniku a denní zpravodajství.
Co se týká jak Vy říkáte černé kroniky... každý kdo, má nějakých pár výjezdů za sebou ví, že ne každý výjezd dá na článek na dvě strany, ne všude se vyprošťuje 40 minut, ne všude hoří tržnice plné hořlavého materiálu, ale většina událostí je bohudík "nezajímavá", ale když říkam nezajímavá myslím co se týká čtenáře... Ono totiž i rutiní zasypání místa dopravní nehody sorbentem může přinést zkušenosti například v dopravě jednotky.
Mě upřímně příjdou nezajímavá ostatní média co se týká události "hasičského typu"... na internetu vidím pořád ty samé ilustrační fotografie, v televizi opakující se záběry... na požárech si člověk mnohdy prohlédne fotografie z místa nehody, které jiná média nemají... u déle trvajících událostí jsou na webu vždy čerstvé obrázky a ne stále se opakující jako v televizních novinách.
V jiných médiích si mnohdy přečtu, že jsem z havarovaného vozidla vypřošťoval jednu osobu.. ikdyž vypřošťovací zařízení na místě události bylo ve vozidle a já ho vůbec nepoužil.
Já musím za sebe říct, že jsem s dosavadním vývojem webu velmi spokojen a nastavený systém mi vyhovuje.
P.S. s notnou dávkou ironie: Samozřejmě bych si také rád přečetl, jaký ochranný oděv je nejlepší, další den jaké rukavice k němu, koupit, o dva dny později, které z deseti testovaných bot prošli nejlépe náročných testem, ale jsem realista a chápu zdejší možnosti... možná až společnosti přestanou vyhazovat šílené peníze za klučinu co kope do balonu a budou hradit výlohy a testované předměty redakci věci se změní, ale to jen takové rýpnutí do trávníkových divadelníků
-
Příspěvek od Milan » 03.08.2011 23:20
Stále si myslím, že přehršle článků z kategorie "Události" jejichž vypovídací hodnota není žádná, tzn. je tam jeden obrázek a jedna věta, vesměs popisující obrázek, znesnadňuje a devalvuje přehlednost stránek a hledání dobrých článků. A musím říct, že většina článků vyjma tuto kategorii jsou dobré nebo zajímavé.
O jiných médiích, rychlostí s jakou je ta, která věc recenzována po datu jejího uvedení na trh, či o kvalitě jiných článků jsem nemluvil, mluvit nechci a ani mluvit nebudu, protože to jsou věci jasné a zřejmé.
Byl bych tedy rád, aby tato diskuse skončila a ostatní si udělali názor sami, podle svého mínění, vědomí a svědomí.
-
Příspěvek od Fire Scare » 04.08.2011 06:40
-
Příspěvek od Milan » 04.08.2011 07:21
Zájem mám a když mám čas a energii, tak si je vyhledávám, to ale není tak často. Většinou sem jen přijdu, shlédnu, nevidím nic zajímavého, odejdu... a jsme zase u přehlednosti a vypovídací hodnotě článku. Naštěstí mi napsali vzkaz i autoři webu, kteří mě informovali o budoucí možnosti filtrace zpráv, čímž se pro mě problém vyřešil a já jim za to děkuji.
Co se týče Facebooku, tak na tlačítko "už se mi to nelíbí" jsem kliknul včera a byl to právě poslední impuls k tomu, abych využil sekci Diskuse - Návrhy a připomínky (měl jsem totiž za to, že k tomu tato část webu je). Nechtěl jsem to totiž jen tak hodit za hlavu.
Vzhledem k tomu, že zde píši poprvé a snažím se o jasné popsání problému a motivací, které mě k tomuto aktu vedli, chtěl bych se ohradit proti tvému: "Černou kroniku s toho dělají spíš takový jako si ty co si pořád na na něco stěžujou ale úplně zbytečně." Nemáš pravdu.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 04.08.2011 09:10
Samozřejmě by asi šlo vyhodit celou rubriku události a vydávat jen kvalitní články o technice a podobně, jenže co by to udělalo s návštěvností? A co by nižší návštěvnosti řekli ti, co jejich provoz sponzorují?
Za mě osobně raději Požáry s událostmi než nic...
Navíc tady se alespoň člověk (většinou) dozví skutečný průběh, nepřikrášlený bulvárními novináři.
http://www.rescueinfo.org
-
Příspěvek od Jeroným Vopršálek » 04.08.2011 09:55
Jediny, kdo to muze zmenit, je asi Kalousek. Ten tady ty zpravy asi brzo omezi
-
Příspěvek od Ex-professo » 04.08.2011 09:56
Myslím si, že tu chybí freek.
-
-
Příspěvek od Žeryk » 06.08.2011 00:12
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?