Je ministryně normální?
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:23
Slyšeli jste dneska ve zprávách ministryni Parkanovou? Nějak nechápu, jak může vláda uvažovat o zrušení záchranných praporů a argumentovat tím, že nejsou moc využívané. Ony nebyly v letech 97 a 2002 povodně? On nebyl orkán? Nejsou kalamity? Nebo snad obrněné transportéry jsou důležitější a budou zasahovat denně? A co znamenají její slova o transformaci? Že technika přejde pod jiné útvary, pro které bude jen okrajová záležitost a časem je armáda nenápadně rozprodá?
http://www.rescueinfo.org
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
Podlle NATO máme mít x ženistů. Máme jich míň. Podle NATO nemusíme mít vojenské záchranáře. Máme jich y. Co uděláme? Nějaké COčka zrušíme a zbytek překopnem na ženisty. Norma splněna a ušetřeno. Alespoň takhle je nám to prezentováno.
Jinak zase mezi náma - se současným systémem povolávání záchranných praporů je to opravdu k ničemu. Měli to udělat jako na Slovensku. Ale na to je už pozdě. V současé době je žádost o výjezd ZPR k zásahu takové papírové a časové martyrium, že se do toho hasičům kolikrát vůbec nechce.
-
Příspěvek od Zdeněk Milan » 12.05.2008 15:23
No ať je to tak či onak, ať je povolávání záchraných brigád jakkoliv složité papírování, jedno je jisté...při větších kalamitních stavech jsou třeba. Mají na to vybavení a jsou na to vycvičeni. A to že jsou málo využíváni je snad problém vedoucích činitelů včetně paní osobní zpěvačky američanů Parkanové. Jednou je ministrině, tak ať zjednosuší povolání záchranné brigády, a zajistí aby byla co nejvíce využívána a ne že tu všechnu práci dělají hasiči protože než by díky papírům brigáda přijela tak je po všem. Možná to chce trošku spravitt systém a bylo by to o něčem jiném. A co se týče nákupu transportérů, gripenů a podobně, tak na to bych se úplně vykašlal. Našim lidem je to k ničemu a alespoň se ušetří peníze třeba hasičům na novou techniku, která pokulhává. Již se proslýchá, že HZS bude muset šetřit v příštích rocích ve stovkách milionů, tak kašleme na gripeny a ostatní autíčka, které stejně jdou na mise do zahraničí a nakupme vybavení pro hasiče, kteří pomáhají přímo našim lidem v našem státě. Jak řekl jeden přispěvovatel dnes na rádiu impuls, už by jsme je měly vyházet z oken.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:23
Díky za informace. Je to oblast, o které toho běžně člověk moc neví a z Novy jsem se toho moc nedozvěděl.
http://www.rescueinfo.org
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:23
to se zas nase zpevacka(general Superstar 4 ) vyznamenala.....
Z louze do blata,tak bych nazval vetsinu kroku nasi vlady......
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:23
A co že to říkali, že vojenskou techniku ze zrušených praporů dostanou hasiči? Kolik té techniky bude smět na silnice?
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
Hodně lidem se to možná nebude líbit, ale já bych převedl komplet ZPR CO pod HZS, tak jako to udělali na Slovensku, v tu chvíli by odpadlo veškeré papírování s žádostí, výjezd základních typů techniky + dostatku lidí do deseti minut a zbytek max.do hodiny-dvou. Na ČR by pak tyto prapory měly disponovat zejména: dvěma až třemi těžkotonážními jeřáby (s nosností alespoň 50 tun), dekontaminačními linkami, materiálem na rozsáhlejší chemické a ekologické havárie, a na hromadné neštěstí. Osobně bych tam pak rád viděl i vybavení na lesní požáry (motorové koně, ženijní nářadí + pily, přenosné stříkačky), tyto věci nejlépe v méně rozměrných (myšleno hlavně na výšku) kontejnerech na podvozcích T815 6x6 VVN a 8x8 VVN, případně alespoň na valnících VVN vybavených hydraulickými čely pro složení rozměrnějšího materiálu. Dále pak by spravovali a distribuovali pohotovostní zásoby pěnidla při větších požárech v průmyslu apod. (opět nejlépe kontejnery pro kontejnerové nosiče nebo přívěsy). Bohužel toto je z mé strany sci-fi, které nikdy nebude...
Rušení (nebo jak říkají reorganizace) je nesmysl, oželel bych taky radši ty transportéry... Ovšem za stávajícího systému, kdy je časový problém při povolání ZPR se nedivím, že je chtějí rušit, vždyť přece mají málo výjezdů. Proto ta byrokracie - uděláme stohy papírů -> bude problém s povoláním -> budou málo zasahovat -> máme argument pro zrušení -> ušetříme (rozumněj prošustrujeme peníze smysluplněji, třeba v Afghánistánu)
-
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:23
samozřejmě by prapory spravovaly a distibuovaly to pěnidlo, omlouvám se za katastrofální hrubky Nějak už mi to po časném ranním modřanském ohnivém budíčku nemyslí ))
-
Příspěvek od Zdeněk Milan » 12.05.2008 15:23
a jeho názoru. To co napsal je také jedna z rozumných variant. Prapor by se sice zrušil ale vlastně jen tak na oko jelikož by přešel pod HZS a fungoval by nadále. Jen by tato varianta chtěla pohlídat i z ekonomiského hlediska a to pokud by přešel prapor pod resort ministerstva vnitra, bylo by potřeba odebrat rozpočet pluků CO ministerstvu obrany a dát ho pod ministerstvo vnitra. To aby nedošlo k tomu, že se opět zvýší činnost HZS ale nebudou na to peníze a vojáčci budou spokojení, jelikož jim zbyde na jejich hračičky.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:23
My o vlku a vlk ve vládě... A že zrovna můj prapor, hm hm...
Hlučín hasičům?
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:23
jsem si udělal obrázek (bohužel ten nejhorší) v okamžiku, kdy jsem uslyšel její vlezlou, patolízalskou a ujetou píseň ve stylu "dobrý den, majore Gagarine". Pamatuju si dobu před rokem 1989 moc dobře a tohle bylo, jak když jsem musel chodit do průvodu na prvního máje. V první okamžik jsem myslel, že jsem dostal nějakou ránu do hlavy a mám zlý sen....Od té doby vím, že z její hlavy nic normálního vzejít nemůže....
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:23
a nic tak hroznyho ti opravdu nepreju, z teto "mise" by jsi se zdrav nevratil . JJS
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz