Volby
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
A já jsem zase zděšenej, že tu bude vládnout parta, která rozkradla republiku.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
A já jsem zase zděšenej, že tu bude vládnout parta, která rozkradla republiku.
-
Příspěvek od Dave » 12.05.2008 15:19
No to nema cenu. Tuhle ohranou pisnicku od Zemana uz neberu. Tech 8 let to nebudu komentovat, prohlaseni pablba o statnim dluhu uz vubec ne, to se nas profesor na finance musi otacet za katedrou a ta buzerace, ktera prisla v poslednich 8 letech taky ne. Nevim jak kde, ale u nas to od vlady socanu stoji za prd.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Tak i tak se líp mít nebudem, maximálně slevní lokomotivy...
-
Příspěvek od Adam » 12.05.2008 15:19
Důvod, proč jsem volil ODS..Posílám vám všem graf státního dluhu..Za vlády ODS byl na stejné úrovni, za vlády ČSSD se mnohonásobně zvýšil!! Jsem zvědaví, kdo z vás to bude platit. Hasiči se za vlády ČSSD měli dobře, pan Gross tamu také pomohl, byl super mininistr vnitra, ale....dluh stoupá..
Tady máte ten odkaz
http://www.spcr.cz/statistika/statni_dluh.htm
pro Karla Čermáka
Já jsem nevolil Langra (mně se také moc nezamlouvá), já jsem volil ODS jako celek..Pana Dlaba znám, (články v Alarm Revue, noviny atd..), ale kominusty bych nevolil za žádnou cenu..
Hezký den všem
-
Příspěvek od DobsHK » 12.05.2008 15:19
Já si myslím,že je jedno,jestli bude u koryta Petr nebo Pavel.Záleží hlavně na osobě,která daný rezort povede.Udělat z Langera ministra vnitra je to samé,jako udělat ze železničáře premiéra.Taky to nepřinese nic dobrého.Vzpomeňte si na chování pana Langera při požáru v podzemních garážích PS.A tohle my chceme za ministra?
-
Příspěvek od Petr V. » 12.05.2008 15:19
Není přece vůbec jasné, že Topolánek ponese na hrad jména zrovna těch ministrů, které prezentovali ve svém stínovém kabinetu. Navíc pokud vládu sestavuje nějaká koalice (což se v tomto případě bude dít) tak je ještě menší pravděpodnost, že ministrem vnitra bude právě ten, koho jedna ze stran ve svém stínovém kabinetu.
-
Příspěvek od Karel Čermák » 12.05.2008 15:19
Státního dluh již začal vznikat za vlády ODS nedobrými zákony, privatizací a teprve setrvačně se projevil za vlády ČSSD Odkaz na statistiku? statistika je nepřesné vyjádření přesných čísel. Každá lze lobisticky upravit, záleží na zadaných podmínkách. To je podobné jako se všemi průzkumy. Nic moc pravdivé
Komunisty nevolím také, ale u Vlasty Dlaba bych udělal výjimku proto, že je na kandidátce jako nestraník. nezáleží na straně, záleží na člověku. To mně potom vysvětli, jak můžeš volit ods, když mají na čelním stranickém postu člověka, který studoval na sovětské škole- soudruha voloďu tlustýho? a klaus se také snažil dostat do ksč, jenže to nestihl.
Nevolil bych nikdy stranu jako takovou, vybírám si tu kandidátku, kde je mně známá osobnost. Proto bych třeba rád přívítal změnu k přímé demokracii.
ahoj a nezlob se na mně za tak dlouhou odpověď.
-
Ministersvo vnitra je silové ministerstvo a to si pravidelně nechává vítěz voleb - takže langr tam s největší pravděpodobností bude (
-
MY asi langra nechceme, to ONI si ho zvolili při volbách!
-
komunistů stále přibývá, nejhorší je, že jsou rozlezlý po všech stranách. Na semilsku jeden bývalý nomenklaturní člen se dostal na kandidátce ods do sněmovny. Další kolega soudruha voloďy, ten bude rád.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 12.05.2008 15:19
1) To co píšete o silovém ministestvu ( že si jej nechává vítěz voleb) není pravda. Žádné takové pravidlo není a nikdy neplatilo. Lidovci například měli opakovaně ministry obrany (silový resosrt) ačkoliv volby nikdy nevahráli. Neříkám že si toto ministerstvo (vnitro) nenechá ODS, ale tvrzení že silová mnistestva si nechává vítěz voleb není pravdivé. Jde spíše o výsledek koaličního handlování.
2) Píšete, že komunistů stále přibývá. Sám ale přitom píšete, že byste KSČM volil (kandidátku s panem Dlabem). A že nevolíte stranu jako takovou, ale osobu kterou znáte...Nevím do jaké míry jste seznámen s volebním systémem, ale preferenčním hlasem volíte zároveň i samotnou stranu na jejiž kandidátce je vámi preferovaná osoba.
Zdravi Dušan Stuchlík
-
Vloudila se chyba, nemělo být pravidelně, ale zpravidla.
Volím osobnost, bohužel náš volební systém neumožňuje konat v tomto případě jinak, než že ten sebou táhne politickou stranu. Vyřešila by to přímá volba, ale té se politici brání jako čert kříže.
A že bych volil komunisty : volili jste je všichni, jen skoro každýho v jiné straně. Tak vlastně není co řešit.
A navíc, díky Vlastimiloj Dlaboj komanči podali nejvíc návrhů zákonů, které mohli hasičům pomoci. Jen díky socanům a modrý sqadře neprošly.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 12.05.2008 15:19
Vazeny pane Cermaku:
1) Podle vasich radek se zcela jiste shodujeme na tom, ze soucasny volebni system je neuspokojivy. Jen se asi budeme si trochu lisit v predstave jeho optimalniho nastaveni. To cemu rikate prima volba se zpravidla pouziva pro volbu jedne osoby napr. prezidenta. Do vicecetneho zakonodarneho sboru se nejake variante volby mezi pomernym a vetsinovym systemem nevyhnete. Ja osobne jsem por jistou variantu pomerneho systemu.
2) Kdyz ctu vasi vetu: "A že bych volil komunisty : volili jste je všichni, jen skoro každýho v jiné straně. Tak vlastně není co řešit." Tak se nemohu ubranit pousmati. Mam pocit, ze jste milovnik rychlych ( lec obcas nespravnych ) zaveru.
V teto souvislosti bych vam jen chtel ozrejmit ze mozna existuje kvalitativni rozdil mezi tim, zda-li mezi kandidaty strany je 80%, 50% nebo 3% byvalych clenu komunisticke strany. Za techto okolnosti povazuji za dulezitejsi zduraznit, ze mezi politickymi subjekty v CR jsou take strany, jejiz clenove nebyly v KSC, jelikoz neclenstvi v KSC je podminku pro prijeti.. Ale to jen na okraj, pokud by vase argumentace smerovala k tomu, ze neexistuji alternativy. Existuji, ale je to otazka priorit, podle kterych si cloevk vybira vybira.
3) V zasade nemohu souhlasit s tim, co pisete "A navíc, díky Vlastimiloj Dlaboj komanči podali nejvíc návrhů zákonů, které mohli hasičům pomoci. Jen díky socanům a modrý sqadře neprošly." Ja v celku nepochybuji ze v letech 1930 az napriklad 1939 byla prave Hitlerova strana NSDAP pravou tou stranou, ktera mela v umyslu, deklarovala a take realne udelal naprosto nejvice pro branne a bezepcnostni slozky sve zeme (a tedy zrejme i hasice).
Zda-li je pro vas, jako volice, prave toto kriterium to JEDINE a ZASADNI, ktere pri svem vyberu komu sverite svuj mandat zvazujete, tak je velmi pravdepodobne ze budete vzdy naklonen zejmena stranam s totalizujicim smyslenim (a v tuzemskych podminkach tedy napr. KSCM). Zpravidla totiz prave strany s totalitnimi ambicemi v prve rade preferuji ziskavani pozic (at uz legalni ci nelegalni formou) v silovych ci bezpecnostnich slozkach.
Zdravi Dusan Stuchlik
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky