Odvolání Petra Kupky z funkce velivele JSDH Adamov
-
Příspěvek od Libor Tlustý » 12.05.2008 15:26
To bych si nebyl až tak jistý že by to mohl být někdo od nás! On si tam může dosadit koho dude potřebovat aby skákal tak jak on píská! Samozřejmě musí být správně proškolen a mít glejt že tu funkci může vykonávat!
-
Příspěvek od Jan Sotolář » 12.05.2008 15:26
Žádný škatule škatule nebudou! Jednou sme řekli a budeme se bít. Ustupovat chlapovi, co o tom nemá ani ponětí by byla hova..na, navíc když k odvolání nemá důvod. Nesnaž se hledat v zákoně o PO, měl to vypracovat, vypracoval, odevzdal později... Budeš se mnou jistě souhlasit, že to není důvod k odstoupení.
-
Příspěvek od Mirek Macek » 12.05.2008 15:26
Jako Apríl to není moc dobrý a jestli je to pravda, tak si asi v Adamově mohou hooodně vybírat. Ing. Petra Kupku jsem měl tu čest poznat pouze v rámci V40 v Brně a zapůsobil na mne jako svědomitý člověk se smyslem pro povinnost a především s velkým nadšením pro hasičinu. Jeho detailní rozbory celoroční činnosti hasičů a zpracování statistik, to prostě nemělo chybu a jedním z bodů, které se mu vytýkají má být nedostatečná prezentace hasičů? Promiňte, ale to budu radši věřit tomu, že zítra nevýjde slunce. Nedokážu si představit přestupky, které by mohli vést k odvolání takového velitele. Jak říkám buďto v tom je špatný Apríl, nebo je Adamov skutečně vyjímečná obec, kde sehnat dobrého velitele není žádný problém (haha), nebo nějaká osobní rozepře mezi starostou a velitelem, kterou pan starosta nezkousnul (to považuji za nejpravděpodobnější). No já myslím, že ozvat by se měli především obyvatelé Adamova (minimálně členové SDH) a členové výjezdovky. Jsem tedy opravdu zvědav jak to celé dopadne. Každopádně je pravda, že odvolat velitele může starosta šmahem, ovšem být panem starostou, přemýšlel bych také jak se k tomu postaví tamní HZS pokud to ohrozí fungování jednotky a naruší tak PPP.
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:26
oprav te mě pokud se pletu,, ale podle mě může velitele jednotky odvolat starosta ale musi ten krok schválit obecni zastupitelstvo,,,
JINAK znám Petra a myslim si že svou práci vykonává dobře a měli by si ostatni z něj vzit přiklad,,, a JSDH Městyse Svitávka mu přeji aby ve své funkci setrval protože by to byla opravdu škoda
-
Příspěvek od Radek Vyšinka » 12.05.2008 15:26
Vyjadřuji podporu veliteli JSDH Adamov Petru Kupkovi. Ta zpráva na mě zapůsobila opravdu hrozně. Bohužel to není Apríl. Díky Petrovi a jeho píli a schopnosti získat lidi pro práci sboru, jsou Adamováci bezvadná jednotka. A velmi dobře a rádi s nimi spolupracujeme.
Pan starosta asi nechápe co činí, rozbíjet něco co funguje je přinejmenším nezodpovědné. Nebo co tím vlastně chce dokázat ?? Ohrožuje fungování a existenci sboru.
Držím Petrovi palce.
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:26
§ 68
(1) Obec zřizuje a spravuje jednotku sboru dobrovolných hasičů obce.
Velitele této jednotky, po vyjádření hasičského záchranného sboru kraje
k jeho způsobilosti vykonávat funkci velitele, jmenuje a odvolává
starosta obce. Přihlíží přitom k návrhu občanského sdružení působícího
na úseku požární ochrany.
Ani slovo o zastupitelstvu, ale je mozne, ze mam stare zneni.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
je to velmi zvlastni, ale o osudu a dalsim byti jakehokoliv velitele rozhodnuje jen a pouze starosta, je to takovy jmenovany pozarni serif

-
Příspěvek od Libor Tlustý » 12.05.2008 15:26
Už se pracuje na petici kterou podepíše 100% členů JSDH. Pokud to nebude stačit obrátíme se na obyvatele města aby nám v petici vypomohli. A pokud i to nebude stačit tak budeme zhanět i podpisi i od našich kolegů. ale věřím že nás v tom lidi nenechají a půjdou do toho s námy!
-
Příspěvek od Aleš Pařil » 12.05.2008 15:26
Ahoj všichni, dovolil bych si souhlasit s panem kapitánem Tománkem, Petr udělal opravdu veliký kus práce a jestli si pan starosta myslí že je to nějaký med se starat o takovou jednotku, shánět peníze, vypisovat všechny papíry a tak dále... Myslím že kdo tuhle práci zná tak ví o čem to je, ale taky bych to dal tomu starostovi ať si to vyskouší sám na vlstní kůži.Jinak kdyby Petr potřeboval nějak pomoct a bylo to v našich silách tak si myslím že mu pomůžeme jak to půjde. Tak Peťo hodně štěstí a hlavně aby dostal starosta rozum...
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:26
Starosta musí své důvody po výzvě sdělit ústně či písemně na výzvu zastupitele, popřípadě na výzvu občana na zasedaní zastupitelů.
-
JSDH Městyse Svitávka stojí za váma, pokud bude potřeba podepsat petice neni problém,
-
tak to byla moje chybná doměnka, za kterou se omlouvám,, měl jsem za to že našeho velitele projednalo celé zastupitelstvo....
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
je takovym zvykem si na tomto serveru obecne tykat, nebot vetsina z nas jsou bratri a sestry

- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz