SDH a jejich výjezdy
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Hagi Josef Hazi » 12.05.2008 15:25
Dnes jsem s kamarádem starostou prošel další zkušeností . Jen pro objasnění . Od ledna 2007 jsme zařazeni z JPO V do JPO III / 1 v přechodném období . Cesta je dlouhá a trnitá ( kontorly , přípravy , dohledávky , odstraňování závad atd . ) , ale stojí to za to . Na krajském ředitelství HZS LK jsme si sedli s Petrem a Mírou ( HZS LK ) a Lubošem a Václavem ( Stat. měso LBC ) k příjemné kávě . Jak jsem sliboval Radkovi Vojíkovi , který tam bohužel mebyl , jsme začali řešit zařazení naší jednotky do poplachových plánů . Ten pocit , že už vás berou jako rovnoceného partnera , bych přál každému veliteli pětky . ( Už nejsme jen nosiči vody ) Dík
PS : Když jdete za svým cílem a máte podporu od jednotky tak je půlka vyhraná .
-
Příspěvek od Jan Doktor » 12.05.2008 15:25
Kondiční jízdy hlásíme i s trasou, kterou s vozidlem pojedeme. Operační důstojníci i technici na KOPISU to mají na 100 procent zaznamenané. Občas se stane, že když kondička trvá "o něco déle", než by teoreticky měla dle vzdálenosti, KOPIS se "ptá" ,zda je vše OK a zda jsme ještě na kondičce. Konec každé kondičky potvrdí KOPIS že jsme "na základně, v pohotovosti"
-
Příspěvek od Petr Haska » 12.05.2008 15:25
Myslím si, že by to mělo být tak jak popisujete, ale asi jiný kraj jiný mrav.
-
Příspěvek od Radek HRB » 12.05.2008 15:25
NO JA TAKY JEDEN TAKOVY SBOR ZNAM JSDH FULNEK TO TAK DELA.. TREBA MI PRIJDE UZ DIVNE TO ZE MAJI 13 VYJEZDU JEN NA LIKVIDACI BODAVEHO HMYZU TO NEMAJI ANI HZS NA JEDNE STANICI ZA ROK A TIM SPISE ZE 10 KM OD NICH JE STANICE HZS NO PRIJDE MI TO PODIVNE TAKHLE PODLIZAT MESTU JE TO TRAPNE SI PSAT JAKO VYJEZD I DOPLNOVANI VODY NA SOUTEZI
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
jinak na klavesnici je takovy cudlik, jmenuje se Caps Lock a tim se prepinaji velka a mala pismena, aby se to dalo cist. Samozrejme bys me pak hned mel za opeprit za to ze nepisu s diakritikou, ale to jednou pochopis . Az budete nekdy psat zadost o dotaci a v ni vyplnovat kolonku pocet zasahu a vyjde vam ze jste o dva zasahy v jine kategorii a nedostane se na stanoveny pocet bodu, verte mi, ze tento system hodnoceni vas prinuti pak psat kazdy i sebemensi vyjezd. Krom otravy s psanim zpravy o zasahu to totiz nicemu nevadi a hlavne pokud vozidlo provadi cinnost v ramci vyjezdu, je vse pojistene apod. Az jednou pojedete pro mesto zalevat travnik, vyprdnete se na psani a hlaseni vyjezdu na OPIS a bouchne vam treba jen pulskojka a vy sousedovi znicite plot, nebo okno, pochopite pro psat vse jako vyjezd. Mimo jine si tim preci i pro sebe a obec dokumentujete cinnost a zduvodnujete ujete kilometry a spotrebovane PHM, nebo se mylim? Krom toho se vozidla PO z duvodu pojistky, silnicni dane ani nesmi pouzivat k jine cinnosti, tak proc si delat dobrovolne problem. JJS
-
Příspěvek od PZ2 » 12.05.2008 15:25
Ono je to i o psychice lidí okolo. Starosta, zastupitelstvo atd. což jsou většinou laici. Neříkám shánět zásahy úplně za každou cenu. Ale v mém okolí je třeba jednotka, která totálně zkomírala ani PS II jim pomalu starosta koupit nechtěl. Třikrát v jednom týdnu zahořelo (žhář), takže byli po X letech na zásahu a dokonce v jednom dni 2x. A najednou se kupují pagery (když teda nemaj tu sirénu) shání se dotace na hasičárnu aby teda ta ávka nestála venku nebo ve stodole atd atd. Najednou z lidí, kteří v očích ostatních byli k ničemu (máme přeci profíky kousek). Prostě to ten starosta pochopil. Akorát se musí modlit ,aby příští volby se tam nedostal někdo, kdo hasiče zase "nepotřebuje". A o argumentaci typu: a naco chcete ty nový boty, když jste letost nedělali ani ples? A proč chcete dvě nový helmy, když jste na soutěži byli zbídou dvakrát - jezdíde si akorát po nějakech asistencích. O tom se ani nebudu rozvádět, protože lidi, který s tím přijdou do styku chápavě pokývou a ostatním se akorát otvírá kudla v kapse. Naposled na zastupitelstvu padlo: Na co potřebujete nahradit ty hadice zrovna teď? Dyk jsem Vás hasit něco ve vsi už dlouho neviděla.
-
Příspěvek od Adam » 12.05.2008 15:25
Nevidím na tom nic špatného, jednotka se aspoň provětrá a naučí se lépe zacházet s technikou..Jedno nejmenované statutární město, to má udělané tak, že má s HZS smouvu o výjezdech na LOH a JSDH s.m. (celkem 4 JSDH v tom městě), jezdí na LOH místo HZS (když je to teda v pracovní době a hrozí nebezpečí z prodlení, tak jede HZS, jinak JSDH jsou schopny výjezdy zabezpečovat)..HZS je nám vděčno, protože jsou v průměru tak 2 výjezdy na LOH v letních měsících za den..K tomu se navíc odjezdí kondiční jízdy a členové ZJ jsou více zběhlí v hasičské práci a velitel se navíc dokonale naučí vyplňova Zprávu o zásahu atd...)
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
letni olympijske hry co? Porzradite mi tu zkratku? JJS
-
Příspěvek od David Lange » 12.05.2008 15:25
Tak jsem si to tipnul správně, i když Letmé Obnažování Hasiček bych jel taky za den 2x
-
Příspěvek od Radek HRB » 12.05.2008 15:25
tak bych chtel zareagovat na pana suchardu dik za to ze si mi rekl kde je caps lock to jsem fakt nevedel. jinak nas ucili ve skole cist i velka pismena jestli to tebe neucili tak se to nauc, dale bych teda mel neco k tomu plotu u souseda pokud pojedu k tomu sousedovi na technickou pomoc o kterou me pozada tak si to samozrejme nahlasim jako vyjezd ale neuznavam to ze hasici chodi po lidech a ptaji se jich jestli nahodou nemaji na pude vosy tak to uz je na zvazenou.. beru to ze kazda carka za vyjezd je dobra ale za jakou cenu.. a machrovat s tim ze sem mel o nekolik desitek vice vyjezdu nez ostatni jednotky v okrese tak to se mi vubec nelibi.. nektere sbory si treba muzou rict meli jsme 100 nebo 150 vyjezdu ale plnohodnotnych vyjezdu na ktery si dobehnes ne ktery si vyzebras jestli oni s toho maji radost tak at maji a uz sam kvuli sobe by si ten sbor mel uvedomit co je priorita zebrat o vyjezdy muze kazda jednotka ale nikdy to neni ten adrenalin a to nasazeni jako kdyz si ne neho dobehnes cus doufam ze vam toto vysvetleni staci je to proste vec nazoru muj nazor je takovy.....
-
Příspěvek od Radan Doubrava » 12.05.2008 15:25
Nevim jak Vas ale mne doma ucily chovat se slusne. A v internetove komunikaci se psani s CAPSLOCKem povazuje za kriceni. A to je neslusne
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:25
Velká písmena se nepoužívají, neb to v diskuzích působí jako křik (přečti si Netiketu). Jinak mě ve škole kromě velkých písmen učili i čárky a tečky, taky něco o větách tam říkali a podobně. Tos asi chyběl
Nicméně abych nebyl jen kritický - musím uznat, že s tebou částečně i souhlasím, v některých věcech máš asi pravdu, především s tím vychloubáním. Na druhou stranu je nutné uznat, že pro případné dotace to svůj statistický význam má. KuK
-
Příspěvek od David Horák » 12.05.2008 15:25
Prosímtě, z Tvého přízpěvku jsem pochopil, že např. pokud pojedete zalévat trávník např. na obecní hřiště, dáte na opis že máte výjezd a jedete k regulérnímu zásahu (světla, oblečení, helmy, zpráva o zásahu.....). Nezlob se na mne, ale pokud to chápu zprávně, je to naprostá h.... Tohle nemá s MU žádnou souvislost.....Jistě, pojištění je jedna věc...ale zásah JPO je zase druhá....
-
Příspěvek od Fanda Kletečka » 12.05.2008 15:25
JJS tím myslel, že pokud vyjedou ze vrat tak dají vědět na OPIS, že jedou tam a tam a budou tam dělat to a to a vrátí se tehdy a tehdy. Pokud jedou zalévat trávník, tak samozřejmě jedou bez světel. JJS až to bude číst tak bud bude souhlasit nebo provede opravu mých slov.
-
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky