Vláda uvolnila peníze pro dobrovolné hasiče a jejich techniku
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:19
Na tom si myslím nezáleží, je rok, kdy jsou dva, je rok, kdy jich je dvacet. Každopádně ten systém, kdy obec musí dodat hodně hodně peněz ze svého, prostě podle mě není ideální, protože by stačilo dát mnohem méně peněz. Takové to porovnávání jednotek podle počtu výjezdu se mi nelíbí, to je naprostá blbost.
-
Příspěvek od Dave » 12.05.2008 15:19
Tak mam dojem, ze za tech 8 let se to nasi maticce strane opravdu povedlo. To, co tahle diskuse predvadi, je lehce otresny. My jsme JPO II a kdo je min, my mame novou CASku a vy ne hec. No to je mi teda uroven. Tak trochu jsem to koncem 90. let cekal. Ale, ze to dojde az sem, tak to by mne teda ani ve snu nenapadlo. K tem DN. Existuje spousta malejch utvaru. A kdyz uz jsou jinde odjety, tak tam pojede kdo? Svatej dindindon? X, krat jsem zazil vyjezd na DN, kdyz utvaraci meli jinej. Ne, tem lidem to je v tu chvili fakt jedno. A protoze RZ byla na druhy starne Krkonos, tak prijela stara1203.
No nic, hadejte se vesele dal.
-
Příspěvek od Karel Novák » 12.05.2008 15:19
No Kubo na počtu výjezdů hodně záleží (podle toho se rozdělují finance jednotkám). Ano počty výjezdů jsou každý rok jiné. Docela by mě zajímalo kdy vy jste měli těch 20 výjezdů (samozřejmě že i 20 výjezdů je směšný počet). Dle mého názoru jednotkám které nejezdí by se neměli dávat finance žádné (není žádný důvod proč dávat) jsem rád že stát zatím nerozdává peníze jen tak do větru. Jsou jednotky které mají každý rok kolem 100 výjezdů a jezdí na T148 a zastaralém trambusu, tak proč vy byste mělo dostat novou techniku a oni NE!!!
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
nebudu zapojovat, ale mozna jeste vyjimku udelam. Z clanku Jirky z Melniku je mi blbe a myslim si, ze je to clovek, ktery sem proste nezapadne, protoze soudit kohokoliv za cokoliv JEN z doslechu je proste neuveritelna ubohost a opravdu neznam za celou dobu srovnatelny pripad podobneho chovani. O jeho velmi nizke urovni chovani svedci i to, ze okamzite reaguje na vsechny diskutujici dalsimi invektivami na ne ale budiz. Ja pri svych komentarich (ted myslim Doksy) vychazim z vlastnich a dlouhodobych zkusenosti s touto jednotkou, s hodnocenim jednotky ze strany VEDENI HZS a ne manu ze smeny apod. Co se tyka dalsich prispevku od podobneho novacka (2 prispevky, zadna identifikace "kojo") proste dalsi anonym, jehoz nazorem nema cenu spinit papir ani web. Ja se za sve jmeno, ani nazory nestydim a musim podporit Honzu Hadrbolce v jeho nazorech i jeho uvodu. Aby vsichni pochopili z jake strany bude vse posuzovat, uvedl svoji dosavadni praxi a zkusenost a ja se mu klanim, ti co jsou jesitni, mene zkuseni a zavistivi mu to pravem zavidi a vycitaji. Jak pise v jednom clanku dnes Vaclav Porkat: "tento web mi mnoho dal, ale take mnoho vzal (hlavne iluze)" ja jen doplnim ze zejmena o autorech nekterych komentaru. Hezky, prodlouzeny vikend a mir v dusi . Ke komentari o Varnsdorfu a me se nebudu vyjadrovat, az to nekoho opravdu bude zajimat, staci si precist studii "zabezpeceni Sluknovskeho vybezku, vytvarenou vice nez 5 let a konzultovanou GR HZS", nebo se zucastnit nektere me prednasky. Jirka
-
Příspěvek od M.a.y B.e. » 12.05.2008 15:19
I kdyz se moc nevyjadruju, k tomuto pispevku bych se vyjadril. Ano, JPO V a mozna ani nektere JPO III nepotrebujou novou techniku, ale potrebujou prave finance na tu repasi, opravy apod.
A netvrdil bych tady, ze jednotka ktera nevyjizdi nepotrebuje techniku. Tak proc by vubec mel system JSDHO exitovat? Tak at ho zrusi a zustanou jen JPO II. A az bude horet takovy les, kde bude treba 10-15 jednotek a kupa vody, tak bude na okrese 5 jednotek a ty se z toho, vsak vite co. A nebo ho nechaji zhoret. Respektive muzou volat na JPO III a V a ty jim reknou, nemuzeme, neni technika. To nemluvim o povodnich a jinych pohromach. Jo az jednou doslouzi nasi slavni Matysci a nejaka ta 148, tak to tak asi skonci. Protoze jak rikal Kuba, obec do 1000 (spis 3000) obyvatel na nove auto mit nikdy nebude.
Jeste mala odbocka k poctu vyjezdu. Ono to asi bude trosku slozitejsi. Tezko treba srovnavat jednotku co bude mit 20 a 100 vyjezdu, ale co kdyz z tech 100 bude 99 na vosy. Ja bych nesoudil jen podle cisel. Ale proste obec kde je jednotka funkcni, vyskolena at ma techniku na to, ze kdyz ta pomoc bude opravdu v nouzi potreba, at ma s cim ona jednotka poskytnou kvalifikovanou pomoc.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
Uvedomte si ze bez techniky nejsou vyjezdy. Pokud nejaka jednotka byla dlouha leta JPO III a odesla ji cisterna, logicky spadne do JPO V....a nema vyjezdy, nejsou prachy na opravu, nema dotace, bo nema vyjezdy...a z kruhu se nedostanete. Proto je dulezita i repase... I pro mensi obce. V Praze zasahuji dobraci u 3% pripadu (dle Statisticke rocenky), presto maji Scanie. Proto se ptam, pokud si praha takove veci muze dovolit a jine mesta ne, neni spatne nastaven system pridelovani penez podle velikosti mesta?
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Systém je jednoznačně špatný, o tom není pochyb. A ta Praha kupuje dobrákům novou techniku proto, že na to má, nedostává na to žádnou zvláštní státní dotaci, je to z rozpočtu magistrátu a městských částí...
-
Jsem nějak mimo, pořád mám dojem, že si ze mě ten člověk asi dělá srandu Rok, kdy jsme měli dvacet výjezdů bych teoreticky mohl dohledat, není to tak dávno, bylo to v obdobích sucha při masivní těžbě v naších lesích, kterých máme opravdu hodně, mám dojem že nejvíc z okresu, ne-li kraje. To že nepotřebujeme nové auto je pravda, vždyť jsem to sám psal, proto jsem taky napsal, že je systém špatný, když by nám sačila ta trepase. Ale když někdo napíše, že jednotka která nejezdí by neměla dostat nic, tak je to podle mě hodně sprostým slovem označitelný blbec. Zajímalo by mě, kdybys žil v obci, kter má jednotku s dvěma výjezdy ročně. Proto by se jí zastavily finance. A tobě by hořel barák/stodola/soukromý les... Než by se tam vaši hasiči dokodrcali s trambusem, kterému 15 minut dofoukávali vzduch, v montérkách, přes které se poškrábou o jakékoli křoví a s hadicema, které kropí jako zavlažovací systém, mohl bys pro rodinu opéct buřty. Patříš asi mezi ty lidi, kteří by pak názor otočili o 180° a hnali to kdoví po jakých institucích a soudech, protože ti stát nezajistil dostatečnou PO, že? Už se nemáme o čem bavit...
-
nech ho, chytrému napověz........ asi tak bych to viděl
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:19
Prave proto o tom mluvim. jestli si Praha muze dovolit na 3% vyjezdu Scanie, pak system prerozdelovani penez mestum je jednoznacne SPATNY! Nejvetsi pocet zasahu v republice jako SDH ma oblast Frydek-Mistek, zajimala by me jejich technika... Fakt absurdistan...
-
Příspěvek od Pavel Šimák » 12.05.2008 15:19
Pánové tak vás bych opravdu chtěl potkat, vy dva jste se tak dlouho hledali až jste se našli..... Připadá mi že pocházíte z nějaké JPO která má docela slušný počet výjezdů a myslíte si že spasíte svět..... Zapomeňte na to chlapci. Zajímalo by mě jak byste se na to dívali z druhého břehu!!! Uvědomte si proboha že když jde do tuhýho tak každá JPO, každý člen schopen provést zásah či pomoct u něj je nenahraditelný. Je to rok a necelých pět měsíců co nám město koupilo fungl novou CASku a za svý ne z nějaké dotace. Od začátku kdy byla cisterna pořízena nás vytěžují čím dál víc, za letošek už máme možná víc výjezdů než za minulý rok (přesná čísla neznám). Což jen svědčí o tom že bez techniky není výjezdů. Zamyslete se.... proč si myslíte že se každá (dle vás bezcenná JPO) pere o každý výjezd, o jakoukoli akci a korunu? Protože je to baví, všichni tím žijí a tímhle byste je zlikvidovakli. Vžíjte se do jejich kůže..... Dost hronzá představa co?
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
S těma výjezdama na tom dobře není jenom Frýcko-Místecko. Podle mých informací i na Bruntálsku se JSDH nenudí. A co se JSDH F-M tak mají trambuse, avii DA, avii sklopku, autobus. Takže na to kolik mají výjezdů nic moc, ale spíše tam jsou vytíženější JSDH, které jsou vzdáleny dál od HZS.
-
Ty si samozřejmě stojíš za svém (vtom ti nebráním), každý má svůj názor, a laskavě nikoho neoznačuj za blbce. Já jsem chtěl tímto pouze říct, že jednotky které nejezdí, by měli být vždy až na posledním místě, co se týče samozřejmě státu. Jednotky zřizují města a obce a v tomto případě je to pouze na dané obci, jak bude jednotku která nejezdí podporovat (stát vám za nic, nic nedá, a to si myslím že je správné). To že nejezdíte není můj problém, ale váš a operačního střediska. Jako JPO III máte opravdu směšně výjezdů, tak se zkuste domluvit s operačním aby vás sem tam vytáhnul. Naše JPO II má ročně kolem 200 výjezdů, a od státu jsme nedostali ani na tu repasi, a jezdíme jak sám vidíte stále.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Ono taky záleží od kud seš, jakou tam máte hustotu obydlení, atd. Naše jednotka je taky JPO II těch výjezdů máme stejně jako vy, ale o jednu nulu míň. U nás je za celý rok na celém okrese od 400 do 500 výjezdů. Takže bohužel nejde mít tolik výjezdů jak někde. Takže do někoho se pouštět kvůli tomu, že nemají výjezdy není určitě to pravý ořechový.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Nechápu jak může vaše jednotka potažmo ty mít zkušenosti s SDH Doksy ,když s touto jednotkou nezasahuješ, tak nech těch lží a nemaž lidem med kolem úst.Jediná zkušenost z tvé strany s Doksy může být tahání hadic na letišti v Hradčanech a ne u zásahu.Další reakce na názor od vedení HZS Č.Lípa probuď se , já a myslím ,že i plno lidí na těchto stránkách dá na názor mokrých hasičů ,kteří s jednotkou přímo spolupracují a ne na názor lidí z kanceláře.Další :podle tebe informace z doslechu jsou nepodložené atd. tak jak je můžeš používat ,potom jseš blábola ,který si protiřečí . V článku k vybouchlému domu ve Starém Šachově používáš také informace z doslechu a dokonce jsi těmito informacemi usmrtil člověka a o to je to horší, prověřuj informace než takovou lež vypustíš do světa. Ptej se na informace lidí ,kteří tam zasahovali a nebo na operáku v DC u Jirky a řiď se heslem důvěřuj ale prověřuj.
-
Směšně málo výjezdů - to je dost relativní pojem. Kolikrát je jeden velký požár víc, než tři ořezané stromy...
-
Ano plně tě chápu, že jezdíte pouze k těm větším případům, ale pokud se něco drobnějšího stane ve vašem rajonu měli byste jet i vy. Je mi jasné že chcete pomáhat při zásazích, ale oni vás zkrátka netahají, a v tom je zakopaný celí ten div. U nás na okrese toto také řešili, a dopadlo to tak že jezdí (měli těch 10 výjezdů ročně a nyní mají 30 výjezdů.) Podle mě všechno záleží na domluvě. Pokud jezdit chcete, a hlavně jestli máte lidi v pracovní době informoval bych klidně ředitele a věřte že vám vyhoví. Čím více budete mít výjezdů tím více se vám zvyšuje riziko na získání nové techniky.
PS: Kubo nedělejte ze sebe voli, protože vás pouze volají na tahání hadic v lese, a to si myslím že je hodně sobecké vůči vám. U nás JPO III jezdí prakticky na všechno, a nikdo si nestěžuje ba na opak.
-
Příspěvek od Petr Jech » 12.05.2008 15:19
Nějakou dobu jsem tuto diskuzi už ignoroval protože se zvrhla někam jinam než byla myšlena....ale tohle co se tady teď děje přesahuje všechny meze. Hlavně že všichni nadávají na vládu, GŘ apod. Ono je to málo. Ono je asi potřeba vyčítat si mezi sebou kdo a jak je vybaven, kdo a kolikrát někam jede a kdo má lépe vyčištěný boty. A v mnoha případech ještě z doslechu. Zapomínáte na to, že všichni, kdo se píší (tedy alespoň podle mě) mají společný zájem a společného koníčka - spíše koně ! A dělají to všechno proto že je to baví. Na hasičině nikdo nezbohatl, z hasičáren si nic neodesl, spíše naopak ! A přesto se budete navážet jeden do druhého ! Skvělý ! Místo toho, aby ti, kterým se daří, mají zkušenosti a vědí jak na dotace, jak na úřady apod. těm méně šťastným poradili, napadají je, uráží a z pozice "polobohů" ukazují jejich malost ! Ale když si myslíte, že je to tak správně, prosím. Doufám, že se vám s tím bude dobře žít a že vám váš přístup někdo "vrátí".
-
Příspěvek od Pavel Šimák » 12.05.2008 15:19
Nech je jsou to dubové palice zabedněné, nemá smysl jim něco vyčítat...... Stejně si to neuvědomí, jsou tak zahledění do sebe že si ani nevidí na špičku nosu. SMUTNÉ.....
-
Až se tu vyjádří někdo z výjezdu, kdo má s JSDH Doksy zkušenosti, a taky se podepíše, neřeknu ani popel... Ale vy tady furt melete jako kolovrátek dokola věci, které vám někdo řekl a ještě se nepodepíšete. Promiňte ale chce se mi blejt. Já se tady podepíšu i pod kritiku nejvyššího vedení HZS, za což mi může hrozit i vyhazov z práce, kterou mám rád, a vy se tady nepodepíšete ani pod pomlouvání, nebo, chcete-li, hodnocení práce jednotky??!! Co jste za lidi, že se schováváte za nicneříkající zkratky? Nadto to napadení Jirky Suchardy je možná už i žalovatelné, nebudu hodnotit obsah a nechci se nikoho zastávat, protože o tom nemám žádné informace, ale forma je doslova na žalobu...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz