SHČMS
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:20
zrdavim, zajíma mě váš názor na SHČMS ,, jaké máte snim zkušenosti ... my přemyšlíme že z nej vystoupíme, podle mě to nemá vubec cenu živyt ty papaláše na hoře,,,nevim jestli se to kvám již dostalo ale od nového roku bude výše příspěvku 75kč ... proto se ptám co s toho máme,,, cokoliv potřebuji ( prukazky , kartičky do prukazek atd,) za všechno se platí,,, tak k čemu jim cpem ty prachy asi pro to aby to mohli vyprat ve VPO:((((
-
ono nejde o to lepši pohošteni to jsme si stejne platili ze svého ( děláme každej rok sběr železného šrotu) ale uvedu přiklad,, letos sme měli oslavy 120 let,, chteli jsme ocenit práci dlouholetych členu,,, ( znich nejstarši je u sboru 58let) měli nárok na nejvyši řád,, a co nám řekli na okrsnim sdruženi ,, všechno si vypište doporučte a my to pak necháme schválit až bude dalši schuze,, která byl asi tak 3 měsíce po terminu oslav,, což nám bylo k ničemu,,, ale to neni ten hlavni duvod,,, oni to chteli ješte zaplatit,,, jako nejde nám o ty prachy, jde spíš o to že člověk 58 let cpe penize papalášum aby měli lepši židle a nebolela je prdel a pak s jeho vyznamenámim dělaj strašnej problém(((((
-
Příspěvek od Mirek Macek » 12.05.2008 15:20
Nedokážu posoudit nakolik efektivně se hospodaří s finančnímy prostředky v rámci SHČMS, ale pokud bych se měl přiklonit k té horší variantě, tak stejně si myslím, že tu je potřeba nějaká organizace, která se bude věnovat například výchově mládeže a bude tak nějak zastřešovat obecní SDHčka.
-
Příspěvek od Radek Svoboda » 12.05.2008 15:20
Jen pár informací : sjezd DH stál "jen" jeden milion korun asi 340 účastníků.
(můžete počítat). CTIF v Ostavě bude stát asi 30 mil. Kč. (proboha proč?).
Zámek Bílé Poličany už SHČMS nepatří, po opravách se ho zbavili (nemám tuto informaci ověřenou - ale není kde ji ověřit. Stránky SH to jsou aktualiy, zasloužilí členové asi rok 2003. v jiném zápisu z jednání Výkon. výboru se dočtete, že byla řešena stížnost a byla vyřešena, výkonný výbor vzal na vědomí, že se vyskytly problémy. Ale jaké jaká stížnost nebo jaké problémy, to si domysli Zas tak moc Tě informovat nechceme. Za medaile se platí cca 200 Kč. VPO v Č. Budějovicích prodala objekt, aby byla dále v nájmu. (to už je kocourkov). Vymýšlení odznaků hasič 1-3 stupeň, strojník a velitel. To jsou bludy úřední obludy, zákon stanoví přesně co kdo má mít, aby mohl být v zásahové jednotce. Jo a cituji : velitel HZS pokud je členem SH může po pěti letech praxe požádat o osvědčení Velitel SDH,
to vymyslel opilec nebo nesvéprávný člověk, velitel HZS je prostě velitel a nikdo mu to neveme. Pochybuji, že bude chtít získat nějaký odznak, který si bude muset zaplatit. Co by mu to přineslo?
SHČMS bych přejmenoval na OSPVF (organizování soutěží pro zviditelnění funkcionářů). Kdy se někdo zeptal jakéhokoli SDH, co by jste potřebovali? kde Vás tlačí bota? Nevím o takovém případu.
Přijel někdo ze SH na valnou hromadu neohlášený ? Zkusil někdo pomoci sborům, třeba vyjednáním lepších cen při hromadné koupi. To by asi byli starosti navíc. Groteskní je snaha vytvořit omezovač průtoku, a co už to stálo. Přečtěte si stenografický záznam sjezdu, tam jsou perly.
-
Příspěvek od Ladislav Čablík » 12.05.2008 15:20
protože je to opravdu instance která jen žere prachy nikdy nikomu v ničem neporadí.chodím na okres jen jednou za čas, ale nejradši bych si zlomil nohy abych tam nemusel, protože ten otrávený ksicht té baby jagy co po otevření uvidím mi stačí abych měl zkažený ještě týden po té.ocenění které nemusí schvalovat osh, nebo ksh radči kupuji přes net.A nějaké rady jak získat dotace??-nechme si o tom jen zdát!!!Nebo školící řád?? kdybych nečetl požáry cz tak ani nevím že něco takového existuje!! prostě souhlas se vším co je tady napsáno výše!!! -- Jů vzpoura-- ty já rád!!!! DDD. tvrdě do nich třeba jim to dojde!!!
-
Příspěvek od Jiří Kratochvíl » 12.05.2008 15:20
byl jsem na schůzi starostů SDH.
V našem okrese se platí příspěvek 80Kč za člena.
z příspěvku odvádí (prý jako jediny v republice) 1Kč za člena do fondu, ted nevim jakyho.
Letos se ukončila spoluprace s VPO a byla podepsana nova s PB Jihlava.
Je fakt ze kdyz nekdo plati 50 Let příspěvky tak by se snim melo podle toho zacházet. Např. že dnes už jsou přeci tak dobry databáze, že by nebyl problém aby svaz kontaktoval velitele a sam mu nabidl možnost ohodnotit sveho clena.
-
Příspěvek od Ladislav Čablík » 12.05.2008 15:20
to by asi nebylo řešení, můj názor je takový ať si uvědomí že jsou tady díky nám a tak by se měli i chovat tak ať dopr.....e. se už konečně probudí a vycházejí sborům vstříc a ne chovat se jak banda vykořisťovatelů ale řídit se heslem:BLIŽNÍMU KU POMOCI A VLASTI KU PROSPĚCHU!!!!
-
Příspěvek od Radek Svoboda » 12.05.2008 15:20
Jen pro upřesnění, my si nestěžujeme na okresní sh (osh), my se na ně můžeme kdykoli s čímkoli obrátit, vždy nám vyšli maximálně vstříc (okr. Pelhřimov). Pokud nejste spokojeni s Vaším Osh tak ho odvolejte zbavte se ho. Jak ale můžeme ovlivnit republikové orgány to fakt nevím, v tom je problém.
-
jen pro info,,, nechi rozpoutat nějakou vzpouru nebo tak neco,, jen mě zajímalo jak to chodi v okoli,,,
jinak všechny názory jsou hodně zajímavé,,,
a k té databázim to je pravda že jsou na dobré urovni,,ale to by v tom nesměl byt bordel,,,
-
Příspěvek od Petr Haska » 12.05.2008 15:20
Na ústředí mě nejvíc štve, že pořád něco diktují a máme z toho ve sboru véééééliký prd. Je ale pravda, že při plnění pojištění z členských příspěvků dostali někteří kluci víc jak ze své úrazové pojistky.
-
mohu vědět co to bylo za uraz a kde se stal,,,(myslím hasičárna nebo zásah?)
jde me o to že členové zásahové jednotky by měli byt pojišteni zřizovatelem(obec,město) , na školeni nam bylo řečeno že pojišteni co má sdruženi nekryje uraz při zasahu od toho je to od zřizovatele,,, proto jsem ptám,,,
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
Předpokládám, že někde na soutěži nebo tak. Prostě činnost SDH. My jsme tohoto čerpali i na tréninku soutěžního družstva.
-
Příspěvek od Kateřina Maděrová » 12.05.2008 15:21
Jen tak mimochodem na SH ČMS tedy ústředí jak tedy píšete papalášům odevzdává okres za každého člena 20 Kč. Zbytek zůstává na okrese. U nás odvádíme na okres 50 kč za člena a musím přiznat že díky okresu každoročně získáváme dotace ve výši 50 000,- Kč. Takže asi záleží na okrese a jak se umí otáčet. Ale určitě si myslím že vystoupit ze sdružení jako takového je nesmysl.
Katka
-
Příspěvek od Aleš Bárt » 12.05.2008 15:21
Já jsem osobně pro zrušení celého sdružení, je k ničemu a mnohdy pošpiňuje jméno hasičů.
Sdružení jsou jen samé soutěže, ale že by sdružení nějak pomáhalo lidem při mimořádných událostech jsem ještě nezažil.
Do sdružení cpeme pořád jen a jen peníze a víc nic. Výzbrojna je skoro před krachem, jelikož je skoro nejdražší.
Návrh:
Založit si vlastní sdružení na okresních či krajských úrovní, tato sdružení budou žádat o dotace a granty a získané částky se budou rozdělovat pro SDH. A na orese či kraji bude sedět jeden člověk(starosta) a bude to - pokud bude problém tak se sejdou všichni starostové (shromáždění starostů - každej si ale zaplatí, děláme to přeci dobrovolně).
A ne že SH ČMS získá prachy od státu a rozdělej si přes 3/4 papaláši a k SDH se dostane jen zbytek aby se neřeklo.
Těm kterým se nelíbý činnost sdružení bych navrhoval - někde se sejdeme, dohodneme co a jak a založíme si vlastní sdružení.
Sbor dobrovolných hasičů, jak už to je v názvu, se skládá z hasičů kteří práci dělají dobrovolně a bez nároku na mzdu, a ne že si vedení SH ČMS mezi sebou ročně přerozdělí několik desítek, možná i stovek milionů korun, které by mohli dostat jednotlivá SDH na techniku a další věci.
UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek není oficiálním postojem SDH Líšťany
-
Příspěvek od Radek Svoboda » 12.05.2008 15:21
Myslíte, že bychom ještě byli schopni reformovat SH ČMS zevnitř?
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz