JPO V
Napadá vás něco, co bychom na serveru POŽÁRY.cz měli udělat?
-
Příspěvek od miloš vrńák » 28.02.2010 18:02
[ Skopi - 12.01.2010 13:31] Skopi souhlasím stebou už dost stačí za chvíli by chtěli od státu i casky ne :-/
-
Příspěvek od David Lange » 01.03.2010 15:47
[Oves - 27.02.2010 19:31]
Jen pár postřehu k tomu zvěřejnění PPP. To "zasílání na zřizovatele" může souviset s urychlováním účinnosti toho předpisu (i změn). Tímto (zvěřejněním na uřední desce obecního úřadu) a jinými prostředky lze stanovit dřívější počátek účinnosti právního předpisu kraje (a je logické, že když to na obec příjde úředně, dá to starosta i jinak k dispozici - veliteli atd.).
Dále jeho obsah může souviset s nakládaním s citlivými údaji. Přecejenom jsou hasiči bráni jako bezpečnostní sbor, a může být nevýhodné odkrýt karty. Jako trochu přemýšlejícímu extrémistovi by se mi hodily informace, že první zasahující jednotka to má 15 km v zimě ve sněhu, přes kopce a ještě je dobrovolná. Tudíž mi k provedení útoku úplně stačí jedna zápalná láhev, vůbec tam nemusím dlouho nápadně šaškovat a i tak napáchám dostatečné škody.
Viděl jsem jen obecná nařízení, ale to důležité - přílohy, kde je to konkrétně, jsem zvěřejněné neviděl. Většinou se přílohy neuvedly vůbec nebo jen první stupeň a víc nic.
Čili i toto s tím může souviset, ovšem je to jen domněnka:-)
Jen pár postřehu k tomu zvěřejnění PPP. To "zasílání na zřizovatele" může souviset s urychlováním účinnosti toho předpisu (i změn). Tímto (zvěřejněním na uřední desce obecního úřadu) a jinými prostředky lze stanovit dřívější počátek účinnosti právního předpisu kraje (a je logické, že když to na obec příjde úředně, dá to starosta i jinak k dispozici - veliteli atd.).
Dále jeho obsah může souviset s nakládaním s citlivými údaji. Přecejenom jsou hasiči bráni jako bezpečnostní sbor, a může být nevýhodné odkrýt karty. Jako trochu přemýšlejícímu extrémistovi by se mi hodily informace, že první zasahující jednotka to má 15 km v zimě ve sněhu, přes kopce a ještě je dobrovolná. Tudíž mi k provedení útoku úplně stačí jedna zápalná láhev, vůbec tam nemusím dlouho nápadně šaškovat a i tak napáchám dostatečné škody.
Viděl jsem jen obecná nařízení, ale to důležité - přílohy, kde je to konkrétně, jsem zvěřejněné neviděl. Většinou se přílohy neuvedly vůbec nebo jen první stupeň a víc nic.
Čili i toto s tím může souviset, ovšem je to jen domněnka:-)
- Oves
Příspěvek od Oves » 01.03.2010 17:57
[David Lange - 01.03.2010 15:47] Dobrá tak záškodník z JMK přeleze kopec do zlínského kraje tam ví jak na ně mají to na webu. Jinaj HZS si dalo na poslání PPP lhůtu 60 dnů a jelikož jsme z obce začínající na Ž tak se načekáme co? Jinak stejně jako všechno i tento dokument unikl a už ho většina jednotek má k dispozici a může se podle toho zařizovat
-
Příspěvek od Project » 01.03.2010 18:24
To Oves: aktuální PPP Zl.kr. je na http://www.hzszlk.eu/zakony/nzlk2-0… , je to z roku 2009 a nahrazuje PPP z roku 2007. Není nikde napsáno, že se PPP musí měnit každý rok. Jinak si myslím, že je lepší poslat Š 706, pokud to přispěje k lokalizaci, než T 148 jen proto, že má více vody, ale přijede 5 - 10 minut později a lokalizace se dosáhne podstatně později.
To ostatní: je to sice pozoruhodné, ale na to, že JPOV mají zasahovat pouze na území zřizovatele tak např. v PPP zl.kr. jsou u III. stupně a někdy i část II. stupně řešeny právě jednotkami JPO V...
To ostatní: je to sice pozoruhodné, ale na to, že JPOV mají zasahovat pouze na území zřizovatele tak např. v PPP zl.kr. jsou u III. stupně a někdy i část II. stupně řešeny právě jednotkami JPO V...
-
Příspěvek od Petr Haska » 01.03.2010 18:27
[Oves - 01.03.2010 17:57] PPP maj na každém HZS. A pokud si jej vyžádáš, tak ti je daj na CD nebo pošlou emailem. Možná to ho aj vytisknou. V Břeclavi s tím nedělají žádné opičky. Já si jej sehnal před pár týdny emailem, teď jej rozdávali na školení na CD hrstmi.
-
Příspěvek od Pan Inkognito » 03.03.2010 08:20
Mě spíš docela vadí, že obce když už dostanou od státu pro hasiče obleky a boty, nejsou schopné jim zajistit alespoň přilby za své peníze. Furt někdo čeká že něco dostane. Chápu že je to o penězích, ale zásahové přilby pro hasiče snad nejsou luxus, nebo snad jo?
-
Příspěvek od Petr Měrka » 03.03.2010 19:33
[Standa - 03.03.2010 08:20] Nám také obec pořídila přilby boty a rukavice.Vše se ale nakupovalo v počtu 10 ks(pro každého člena jednotky).Takže když se to vezme,byl to docela slušný ranec peněz.
Další rok nám pořídila obec 3 ks kapesních a 1ks vozidlové RDST.Takže ne všichni sedí a čekají s natáhnutou rukou,co dostanou.Tento rok si děláme opravy a úpravy nástavby na Matesu.To také stojí peníze.
Další rok nám pořídila obec 3 ks kapesních a 1ks vozidlové RDST.Takže ne všichni sedí a čekají s natáhnutou rukou,co dostanou.Tento rok si děláme opravy a úpravy nástavby na Matesu.To také stojí peníze.
-
Příspěvek od Pan Inkognito » 03.03.2010 22:41
[Marek Haltof - 03.03.2010 17:11]
Mluvím v globálu, ne konkrétně, abych se někoho nedotknul. Pokud jste si koupili přilby za své, tak vám jedině fandím a myslím to upřímně. Stačí se ale podívat na fotky ze zásahů, kterých se účastní některé JPO V, jejichž členové jsou oblečeni v Bushfirech a botách, ale na hlavách mají PZty. Nejde tady o hasiče, ty za to nemůžou, ale spíš o obec která se má o ně postarat a když už je za ni oblékne a obuje stát, tak by snad mohla koupit za své aspoň ty 4 přilby za 25 tisíc. Pokud obec nechce, nebo není schopná za x let používání starých přileb vyčlenit peníze na nové tak ať raději JSDH nemá, pak na tom tratí všichni - jak hasiči, tak i občané. Btw. přilba je OOP, tzn. samozřejmost a ne něco co se vytáhne 1x za x let - a nevyhovující přilba je tak trošku k ničemu. Tak to vidím já )
Mluvím v globálu, ne konkrétně, abych se někoho nedotknul. Pokud jste si koupili přilby za své, tak vám jedině fandím a myslím to upřímně. Stačí se ale podívat na fotky ze zásahů, kterých se účastní některé JPO V, jejichž členové jsou oblečeni v Bushfirech a botách, ale na hlavách mají PZty. Nejde tady o hasiče, ty za to nemůžou, ale spíš o obec která se má o ně postarat a když už je za ni oblékne a obuje stát, tak by snad mohla koupit za své aspoň ty 4 přilby za 25 tisíc. Pokud obec nechce, nebo není schopná za x let používání starých přileb vyčlenit peníze na nové tak ať raději JSDH nemá, pak na tom tratí všichni - jak hasiči, tak i občané. Btw. přilba je OOP, tzn. samozřejmost a ne něco co se vytáhne 1x za x let - a nevyhovující přilba je tak trošku k ničemu. Tak to vidím já )
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky