Jízda dobrovolného hasiče na zbrojnici
-
Příspěvek od Zdeno Fájrmen » 12.05.2008 15:23
původně jsem nechtěl reagoval ale po přečtení celé diskuze musim reagovat, to že se tu pořád omýlá to samé je dobrá věc, vemte si kdo z vás si pročítá příspěvky tři roky staré, asi nikdo, tudiž když se nadhodí( i ve srandě) takto zajimavé téma je dobre ho znovu probrat, za ty tři roky se to mohlo změnit a jsou i jiné zkušenosti...já osobně jsem z JPO II a do zbrojnice to mam asi 3km, musím dát 7 předností v jízde a většinou už auto nestiham tak jezdim svým vozidlem k zásahu(ale obcas i stihnu za 5min. být v hasičárně), je to doslova o hubu už několikrát jsem měl na mále(porouchané auto), ale to nikdo z vás nemuže posoudit pač nikdo nezna naše místní podmínky(ne jenom naše ale i ostatních)....z malé vesničky přejet do města ,uzkou silničkou kde se sotva vejdou dve auta a jsou tam zrádné dvě zatáčky aa strmý svah z jedné strany......ale jak rikam, neznate mistni podminky(já vaše taky ne)...
jinak budu rád když z tohoto tématu vznikne nějaka pořádná diskuze, protože toto se týká kdekoho...mě třeba zajíma jestli jde nějak obejít zákon s varovnejma světlama na osobáku nebo bych rád zjistil jak je přesně definován zákon o silničním provozu-osvětlení automobilu a podobně, ale to asi nemáte zájem řešit:(vy radši budete pomlouvat ty druhy
a k těm pyrokočkam, jako je fakt ze zaberete dost místa v diskuzých ale občas se i pobavím:)
(omlouvám se za chybičky které se mohli i vloudit)
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:23
Lidi neblbněte!! On se svět nezboří, když na tu hasičárnu přijedete o pár vteřin později! To se cítíte jako Superman, když zachraňoval zeměkouli? Nebo proč tak vyšilujete? Nabouranej nebo nedejpámbu zraněnej hasič je u zásahu prd platnej! Nějaký výstražný blinkry, načerno majáky nebo všelijak rozsvícená světla nic neřeší, k ničemu vás neopravňují a přes to prostě nejede vlak. Nakonec se ještě začněte dohadovat, s kolika pivy ještě jedete do hasičárny autem a s kolika už jenom na kole...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Docela pěkné video z jízdy tohoto typu vozidla. Všimněte si, že:
1) řidič jede velmi opatrně a s rozumem!!!!!!
2) ke konci dojede další podobné vozidlo - taky velký pick-up
3) na ceduli na zdi úplně na konci je nápis Parkování pro hasiče (doslova pro personál nebo posádku hasičské stanice).
Doporučuji si pustit nahlas zvuk, jednak si vychutnáte ten zvuk kdovíkolikaválcového motoru a pak i elektronickou obdobu Q-sirény.
Další videa pak už najdete vpravo ve sloupečku nebo stačí zadat do vyhledávače POV RESPONSE. Kupříkladu jedno zajímavé je i tady - kvalita a jízda sice nic moc, ale na konci je krásnej vláček, jak se osazenstvo sjíždí ke stanici .
-
Příspěvek od Jiří Kratochvíl » 12.05.2008 15:23
-
Příspěvek od Jiří Kratochvíl » 12.05.2008 15:23
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Tady je super vidět účinnost speciálního LED světla za přední okno (Dual Talon od firmy Whelen). Většina těch POV nemá klasickou rampu, o to víc skrytých světýlek (dnes už skoro všechno v diodovém provedení) tyhle auťáky vezou.
Kupříkladu tenhle Dual Talon je naprosto skvělý, už jsem ho párkrát na autech v akci viděl - nechá se to u nás bez problémů koupit.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
... udivovat docela nebezpečná neprofesionalita některých hasičů. O tom, jak jsou světla řešena v zákoně se doufám bavit nemusíme, kdo má řidičák, zákon zná, kdo ho i přesto nezná, může si ho přečíst třeba na webu.
Ze stejného důvodu taky vidím jako naprosto nemožné používat POV v našich podmínkách, příspěvky některých akčňáků hovoří za vše a dávají taky docela konkrétní obrázek toho, jak by to u nás potom vypadalo.
Jak říká Vlaštovka - neblázněte, za výjezd o minutu později vás nikdo nezabije...
A kixi/freeku, pyrokočky se objevily v souvislosti se sérii požárů v okolí centrální chovné stanice - ve Varnsdorfu. Komu se tohle téma nelíbí, ať zreviduje svoje příspěvky, třeba někdy stojí za větší hovno než ty o pyrokomandu.
A k těm tři roky starým příspěvkům - když si takovou diskuzi člověk vyhledá, což není problém a přispěje do ní něčím novým, bude to mnohem lepší, než začínat stále a stále dokola.
-
Příspěvek od Zdeněk Milan » 12.05.2008 15:23
Začal jsem zde číst příspěvky o jízdě dobrovolného hasiče k hasičské zbrojnici v případě vyhlášení poplachu s tím, že se dozvím nějaké nové poznatky. Po přeštení prvních příspěvků jsem zjistil, že je to jasná provokace, jak tuto dikusi dovést někam, kam rozhodně diskuse na požárech nemá směřovat. No a pak jsem si přečetl články o pyrokočkách a zjistil jsem, že to jsou snad jedinné příspěvky v tomhle tématu, z kterých jsem si něco vzal...když už nic, tak alespoň úsměv na tváři. No a k těm jízdám....jsme také JPOII, jistě nedodržujeme 50 km/h ale taky nejezdíme 160 km/h. Někdy dokonce třeba i 40 km/h, když to vyžaduje situace, holt někdy je to taková rychlost, že i stoletá pyrokočka by nás předběhla. A ty časové limity 5 minut zvládáme v pohodě a bez křečí. Ale rozhodně téhle diskusi fandím, sice se nic nedovím ale rozhodně se zasměji.
Díky kluci za pobavení.
-
Příspěvek od » 12.05.2008 15:23
Asi tu budu za hnidopicha, ale:
1) modré nebo jiné výstražné světlo nebo siréna na civilním autě je v provozu dost mizerně vidět, z vlastní zkušenosti vím, že kolikrát mne kolemjedoucí přehlídnou přesto, že jedu ve velkém žlutém a hodně oLEDkovaném Spritneru (takže jak asi budou reagovat na civilní auto s LEDkou za oknem nebo bobkem na střeše),
2) pokud se cestou něco nedejbože semele (a vůbec to nemusí zavinit onen spěchající řidič na stanici), bude z toho obrovský průšvih, protože o jízdě pod majáky tady toho bylo už mnohé napsáno.
-
Příspěvek od Pavel Burda » 12.05.2008 15:23
to předešlé je pouze a výhradně pro Jakuba. Rád bych upřesnil převod měr: 600 mm = 60 cm (to pro Palomiese), což je běžnému člověku průměr potrubí dostačující k pohybu - zvláště, je-li postrkován stlačeným vzduchem (ať už uzavřen ve futrálu či s pístovou podložkou pod nohami).
Děkuji tažnému příteli z Východu za uchopení a rozvedení myšlénky, opravdu jsi mne potěšil. Ale rovněž oceňuji, jak jsi zareagoval, když to začalo sklouzávat do převážně vážně uvažovaných absurdit. Ono skutečně spoustě "chlapů" občas trochu šibe - někteří naši si vyrobili do aut cedulky oznamující, že vozidlo používá hasič-záchranář s tím, aby mohli parkovat např. u svého domu v zákazu. Radši jsem nepátral, jak na to reagují policajti, pouze jsem koukl, zda jim to nějaký sympatizant "náhodou" neopatřil pečatkou a dovolil jsem si to okomentovat na výročce. Křivé pohledy mne už nevzrušují.
Zastáncům nesmyslů si dovoluji předestřít představu opelichané Š 120, jež -ověšena bikátky- se protlačuje provozem, využívajíc houkačku namontovaného AZD. Všichni určitě pochopí, že dotyčný jim spěchá zachránit majetek, zdraví a život a ukázněně se natlačí do škarpy, by mu uvolnili průjezd.
Těm pak, kteří zde volají po serióznosti a pídí se po dikci souvisejících zákonů, doporučuji jiné www, kde určitě naleznou žádané.
Cestu do zbrojnice by nejlépe si pak proklestil dobře známý vozík kouzelníka Žita, jenž byvše tažen Jirkovými pyrokočkami namísto kohoutů*, jistě zaslouženou pozornost, ba i úctu by budil.
* kohouti jsou v tomto případě nepřípustní, neb se jedná o známé nepřátele hasičstva, jež de facto vzniklo za účelem boje s nimi (viz: "červený kohout na střeše").
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:23
nechci psát že je správné jezdit rychle,,, ale upřímě ruku na srdce,, vy ostatní jezdíte 50 km/h?? ja se přiznám že taky nejezdim 50.. ale rohodně neriskuji 160km rychlosti,,, to už je hazard,,, ( myslim si že nás dotyčni chtel vyprovokovat) a pokud mohu mluvit za kluky tak jezdi z rozumem,,, myslím si že vic jak 80 nikdo nejede,,, jak už tady někdo psal lepši je dojet pozdě než vůbec a to je fakt,, mrtvej nikomu nepomůžeš, čas se dá nahnat i jinak, např uspíšit ustrojeni a pod,,,
jinak ikdyž jsme JPO III tak vyjíždíme do do 5 min...
jinak ty pyrokočky bych koupil,,, kam mám poslat objednávku:-))
-
Příspěvek od Pavel Burda » 12.05.2008 15:23
Jak vyplývá z předchozího, zkuste JJS ... . pb
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:23
jasně ja se jen chtel připojit. a souhlasim stim že to zde dal někdo záměrne,,, a správnej důvod pochopila Vlaštovka a proto se ne nej nesmime zlobit že zlehčoval tuhle diskusi pyrokočkama))))
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Teda, to byla pěkná rána pod pás... kdo teď bude kolegu Kozáka křísit? Jak jsem zahlédnul ten nadpis, krve by se ve mě nedořezal... vždyť už je možná po něm!
DDD
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Za to může Burda, to on začal s potrubní poštou DD.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Nevím přesně, co jsi měl na mysli, ale modrému světlu za oknem by samozřejmě příznivě nakloněni nebyli, to je jisté. Obzvláště v případě, že by zjistili, o co v tomto případě jde.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz