potřebujem všechny JSDH?
-
Příspěvek od Rudolf Windisch » 12.05.2008 15:25
pánové, čtu tuto diskuzi a valím oči. Chtěl bych se jen zeptat proč tedy pan rjr, když v jeho obci jsou samí hasiči, kteří nechtějí nic dělat, tak proč není členem onoho SDH potažmo JSDH a nepomůže tam udělat pořádek. Pouze se ptám. Je možné, že členem být nemůže (věk, zdravotní stav), jen bych se dobral k tomu proč ?
Ostatní diskuzi budu přehlížet, protože některé názory jsou velice "pikantní".
-
Příspěvek od Lupínek » 12.05.2008 15:25
Pokud je člen zásahovky doma a může vyjet k zásahu a přeto nevyjede(samozřejmě pokud je doma měl doma nechat samotné dítě ta vyjet nemůže) tak je to jen velká chyba velitele. Dále je zde a to je velmi důležité, neplést si SDH a JSDH. Když vidím že 90% cicvilistů nemá páru o tom jaký je v tom rozdíl a můžu jim to říkat horem dolem a je stále marný, tak bych blinkal. Za další, členové JSDH JPO III až JPO V, nemusí vyjet k události, jen musí v případě vyhlášení výjezdu svoji neakceschopnost nahlásit na KOPIS. Nikdo jim hlavu trhat nebude za to že v pondělí dopoledne prostě nejsou lidi. Trhat hlavu jim budou za to že nedají vědět a to je zase starost velitele. JPO II MUSÍ vždy vyjet k zásahu. Jsou za to od státu "bohatě" placeni. Tady je taky velká mezera ve vzdělání a to nejem civilistů, ale i jak koukám bohužel hasičů.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:25
Vy máte pravdu v tom svámi souhlasím .já vím jaký je rozdíl mezi SDH a JSDH!SDH Je sbor dobrovolných hasičů jako celek a JSDH Je jednotka která jezdí k zásahům.souhlasím stim co vy tu píšete.ale podle mě třeba takovej freek nemá ani ponětí o čem mluvi.jinak vám přeji pěkný večer
-
Příspěvek od Adam » 12.05.2008 15:25
Když mi podpoříš stínítko, podpořím Tvůj názor:-D
Zajimavý zážitel si teda měl..Ale jestli v tom sboru funguje pořádně jenom velitel, tak je to smutné a buď velitel nebo obec by s tím měli něco udělat..Když oprava hasičárny stála 600.000,- jak píšeš a mají T148..

-
Klidně mi tykej, jsme hasiči ne? Ono už to píšu v jiné diskuzi, Freek má názory různé , ale ne vždy tak špatné jak jiní prezentují. Leč postihovat v první řadě obec, taky nesouhlasím. Lépe řečeno u JPO III či JPO V. Tam prostě vyjet nemusí. Ne že se jim nechce, ale protže prostě nemůžou. Jo a chtěl bych vidět dobráka, kterýmu to písknout a on může vyjet a on si řekne "dneska se mi nějak nechce nikam nejedu". Já jsem dobrák a vyjet musím vždy když mám službu, leč byla doba kdy jsem nemusel a to "krvavý oko" bych vám nepřál vidět. No, ale když tak ted vzpomínám, že jednoho taky znám, kterýmu se nechtělo a radši sědl doma. Takový člověk není špatný takový člověk je zrádce všech kolegů v jednotce. Naštěstí není u nás v jednotce. Ono ańi v JPO II takový být teoreticky nemůže.
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.05.2008 15:25
To jste mně rozesmál - vybírat si moc nemůžu, jsme obec o 700 obyvatelích, JPO V a v jednotce mám 13 lidí, žádnou velkou rezervu nemám. Ale mám v ní většinou nadšence, kteří se mi sejdou kdy potřebuju. Ale stojím si za tím, co jsem napsal. Reagoval jsem na ten první příspěvek o tom, že se u nich nesejdou a pak na ten příspěvek, že člen JSDH se nemusí při poplachu dostavit. Myslím, že pokud jsi člen JSDH a nemáš objektivní překážky (nejsem doma, nemoc, hlídání dětí, neslyším sirénu apod. - což jsem tam napsal) tak musíš přijít. A dle mého názoru je to věc velitele jednotky. Od toho je velitel aby měl v jednotce pořádek.A zodpovídá se obci, která ho do funkce jmenuje. A obec spravuje obecní finance a pokud ví že jednotka nefunguje přesto, že ji slušně financuje, měla by se ve spolupráci s velitelem snažit najít řešení, ne? A pokud zjistí že tím problémem je třeba neschopný velitel a má možnost jeho náhrady, tak ho třeba i nahradit, nikdo přece nemáme tuto funkci na doživotí.Co je na tom názoru divného nebo nepochopitelného? Protože takhle si ti hasiči podkopávají sami pod sebou židli - když nebudou akceschopní tak na to dříve nebo později někdo na obci poukáže, krouhnou jim peníze nebo jednotku zruší a nahradí jen požární hlídkou s nejnutnějším vybavením a ušetřené peníze dají třeba do sousední obce s funkční jednotkou a s tou uzavřou smlouvu o požární ochraně svě obce.
- Daniel Koldinský
Příspěvek od Daniel Koldinský » 12.05.2008 15:25
mě by zajímalo jak můžou zajistit výjezd družstva o 4 hasičích, když do tatry 148 se pokud vím vejdou pouze hasiči 3 ? to se omlouvám ale to mi hlava nebere.
Dobrá děkuji za to tykáni.Máš pravdu v zákoně není nikde stanovéné že jpo III neb oV musi při vyhlášení vyjet,ale kdež to jpo II je placená od výjezdu.třeba některé freeka nazory nejsou špatné ale třeba k tomu dnešní mu se vyjádřil špatně.ale nepochopím proč mu to někteří nenapíší slušně třeba joko já.(nemám na mysli tuhle diskusi).Káždý znás má na to svůj názor a to je dobře.prootže kdybychom měli stejné názory tak je to o ničem.každej jsme jiný.Jak říkaš stím zrádce tak mluvím zlastní skušenosti.naše jednotka má 60 členu ale ze 2 družstev co k zásahu jezdí více měně porád jezdí furt jjedni a ty samí lídé.A stoho třeba jeden jen k ohňi a na tp nepříjde.
-
Pro Koldu: T 148 může vést dokonce 5 lidí. To znamená dva lidi v zadu na nástavbě v tom výklenku. Takže je to možné
Pro Jirku:Ono je důležité se dostavit, ale co je ti to platný když tam přjdou jen dva lidi. To pak nejsi akceschopný ať chceš nebo ne. a o tom to je. Kolikrát tady mám říkat že jediné JSDH, které MUSÍ vyjet je JPO II. Ostatní nemusí vyjet, ale MUSÍ to nahlásit na KOPIS ten pošle další jednotku v dosahu. Problém bude ten když nevyjedeš a nehlásíš to. KOPIS na to dřív nebo později přijde. Pak je problém hned na světě.
- Daniel Koldinský
Příspěvek od Daniel Koldinský » 12.05.2008 15:25
re: hasicxxx- 4 kolovou tatru 148 v hasičským jsem ještě neviěl, max 815, pokud máš foto hasičské tatry 148 se 2 nápravama, tak se rád podívám.
jinak koukám že do tatry i avie casky vejde tolik lidí, mno jsem zas o fous chytřejší, děkuju za odpovědi
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.05.2008 15:25
Jasně, vyjet nemusím (třeba nemám řidiče), ale členové kteří můžou tak by se měli dostvit. Pokud nemohou vyjet, tak to nahlásí - naprostý souhlas. Ono se dá vyjet s Tatrou klidně i v 1+1, aspoň dovezeš vodu, když už ne lidi.
Jinak samozřejmě - T148 CAS32 je typovaná pro 3 lidi (těch pět platilo myslím jen na letištích, pochybuju že by někdo jezdil dneska vzadu na plošině přivázaný za opasek

máš pravdu já to napsal špatně.T 148 4x4 sem také neviděl.omlouvámse za vlastní chybu z nepozornosti ale jen tak pro zajmavost je zde odkaz na T 148 s velkou kabinou.http://www.pozary.cz/clanek.asp?id_clanku=8664
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz