potřebujem všechny JSDH?
-
Příspěvek od Cuculus canorus » 12.05.2008 15:26
Vy jste asi nekteri fakt blazni... Kdyz mate CAS 1+3 a DA mate odhlasene, tak jako operak pocitam s tim, ze vyjedete 1+3 nevim proc byste meli brat dalsi auta. Magori, az se vam neco stane, to zas bude ja ne to on...
-
Příspěvek od Mirek Bahník » 12.05.2008 15:26
Nikdo neříká, že musíš svým autem letět.Ale taky neříkám, že mám CAS 1+3. Máme trambuse, kam se vejde dokonce 1+8, ale podle nařízení VJ vyjíždí už když je v něm 1+3, zbytek dalším autem a pak svým, samosebou, že ve svým voze nemůžu jet tak, abych porušoval předpisy. Ale dojedu tam, a můžu pomáhat a něco dělat, vědšinou jde o to aby bylo i dost lidí, když teda nejsi z Prahy, kde se sjedou profíci ze stanic. Ale zde v horách kde slouží profíků 5 a1/2 tak jsou vděčný za každou ruku. A věř, že na velitelském kurzu nám možnost jet ve svém voze nevyvrátili. Když prý neuděláme žádný průšvyh s rychlostí a porušením předpisů, proč né? MB
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Novák » 12.05.2008 15:26
Této diskuze jsem si všiml až teď, nepřečetl jsem všechno a případně se omlouvám, zda budu něco opakovat...
Dobrovolní hasiči jsou dobrovolní, což dle mého názoru znamená, že činnost hasiče vykonávají dobrovolně, tudíž bezúplatně. A když se dobrovolně dám k hasičům, tak jsem hasičem a když mě to ve 4 ráno houknou, tak prostě dělám hasiče...
JSDH zřizuje obec, financuje ji,... SDH je sdružení, na svou činnost si sám vydělává, platí se příspěvky. Dle mého názoru by na vozidlech nemělo být ani SDH, protože ty jsou v majetku zřizovarele - obce - tedy JPO obce xxx. Ale to je již jiné téma.
Potřebujeme všechny JSDH? Ano... A když ne, tak je operační nezvedne k zásahu... A když je obec nechce financovat, tak nemusí, ovšem musí si zajistit požární ochranu a tu financovat (např. okolní JSDH...). Ovšem SDH existovat může, aby mohli jezdit na soutěže (když mají s čím...) a pořádat plesy.

Dastin
-
Taky jsem nepsal ze nesmis, akorat ze je to magorina... Nekteri to fakt moc zerete
-
Příspěvek od Lukáš Kotzmunda » 12.05.2008 15:26
Souhlasím s mirdou, přesně tak jsem to myslel. nepojedu za něma přes obec 120 kmh protože mi tam vlítne chode a jeto v ...vite kde. takže když mi ujedou a zůstanu stát před zbrojnicí, tak sednu logicky do auta a jedu za nima ale podle předpisů, protože vím prdlačky jestli se tam ta ruka k dílu nebude hodit, kor když jsem ustrojený jak mám být.a jsem připraven. o žraní nebo nežraní výjezdů ..to je nesmysl, ptože nikdy nevíš jestli nebudeš někde třeba chybět a pak si to vyčítat.
-
a maják na uato nechcu, bo bych musel každy půlrok na STK, kdo by tzo paltil? mis tačí jendou za dva roky....ale zase by mi povinné ručení platila obec

-
Příspěvek od Mirek Bahník » 12.05.2008 15:26
Ty jsi zajisté profi hasič z nějakého velkého města kde moc s JSDH nespolupracujete co? Typnul bych Praha. MB
-
my jsme odhlašovali obě auta, protože nám spravovali hasičárnu a dva dny jsme nemohli jet, protože před vraty stálo lešení. tak jsme to odhlásili, nicméně nás povolali k výjezdu. tak to asi měli šum naKopisu. nakonec jsme tam volali, že vyjet můžem a tak jsme vyjeli, protože lešení už tam nestálo a druhý den se měly auta přihlašovat na výjezd
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:26
Hoši, vy asi nejste zcela v pořádku. Rád bych viděl starostu obce, který podepíše smlouvu, ve které je zakotveno, že budete jezdit k zásahu i vlastními vozy. Nevím proč řešíte, co dělat, když máte 2. vůz odhlášený mimo provoz. V danou dobu máte na výjezd jen jedno auto a tak tedy pojede jen toto a není třeba dál zbytečně uvažovat nad tím, zda bude další ruka potřeba - od toho je VZ, který si v případě potřeby další posily vyžádá. A uvažovat nad tím, že to půjde "z pojistky na základě štemplu od starosty" je nesmysl, z té Ti akorát zaplatí úraz, ale v žádném případě případnou škodu na vlastním vozidle. Já tolik peněz nemám, abych si k těmto účelům ničil vlastní vozidlo. Podotýkám, že nejsem z velkého města - aby se nespustila lavina dalších příspěvků na toto téma.
-
měli jsem odhlášené obě auta ne že nefungujou,ale že jsme s něma nemohli vyjezt z garaže. a stejně nás povolali, protože si to na kopisu nepředali jak měli....tak jsme tam volali, ale překážka výjezdu už byla odstraněa, tak jsme řekli že jedeme, a KOPIS to schválil.
-
nehoda se mi může stát i jako civilovi a je namém uvážení, jestli pojedu vlastním autem nebo ne? tak toho nechme. většinou stejně naskáčem do aut. vlastním autem jsem jel asi 2x z celk. počtu výjezdů
-
Příspěvek od Normal » 12.05.2008 15:26
Ahoj pánové,
přečetl jsem si první článek v této diskuzi a hned píšu

Můj názor je ten že hasiči by neměli jen hasit v obci ale dělat i spoustu dalších akcí pro své bližní. V mnoha obcích se tak děje. když mi posílají někteří z vás zálohy z KPO tak tam vidím jejich činnost.Takže nejen požáry ale i dalších 20 druhů činností ve kterých pomáhají obci a jejím obyvatelům.Takže můj názor jen : Važme si každého kdo chce pomoci a nerušit ani jednu jednotku. Jsou obce, které mají 140 obyvatel a 110 je jich v SDH. ( vím co je to JSDHO) . A tuto jedinou stmelující organizaci rušit ?
Všechno není jen o penězích.
Díky a ahoj zase někdy.
normal
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:26
Asi jsi trochu nepochopil, oc tady bezi (ac v zavorce pises, ze vis, co je JSDHO).. SDH at klidne funguje dal, ovsem nikde neni psano, ze musi mit kazda obec i jednotku. Cinnost JSDH a SDH spolu nemusi byt vubec propojena (i kdyz to tak obvykle funguje, jednotka se rekrutuje z rad clenu SDH).
Osobne bych solidni a fungujici JPO V prevedl na trojky a ty, ktere nefunguji, nebo je obec neadekvatne financuje, jako JPO zrusil. Na poradani kulturniho deni v obci ci souteze v pozarnim sportu nemusi byt nikdo v jednotce.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
profi hasic z velkeho mesta, co nespolupracuje s dobraky, jenom se trochu divim, ze se ani trochu nestydite. V jedne diskuzi pomlouvate ridice ze jezdi jako prasata a sami porusujete to co jste se zavazali plnit. Kdyz vam v praci nedaji sroubovak, taky to budete delat paratkem? Uvazujte trochu taky, a alespon uznejte ze porusujete platne pravni predpisy a neomlouvejte ty vystrojni prasarny nedostatkem penez. Napr. PS 2 nejsou k ZADNEMU typu zasahu, pokud nejsou z nomexu. Nemate predepsanou vybavu? Venujte se kulturnimu zivotu vasi obce a penize jednotky dejte sousedni obci at vas chrani
-
za co se mám jako stydět? to at se stydí obec. a jestli ty a vy máte vše vrychtyku tak to bych chtěl vidět, a přeju vám to. nejezdím jako prase, protože nemám majáky, ani jsem to tady nikde neřekl. a PS II máme Nomex. a takové požární štouraly a vyhláškové předpisáře mám rad asi jako berní úřad. No ale prosím. tak se tady nerozčiluj, všichni víme, jak to chodí. a jestli si vezmu na zásah vlastní auto je jen čistě moje soukrpomá věc a škoda, a pokjud se něco stane, tak je to na moje triko a moje škoda
-
a o tom že nemáme předepsanou výbavu, jsem neřekl ani slovo. jestli to bylo na někoho jiného, tak se omlouvám, jsem asi vztahovačný
-
Příspěvek od Ex-professo » 12.05.2008 15:26
tak jestli opravdu existují takto pobláznění hasiči a jejich jednotky takto fungují, jak zde popisuje Lukáš Kotzmunda, je to cesta k nějakému průšvihu. Proto jsem přesvědčený, že zrovna takováto jednotka nemusí vůbec existovat.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
jedno mi stale neni jasne a to tvrzeni, ze k zadnemu zasahu nejsou povolene jine veci nez Nomexy. Muzete mi nekdo tedy sdelit, zda existuje nejaky zavazny pravni predpis, ktery upravuje noseni zasahovych obleku a ochrannych obleku u JSDH - ja se tedy priznam, ze takovy neznam a vubec mi neni jasne, jak by tedy mohli lezci zasahovat v kombinezach PSII lezec a proc by pri uklidu sorbentu na komunikaci v lete nemohli mit napr. pracovni odev PS II doplneny oranzovou vestou? JJS
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:26
o cem se dohadujete a co vam nekterym vadi, mame tady vedle v sousednich obcich vynikajici jednotky s dobrym vybavenim a postupne se nekolik let dooblekaji a dovybavuji protoze maji bohuzel slaby obecni rozpocet a tudiz slaby rozpocet i pro hasice a to je chcete kvuli tomu rusit??? A proč bych jako velitel, strojnik, hasic a co ja vim jeste, ktery prijedu do zbrojnice z nejakeho duvodu pozde si nemohl hodit na sebe nebo do auta veci a jet v klidu za svymi kolegy a tam jim pomoct? Ja fakt nevim, jsem jenom z 16 tis. vesnice

-
taky se nikam nehrnu, aa říkám že za celou dobu jsem jel jenom asi 2x. a to už fungujem asis 10 let.siouhlasím s JJS že prostě když chci a jedu tam dobrovolně, tak tam prostě pojedu. Jednotka je vybavena jak má, jsem řádně ustrojen, tak nechápu, proč tam nemohu jet a třeba tam jen stát a čekat, jestli nebudu potřeba. ale nezlob e na mně, když už do té hasičárny přijedu, takse stejně třeba domluvíme, protože se odvíš co a jak. obec je s našimi výkony spokojena, peněz máme dostatek, i když by mohlo pršet více, ale co se dá dělat...tak nevím proč rušit. a přečti si mé příspěvky ještě jednou za sebou. možná se špatně vyjadřuju
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz