Pořadí u zásahu?
-
Příspěvek od Milan Churý » 12.05.2008 15:20
Chtěl bych znát názor lidu hasičského-přijeli jsme na ohlášený požár první, leč o chvilku - zprávu jsem poslal přebírajícímu veliteli zásahu z řad profi a následně mi volal že jsme nebyli první, že mi zprávu předělá že byl první on se svou jednotkou - nevíte co za tím vězí a zdá se Vám to slušné? Nevím proč se tedy můj řidič snažil na namrzlé vozovce v noci. Už jsme mu to telefonoval a nechtějte jeho komentář znát.
-
Příspěvek od č. 16 » 12.05.2008 15:20
Nechci se dotknout "slušných" profi hasičů, ale u nás to dělali také, že pred vjezdem do obce teprve zvedli dobráky, aby profi měli jistotu, že budou na mistě prvni...Ale jednou jim malem spadl vercajk z ruky, když nás u jednoho požáru viděli zasahovat.(schodou nahod jsme byli nahodou ve vozidle nachystani na jedno čerpani a na miste zasahu jsme se tudis ocitli behem 1-2 minut)...nevidim do toho zase az tak, ale kdyz se to pozdni svolani jsdh stavalo pravidlem, tak me napadlo, jestli nejsou nejake premie za to,že profi jsou driv na miste, než mistni jednotka.( Je to jen muj nazor a byl bych rad, kdyby to nekdo potvrdil a nebo vyvratil)...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:20
Dle prijezdu jednotek na misto se urcuje VZ, ovsem v praxi je vetsinou VZ z jednotky mistni, ktery ma prednostni veleni, nebo velitel HZS, ktery si veleni prebere, pokud neprijede na misto udalosti jako prvni.
Ovsem po zasahu, pri vypisovani zpravy je to uz jedno, ne? Maximalne bych spatroval vyhodu v tom, ze jednotky, ktere veleni nemely, odevzdavaji pouze dilci zpravu, ktera neni tak narocna na vyplnovani jako zprava od VZ. Leda by si velitel chtel dokazat, ze je jeho druzstvo na miste vzdy jako prvni, coz se mi ale zda trochu ujete...
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
- Kontaktovat uživatele:
-
Příspěvek od DARE » 12.05.2008 15:20
Tak to je opravdu nehorázné, pokud si to dovolí. U nás se to nestává. Když dojede na místo jako první JSDH, tak po příjezdu HZS se jim to předá. Je to tak dle předpisů a taky kvůli odpovědnosti, kterou pak VZ přebírá. Má to i vliv na vypisování (Dílčí) zprávy o zásahu
-
Příspěvek od Radomír Jareš » 12.05.2008 15:20
Samozrejme ze za to nic neni. Jedna se pouze o to ,ze nekteri velitele nejsou schopni prekousnout to, ze tam nejaci dobraci byli driv. Osobne jsem to nekolikrat zazil i pri dojezdu vozu ze 2 runych stanic . Diky teto nesmyslne prestiz se jsou schopni nekteri se snad i zabit.
-
Příspěvek od 112 je brzda » 12.05.2008 15:20
Ujistuju vas vsechny, ze HZS za poradi u zasahu opravdu nic nema.... Velitel jednotky HZS si muze prevzit veleni, je to v podstate na nem.... Pokud usoudi, ze vy delate svou praci dobre, tak nemusi.... Nadrizeni ho ale k prevzeti veleni tlaci, tim si budte jisti... Pro vas predani veleni jemu znamena mene zodpovednosti a jak jiz napsali mi predchudci mene administrativy....Milane, tobe nezavidim, zrejme se s onim "velitelem" jeste u par udalosti potkas, nezbyva mi, nez ti poradit, jakmile ho uvidis, promluv si s nim a predej mu funci Velitele zasahu a vyjasni si s nim hned, ze do dilci zpravy budes vasi jednotku psat jako prvni (pokud to tak zase bude)..... Verim, ze se domluvite... Pokud ne, obrat se na jeho nadrizene.....
-
nejde o velení, to mu předám s radostí jen se mi to zdá nesolidní vůči mé posádce. Ani nepochybuji o tom, že je jako velitel zkušenější. A právě jak uvádíš - neviděli jsme se naposledy a nechci zbytečně rozdmýchávat oheň kde není. Proto mne zajíma názor a zkušenosti fóra.
-
Příspěvek od Jan Raška » 12.05.2008 15:20
jestli jste byli skutečně první (včetně řádného zahlášení dojezdu na OPIS, což se dá pak zpětně zjistit, jelikož je to operačním evidováno) pak je to magor velitel a podle mě Ti nemá ani co vrtat do zprávy. Zprávu o zásahu, byť dílčí, zpracováváš za svou jednotku TY a jsi pod ní podepsán, nebo ne?
-
-
samo že jsem to RDST řádně nahlásil - a právě že na dílčí zprávě je podpis a jsem zvyklí, že když něco podepíšu - tak to má sedět.
-
Příspěvek od Zdeněk » 12.05.2008 15:20
Přidám zde taky svůj názor, neboť nečeho podobného sme byli také účastníky. Při požáru automobilu a od něj vzníceného lesního porostu se nám podařilo, že na místě jsme byli do pár minut. Na vozidle už nebylo co zachraňovat, proto bylo rozhodnuto, že bude počata likvidace vzníceného lesního porostu. Profi přijeli o několik minut později a jim bylo velení předáno. S tou odpovědností a tak souhlasím. Jen se pak vypsali zprávy a bylo po všem. Ale stalo se že to dostali do rukou nevíme jak noviny a bylo to rozmáznuté ve způsobu, že my jsme zase zaspali a profi tam byli první. Je to škoda, sem tam se to děje. Od té doby se nám nic naštěstí takového nestalo, ale kluky z jednotky to hodně sralo. A nedivím se jim....
-
Příspěvek od Jiří Proche » 12.05.2008 15:20
Pro dobráky je pořadí příjezdu na místo zásahu důležité i po stránce jednání s obecním úřadem. Pokud bude pořád místní jednotka odsouvána na další pozice a to i tehdy pokud přijede první, tak se jí bude těžko bojovat o peníze u zřizovatele.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:20
jaký má tato diskuze význam? přijde mi, že se tu hádají dva prvňáčci v jídelně kdo pude první, není to snad úplně jedno? a když Vám to někdo přepíše, že jste nybyli první tak se z toho taky neposeru. Možná, že by nebylo od věci aby progr.webu udělal ještě jednu rubriku "dementní diskuze" tam totiž tato bez pochyby patří. Jirka
-
Příspěvek od Fanda Kletečka » 12.05.2008 15:20
S tím předáním VZ to je tak že když přijede dobrák první tak je automaticky VZ a pokud nechce tak NEMUSI předat VZ profíkum ,ale je to jednodušší předat v protže má větší zkušenosti a samozřejmě se po předání tobě zmeší administrativa
-
Příspěvek od Cavaluzzo » 12.05.2008 15:20
dobrak nemusi předat velení pofikům? To slyším poprvé v životě, myslel sem že existoje něco jako právo přednostního velení, jestli ti to něco říká ... Jinak pokud tě velitel od HZS nechá velet i po své příjezdu, to je něco jiného to záleží jen na dohodě, ale netvrď mi tady, že mu to prostě předat nemusím .... to by to tady potom vypadalo
-
A jinak mi to je jedno kolkátý tam jsem ,hlavně dojet a ne "pořádat závody"to pak může špatně dopadnout.Pak nás dobráky, (alespoň u nás to tak většinou je) že SMS chodí dlouho,takže pokud to není někde blízko tak první nejsme .A nevím jestli je posílaji dlouho záměrně nebo to je pomalým systémem, je mi to jedno já jsem přijel kvůli něčemu jinému a ne kvůli pořadí kolikátej jsem dojel,že?
-
Jak jsem koupil na školení tak prodávám.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz