SDH a jejich výjezdy
-
Příspěvek od Palda » 12.05.2008 15:25
No já jen, aby jsme tady nekřivdili těm jednotkám, které jezdí na tzv. otravný bodavý hmyz. Nic naplat, ale jsou jednotky, které mají za rok klidně 100 výjezdů jen na bodavý hmyz. Spousta je jich "předurčených" na tenhle typ událostí. A tady bych být vámi do kluků moc nerýpal. Je to MU, tak prostě jezději. Jinak myslim, že tady z pár příspěvků trošku kouká závist. Prostě někdo má 110 výjezdů a někdo má 10 výjezdů. Neni to žádný ukazatel kvality jednotky. Nechápu, že to tady mnozí řeší jako problém. Maji 110 výjezdů, tak ať je maji....... U každé jednotky to může být každý rok různě.
-
Příspěvek od Zdeněk Milan » 12.05.2008 15:25
No tak jsem mrkl do diskuse a jak vidím nám známý provokatér a neúprosný obviňovatel, který pro hasiče neudělal nikdy nic a jen špiní ostatní kteří se v hasičině snaží přiložit riku k dílu si našel novou oběť. Ano mluvím o tom jednom a stejném člověkovi který tady křívě obvinil a pošpinil mnoho dobrých hasičů. Není to nikdo jiný než nám všem známý Tomáš Jelínek, zkrachovalý hasič vyhozený z SDH Lelekovice a zde přezdívaný Freek a nebo kix. Opět se Vám to pane povedlo, pošpinit někoho a rozvést tady debatu o tom jaký vlastně Ing. Milan Tlamka je. Nevím zda ho znáte osobně, já ano a s čistým svědomím Vám mohu sdělit tak jako všem kteří ho neznají, že je to pán, který se snaží dělat pro svou dobrovolnou jednotku co může aby fungovala, měla peníze na vybavení a výstroj a její členové měly co nejlepší podmínky pro svoji práci. Zkrátka dělá vše co asi dělá každý rozumný a odpovědný velitel jednotky SDH v tomto státě. Keci, jako že využívá svého působení na KŘ HZS JmK a podobně k tomu aby měl vysoké dotace může napsat jen člověk, který ani neví jak se tyto dotace posuzují a kdo je přiděluje. Dotace pro JSDH obcí v rímci Jihomoravského kraje totiž nerozděluje KŘ HZS JmK ale Zastupitelstvo Jihomoravského kraje. KŘ HZS se k žádostem jen vyjadřuje a podává doporučení, které není závazné a někoolikrát se ještě mění na kraji. Toto vyjádření KŘ HZS není v působnosti Ing. Milana Tlamky ale úplně jinejch lidí, takže nechápu proč jsi zase přišel na to že teď budeš Freeku špinit Milana Tlamky. Já jen doufám že už ti konečně někdo šlápne za krk za tu špínu co tady na dobráky hážeš.
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:25
Nechci rýpat, ale pan Tlamka tady psal, že není velitelem JSDH ale pouze VD ve své domovské JSDH. Sice to na tvém příspěvku nic nemění,ale chtěl jsem to jen poopravit.
-
Příspěvek od jar maly » 12.05.2008 15:25
Souhlasím s Tebou, dotace pan MT získává , tak jak další velitel.
Pokud je souhra s vedením obce a snaží se o jednání s dalšímy orgány, tak se výsledek dostaví.
Letošní rok bude ještě více zajímavý, protože zastupitelé Jm kraje budou lobovat za svoje ovečky před volbami.
To jsem zvědavej, koho si vezmou na mušku kritikové všech hasičů co něco dělají za to, že zastupitelé kraje dají peníze svým voličům.
Od nového roku jsou na KŘ HZS JmK změny, tak jsem zvědavej, koho si vezmou na mušku jako prvního. To se zase dovíme věci.
PS: a to jsem se dověděl, že se pan Freek, alias Kix alias Tomáš Jelínek hlásil jako hasič z povolání na HZS JmK. Myslím, že by tam z něho měli moc velkou radost.
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:25
Prispevek 6.1.2008 13:29 by mel patrit spis do diskuse http://www.pozary.cz/forum.asp?akce=prispevky&id=2353, ale obe diskuse maji zakladni problem stejny a Ada je zalozil temer zaroven. V jedne resil jeden problem v druhe druhy, ale oba problemy spolu soviseji. Chapu ze dnes to pusobi jinak, nez v den, kdy se tu obe diskuse prolinaly.
Z. Milan:
Strasne moc te prosim, posli mi dokomenty k memu udajnemu vyhozeni. Nic o nem nevim a pokud nemam neco v ruce, nemohu se ani branit Pokud jsem byl z nejakeho duvodu vyhozen nebo vyloucen (mozna dokonce proto, ze jsem neco porusil), potrebuji to vedet, abych to mohl napravit. Predem strasne moc dekuji.
-
Umlčovat nikoho nechci a ani nemůžu. Jen bys mohl být uvážlivější ve svých výpadech proti většine hasičů co zde dost osočuješ. Chceš se bránit proti Milanovi ze Zastávky a sám děláš ještě hůř. Kdyby po Tobě všichni chtěli nějaké důkazy byl bys vedle.
A to některé Tvoje příspěvky hraničí se zákonem. To bys Ty co "máš" zákony v malíčku mohl vědět.
Zvaš své příspěvky a zkus více slušnosti bez urážek a bude ti možná i lépe u srdce. Proč hasič chce bojovat proti hasičům?
-
Poslední poznánka :
přečti si pár článků a Tvé diskusní příspěvky. Nemáš na to důkazy a vydáváš své úvahy za věrohodné. To se nedělá. Ani zde na požárech a v životě vůbec.
Možná by ses dívil, kdyby se někdo proti Tvým výpadům obrátil na orgány činné ........ , ale nechme toho.
Přeji klid a dobré přátele.
-
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:25
Reaguj spis na ostatni, na me ne. Ja jen pisu fakta z inetu.
Neni na svete clovek ten, ktery by se zavdecil lidem vsem, asi kazdeho nekdo nesnasi a zase jini ho maji radi.
Ja osobne proti panu Ing. Tlamkovi nic nemam, snad mi nikdy nic neudelal, tak proc proti nemu neco mit?
-
Vážený pane, pokud jste schopen napsat něco takového osočivého a urážlivého jako jste tady napsal na Milana Tlamku, jsem v rozpacích, jak je možné že se pod to neumíte slušně podepsat. Pokud někdo na mě dělá špatný dojem, tak rozhodně ten, který někoho věřejně urazí a neumí se pod to podepsat celým svým jménem jako právě Vy. Podpisy a příspoěvky Vašeho typu jako je petr.h a nebo třeba přezdívka již vypovídá své. Pokud někoho kritizujete, naučte se podepisovat a případně sdělit odkud jste, aby ten o kom to píšete alespoň věděl kdo ho kritizuje. Schovávání se za poloviční jména a přezdívky je výsada udavačů z minulého režimu a ubožáků z toho současného.
-
Příspěvek od Tomáš Gockert » 12.05.2008 15:25
nevím odkud své informace máte, ale šíříte pouze fámu. To že doplňujeme vodu na soutěžích jako výjezd je prostá lež. Pod město Fulnek spadá několik obcí které dosud nemají zavedený vodovod, využívají vodu ze studní. Co když ale studna vyschne a občané nemají vodu na WC, sprchy a protože se jedna o vesnice, tak také pro dobytek. V tom případě se obrací s pomocí na starostu a ten situaci vyřeší tím, že tam pošle hasiče, kteří vodu doplní. To je to doplňování vody které se Vám asi nelíbí. Starosta jako zřizovatel na to má právo, na tom nevidím nic divného. Dále se Vám nelíbí že jezdíme na likvidaci obtížného hmyzu. Máme na to vybavení a jsme k tomu předurčeni, na rozdíl od některých okolních měst a obcí. Operační tam raději pošle JSDH a HZS si nechá pro případ akutnější události jako požár či DN. Teď k tomu podlézání k městu, město je zřizovatelem jednotky a vyskytnou-li se nějaké problémy, obrací se na nás. Jde-li o situaci kdy je potřeba naše technika, jako například čištění kanálů a cest, doplňování vody, odstraňování rampouchů na městských domech atd., hlásí se to jako výjezd, pro případ zdokumentování jak píše Jiří Sucharda (9.1.2008 10:37). To že městu vycházíme vstříc je naše plus, protože tím ví že nás potřebuje a nejsme jako jiné organizace (fotbal, včelaři…), které jen žádají o peníze. Pro příště, dřív než se rozhodnete špinit jméno nějaké jednotky si ověřte, zda vaše informace jsou pravdivé.
S pozdravem Tomáš Gockert, člen JSDH Fulnek
-
Vážený pane, potom co jsem si přečetl Váš příspěvek jsem s úžasem a musím konstatovat, že víte o čem vedení, zajištění a udržení funkčnosti jednotky SDH obce či města je. To co jste zde napsal je plně srozumitelné a pravdivé co se života jednotky týče a zakládá se plně na pravdě. My s naší jednotkou to děláme úplně stejně a smysl to jistě má. Právo k těmto zásahům jako je čištění kanalizace, umytí vozovky a podobně má starosta jako statutární zástupce zřizovatele a osobně jsem si jist, že pokud někdo z přispěvovatelů dělá na radnici, popřípadě
dělal, je mu jasné, že i v případě šetření finančních prostředků je lepší využít vlastní hasiče, než si někde z daleka objednávat čistící vůz. Už proto pokud se jedná o obec či město, kde široko daleko nemají takovouto techniku nemají. prostě napsal jste příspěvek, který má hlavu
a patu a takovýchto je tady málo. Gratuluji.
-
Příspěvek od Lupínek » 12.05.2008 15:25
mělo správně vypadat, to co napsal Tomáš Gockert. Mám však dotaz na lidi ze Středočeského kraje, jaké mají zkušenosti s nahlašováním takových to výjezdů (dovoz vody, čištění kanalizace, kondiční jízdy atd.) na OPIS Mladá Boleslav, Kolín, případně KOPIS Kladno. Jak tam to řeší a zda Vám to píší jako právoplatný zásah, nebo jen si to zaevidují že vozidlo je mimo hasičárnu. zkrtáka jak to chodí. Děkuji
-
Příspěvek od Radek HRB » 12.05.2008 15:25
no kazdopadne jsem nerekl aby jste na tyto vyjezdy jezdili pokud vam je opis posle jako vyjezd to je samozdrejmost ale vseobecne se vi ze obchazite lidi a zebrate si ty vyjezdy je to ciste muj nazor kdo ho se mnou zdili at ho zdili kdo ne tak at nezdili je to trapne si zebrat o vyjezdy za kazdou cenu
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz