Zkušenosti se Sehatem.
-
Příspěvek od zdena .r » 12.05.2008 15:23
Máme problém se Sehatem. Máme tam už rok na repasi CASku. Desenský smlouvu podepsal, auto přijal, zálohu dostal auto rozdělal a dál nic. Brečí stále, že nemá peníze ať mu město pošle další zálohu. Záloha kterou už dostal mu musela stačit na materiál atd.. Už několikrát jsme tam byli urgovat co bude s autem a furt nic. A to tam dokonce byli i zástupci města!!!! Teď už se jen modlíme, aby to auto dodělal. SDH Hranice
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Příspěvek od Ondra Vajo » 12.05.2008 15:23
TO vam chlapi nezavidim ale je vubec mozne aby si to ta firma dovolila?no jak rikam koukam jak blazen....drzim palecky at se to nejak vyresi
-
Příspěvek od František Nový » 12.05.2008 15:23
Mám informaci od známého, že jim v elektrárně Tušimice stojí rok caska od Desenského bez techničáku a je nějaký problém ji dostat na papíry. Ale nevím podrobnosti. Možná, že by stálo do elekltrárny zavolat.
-
Příspěvek od Zdenek Szobonya » 12.05.2008 15:23
zavolejte si na pobočnou stanici HZS do Vysokého Mýta ,mají od nich dělaný nový Terno a byli s tím samý potíže.Určo by vám k tomu kluci něco řekli.
-
Příspěvek od pepa rychly » 12.05.2008 15:23
Před asi rokem a půl jsme tam dali na repasi Tatru 815 CAS 32 a dodnes není hotová. Asi dva měsíce ji už máme v hasičárně, ale furt jsou tam nějaké mouchy. Přišlo to tak "prasecky" udělané, že se to tam už dvakrát muselo dvakrát. A ted to myslím opravdu vážně......Tato Tatra bude podle mne výjezduschopná, tak za jeden rok. A kdoví jestli.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
Pokud vím, seš z Horních Měcholup, nechápu, jak tam vaše velení mohlo strčit i Tatru, když máte od nich už příšernou Scanii...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:23
Hele co se divíš? Když může někoho napadnout strčit chrochtomotor na bionaftu do Mustanga, tak už mě nepřekvapí vůbec nic...
-
Příspěvek od Ondrej Kulhanek » 12.05.2008 15:23
je koukám solidní firma. Nemám s nimi žadné zkušenosti, ale jak na to koukám, radši nechci mít žádné. Ty vaše problémy se SEHATem, to snad nemůže být náhoda...začíná to být nějak průhledné. (
-
Příspěvek od hasicstrat » 12.05.2008 15:23
Už jsem tady kdysi o zkušenostech se Sehatem psal. Ale v tomto případě se budu rád opakovat,aby si případní zákazníci jejich firmy rozmysleli,jestli se jim vyplatí vyhodit tolik peněz oknem.
V práci naši nadřízení taktéž rozhodlio o tom,že se nový RZA nechá udělat u Sehatu.
A výsledek??Cena 3mil.kč.Když jsme to zhruba spočítali,tak nám pořád vycházelo,že pan Desenský musel mít na tomto autě zisk zhruba milion korun. A co se týká kvality práce??Jestli se tomu dá říkat práce.Já bych to ohodnotil spíš jako kvalitní fušeřinu.Když nám náš garážmistr ukazoval fotky jak se auto vyrábí,nestačili jsme se divit.Výroba probíhala skoro na koleně,v takovém hangáru.A podle toho to potom samozřejmě vypadalo.Když jsme auto přivezli,strávili jsme na tom asi měsíc,než jsme to dali dohromady po technické stránce.
Uvedu jen pár příkladů:
1. Nešly zadní oranžové světla.Dlouho jsme hledali kabely a připojení.Žádné připojení jsme ale nenašli.Kabely byly smotány v zadním sloupku.
2.Nešly boční obrysová světla.Taktéž nebyly připojené.
3.Přepady z nádrží byly řešeny tak,že z nádrže vrchem přesahovaly asi do poloviny nádrže hadice,které nebyly vyvedeny až pod auto,jak je běžně zvykem.Když by tedy došlo k přeplnění nádrží,byl by prostor čerpadla zatopený vodou.
Toto jsou jen příklady,na které jsem si v rychlosti vzpomněl.
Dílenské zpracování nástavby je kapitola sama o sobě.Sváry byly provedené tak,že odpovídaly kvalitě svářečského učně,nebyly obroušené atd.Nechyběl ani zážitek,kdy byl na sváru přilepen ještě kus elektrody a to vše bylo úhledně zastříkáno barvou.
Ovšem asi největší drzost ze strany výrobce bylo to,když místo zábleskových rohových světel tyto světla pouze nastříkal,barvou na laminátovou nástavbu na střeše,aby to vypadalo jako rohové světla a doprostřed umístl aci 15cm vysoký majáček.
Toto jsou moje sobní zkušenosti se Sehatem.Případným zájemcům o výrobu vozidla u této firmy doporučuji,aby si velmi pečlivě rozmysleli,jestli peníze,které tak těžko zajišťovali svěří této firmě,nebo je raději věnují na charitu.Z toho druhého případu by aspoň někdo měl užitek.
-
Příspěvek od Miloš » 12.05.2008 15:23
Pozorně jsem si pročetl tuto diskusi a taky připojím pár zkušeností.Sloužím u HZSP a v minulosti jsme si u zmíněné firmy nechali dělat repasi CAS25 a poté i CAS 32.Dílenské zpracování na úrovni třetihor a dodací lhůty hrůza a ještě několikrát prodlužovaná.Po zkušenostech bych nazval výrobky Sehatu jednou oblíbenou zkratkou DODO ( pro neznalé - DODĚLEJ DOMA) Osobně jsem firmu několikrát navštívil a měl jsem možnost udělat si obrázek. Firma jako předlistopadové zemědělské družstvo,kterou ještě kdysi ovládali dva bratři a třetí jim dělal špinavou práci.Dokonce se po nějaké době i rozešli a udělali každý sám pro sebe.Já jen nechápu jak věhlasná firma Rosenbauer mohla takové firmě propůjčit jméno.Raději bych tu firmu velkým obloukem obešel.
-
Příspěvek od zdena .r » 12.05.2008 15:23
Tak hlásím změnu. 26. nebo 27. si snad konečně pojedeme pro hotové auto. PO ROCE!!!! Máme radost, ale Desenský je Desenský tak dokud ji nemáme v garáži neslavíme. Jsem pak zvědavý jak to bude město řešit s penále za 9 měsíců skluzu v dodání. Na městě si platí právníky tak snad dostane konečně za vyučenou. V každém případě pokud si budete někdo nechat dělat auto u Sehatu rozmyslete si to.
-
Příspěvek od David Malát » 12.05.2008 15:23
Ahoj. Včera jsem zaslech něco o krachu zmiňované firmy??? Je to neověřené, jen jsem to zaslech mezi řečí..........
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz