SDH a jejich výjezdy
-
Příspěvek od Fire Bull » 12.05.2008 15:25
Prostě někomu v Boskovicích leží v žaludku, že JSDH Okrouhlá je na velmi dobré úrovni a jsou aktivnější než byli třeba v minulé době, kdy nebyly zařazeni v poplachovém plánu.Můžu Tě však ujistit Milane, že, jak tu ten křupan píše, že je z Boskovic tak z mé jednotky to určitě nikdo není. Nemáme potřebu otvírat tu takové ubohé diskuze a špinit něčí jméno aď už jde o cokoliv. Ten co otevřel tuhle diskuzi se nezaměřil na problematiku SDH a jejich výjezdy, ale na to, aby někoho pošpinil.
S pozdravem VD Herzán Pavel
JSDH Boskovice II. - Mazurie
Příspěvek od » 12.05.2008 15:25
Většinou se kluci do těchto diskuzí nezapojuji, jen je čtu příspěvky ... Koluje zde soustu názorů, se krerými někdy souhlasím, někdy si zase o tom myslím své.... ale nikoho jsem neprávem neobvinil a pod.. Je zajímavé, že po dobu diskuze, co tu o mě koluje sem měl několik telefonátu, ať si zapnu kompl a kouknu se na to, jak se tu po mě někdo vozí (i to svědčí o všem). Pavle, máš pravdu, že nejde tentokrát o SDH a že chce jen na mě někdo poukázat.... . Je to jen , a jak někdo psal, jen o závisti. Mrzí mě to, protože hasičině opravdu obětuji spostu času a dělám to si myslím dobře, nikdy jsem nikomu neodmítl pomoc a tak to také zústává i nadále....však kdo mě zná osobně (ne jen z těchto závistivejch řádků) může si o mě udělat vlastní obrázek....
Dovolte mi také, abych Vám všem, co hasičinu myslí upřímě popřál šťastný a úspěšný rok 2008, a ne hodně výjezdů aby byly "čárky", ale to, aby když Vás bude někdo potřebovat, aby jste pomohli tak jak každý dle svých dispozic můžete a aby mi ostatní HASIČI jsme mohli být na Vás pyšní.... Ing. Milan TLAMKA... JSDH Okrouhlá
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:25
že je to je kvuli zavisti,,, ale stim nic nenadeláš,,,
To fire bull , jsme rád že už vim kdo jsi, až se potkáme doufám že mi vysvětlíš jak si to myslel v tom prispěku o našem novem autě, )))
-
ja rád poradim, nejsem s tech co si to nechaj pro sebe,, taky nejsem s tech co se budou v nucovat a někomu tady nutit svoje názory:-)))
-
Příspěvek od marcel musil » 12.05.2008 15:25
Zdravím všechny dobráky, jak nato koukám , reakce některých kolegů, dobráků je velice fascinující. Ing. Tlamka Milan, patří mezi lidi , kterým by měla polovina jsdh poděkovat za věci, který jim posháněl a podobně, nedělejme rozdíl mezi trojkama a pětkama. Jsme tady proto, aby jsme pomáhali všichni a stejně, Rájec je cca rok ve trojce a řeknu Vám máme práce víc než dost, ale některé reakce jak sem četl, musí psát někdo kdo má ůplně v hlavě totálně na....ý nebo vůbec neví očem tahle debata je. tak se už někteří proberte a zamyslete se nad sebou co tady píšete.
-
Příspěvek od Fire Bull » 12.05.2008 15:25
Teď jsem hledal ten můj příspěvek, jen jsem upřesňoval co máte za techniku. Bylo v tom možná trochu ironie, ale věř mi, určitě jsem rád, že aspoň někdo má takový fáro. Ujišťuju, nic osobního vůči vám fakt, mám u JSDH Svitávky hodně kamarádů, takže hodně štěstí a málo výjezdů v roce 2008 )))
-
Příspěvek od marcel musil » 12.05.2008 15:25
ještě taková malá připomínka, jestli tady mezi náma funguje jen na čárky, tak to běž pěkně do prdele, jsme tady pro lidi, a ne proto aby jsme se tady nějak předháněli, kdo má víc výjecdů kvůli penězů. Proberte se Ti kteří tohle píšou, je to fakt ubohý.
-
Příspěvek od kolemjdoucí kolemjdoucí » 12.05.2008 15:25
freeku, freeku, každý má možnosti, jenže Ty holt místo jejich využívání budeš radši tady jen tak tlouct hubou. Zrovna taky zjišťuju dotace pro naší jednotku a můžu ti říct že to dá hodně práce, hledání, zjišťování... Ale ono je asi jednodušší tady jen tak něco plácat co ? Kolik už jsi podal žádostí o dotaci co ?
Jinak k těm výjezdům. Jednotka SDH je jednotka obce a pokud řekne obec, že ta jednotka bude čistit kanál že je to pro ně mimořádná událost tak bude holt čistit kanál... Protože když nebude a příjdou povodně bude průser a zase to bude špatně. A je šuma fuk jak se kdo na KOPISU představí, protože pokud řeknou, že jedou na to a to tak prostě jedou a operační s tím vůbec ale vůbec nic nenadělá. Protože je všichni jistě víme výjezd jednotky je část operačního řízení a to je již plně v kompetenci velitele.
-
ja vim proto tam byl ten smail))) ja jsem to tak chápal,,, chtel jsem jen odlechčit tuhle debatu))))
i vám přeji štastnej novej rok a hodne uspěchu.
Ps: pěkná klubovna)))
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:25
Nemohu s tebou uplne souhlasit, zkusenosti mam jine.
A k tem dotacim, dnes jsem k tomu mel jeden dotaz, tak se pokusim ostatnim ulehcit situaci:
JMK vypsal dotace:
http://www.kr-jihomoravsky.cz/Default.a ... 2&TypeID=2
Problem je se stazenim zadosti, soubor nema priponu a proto ho nechce windows otevrit. Musite rucne vybrat, ze ho chcete otevrit ve wordu. Snad to nekomu pomuze.
No a samozrejme vam vsem take preji hodne uspesny rok 2008 a co nejvyssi dotaci .
-
Příspěvek od jar maly » 12.05.2008 15:25
Vážení,
stále je to o stejném. Závidět a pouštět zlou slinu začíná být opravdovým sportem č. 1 mezi hasiči zde na požárech. Je mi velmi smutno z takových článků. Je zde opravdu hodně zloby a snahy stále někoho špinit. Znám pana Milana -snaží se neuvěřitelně o postavení hasičů v jeho obci a celého okrsku. Pokud vím, vždy se snaží poradit s možností dotací a různých výhod pro všechny opakuji pro všechny hasiče. Už vidím Milana jak podplácí hasiče v obci, aby chodili na výcvik, aby dřeli na zbrojnici, opravovali auta, jak podplácí okolní jednotky SDH pro spolupráci. Prosím Vás uvažujte o čem píšete. Vždyť je to jen obyčejný hasič, který se snaží o zlepšení postavení hasičů jako celku.
Už zde byla zmíněna obec - SDH Svitávka. Zeptejte se jich koho mají známého na kraji či HZS. Proč dostali dotace na CAS a další na výzbroj. Dle mých znalosti s tím nemá nic společného obálkování ( jak někteří v jiných diskuzích uvádějí). Prostě zástupci SDH dobře jednají s vedením obce a vedení obce se zeptá na patřičných místech a snaží se o vše co jim bylo doporučeno. Nebo se snad mýlím?
Znám také dost obcí, kde se jen vykládá že nedostanou dotace, ale už se nepřiznávají proč tomu tak je. Pravý důvod zná jen ta obec , ale těžko dostanete dotaci, když nedáte žádost. Druhá otázka je co je v žádosti uvedeno. Zda je splněna podmínka žádosti včetně požadovaných příloh atd. atd.
Trošku se v tom orientuji a tak vím o čem zde píšu. Nikoho nenapadám.
Prosím Vás všechny hoďte za hlavu ty žabomuší války - neosočujme se zde a nenapadejme nikoho. Dle mého kdo dělá opravdu něco pro hasiče, tak se snaží aby to jen bylo pro všechny a ne jen pro sebe.
Pro ty co stále jen napadají, přemýšlejte o tom co zde píšete. To že jednou někdo na někoho vyjede popřípadě blbě odpoví, tak se proti zvedne vlna výmyslů a pomluv – je to asi pohodlnější, než si to nechat vysvětlit a pak hodnotit.
To je jen můj názor a Vy čtenáři a diskutující si to přeberte jek je Vám libo.
Jinak vám všem přejí krásný rok 2008 a pokud vyjedete k zásahu, tak přeji vždy šťastný návrat.
-
na to neni co dodat snad jen AMEN, s tou Svitávkou ( teda snáma) máš pravdu žádne obalky v tom nefigurovali, na auto jsme čekali druhej rok a nebyt toho že se nejak uvolnili prachy tak bychom ho asi taky letos neměli,,, a na ostatni dotace se taky žádalo,,
a je pravda s Obci Teda my jsme už rok a pul Městys takže uřadem městyse máme vice než dobré vztahy....a troufám si řic že pro Městys děláme vše co je potřeba...
-
Příspěvek od jar maly » 12.05.2008 15:25
No možná bys měl upřesnit ty dva roky. Není to náhodou tak,
že jeden rok žádáš a druhý rok realizuješ?
No a teď si představ, že se zas někdo najde co to obrátí.
Vaše auto jsem sice neviděl, ale věřím že bude super sloužit
ve prospěch všech lidí včetně i těch závistivých.
Doufám, že v brzké době přibudou nové CAS ve vašem okolí.
-
ta dotace je neco jako pořadník,, my jsme jeden rok požádali ale dotace nebyla poskytnuta, protože byl určitej balik peněz, takže jsme byli automaticky přesunuti do dalšiho roku,, somzrejme že za dalši rok se myslim připsal nějakej ten bod do celkoveho hodnoceni,, to už byl druhej rok a najednou po volbách Min, Langer zrejmě navyšil rozpočet ( pokud je tomu jinak opravte mě) a měsic před koncem roku 2006 sme zjistili že náme dotaci,, a už se rozběhl kolotoč vyberové řizeni návštevy pana Maděry a pod,,,
Jinka mohu vědet od kud jsi???)))
-
Příspěvek od z.k. » 12.05.2008 15:25
zdravím všechny hasiče, jak jsem se zde dočetl, tak pan áda je z boskovic. Možná by opravdu mohl uvést do které jednotky patří. JSDH Boskovice II se od něho již distancovala a já jako velitel JSDH Boskovice I ho taky neznám. Tak snad by nám to mohl upřesnit. Naše jednotka totiž taky nemá zájem dělat naprosto nesmyslné rozbroje mezi hasiči. Tak doufám že bude mít áda aspoň tolik slušnosti že nám to vysvětlí, když už se baví tím jak očerňovat ostatní.
-
Příspěvek od Freek » 12.05.2008 15:25
Hmmmmm, na internetovou diskusi se může zaregistrovat každý. A může si v podstatě anonimě psát co chce. Pokud se neumí zaregistrovat (je to pro nej moc složité), tak se mnohde dá psát i jako host. Tady to nejde, tak jsem vytvořil účet freek s heslem 123456, aby to šlo.
Diskuse je anonimní vyjádření názorů, nikdo nikomu nezaručuje, že ten na druhe straně je opravdu ten, ze koho se vydává. Ani zveřejnění IP to mnohdy neřeší. Klidně mohu napsat, že jsem velitel třeba PS Jihlava. Jsme přece na internetu.
-
Příspěvek od Petr Švejda » 12.05.2008 15:25
od tebe to docela sedí... Sice sem nepíšu každý den, ale na Požárech jsem docela často a hodně diskuzí, článků apod. mám přečtených. Zajímalo by mě, jaký máš zkušenosti, jak píšeš 6.1.2008 14:58
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz