potřebujem všechny JSDH?
-
Příspěvek od mad boy » 12.05.2008 15:26
no jo no, to je právě to co by se němělo stávat, když už jsem u zásahu a jsem tahle ošacen, tak se nehrnu nikam dopředu, kde se mi může něco stát, stačí kousek žhavého či něco ostřejšího a je vymalováno! vz má po p..i, že tě tam pustil, ty máš také po p..i, že nemáš ochraný oděv a nikoho opravdu nikoho nebude zajímat, že máš na hlave pz, ale v kanadách a monterkách to prostě nejde! 1x se mi stalo, že mi přijela k zásahu místní jdenotka jpo V podobně oháknutá = kanady,monterky,ryfle a jeden borec dokonce i mikynu a kecky, nenechal jsem je hasit, to jsem si to radši s mýma klukama odmukloval sám, je sem nechal akorát přivést pitnou vodu, protože v tu chvíli mi tam k ničemu nebyly, takto oháknuté kluky si nemohu dovolit pustit do hořího baráku, nenechám se zavřít, nejsem blázen! neexistuje, aby i z mých kluků nebyl nikdo pořádně ustrojen, takového člověka prostě nenechám zasahovat!
-
Příspěvek od Adam » 12.05.2008 15:26
i HZS ....také přidám komentář.-))
Když už jsme viděl i příslušníky HZS na požáru s tričkama v krátkým rukávu + tepláky + tenisky, tak....v poho, ne?:-)
Ale popravdě řečeno musím podotknout, že jeli na požár trávy, osádka 1 + 1 a zrovna na dvoře hráli fotbal, když jim to houkli, že hoří asi cca 400 m od stanice:-) alee stalo se to, no...Hezkej dobrej večír:-))
-
Příspěvek od Mirek Bahník » 12.05.2008 15:26
No ona ani ta PZ 11nebo jaké to je číslo nesplňuje, protože se již nesmí, nebo neměla nosit. životnost je 20 let a poslední se myslím přestali vyrábět v 87 roce. Copak ty PS II, ty bych ještě bral se zavřenýma očima, ale že jsou na žebříku v civilu a dokonce bez přileb, to je zarážející.
Mám dotaz na columa, jakto, že neexistuje KOPIS? A když neexistuje, proč se o něm všude mluví? MB
-
Příspěvek od Lukáš Kotzmunda » 12.05.2008 15:26
je jasné, že se nikdo nepotuluje a tenkrát jsme se domluvili, my jsme tím civilním autem prostě jeli od zbrojnice, protože kluci tamnaskákali a řidič se rozjel a na nás dva prostě nepočkal. Jak jsem psal bylo to už dávno cca 5 let zpět a toještě možná ne li víc. a v tom zbytku s tebou souhlasím, že neustrojenou jednotku atd. nepošleš nikam a do ničeho i když tam přijede. jestli jsem i já příčinou tvých zdravotních komplikací tak se omlouvám.

-
Příspěvek od Cuculus canorus » 12.05.2008 15:26
Ze neexistuje kopis se tu psalo kde? to jsem nejak nepochytil
-
psal jsi to 3.4.2008 19:08, nevím sice smysli, ale vyznívá to jako že ne KOPIS. MB
-
Příspěvek od Cuculus canorus » 12.05.2008 15:26
Nechapes smysl, tak si vymyslis, ze jsem psal neco o neexistenci kopisu. Fakt paradni pristup... Doufam ze jsem nekde nepsal, ze detske tabory uz nejsou abys me neobvinil z popirani holocaustu
-
Jen nechápu smysl toho, proč jsi to řekl, toť vše, stačí vysvětlit ne. MB
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:26
Takze k vystroji:Omyla se to tu porad dokola.Ten ma to a tamten to zas nema.A my chcem to a tohle zas nechcem...Sakra proc to tady porad okecavate??To je snad vec obce a VJ!!!Samozrejme to neni nej,kdyz jsem na zasahu oden do monterek a PZII,ale to je snad jeho vec a vec VZ popr. VJ...Jo,chce pomoct a zrovna nastala takova situace,ze treba jak uvedl Jarda Kyks-ochr. prostredky v cistirne;dobre,ale pokud by se neco stalo,mas to na krku stejne jako VJ a VZ....Ale myslite si,ze on to nevi??Proste to riskli a hotovo...Je to ciste jejich vec a v takovemhle pripade si jen preju,aby vse dopadlo dobre...Pokud bych ja mel rozhodovat at uz jako VJ nebo VZ,tak bych tak odeneho hasice k pozaru domu nepustil.Max k PPS12...Ale jak vidite,stalo se...A o co se snazite??(a ted se redakci omlouvam!!!)SAKRA NESERTE SE DO NICH-kazdej si nese svou kuzi na trh sam!!!!!Zakoncil bych to tak,jak u chybneho nebo kontroverzniho rozhodnuti operaka-bylo to jeho rozhodnuti a HOTOVO SMITEC...
ADD:Nediva se mi na to dobre,ale copak je kazdej den posviceni??Je to tak a basta...Je to jejich vec...
-
Zakazuje hasici,ktery se rozhod padit k MU svym autem,kdyz mu frnkla jednotka s CAS(DA atd.) nejaka vyhlaska??Co vim tak ne...Ale reseni bych videl v tom,ze v jednotce byste meli mit nejaky system v tomhle....Co se tyce nas,tak po ruznych zkusenostech a pod. to mame nasledovne:Prvni 4 nejdrive prichozi sednou do CASky a jedou,kam je KOPIS poslal.Dalsi se oblecou a cekaji na zakladne a na pokyn VJ nebo VD,ktery sedi v prvni CAS,jestli maji take vyrazit a nebo se prevlect a vratit se do svych domovu...Samozrejme podle situace-podle toho co nam operak nahlasi...Je blbost,kdyz nam dojde zprava o rozsahlem treba rod. domku nebo nejake zem. usedlost a pod,abychom jeli prvne na pruzkum jednou CAS....

zustavaji jako zaloha,kdyby se udalo neco u nas ve vesnici....
Tohle vse se deje v pres den.
V noci,kdy se svolavame vyhradne pomoci pageru(coz zas neplati,pokud hori v nasi obci),mame trosku jiny system a to takovy;sme rozdeleni do trti jakyksi skupin.Podle vzdalenosti od hasicarny.Takze ti co,to maji nejblize a nebo popr. ti,kteri vykazuji velkou aktivitu a jsou po dlouho dobu v hasicarne vzdy mezi prvnimi,tak jsou zarazeni do "1",coz se tyka asi 7 az 8 lidi.Tihle cleni se svolavaji hned jako prvni.Podle potreb se pak svolava "2" a pak i "3"......Podle situace a ruznych okolnosti....
Proste podle toho jaky je dan system svolavani a sys. dopravy a dalsich veci,tak se podle tohio zaridim a ridim....
U nas to funguje takhle,vsichni s tim souhlasili a ridime se podle toho...
-
za par chyb,ale zapomnel sem si to po sobe precist,coz vetsinou delam.Ale cozpak sem dokonalej??

-
Protoze momentalne mame plny stav,tak nabranim noveho clena musi predchazet odchod nejakeho stavajiciho clena jednotky...Takze tim padem "zdedi" jeho ochr. prostredky....Jestli bys chtel vedet jeste neco i popr. nejake jine podrobnosti,klidne napis na bud na icq bo na mail....
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:26
Nebylo by jednodussi volat "prvni" ty, co bydli nejdal a maji narozdil od tech "od hasicarny" nejvetsi vzdalenost a tim padem nejvic casu zabere jejich presun? U nas se prvni (u SMS - Kanga+) volaji velitele a strojnici, pote dle vzdalenosti od hasicarny, tj. kdo je nejdal, je hned za strojniky, naopak, kdo bydli par metru od hasicarny, ten je v seznamu na chvostu.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Ale proc??Nam de o to,abychom byli u mista zasahu co nejdriv...Si asi pochopil,ze pri MU svolavame vsechny skupiny naraz.Ale tak to neni.Vola se prdnostne ta prvni....A az podle toho,jak to bude vypadat na miste zasahu,tak podle potreb se svolaji posily.....Nam se o to,ze nam nikdo neuklada,ze musime vyjet v co nejvetsim poctu....Takze si nechavame zadni vratka pootevrena,pokud by doslo k MU v nasi obci,nehledne na to,ze mame podepsanou dohodu s vedlejsi obci o pozarni ochrane a taky uz sme se pripravili na to,ze budem mit pod zvlastni spravou i mistni mlyn.....
A pokud teda nastane situace,ze hori treba nekde v obci x(nejdna se o nasi obec a ani o obec,se kterou mame smlouvu),tak tam proste vyrazime treba v sesti lidech tj. cleni z "prvni skupiny".....
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:26
No pokud tech prvnich sest (nebo treba i ctyri) bydli primo u te stanice, mate vyhodu. Jinak za akceschopnost (mysleno pokud by se soucasne stala ve vasem hasebnim katastru dalsi udalost/i) ruci operacni, je podle me zbytecne clenit jednotku na "druzstva."
Stejne zde jiz bylo nekolikrat zmineno, ze JPO X/1 obvykle operacni nezvedne, pokud jsou prave na jine udalosti (pokud nemate nejakou dohodu, ze u vas cekaji dalsi dve "druzstva" na vyjezd). A propo, kolik mate techniky?
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
tohle mame nyni vyresene hodne dobre....Momentalne ted nevim,jak je to s operaky,kdyz jsme rozdeleni,ale drive jsme meli jakousi dohodu,ze kdyby se stalo neco u nas nebo v te druhe vesnici,tak se min. cast druzstva obraci s prislusnou technikou a padi si to k nam....Ale jak sem psal na zacatku-po urcitych zkusenostech se to udelalo takhle a myslim si,ze je to ok...Uz se taky stalo,ze jsme zasahovali pri pozaru rod. domku. v obci x a pri zsahu nam dosla zprava,ze hori i u nas-tez rod. domek...Dve ze tri cas se vratila s druzstvy zpet k nam.....A jak uz sem taky psal....Budeme mit za nedlouho(dohoda uz nabyva finalni casti)pod ochr. rukou kul. pamatku....Ale neznam podrobnosti....Ale vim,ze bude muset zustavat na zakladne aspon 1 CAS....Proto jsme se tak zaridili uz v predstihu,aby se to zabehlo a nam se to dostalo pod kuzi...
A co se tyce techniky:CAS 32 T148,CAS25 Š706 RTHP,CAS 8 A31....
Ale uz se blizi den predani CAS32 T815 od firmy ZEKA...(viz jina diskuze,ze??

-
bylo uvedena jako priklad,samozrejme pocitame,ze vzdy se nesejdou vsichni volani...takze jako si spravne napsal-klidne i 4 nebo 5.....
-
Příspěvek od DobsHK » 12.05.2008 15:26
Omlouvám se,že zase vytahuju problém dojezdu na místo události,ale v JSDH Slup asi nemáte nedostatek strojníků/řidičů C-E?Navíc máte velký vozový park.Ale představ si jednotku,která má pouze CAS,v lepším případě i DA a k tomu málo strojníků/řidičů C-E.V takovém případě naskáče do CASky družstvo 1+3 a frčí do háje a zbytek lidí má utřít nos?Vem si,že hoří les,je potřeba hodně rukou a druhý strojník má zlomenou nohu.Tak prostě další lidi skočí do osobáku a jedou pomáhat.Je to lepší než aby zbytek lidí držel hotovost na zbrojnici s technikou bez řidiče.Pak je celý systém členění lidí na 1,2...skupiny k ničemu a je vymalováno.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz