Pořadí u zásahu?
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
Dík za přání, teď už se té flašce asi nevyhnu A já se nemračím nikdy, jenom jsem od přírody tichý, nesmělý a introvertní, tak řádím alespoň na netu
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:20
to si snad delas srandu, ty mas zase narozeniny? Vzdyt uz jsi mel jedny vloni? Ty fakz nevis co furt slavit Vsechno nejlepsi. JJS
-
Příspěvek od Jenek » 12.05.2008 15:20
Je zde mnoho různých názorů a tak jsem se po dlouhé době rozhodl přidat také svůj. Tady by se nemělo řešit zda je u zásahu první jednotka HZS Kraje, nebo JSDH. Tady by se mělo řešit to, že si někdo vůbec dovolí měnit obsah dílčí zprávy byť se jednalo o velitele zásahu. Nemá právo měnit obsah. Za vyplnění zprávy odpovídá velitel příslušné jednotky.
A s tou povýšeností je to asi takto: měl jsem možnost vidět výtvor RCS Kladno, je to program pro JSDH, který se jmenuje Zpráva o zásahu offline klient. Jedná se o to, že tento program umožňuje veliteli JSDH vypsat POUZE DÍLČÍ ZPRÁVU O ZÁSAHU. Takže nikdo ze zadavatelů na vytvoření tohoto programu už asi nepočítá s tím, že velitel JSDH může zásahu velet, protože tento program neumožňuje psát CELKOVOU ZPRÁVU O ZÁSAHU. Jenže velitel JSDH velí pokaždé když zasahuje pouze jeho jednotka, velí když je na místě více jednotek stejného druhu a on je velitelem jednotky místní, velí i když se na místo dostaví jednotka HZS kraje, ale její velitel velení nepřevezme. Dám příklad v nejmenované obci hoří popelnice, KOPIS vyšle místní jednotku typu JPO II, která je na místě jako první a má síly a prostředky na to, aby požár zlikvidovala. Velitel místní jednotky se automaticky stává velitelem zásahu - sděluje že síly a prostředky stačí - KOPIS samozřejmě další jednotky nevysílá. Velitel jednotky by měl napsat ZPRÁVU O ZÁSAHU, ale - tento program neobsahuje kolonky např. lokalizace, likvidace, plocha lokalizace, látky které převážně hořely, názor na příčinu, prostě žádné údaje které vypisuje velitel zásahu.
Tak si udělejte úsudek každý sám o povýšenosti mezi hasičstvem.
-
Příspěvek od S Sogar » 12.05.2008 15:20
RSC Kladno, se už nepoužívá. Používá se nový SSÚ v ORACLu od 1.1.2006 od letošního roku se doplnil o strážní knihu. Dále by se měly aplikovat další moduly. Asi se zjistilo, že RSC Kladno moc nevyhovovalo dnešním potřebám.
P.S.: díky některým ,, aktivním hasičům " po roce 1989 se dostali hasiči tam, kde dnes jsou.
-
Příspěvek od Ex-professo » 12.05.2008 15:20
Teď nevím, co jsi chtěl svým příspěvkem říci. Jestliže udělalo RCS chybu, zcela určitě se tím nemyslelo na povyšování se nad veliteli JSDHO. Proč to tady podněcuješ ke svárům ?
Momentálně je situace taková, že se opravdu všechny druhy zpráv ( dílčí i celkové) přepisují do SSU. Originál by měl být přiložen. Ale to jsem popisoval výše.
-
Příspěvek od eserper » 12.05.2008 15:20
Vážení přátelé o rivalitě by se dalo polemizovat dosti dlouho, můžete se obviňovat stále, za prvé hasiči by měli držet za jeden provaz ať HZS či SDH, myslím, že jedni bez druhých být nemůžou , podle mých zkušeností, ale podívejte se do vyhlášky 247/ 2001 tam je to vyřešeno za vás. Ohni zmar!
-
Já nic nepodněcuji, ale píšu holý fakt. Tento program má sloužit, pro JSDH aby se vše přepisovat do SSU nemuselo. Kdo udělal chybu nevím, jestli byla způsobena tvůrcem, nebo zadavatelem programu. Jen píšu jak to skutečně je. Jen chci upozornit na to, že se chyba vyskytla. A úsudek ať si každý udělá sám.
-
Jen tu popisuješ chybu výrobku RCS a jen tu chybu čirou náhodou podsouváš do spojení s povyšováním se hasičů nad hasiče. Kdyby to byl jeden příspěvek do diskuze, tak ani neceknu, ale u tebe je to v každém druhém. Pokud chceš, aby se to tu nehádalo, tak nedopisuj ty dovětky. Pouze konstatuj a bude to tu ok.
-
Nemyslíš, že já si můžu psát co uznám sám za vhodné. Nechávám na každém jak si to sám vyloží. Připadá mi, že na to podněcování jsou tady jiní a oni sami ví o koho jde. Já se z nikým nehádám a ani nechci, aby se někdo hádal. Výměnu názorů ve vší slušnosti nepovažuji za hádky. A jak se říká: “potrefená husa se nejdřív ozve.”
-
Ano, máš pravdu ) Včetně té potrefené husy D
-
-
Příspěvek od Janek Orava » 12.05.2008 15:20
1. Z mého pohledu RCS chybu neudělalo, RCS udělalo produkt (ZOZ off line pro JSDH) přesně podle zadavatele...a zadavatel nedyly HZS krajů, ani to s nimi nebylo konzultováno.
2. Program SSU pod ORACLEm také dělá RCS(RCS je mimochodem snad právě jediným dodavatelem veškerých modulů pro hasiče)
3. Mimochodem offline modul ZOZ, přestože neobsahuje kolonky nutné pro celkovou ZOZ, dalo by se to použít tak, že v popisu zásahu by se právě tyto (povinné) položky uvedly prostě textově(po dohodě s HZS)
4. Časové údaje by se měly "srovnat" po dohodě s KOPIS po návratu jednotky na základnu a né si "vést" vlastní časy, které se pak napíšou do (dílčí)celkové ZOZ. V Karlovarském kraji to alespoň tak funguje.
5. Velitel zásahu pochopitelně může "podle skutečnosti" upravit některé údaje z dílčí zprávy.
6. Všechno něco stojí, takže i na případnou úpravu programu off line ZOZ se někde musejí najít nemalé peníze. Vydržme/vydržte a uvidíme, jak to všechno dopadne.
-
Příspěvek od medved ledni » 12.05.2008 15:20
No tak Kelišová...... Tu chvilku nejsem a už zase! To to tady mám psát furt dokola jak se máme chovat?Argument je jasný ,ale ten dovětek jsi si mohl odpustit .
-
Příspěvek od Milan Churý » 12.05.2008 15:20
S tou popelnicí je to krásný příklad. Opět z praxe: OPIS vyslal JSDH JPO III na zásah ve vlastní obci dislokace na ohlášení kouře ze dvora na náměstí s podezřením na požár. Zárověň vyslal příslušné JPO I. JPO III na místo dorazila logicky první, provedeným průzkumem zjistila, že se jedná o kouř z komína domu ve dvoře bez jakéhokoliv požáru - nebylo tedy nutno požárně zasahovat. Řádné hlášení OPISu RDST s popisem situace. Návrat na zbrojnici. Pak se druhý den dozvíte, že jste v obci k ničemu když cca 15 minut po vašem odjezdu se na místo stejně dostaví JPO I - asi ke kontrole situace kde na to kouká celé náměstí plné lidí (denní událost). Asi se kluci potřebovali projet nebo co.
-
Příspěvek od medved ledni » 12.05.2008 15:20
Nemají náhodou nový auto a u vás ho ještě nikdo neviděl?A nebo k vám vede úzká cesta tak se jim nikde nepodařilo otočit Spíš jestli to nebylo tím že důvěřuj ale i prověřuj
-
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky