Celostátní zkouška sirén
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
Tricet sekund je malo, muze to "smrdet" pozarnim polachem...
-
Příspěvek od Josef Veselý » 12.05.2008 15:20
ale tak je to jednou za měsíc tak se lidi zas nezblázní ne.I když poslední dobou vádí lidem čím dál víc věcí
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Novák » 12.05.2008 15:20
No, jeste ze teroristy nenapadlo utocit prvni stredu v mesici v poledne... Co si budem namlouvat, normalni clovek by si zmenu tonu ani neuvedomil...
-
Příspěvek od Daniel Pawlik » 12.05.2008 15:20
Z vojenskeho hlediska by to bylo takticky vyhodne zahajit utok v dobe zkousky siren.Doslo by urcite k vetsim stratam na zivotech.Samozrejme by malokdo tusil ze nejde o zkousku a zapl TV nebo Rozhlas.Takze kdybych byl terorista a chtel usmrtit co nejvetsi pocet lidi zautocim v prvni stredu v mesici ve 12 hodin.
-
Hele stejně je to lidem úplně pod zádama. Ukažte mi někoho, kdo není "z oboru" a pozná požární poplach od zkoušky? Nevěřím, že je takových "civilů" moc...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:20
Takze prvni reakce na p. Pawlika: Nevim jak vy, ale ja obvykle reaguju prave v zacatku sireny, minimalne pri druhe polovine akustickeho poplachu jsem jiz tzv. "na pul cesty"
A k tomu, ze tricet sekund je malo: Ano, to by opravdu zavanelo poplachem pro hasice, nebot neni to tak davno, co nam v Bc vyhlasovali v dopolednich hodinach poplach a tak nejak nefungovaly sireny jak by mely, elektronicka tusim nesla vubec a rotacni, jez je na hasicarne, jela jen prvni polovinu signalu, tj. cca 25s a pote ticho. Nebyt pageru a mobilu, nevim, co se deje.. Respektive bych si nebyl jisty, jestli vyjezd opravdu je ci neni.. zna jen neblbne technika.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Ja osobně na sirénu reagovat nemusím.Svolávaní členů JSDHO je u nás řešeno přes hromadné SMS.Siréna by byla vzhledem k velikosti města a jeho členitosti a taky k možné neadekvátní reakci laické veřejnosti špatným řešením.
-
Takže pokud nepříjde SMS, nereaguješ? No to je pěkná blbost, přečti si to po sobě
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:20
Nakonec, nikdo nemusi na sirenu reagovat.. vsak to jednou dohori i bez nas...
I u nasi JPO mame svolavani resene pomoci SMS, coz podle me osobne je nestastne reseni.. ale to patri do jine diskuze, a pomoci pageru. Ovsem, a zde si myslim budou vsichni souhlasit, i v dnesni dobe je sirena stale tou nejspolehlivejsi metodou (i kdyz na druhou stranu chapu, ze nekde tomu diky akustickym podminkam tak byt nemusi).
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Tak tak... Nic proti SMS, ale spolehlivost je tam ze všech způsobů nejnižší. A že bych nemusel reagovat na sirénu, protože mě přece budou svolávat SMSkou - fakt buď špatně napsané, nebo naprosto blbě myšlené.
-
Příspěvek od Milan Kraváček » 12.05.2008 15:20
souhlasím z Jakubem a Jirkem, nás taky svolávaj pomoci SMS ale k tomu i sirenou,, neni to dlouho co jsme neco málo po pulnoci sme vyjíždeli k požáru rodineho domu,(nakonec s toho byl opuštenej domek, ale to jsem nevěděli) a nebyt sireny tak sme nevyjeli,,, SMS došli ráno 7:15...
a jak psal Jirka neni to zrovna štatné řešeni,,, jako má to klady i zápory,,, ale je to na jinou diskusi,,,,
-
Moc dobře bych si to rozmyslel, než bych napsal že je to blbost!!.U nás to funguje!!!Něco jiného je vesnice a něco jiného je 100 000 město.Už vydím jak kvůli požárního poplachu spouštím 22 sirén ve městě.Bylo by to asi opravdu nevhodné.
-
Aby nedošlo k nedorozumění.Reagovat na sirénu nemusím, protože u nás se ke svolávání JPO nepoužívají.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:20
Při spolehlivosti doručování SMS se divím, jak na to vůbec někdo může spoléhat jako na prostředek vyhlašování požárního polachu. Spoléhá se zřejmě na to, že aspoň někomu to dojde a ten zburcuje ostatní... pěkně děkuji... bohužel většina lidí odmítá nosit pager, protože je to prý obtěžuje, zatímco mobil už tahají všichni, tak raději spoléhají na to, že nějaká ta SMS dojde.
-
Příspěvek od Michal Ulč » 12.05.2008 15:20
Odpověď na otázku: "Co by se stalo, kdyby zrovna v době provádění zkoušky bylo potřeba pustit požární poplach?" Signál "Požární poplach" by se rozezněl až po dohoukání signálu "Akustická zkouška sirén". Je fakt, že by došlo k určitému zpoždění - možná i nejistotě a zmatku ze strany členů JSDHO, ale je to tak. Tento JSVV je tak nastavený. Snad to bude jako odpověď stačit.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:20
Spolehlivost sireny je jeste horsi. Operacni dustojnik nama zadnou zpetnou vazbu, zda se sirena opravdu rozjela, sirena nema ve vetsine pripadu ani zalozni zdroj energie. Mobilni site GSM tohle vsechno maji. Muzete si pozadat o dorucenku a aspon vite komu to prislo. Mozna prave proto je nejlepsi mit v miste odkud se posilaji SMS misto jednoduchych krabicek klasicke PC s monitorem a na nem seznam lidi, kteri jiz sms dostali a kteri jeste ne.
-
To s tím, že to na vesnici funguje jinak než ve městě je ještě větší blbost než to předtím SMS prostě spolehlivé nejsou.
Ad kix) zpětná vazba není, ale proto se provádějí zkoušky, navíc siréna se ti nemůže o 6 hodin opozdit
Podle mě je nejlepší věc kombinace... Buď siréna a SMS nebo siréna a pager. Ale JEN SMS - sebevražda. A jak může mít operák zpětnou vazbu na SMS?? On třeba dostane doručenku z KANGA nebo z jiného systému, ale jak se dozví, že i zprávy z tohoto systému jednotce došly?
-
no tak když už se to tu tak rozjelo tak se taky přidám trošku tech záporu,,, začne hučet siréna prvni co udělám je že se podivám na tel jeslti neco nedošlo,,, ne nedošlo,, tak valím do auta a ženu do hasičky bratr nezitim (také člen JSDH) kouká na tel,, a nic,, tak už sme oblečenni usedám do tatry a vyjíždíme,,, asi po kilometru doje SMS. SMS nám chodí asi tak už 3 rok,, a případu kdy došla dřiv než začalo houkat je tak na spočitáni na jedné ruce,, než nekdo namitne že je to se spoždenim a že záleži na pořadi,, jsem na 4 místě...
podle mě hodně záleži na OD co udělá jako prvni jestli siréna nebo sms,,, chápu že má jen dvě ruce,,,ale nejlepši by bylo kdyby poslal napřed SMS a pak spustil sirenu... muj názor,,, a ted se do mě můžete pustit)))))
-
Příspěvek od Mirek Macek » 12.05.2008 15:20
U nás máme rotačku. Asi všichni "od fochu" ten signál poznají, problém je právě v těch prvních vteřinách a přiznám se, že už jsem se taky dvakrát "ztrapnil". V obou případech to bylo, když jsem měl dovolenou a vyšlo to jako na potvoru na začátek měsíce. Člověk má zafixovány nějaké návyky a tak když to spustili tak jsem se zastavil až poté co jsem proběhl kolem hodin a udivilo mě že houkají přímo ve 12:00. Ovšem než to těma závitama secvaklo tak to ještě pár vteřin trvalo. Podruhé jsem zase stál jako napotvoru s autem přímo na proti hasičárně a zrovna ve středu ve 12:00. Pravděpodobnost takové situace je 1:nekonečno, takže když to spustili tak jsem skočil do auta a přeparkoval a zarazil jsem se teprve když jsem viděl našeho řidiče jak si vklidu něco kutí u auta. Prostě jste navyklý že tu sirénu slyšíte v práci a najednou jste doma. Přiznám se že kolikrát nevím ani kolikátý je měsíc, natož že je nějaká první středa v měsíci. Dobrý je když se hlási, že proběhne zkouška sirén rozhlasem to pak člověk aspoň nevypadá jako idiot
-
mno tak na tom taky neco bude,,, máš uplnou pravdu))) taky jsem se proběh,,, ale to byl zrovna státní svátek a nenapadlo mě že to je zkouška))))
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz