SDH a jejich výjezdy
-
Příspěvek od z.k. » 12.05.2008 15:25
Aha takže tím chceš říct, že když jsme na internetu, může si tady každý lhát jak chce. No nevím, myslel jsem si že je to profesní web pro hasiče, kteří si navzájem pomáhají a ne si lžou.Ale když je to jak píšeš, tak nechápu proč tady všichni jste. Taková diskuze totiž nemůže mít žádnou úroveň a nemá smysl zde ztrácet čas. Takže děkuji za vysvětlení.
- Daniel Koldinský
Příspěvek od Daniel Koldinský » 12.05.2008 15:25
freek je takova rozporuplna osoba na tomtu webu, v necem ma pravdu ale nektere nazory jsou....slusne receno na par facek, s tim internetem musim s freekem souhlasit jedna se sice o profesni web ale vzdicky se muze najit nakej blb ktery zneuzije anonymity internetu, lidi sou holt lidi a blbcu je bohuzel na svete dost a dost, a i kdyz je to profesni web tak tu nejsou jenom hasici a pro priklad nemusim chodit daleko, protoze ja nejsem hasic ale pouhy modelar (a taky ne moc zrucny) ktereho chytla hasicka technika, predevsim auta.
-
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:25
Neni na svete clovek ten, ktery by se zavdecil lidem vsem.
Pro nekoho pravda pro jineho ne. Pro nekoho napad pro jineho ne. Ale proc nekomu vyhrozovat nasilim nebo na nej hazet spinu, to nechapu. Nebo se mu snazit branit v tom, aby mel nazor. Jsme opravdu v 21. prvnim stoleti. Internet je v podstate novy fenomen (i kdyz uz je to par let co vznikl). IT je velice dinamicky obor, to co dnes neni mozne je zitra skutecne. To ovsem prinasi i problem s tim, pochopit co se vlastne deje. Anonimita, moznost vyjadrit nazory nebo je sirit, move moznosti sdileni informaci a komunikace, ale stale casteji take setkani s nezivymi entitami, ktere dokazi komunikovat s lidmi.
To co jsem v tehle diskusi napsal je vazne minena nabidka. Je mozne, aby si kazdy sam vytvoril vlastni sw, ktery pro nej bude vytvaret novou podobu pozaru, kterou on sam chce. Vsechno, co je zde napsane je mozne vytvorit bez vedomi autoru pozaru.
-
Příspěvek od Karlos - SDH Hrachov » 12.05.2008 15:25
Dle mého názoru není nic špatného na tom že někdo čistí neprůchodné kanály, odklízí olejové skvrny...
Aspoň se něco děje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Hagi Josef Hazi » 12.05.2008 15:25
To u nás na severu ( LBC ) si někdy připadám , že vyšší počet výjezdů za rok dokáže z některých hasičů udělat "nad hasiče ". Asi je to zázrak nedo tady máme takový vzduch . Argument my jsme JPO III a vy V a kdo je víc ? My máme modrou krev a vy červenou ? Nechci házet lidi do jednoho pytle, ale tak si někdy připadám .
Nebo se dá jít štěstíčku naproti . Ono se to samo neudělá . Jak říká Čtvtrníček s Lábusem .
Snad se to brzo změní a myslím dost brzo .
-
Příspěvek od Adolf Musil » 12.05.2008 15:25
Jen pro klid v duši některým Boskovským hasičů nejsem v žádné jednotce v Boskovicích nedávno jsem se tam přestěhoval a Milana nenapadám jen jsem chtěl vědět jestli je to všude stejné znám více takových jednotek ale on tak nějak vičníval a hodně se o něm hovořilo v putikách co všechno dokáže
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:25
Jedan baba povidala,to uz tady zname vsichni.... ))
-
-
Příspěvek od Martin Krupicka » 12.05.2008 15:25
u nás je to zase naopak...nad hasičové s modrou krví mají 10 výjezdů za deset let (řečeno obrazně aby se toho zase někdo nechyt) a mi obyčejný neprotekční sekyrky sice děláme a na výjezdy jezdíme ,ale protože jich máme víc tak těm supermanům v naleštěnejch galetách nezbude nic jinýho než mávnout rukou a řict ,že jezdíme na každou zapálenou cigaretu ...tak to je zase pohled z mojí strany ať si to každej přebere jak chce...PF 2008
-
Příspěvek od Palda » 12.05.2008 15:25
Můj názor je takový, že pokud má obec zřízenou jednotku a to klidně JPO V, tak proč by nemohli jezdit na skvrny, kanály apod. Nemějte vy z JPO III strach, pětkaři vám peníze neseberou. Žádný peníze od kraje většinou nikdo z "pětkařů" nedostává. Narozdíl od vás, kteří máte roční dotace od kraje jisté a navíc máte zaplaceny ještě nějaké výdaje u zásahu + finance od obce. Krom toho si musí většina JPO V na vybavení vydělávat na různých brigádách apod. Za další, ruku na srdce, je spousta jednotek JPO V, které se dají srovnat s JPO III jak po stránce vybavení, tak odorné. A někdy je počet výjezdů srovnatelný. Prostě každej někde je a kdo kde je podle mě jedno, hlavně, že to všichni dělají proto, že chtějí. Takže ať klidně jezdí na kanály, med na náměstí, skvrny apod. Jsou, fungujou - bohu dík za ně.
-
Příspěvek od Pecan » 12.05.2008 15:25
Reaguji na tvoje první dva přizpěvky.
Říká ti něco prevence??
Sice jsem ještě nikdy nehasil požár komína a také jsem ještě nikdy nečistil kanál, ale sám za sebe ti klidně řeknu že kdybych měl i to nejmenší podezření tak bych tam naši jednotku poslal. Protože je lepší ten komín zkontrolovat hned, než o pár hodin později rozebírat střechu a hledat nouzové ubytování pro vyhořelé. Ten kanál bych taky raději vyčistil, než abych po větším dešti čerpal vodu z celé ulice.
-
Příspěvek od Martin Krupicka » 12.05.2008 15:25
teda panečku toje paráda pane Palečku opravdu moc krásná hasičárna...klobouk dolů....doporučuju všem k nahlédnutí...KRÁSA
..jinak v jádru souhlas...ale k těm JPO III a V vidím to tak, že jsme prostě všichni klucí a ty si prostě musej vobčas porovnat kdo má větší stříkačku...ne??
...je pravda, že občas to někteří přehánějí...
-
Příspěvek od Petr Haska » 12.05.2008 15:25
Čárky honí kde kdo, o Staré Břeclavi se taky vykládá,že vyjíždí dřív než profíci a pak na ně zbývají i takové události ke kterým normálně JSDH nevolají. Ale nikdy jsem to na TV NOVA neviděl, tak tomu nevěřím. A také nechci do St.Břeclavi rýpat. Kdyby každý dovedl co pan velké "K", tak by se měli dobrovolní hasiči zlatě.
Ale,...... asi tak před dvěma roky jsme vyjížděli na nějakou pomoc obci- asi nějaké čištění nebo co, a nevěděl jsem jestli to brát jako zásah nebo jako službu městu. Radši jsem zprávu napsal a zaslal na operační. No a došla mně zpět, že se nejednalo o zásah a basta fidli.
Doba je pokročilá a teď se při "nejistém" výjezdu s operačním dohodneme předem, jestli jedem na kondičky nebo na zásah.
No a jen tak mimochodem. Když jedete na kondičky, hlásíte to operačnímu? Pokud ano, zaznamenává si to operační? To jsou otázky samozřejmě pro dobráky. Profíci do vysílaček hlásí i to že mají hlad.)
Nám bylo řečeno, že je to nezajímá. Dokonce je ani nezajímá, když jedu vyčistit kanál(pokud jej nebudu čistit od oleje). Prostě chtějí hlásit jenom výjezdy. Z toho všeho plyne, že když jedu na kondičku můžu jezdit v také vzdálenosti, abych stíhal vyjet od hasičky do 5 minut(pokud jsem na jiné straně okresu než hoří), dále můžu jet na kondičku jenom s celým obsazením směny, s veškerou výstrojí a nejlépe s čerpadlem na vozíku v závěsu. Všechno jsem celkem nafoukl, ale v důsledku to tak je.
-
Příspěvek od Pan M » 12.05.2008 15:25
No ty čárky, když nás někam pošle operační je to výjezd, když jedem umýt silnici, tak to prostě výjezd není... A že toho letos bylo, v létě u nás byly dost velké průtrže mračen, bláto teklo do obce z polí a že ho teda bylo! Jinak kondičky samozdřejmě hlásíme, řeknem že jedem na kondičku směr ten a ten, operační řekne ok, zůstaňte ve spojení, tím to končí, samozdřejmě až se vrátíme tak hlásíme zase návrat na základnu...
-
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky