Profesní průkazy
-
Příspěvek od PZ2 » 12.05.2008 15:25
Právě, že ne. asi jsi to splet s podnikovejma na ty v tom zákoně zapoměli a tam je důležitý co mají ve smlouvě viz nevztahuje se na řidiče vozidel :c) vozidel Hasičského záchranného sboru České republiky a jednotek dobrovolných hasičů, zdravotnické záchranné služby a Správy státních hmotných rezerv,
Příspěvek od » 12.05.2008 15:25
Dovoluji si reagovat na příspěvek stofiho. Pokud někdo výše chce zavést do SIAŘE, že nad 12t u HZS profesák, tak je to v rozporu s novelou zákona a tudíž na to némá právo. Je zde jasně napsáno, že se nevztahuje na HZS ČR. Nařídit nadstandartní školení to ano,ale né že bude zakončen profesákem. SIAŘ má zcela určitě nižší právní váhu. No necháme se překvapit co naˇGŘ HZS vymyslí.
-
Ach jo. Že to ten stofi sem vůbec psal. Doteďka jsem žil v klidu, že na Apríla si odjezdim kondičky bez profesáku a bude klídek. Vše co marfi píšeš má velkou logiku, ale tu aby na GŘ pohledal. Stojím teď před tím, že dám z vlastního zhruba tisícovku-profesák si na rychlo udělám, ale riskuji, že jsem ji vyhodil, protože jedna pani povidala. Nebo se na to vykašlu, pak se to změní a já zase jezdit nebudu, protože 40-70 K za profesák už mi nikdo na obci neschválí. Velké dilema, když mě se na ty testy vůbec nechce .
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:25
Ahoj. Už to tu několikrát zaznělo ale po oslovení pracovnice na okrese mi přišlo toto: "Modré majáky padají a Zák. 374/2007 §46odst.3Povinnost zdokonalování odborné způsobilosti řidičů se nevztahuje písm/b - na vozidla používaných ozbrojenými silami České republiky, Policí České republiky,Celní správnou České republiky a zpravodajskými službami ČR.písm.c/ vozidel Hasičského záchranného sporu České republiky a jednotek dobrovolných hasičů, zdravotnické záchranné služby a Správy státních hnotných rezerv.Takže jestli to nepotřebujete do 1.4.2008 tak už to nemá cenu."
A podle mého, když budu řídit u JSDH tak nemám s HZS nic společného protože jsem zaměstnanec obce, tak jaké vnitřní předpisy HZS, ty mohou platit pouze pro jejich zaměstnance..... Aspoň si myslím.... .... A pokud je po nich budou vyžadovat, tudíž by pravidelné školení měli i zaplatit a v tu chvíli, proč ne?? Můžete jít někdy jezdit jinam a nemusíte znovu platit velké peníze za propadlý profesák.. David
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:25
tak si ho vymen a drz si ho, protoze nikdy nevis, kdy treba zmenis zamestnani a bude ti zatracene dobrej, misto shaneni 40 tis na novy. JJS
-
Cituji jen z jinde probíhající diskuze "Pokud si uvedený SIAŘ 15/2004 přečtete zjistíte, že je platný i pro JSDH. GŘ podle zákona o PO řídí odbornou přípravu a usměrňuje po odborné stránce výkon služby v jednotkách požární ochrany. Takže může vydat SIAŘ platný i pro jiné jednotky než HZS. Ostatně v každém SIAŘI je to uvedené, některé jsou pouze pro interní potřebu HZS jiné pro všechny jednotky (bojový řád, radioprovoz atd)" Řád strojní služby je taky Siař a přesto se jezdí kondičky, zkoušej se čerpadla, hadice atd atd.
-
To je jasný, já ho ale nemám a na nic jiného asi potřebovat nebudu. Proto jsem i váhal jestli si ho na poslední chvíli udělat či ne, ale dlabu na to.Kdybych ho vlastnil, tak si to samozřejmě budu prodlužovat i za své.....
-
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:25
Není to tak úplně pravda, máš daná témata školení vydaná každoročně GŘ HZS ČR, myslím, že se přizpůsobí dané situaci a jedním z témat bude i něco ve smyslu jízdy na VRZ. Navíc strojníci by měli mít kurz S40 a každoroční cykliku, i tam by mělo být zajištěno vše potřebné.
-
-
Mňo budu malinko oponovat. Taky za auto může sedat strojník s kurzem myslím S24, který má cykliku po 5 letech (všichni strojníci v JPO5), nebo se taky může stát, že strojník přiběhne 19 letej kluk a za volant stejně sedá někdo jinej (což je u nás realita)od dubna mu opravdu stačí C z vojny. Ale nějak mi to s těma školeníma ani nepřijde podstatný, protože jsem jezdil nějakej čas v krajským městě se sanitkou (samozřejmě po prodělaném školení) a když vezmu co mi to školení dalo pro skutečnou jízdu s VRZ, tak je toho co by se za nehet vešlo. Všelijaký kličky smyčky, prů..rové průjezdy za tramvají mezi ostrůvkama, jízda v protisměru, různé typy řidičů a jejich chování když slyší fňuknu za zádama. Pak jsem ještě prodělal haldu školení (snad každej rok -tenkrát profesáky ještě nebyly) a na těch se většinou chrnělo ikdyž pak byly testy (šáhněte si trochu do svědomí). Jediný, kdo podle mě byl trochu schopný roztřídit, kdo smí modrý světla zapnout byl fakultní psycholog (na ty testy se zapomenout nedá) a ještě garážmistr, kterej tak trochu věděl kdo jak jezdí. Proto si myslím v podmínkách dobrovolných jednotek, obzvlášť JPO5, který zas tak často nejezdí- špetka praxe za haldu teorie. Prostě buď řidič, kterej za volantem denně nebo kondičky, kondičky, kondičky a tvrdě po tom jít a pak je to na veliteli s kým se už bojí a s kým ne, protože při těch kondičkách může a asi by měl být a zhruba ví. Stejně to pak ten velitel tak trochu odnese, když se něco semele - nemá auto ve výjezdu, shánět opravu, papíry, peníze atd. atd. Ale je to jen můj názor. Jediný co podle mě to školení někomu něco dá, je když se vezmou průšvihy vozidel s majákama třeba za minulej rok a probere se co se stalo a jak se to stalo- s toho se dá něco pro sebe vzít a poučit se z chyb ostaních.
-
Příspěvek od Jirka Jirka » 12.05.2008 15:25
Jenom jestli není ten řidič který jezdí jak posměšně píšeš u "JZD" lepší řidič než ten který má školení na majáky a žádnou praxi. Stačí se jen podívat na některé strojníky u HZS, řidičák voníci novotou, praxe s řízením minimální a končí to nějakou nehodou a díky bohu když se nikomu nic nestane. Ono žádné školení ani profesní průkaz dobrého řidiče nikdy neudělá.
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:25
Ahoj,nevíte prosím někdo,když jsem si v pondělí udělal zkoušky rozsahu A,C a kdy si pro něj můžu skočit na úřad?ten man z autoškoly řikal že za tři týdny si můžu o něj zažádat.Nevíte náhodou někdo jak s tím?
-
Příspěvek od Václav Janů » 12.05.2008 15:25
záleží jestli už máš podanou žádost o řidičák, jestli ne tak zažádat hned a pak čekat 2-3 týdny na ŘP
-
Příspěvek od jan davídek » 12.05.2008 15:25
No on to ten komisař myslím posílá přez počítač na úřad a já mám jen papírek Osvědčení o absolvování ZOZ.....
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:25
A on Ti profesák něco dal? Vždyť je to stejné, jako když si ty testy napíšeš v hasičárně... Mě nedalo profesní školení nikdy nic, akorát že jsem napsal testy a o rok mi t prodloužili... Prostě si myslím, že do témat školení od GŘ se zahrne něco a způsob rofesního školení.
Pro mě osobně se nezmění nic, jezdím od vedlejšku, takže si profesku budu muset platit dál...
-
Příspěvek od Alois Kolář » 12.05.2008 15:25
Hoši, taky si myslím že profesáky u JSDH nikomu nic nedali, u nás chlapi choděj na školení, skoro se tam spí, a maj profesák. Je sice pravda že se dozví neco novýho, ale myslím že k těmto účelům poslouží mnohem víc nějaké školení podle metodických listů MVČR, a tohle bude zadarmo, i když je pravda že to přezkoušení moc nestálo..
A způsobilost řidičů u JSDH, tam pomůže jenom jezdit, jezdit a jezdit na kondičky. Takhle sice nejedou pod majákama, ale vědí kde v okolí je jaká cesta, kde je úzká a jak se tam auto chová apod.. I když ne každej řidič dodržuje kondičky a ono to ani třeba při počtu 10 řidičů v jednotce je něco pohonejch hmot.
-
Kdo umí tak umí a kdo ne, tak mu ani deset školení nepomůže a majáky se stejně jen dopisovaly bez nějakého extra školení, tak to stejně nemá cenu. A kdo jezdí v práci a třebo ve zmiňovanym JZD tak si myslim, že nacouvá víc než někdo najezdí za celej rok. A někomu nepomůžou ani ty kondiční jízdy, bohužel....
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz