Fireman - Tiger
Ahoj,
mám jeden dotázek.Chci se Vás zeptat jestli někdo máte zkušenosti se zásahovým oblekem Fireman-Tiger??
Díky za odpověď Honza
Fireman - Tiger
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od Honza Skalický » 12.05.2008 15:21
RE:Mirek
A jak jste s nim spokojeni???Tak nějak mě zajmá celkový názor na tento oblek.Mi jsme si v jednotce koupili loni 2 od Tofi a stojej uplně za ho...,tak se právě rozhodujeme jaký koupit a tento nám padl do oka.
A jak jste s nim spokojeni???Tak nějak mě zajmá celkový názor na tento oblek.Mi jsme si v jednotce koupili loni 2 od Tofi a stojej uplně za ho...,tak se právě rozhodujeme jaký koupit a tento nám padl do oka.
-
Příspěvek od Mirek V » 12.05.2008 15:21
Tiger
Je to určitě kvalitní komplet. Sice cena cca 17.500,- je vysoká, ale....
Na nošení je velmi příjemný a dobrý, kalhoty mají vystužená kolena.
Kabát, spíše bunda, by mohl být delší, má vystužení na ramenou na tahání hadic přes rameno.
Dobré řešení kapes.
Dobrý komfort nošení. V porovnání s Firemanem III určitě o třídu výše. Má i vlhkostní membránu.
Velmi dobrý pohyb v tomto kompletu.
Vytkl bych právě délku bundy (ale zase je v tom lepší pohyb) a cenu.
My máme i jedem komplet od Zieglera (teprve 2 měsíce), ten má Sympatex a je to takový klasický něměcký styl kompletu, propracovaný a s těmi širokými reflex pásy.
Má to jeden ze strojníků a cena je někde jinde.
Případný mail na mě je: miroslav.vantuch@volny.cz
Je to určitě kvalitní komplet. Sice cena cca 17.500,- je vysoká, ale....
Na nošení je velmi příjemný a dobrý, kalhoty mají vystužená kolena.
Kabát, spíše bunda, by mohl být delší, má vystužení na ramenou na tahání hadic přes rameno.
Dobré řešení kapes.
Dobrý komfort nošení. V porovnání s Firemanem III určitě o třídu výše. Má i vlhkostní membránu.
Velmi dobrý pohyb v tomto kompletu.
Vytkl bych právě délku bundy (ale zase je v tom lepší pohyb) a cenu.
My máme i jedem komplet od Zieglera (teprve 2 měsíce), ten má Sympatex a je to takový klasický něměcký styl kompletu, propracovaný a s těmi širokými reflex pásy.
Má to jeden ze strojníků a cena je někde jinde.
Případný mail na mě je: miroslav.vantuch@volny.cz
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:21
RE: Mirek
Tygříky máme teď v práci, velice pohodlná záležitost...
Tygříky máme teď v práci, velice pohodlná záležitost...
-
Příspěvek od S Sogar » 12.05.2008 15:22
to.HOPE
Manuál a praxe je něco jiného, ale jedna věc - výrobce s TUPO po mnoha letech zpracoval manuál údržby oděvů FIREMANN ( což je záslužná věc ), ale do řady F 3 -5 se musí po 5 praních impragnovat vrchní vrstva. Což v reálu by mělo vypadat asi takhle - po vyprání se oděv namočí do impregnačního roztoku - nechá uschnout a následně se v sušičce při cca 70 stupních C po dobu 30 minut aktivuje impregnační roztok. U F-TIGER máš výhodu, že výrobce požaduje impregnaci až po 20-ti vypráních !!!!!! Další věc je ta, že ti výrobce není schopen říci jaký impregnační roztok pro své výrobky doporučuje, jelikož vyrabí už z naimpregnované látky !!!!! Pokud si zavoláš na ÚO HZS , tak ti určitě uvedený manuál půjčí.
P.S. - Po 40-ti praních by měl jít ochranný oděv k výrobci , aby posoudil zda splňuje podmínky.
Manuál a praxe je něco jiného, ale jedna věc - výrobce s TUPO po mnoha letech zpracoval manuál údržby oděvů FIREMANN ( což je záslužná věc ), ale do řady F 3 -5 se musí po 5 praních impragnovat vrchní vrstva. Což v reálu by mělo vypadat asi takhle - po vyprání se oděv namočí do impregnačního roztoku - nechá uschnout a následně se v sušičce při cca 70 stupních C po dobu 30 minut aktivuje impregnační roztok. U F-TIGER máš výhodu, že výrobce požaduje impregnaci až po 20-ti vypráních !!!!!! Další věc je ta, že ti výrobce není schopen říci jaký impregnační roztok pro své výrobky doporučuje, jelikož vyrabí už z naimpregnované látky !!!!! Pokud si zavoláš na ÚO HZS , tak ti určitě uvedený manuál půjčí.
P.S. - Po 40-ti praních by měl jít ochranný oděv k výrobci , aby posoudil zda splňuje podmínky.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky