Dluhé vlasy
-
Příspěvek od Míša Březinová » 12.05.2008 15:19
Schválně jsem si pořídila speciální kuklu, abych se nemusela stříhat, vlasy fakt nedám!!!
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:19
No hlavně aby Ti nevadily vousy, haha......Sorry, ale nedalo mi to.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
Si koleduješ...
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Taky jsem vyšel o dobrovolných hasičů. můj koníček se mi stal zaměstnáním. Kojo to vystihl přesně, já jen hodnotil věci které znám. Placeným hasičem jsem 22 let a vím, moc dobře, jak se požární ochrana vyvíjela. A stále se vyvíjí. Pokud chceš být patriot, tak si prostuduj minulost, abys mohl hodnotit přítomnost. Až pojedeš na jakýkoliv kurz, zeptej se starších kolegů z jiných krajů s čím se potýkají.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Taky jsem od dobráků a krom toho, že u HZS Praha sloužím, v Praze nebydlím, jsem z Odoleny Vody (k nám jezdí HZS Kralupy, kde slouží 1 VD + 2 strojníci). Troufám si říct, že vcelku znám problémy hasičů mimo Pahu, jezdím po celé republice fotit hasičskou techniku a na spoustě stanic mám přátele. Od těch všech ty problémy znám - přesčasy, podhodnocené početní stavy, kdy slouží i 1+2 na směnu, a myslím si, že to není dobře. Já vím, že jsme v Praze jiní, ale proč to ostatním tolik vadí??? Dokud byl HZS pod magistrátem, chápu měli pražáci vyšší platy a novou techniku. Ale teď? Technika je sice novější, než v celé ČR, ale je naproti tomu mnohem více opotřebovaná, peníze máme pod GŘ všichni stejný, tak kde je problém. Jen taková malinká perlička na závěr. Když jsem byl před dvěma lety na nástupním kurzu v OUPO Brno, vypadali jsme tam (tedy my z Prahy) jak chudí příbuzní, nebo ještě lépe jak trhani. Všichni ostatní nováčci měli každý nové bojáky a boty, my chodili v otrhaných a záplatovaných (btw. chodím v nich stále), které pamatují Šemíka jako hříbě, stejně tak jsme dostali staré, okopané a dokonce ani nevydesinfikované HAIXy, které před námi nosili minimálně další dva lidi. Jediné, co je v Praze (ale i Ostravě, Plzni, Brně) je obsazení stanic, to je jediné, v čem se lišíme. Jinak výměny směn (když není dovolená) neexistují, stejně jako přesčasy.
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:19
Cus kluci, několik dní tady sleduju tuhle diskuzi o vlasech. Padlo tady už hodně názorů proč zrovna kratké vlasy ano či ne. Nejvíce se však hovořílo o možném vzplanutí a zachycení které u hasičů asi nejvíce připadá v potaz. Já bych teda taky se svou troskou do mlýna, malokdo totiš zná všechny důvody PROČ na krátko.
Nejméně znamý je důvod ten ze HZS spadá svou strukturou stale pod polovojenskou organizaci a kratký sestřih má za učel zestejnení hasiču, dale davá svému nositeli poněkuď sportovnější a upravenější vzhled. Duležitejší je fakt že kratké vlasy usnadňují lepší hygienu, snížení výskytu kožních parazitu kreří mají pokožku hlavy zvláště v oblibě. Pokud hasič při zasahu utrpí poranění v oblasti hlavy není rana bezprastředně znečištěna vlasy, což by vedlo ke značné kontaminaci bakteri možné infekci.Také pro další ošetření jsou krátké vlasy výhodou. Rána je přehledná a vlasy nepřekážejí při šití nebo při odstraňování cizích tělísek. Asi si dovedete představit problémy při ošetření zranění hlavy, které je zcela překryto chuchvalcem mastních vlasů pevně spojených zaschlou krví. Tak dale, jelikož chbí pokrytí hlavy hustými vlasy, je vlasová pokožka více vystavana působení chladu a vzduchu, což vede k otužování a větší odolnosti jak oblasti hlavy tak i celého organizmu. I naopak platí, že ve velkém vedru nedojde tak rychle k prehřátí organizmu, jelikož velké množství tepla můze unikat přes hlavovou pokožku, která nemá "tepelné obložení" z vlasů. Tak to je asi vše co jsem vědel a chtěl na to poukázat. Vím že asi každymu krátky vlasy neslušej ale "ježek" je v mnoha ohledech komfortnější ale hlavně bezpečnějí.
CUS BUS
-
Příspěvek od František Hubálek » 12.05.2008 15:19
Pokud si pamatuji,tak jsem nenapsal,ze se nic nezměnilo u "nás v Praze",ale myslej jsem samozřejmě u hasičů obecně.Už se nechci opakovat,že se celá tahle diskuse netýká vlasů a nechci to už ani dál rozvíjet.Ale pokud se v těchto diskusích,na jakékoliv téma budou objevovat názory typu "tam u vás v Praze",tak je opravdu zbytečné diskutovat.A také bych byl rád,aby někdo kdo mě vůbec nezná ,se vyjadřoval tak,jako pan Jarda1.Nevím odkud je a nevím kdo to je.Ale protože se stále ohání délkou služby,tak bych mu rád znova připoměl,že já sloužím možná déle než on a to že se lišíme v názorech,ještě neznamená,aby se navážel do mne,potažmo do pražských hasičů.A co se týká "podnětných přpomínek",o kterých píše,že se dostali do předpisů díky lidem jako jsem já,tak opravdu NEVÍ o čem píše.Bylo by někdy dobré se lépe informovat.Na závěr mi dovolte zopakovat,že tato diskuse nebyla namířena proti dodržování předpisů.Chtěl jsem pouze upozornit na nebezpečí,že za takzvaný předpis se může v budoucnu skrýt jakékoliv nařízení,i kdyby bylo sebevíc nesmyslné.Čest vaší práci.
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
Poprvé jsem se k této diskuzi vyjadřoval už v neděli, ale nedá mi to, abych nepřispěl ještě malou troškou do mlýna!!!
Tak nejprve, blekoto Vy jste snad doktor od armády, protože takový výčet výhod krátce střiženého škopku by nedal dohromady hned tak někdo.
Opět musím vzdát hold panu Suchardovy, protože z toho co píše jsem přesvědčen, že je to opravdu férovej chlap, kterej má ledacos za sebou!!!
Pro pana Hubálka: Zkuste raději založít novou diskuzi na toto téma, ale oprostěte to od příkladů, jako byl ten s vlasy, protože sám vídíte, jak příklady táhnou...
-
Příspěvek od Jiří Moravec » 12.05.2008 15:19
Ottiku, nejsem žádnej doktor a už vůbec ne armádní ale jsem "pouze" obyčejný hasič a ješte k tomu s na krátko ostříhaným květákem. Nešlo mě o to házet machra ale o vysvětlení proč asi tak je.
CUS BUS
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
Rozhodně to neberte jako nějakej útok proti Vám, jenom mě to "dostalo". Jinak já jsem řadovej dobrák s vlasy malinko přes uši a zatím si naštěstí nikdo nestěžoval.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
Premyslim o Ceskem lvu na hrud. Muze byt/nesmi byt? Nechci riskovat, ale motiv se mi desne libi...
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Povoleno na částech těla, které jsou běžně zakryté, takže hrudník ano... Potom si to nech napsat do karty...
-
Vazne "vtipne" :-/
2 Jakub: diky moc, ja mel ten dojem, jen jsem to nikde nemohl najit...a v karte musi byt proc? Kvuli napr identifikaci?
-
Asi jo... To co jsem psal jsou věci z armády, předpokládám podobnost.
-
Nooo, to jsem vcera cetl, ze u Francouzske cizinecke legie tetovani nevadi, pri nastupu jsi vyfocen, vcetne vsech tetovani.
A symbolicky at se nerekne: Upozornuji ze vstup bez souhlasu statu do armady jineho statu je trestny cin!
-
No pokud příjdeš do armády už s tetováním, taky by to teoreticky mělo projít. Teoreticky...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz