Vláda uvolnila peníze pro dobrovolné hasiče a jejich techniku
-
Příspěvek od Marek Zlámal » 12.05.2008 15:19
Nechci se nikoho dotknout, ale čtu spoustu hádek mezi JPO II, ale třeba my jsme v IV máme Avii Furgon, kterou jsme si sami předělali, máme chuť k práci a obec nám taky něco dává.Pravdou ale zůstává, že spoustu věcí kupujem sami a ze svého!!! Proto nemůžu souhlasit s tím, že jednotky co nejezdí nemají nárok na finance. Spíš si myslím, že by bylo vhodné obměňovat techniku HZS a starší auta posunovat níž.Obec s rozpočtem 2 miliony si nové auto nekoupí ani omylem a i ostarší CAS si můžem nechat snít.
-
Příspěvek od Marek Zlámal » 12.05.2008 15:19
Až teď jsem si všiml chyby, že jsme v JPO V
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
ale tohle je pod moji i tvoji uroven, nejak se nam tady siri blbost rychlosti svetla a jeste je to nakazlive , vsiml jsem si, ze jsou tu anonymove pod nickem, staci se podivat kolik maji prispevku (2-3) ale dokazou veci, jako kdyby tady byli roky. No nic, doba se stale meni, v teto diskuzi koncim presne dle prislovi: bav se s volem, kdyz nemas v ruce klacek. Pro vsechny ostatni krome tech dvou hrdinu hezky vecer a hezky prodlouzeny vikend Jirka
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Nejaky system by v tom byt mel. Soucasna situace je spis dzungle.
Obec pod 2000 obyvatel (pokud nema nejake zvlastni prijmi - turistika, tezba ropy, atd.) opravdu nema sanci dosahnout na novou techniku. Pokud ma obec rocni rozpocet 2 000 000kc, tezko si muze dovolit koupit auto. Jenze oni to odpovedni lide jaksi nechapu. Porad existuje spousta tech co vam reknou, ze jejich mesto s 30 000 obyv. si koupilo auto za svoje, tak ze to mate take tak udelat. Jenze pokud si koupite auto za cely rozpocet obce, tak se rok nebudou vyvazet popelnice, nebude se nic opravovat, starosta nebude starostovat, protoze nebude na mzdu atd. A to proste nejde. Nejde z 2 000 000kc zaplatit vsechno co je treba a jeste koupit auto.
Ale myslim si, ze kdyby existoval nejaky rozumny system, ktery by zohlednoval dobre fungujici jednotky jak v poctech vyjezdu tak v prisunu penez, bylo by to lepsi. Kupodivu vetsinou na malych obcich je lespi parta lidi nez ve mestech, ale nemaji penize na svoji cinnost. Podle me by meli dostat stejnou prilezitost. Kdyz si pujdu koupit rohlik do Horni Dolni zaplatim uplne stejou dan jako v Praze, ale kdyz budu mit v Praze dopravni nehodu, bude mi poskytnuta mnohem lepsi pomoc nez v Horni Dolni ;-(
Take se mi nelibi, ze pokud se nekde najde dobra parta lidi, je temer nemozne, aby mohli v realnem case (driv nez je to prestane bavit) vytvorit jednotku. A to vubec nemluvim o tom, ze jim nikdo neda ani korunu, ale do spousty nefungujicich jednotek se cpou penize ;-(, protoze zrusit jednotku je skoro tak obtizne, jako ji zalozit. Nechapu treba proc jednotka, ktera nevyjede mimo uzemi sve obce jak je rok dlouhej, je jeste porad JPO III, proc uz davno neni JPO V. Usetrilo by se. Dalsi problem je v tom, ze o vyjezdech rozhoduje OPIS (KOPIS) a ten rozhoduje na zaklade poplachoveho planu, ktery zase tvori HZS. Takze pokud ma nekdo malo vyjazdu, tak za to nemuze a OPIS. OPIS nemuze jen tak zacit posilat nekam jednotku, kdyz to neni podle poplachoveho planu! Pocet vyjezdu JSDH proste ovlivnit nemuze. Pokud jezdi nejaka jednotka malo, je velmi pravdepodobne, ze kdyz uz bude mit nejaky ten vyjezd, tak bude mit ruzne problemy, ktere jednotka jezdici casto mit nikdy nebude. Tezko si vychovate noveho schopneho clena ZJ, kdyz nikam nejezdite.
-
Příspěvek od Jaroslav Vyčan » 12.05.2008 15:19
Dobrý den, dnes poprvé píšu nějaký článek na tento server.Proč píšu teď momentálně nevím, ale po přečtení několika příspěvků včetně toho Vašeho pane Suchardo mě to už opravdu nedalo.Již několik roků sleduji tento server a hlavně články, ale co se tady děje v tuto dobu to opravdu žasnu.Tak za prvé jsem již několik roků u hasičů v okrese Vsetín, kde pracuji u profi jednotky jako strojník.....................to doufám stačí.Proč ale píšu, nevím proč zde osočujete několik lidí,kteří vysloví svůj názor, protože co jedna paní povídala ,tak VY pracujete v současné době na Městském úřadě ve Varnsdorfu a jak je vydno podle Vašich článků asi nemáte moc co na práci tak sem pořád dopisujete.Hold je vydět jak pracují navolení lidé pro Nás občany, když mají čas pořád něco dopisovat na net.Jinak nic proti Vám, ale to co tady opravnu i z několika dalšími soukmenovci píšete tak opravdu přeháníte příjde mě , jako když tento server je jen Váš a nikdo jiný na něj psát nebude a bude číst jen ty Vaše hovadiny, jako teď čtete tu mojí.Jinak co mě opravdu mrzí je,že odsuzujete několik jedinců za vyslovení svého názoru. Podle mě je článek pana kojo docela pravdiví, protože Já osobně když se vrátím k názoru pana J. z Mělníka,J. Kostnického a pana kojo ohledně jednotky Doksy tak opravdu asi bohužel věřím spíše mokrým hasičům než vedení HZS, protože ty Vám nikdy neřeknou pravdu do očí z důsledku následných problémů v okrese a co sté pomluvy vzejde.Jinak co se týče článku pana kojo(nejsem jeho přívržencem)ale má také v něčem pravdu, protože Vás si člověk s jednotkou Doksy může spojit jedině s nějakým rekordem v dálkové dopravě vody, protože vzdálenost mezi Vámi je podle mapy asi tak cca 50 km a Vy jste v okrese DC a oni v CL tak nevím jak i Vy můžete srovnávat jedotku Doksy ,když spolu nezasahujete jako pan Jiří z Mělníka, který je také v jiném okrese.Opravdu nevím co si o tom myslet.Já osobně jednotku Doksy neznám a ani Jí odsuzovat nemohu, ale asi opravdu pokud nemají adekvátní vybavení na dopravní nehody tak by na ně jezdit neměla ve svém vlastním zájmu aby poté něměla nějaký problém.A jinak Vám pane Suchardo na závěr mého malého článku jen doporučím takovou drobnost-----nesuďte lidi podle toho, že napíše svůj názor a jen jeden článek.PS:Jinak pokud se Vás dotkla má krytika vůči Vaší osobě tak se Vám omlouvám.Děkuji
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
Napadeni Jiriho Suchardy bylo v reakci na jeho prispevek v diskuzi zepry se na pozaristi naslo ohorele telo, coz vzapeti odvolal. Nebylo mysleno zavineni smrti, ale pripisovani smrti. Ke zbytku...nemam vidle, tak tady nebudu hazet hnuj s ostatnimi.
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:19
Vážení kolegové, málokdy sleduji nějakou diskusi, ale tahle stojí za to. Když to tak sleduji mám čím dál silnější pocit že by bylo nejlépe nechat požární ochranu v republice na profesionálních sborech a do nich investovat finance které se dávají na JPO obcí. Protože vaše věčné hádky, osočování a závist nedává žádnou šanci do budoucna. Vždycky jsem tvrdil že dobrovolné hasiče potřebujeme ale v tomto stavu budu asi nucen svůj názor změnit. Závidíte si každou korunu, každý kus výzbroje, každé nové auto. A to Vás brzy zničí, protože tohle všechno je voda na mlýn GŘ HZS.
Dále se zde opět objevila kritika vůči vedení SHČMS. Ale nedávn byly přece volby. A jak dopadly víte všichni. Naprosto nic a nikdo se nezměnil a stejně jako jste nadávali předtím stejně nadáváte teď. Tak proč jste si tolik kritizované vedení zvolili znovu???
A ješě jednu poznámku. V několika příspěvcích se probíralo použití mečové pily. Je to sice dobrý pomocník, ale nikoliv všemocný. A u nehody má požití minimální, protože podstatně lepší je hydraulika. Pila je totiž díky svým vibracím značně hlučná a pokud budete řezat plech tak ješjě více. A to vžijte se do situace zraněného kterému kolem hlavy lítá, za značného rámusu, list pily. Ano pomoc musí být rychlá ale hlavně ohleduplná.
To je vše a teď si mne třeba snězte. ))
-
Příspěvek od Adam Fuksa » 12.05.2008 15:19
Zařekl jsem se, že se této diskuze nezúčastním, ale musím naprosto souhlasit s předchozím příspěvkem.Pokud se někdo nezúčastněný podívá na tyto stránky a přečte si to tady, tak se musí jednoznačně zděsit, co to jsou hasiči zač...Naštěstí dobře vím, že napříč republikou a sbory(HZS i SDH)existuje ještě dost hasičů, kteří si dokaží problémy vyříkat osobně a ne se navzájem urážet a pomlouvat na internetu.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
se tady nesnažím nikoho osočovat, napadat ani házet špínu... Jen by mě zajímalo, kde hází Jirka Sucharda tu špínu na ostatní. Není to náhodou naopak???
-
Příspěvek od Karel Čermák » 12.05.2008 15:19
Tvoje slova o sjezdu a volbách vedení SH ČMS v Klatovech beru jako osobní výtku. Jenže, bohužel, jeli jsme na sjezd ze severu Čech změnit vedení. Ale minulý , a dnes současný starosta měl jednání velice dobře zmanipulované a prostě jsme se tam ztratili. Se svými hlasy. Je to bída, mít vedení, které nemá o tebe zájem a nemůžeš s tím nic udělat.
-
Příspěvek od Jirka Mělník » 12.05.2008 15:19
Zase koukám,že tento web je jen pro určité lidi.Jinak to,že někdo o někom řekne ,že to a to udělal tak a tak si myslím,že není na škodu tím se lidé učí a lidé se učí od narození až po svou smrt.Jinak zde každý vyslovuje svůj osobní názor na určitou věc což zde pořád někomu vadí.A jinak pánové podle mě je něco jiného si na hasiče hrát a něco jiného je hasičem být i když VÁS to opravdu hodně baví-šáhněte si všichni do svého svědomí jestli děláte všechno tak jak má být.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Tak teda takhle: Jestli dělám věci tak, jak mám, je věc mého velitele čety v práci a velitele jednotky u JSDH, v žádném případě ne Vaše. Vy jste nevyslovil názor, vy otevřeně napadáte ostatní, to nemá s vyjádřením názoru vůbec nic společného. Najednou tady píšete o vyslovení názoru na věc. Byl jste to vy, kdo začal pomlouvat jednotku Doksy jenom informacemi z doslechu. Ano, ať si každý sáhne do svědomí, doufám, že se Vám dnes bude dobře spát, vy jste zřejmě bez chybičky a bez poskvrnky, nikdy jste žádnou chybu neudělal.
V žádném případě netvrdím, že je to tu jen pro někoho, ale problémy by se tu měly řešit alespoň trochu věcně a ne urážkami, napadáním a pomluvami.
-
Příspěvek od Pavel Šoupal » 12.05.2008 15:19
.. a co jste vy???Hasič nebo nějaký redaktor???na co si hrajete VY???asi na nějakýho rejpala co???Fakt už mě to nebaví,číst ty Vaše keci.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
je jednoduche se skryvat za prezdivku, neuvest email a neustale nekoho napadat. Dal jsem si dnes tu praci a obvolal (z domova za vse penize) vsechny utvary v Melniku a okoli - slovy HZS Melnik, elektrarnu Melnik, CD Melnik, Spolanu Neratovice a Kaucuk Kraluoy a vsude mi rekli, ze hasice jmenem Jirka Briza neznaji a neni u nich nikdo podobny zamestnany. Jen jsem to spatne pochopil Jirko, kdyz jsi psal ze jsi profesionalni hasic z Melniku? To se opravdu za ty svoje urazky a napadani bojis podepsat? Dost to svedci o tve ubohosti, hrdino! Jirka
-
Příspěvek od Karel Čermák » 12.05.2008 15:19
Pánové a bratři hasiči, nedějte tomu rejpaloj z Mělníka radost a kašlete na něj. Na provokatéry je nejlepší neodpovídat a myslet si svoje.
-
Příspěvek od Jan Hadrbolec » 12.05.2008 15:19
Sice sem napíši článek jen někdy, ale teď jsem se po přečtení diskuse opět rozhodl.
To, že jsem na úvod svého komentáře popsal mou praxi, mne vedlo k tomu, že jsem chtěl říci, že už jsem někde byl a snad můžu do této diskuse svůj příspěvek zařadit. Možná jsem to mohl udělat i jinak, vždy se dá něco udělat jinak, a tak pokud se to někoho dotklo nebi se mu to nelíbili, tak to prosím Vás ignorujte. Děkuji všem, kteří se mne zastali. A jen dodám. Pánové, prosím Vás, soustřeďte se na podstatu věci a nehleďte na omáčku okolo. A tak znovu zdůrazňuji, jestli jsem se někoho dotkl, tak se Vám zde veřejně omlouvám, už to tady vícekrát neudělám.
K diskusi o Kanga+ a pagerech. Já neprohlašuji, že systém Kanga+ je všemocný, apod. Taky s Vámi plně souhlasím, že je problém v příjmu SMS, kde od operátorů není garance. Ale stejně bych za dokonalý systém nepovažoval pagery. Ty mohou, zcela jistě, dobře fungovat pro omezený počet osob v blízkém okolí zbrojnice, SMS pak považuji za dobré pro ostatní členy JSDHO.
U volby systému pak záleží hodně na programovém vybavení a systému na OPIS-KOPIS HZS, které Vám poplach vyhlašuje. Jak víte, jsem z Mělníka a tak jsem popsal systém, jaký je nastaven ve Středočeském kraji. Rozhodně neříkám, že je jediný správný a že ostatní systémy nemohou fungovat. Skutečně tato volba záleží jen na Vás a na systému Vašeho okresu, potažmo kraje.
Pak bych si dovolil můj názor na diskusi o výjezdech a dotacích. Počet výjezdů je, podle mne, také důleitým měřítkem, NENÍ však jediným možným. Jak již někdo napsal přede mnou, určitě se také musím podívat, co to bylo za výjezdy a kolik členů JSDHO se jich zúčastnilo.
Jednoznačně za špatný považuji potom systém dotací od státu. Že stát je nejhorší hospodář si klidně dovolím tvrdit. Jsem z obce, která má 2000 obyvatel. A nemáme zase až tak špatný obecní rozpočet. Jak si ale můžu z rozpočtu sebrat 6 milionů na novou CASku a nemít na chodníky, odpad, ...?? To si skutečně dost dobře neumím představit. Už lépe jsou na tom města, kde již samotný příjem obecních rozpočtů ze státního je jinak nastaven. I já se připojím k závistivcům SDH, kteří oproti mému, si mohou dovolit novou CASku. Spíš než závist je to smutek, že se to našemu SDH asi hned tak nepodaří.
Jak zde taky někdo napsal, na hasičině ještě nikdo nezbohatl, spíše naopak. Není to snad všude stejné??
Vážení kolegové hasiči. Hledejme spíše možnosti, jak na situaci lépe upozornit, hledejme řešení, jak situaci změnit! A neosočujme se tu navzájem. Je to nechutné.
A jak jsem již mnohokrát řekl a napsal, HZS bez SDH nikdy nemůže pořádně fungovat, ale ani SDH bez HZS nemůžou všude správně a včas zasáhnout.
Všem kolegům, kteří to s hasičinou myslí upřímně, přeji krásný den.
-
Příspěvek od Ondra Vajo » 12.05.2008 15:20
Ahoj ´da se dotace pouzit trebas i na vyprostovaci zarizeni a co je k tomu potreba vsechno
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
Dotace, o kterých je tady řeč, lze použít pouze na CAS a ve výjimečných případech na DA. O nůžky bych šel prosit třeba na kraj, tam jsou dotace řešeny individiuálněji
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz