K profíkům, a co dál?
-
-
-
Příspěvek od valos parba11 » 12.05.2008 15:24
I když to s timhle tématem moc nesouvisí,chtěl bych se zeptat,co dělají hasiči,krom toho,že jezdí k požáru,dopravním nehodám,shazují rampouchy?sundavaji např kočky ze stromu?A ještě,co dělá strojník při požáru?obshluje vozidlo,mota hadice,a jeste neco?
-
Příspěvek od Mates » 12.05.2008 15:24
Kdyz studuju dalkove na FBI v Ostrave a prijmou me do sluzebniho pomeru jako mokryho hasice, jak to pak bude s tim nastupnim kurzem, kdyz bych potreboval obcas jezdit do skoly (resp. jednou za 14 dni na 2 dny). Uvolni me z kurzu??? Nebo existuje nejaka moznost jak by to slo zkombinovat??? Mate s tim nekdo nejake zkusenosti??? Muzete mi nekdo odpovedet???
Diky
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:24
Ano, tvé tušení, že hasiči sundávají nejrůznější zvířata z míst, odkud sama nemohou nebo nechtějí zpátky k majitelům je správné. Občas je tomu i naopak, pokud je zvíře v morálně převaze (má to "na háku", na rozdíl od hasičů) a větve jsou příliš slabé či strom vysoký. Pokud se jedná o "lov" pyrokočky, tak tam je výsledek naprosto nevyzpytatelný, lze se nadít těch nejhroznějších úskoků od proradného zvířete a výsledek je naprosto nejistý. Být v těchto pohnutých dobách hasičem není žádná legrace.
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:24
Vystudoval jsem obor strojník požární techniky na ISŠ-E Chomutov(při OUPO Chomutov).Po matuře jsem nastoupil k HZS jako maník pač mi nebylo 21.V tuto dobu jsem jezdil kondičky a pracoval na technice jako klasickej strojník jen jsem neřídil na majáky.Těsně před tim než mi bylo 21 jsem byl na psychotestech a začal jsem lítat nejdřív na TA pak následoval druhej výjezd a když jsem po pár měsících nic nenaboural ani neodřel tak jsem tepr začal jezdit s prvním výjezdem.
-
Příspěvek od Jiří Vejvoda » 12.05.2008 15:24
Ahoj tenhle rok sem vystudoval soš po..a mysím, že když budeš mít tuhle školu maš mnohem větší šanci se dostat k HZS a k těm řidičákum. Škola ti ho neplatí, pouze přizpíva...tuším 5000 kč
-
Příspěvek od Roman Pertl » 12.05.2008 15:24
Moje zkušenost je taková, že by se jim to asi moc nelíbilo. Momentálně jsem v kurzu na OUPO Brno a je to tam tak, že můžeš mít zameškanejch 15% z předmětu a pokud máš víc tak jsi neklasifikovanej což znamená, že jsi "propad" Navíc z praxe nemůžeš mít zameškáno snad nic. Pokud chceš mít nějaké volno ať kvůli rodině, nebo lékaři vše by ti měl písemně povolit GŘ kraje. Pokud jezdíš do školy o víkendu tak je to OK. Ale pokud je to v týdnu myslim, že je to pasé. Ovšem nevim jak je to ve F Místku tam může ýt vše jinak a do Ostravy by jsi to měl kousek.
-
Jo a zapoměl jsem kurz má 22 týdnu, 15 škola zbytek praxe.
-
Máš pravdu, že ještě ne. Jsem tu krátce, ale tohle bych měl asi vedít. Tak se o mlouvám za mylnou odpověď.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:24
Kdo chce spojit (ne)prijemne s uzitecnym, chce mit titul, tak na Banske se dela nastupak primo jako soucast 4. semestru. Clanek o tom nasel si muzete precist zde: http://www.pozary.cz/clanek.asp?id_clanku=8455
Nerikam, ze titul je potreba nebo tak, takove polemiky tu neminim vest, ale proste tato moznost je. Je to ale jen pro prezencni studium a obor Technika pozarni ochrany a bezpecnosti prumyslu.
Jinak, docela se mi libi pripominky, jak z Frydku dostanete "jen" Nastupni odborny vycvik. Uz za toho usetreneho pul roku mimo domov to stoji, ne?
-
Příspěvek od Jan Giertl » 12.05.2008 15:24
Jsem právě ve F-M a kolegu tu normálně po domluvě pouštějí na přednášky... Nikdo to nekontroluje, prostě přijdeš, požádáš a můžeš jít. Samozřejmě to nesmíš dělat 2x do týdne, ale není s tím problém. Co se týče samotného kurzu, tak co jsme se bavili s klukama z Brna, F-M je prý lepší - učiliště rodinného typu, max. 100 lidí i s učiteli (50 lidí na VPP, 15 na operačním řízení, 15 na chemickym, zbytek učitelé, údržbáři, kuchařky...
Co se týče učiva, stačí dávat pozor a mít zájem o tu práci, výhodou je delší působnost na útvarech nebo u dobráků. Na praxi se provádí mimo jiné polygon, výcvik na věži, sebezáchrana, záchrana z vody, použití norných stěn, výcvik na vodě (rafty, moto čluny + jejich řízení), sříhání vozidel, výcvik v chem. oděvech, exkurze na centrální stanici v Ostravě a na CTV, výlety do různých muzeí, apod....
Součástí kurzu je i několik cvičení (dálková doprava vody, náměťák třeba na střední školu, noční cvičení, ...)
Pokud byste měli ještě nějaké otázky, ptejte se, pokud budu vědět, odpovím
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky