Vláda uvolnila peníze pro dobrovolné hasiče a jejich techniku
-
Příspěvek od Karel Novák » 12.05.2008 15:19
Proč nejste zařazeni do JPO II ?
Máte dost výjezdů a techniku docela solidní.
-
Příspěvek od Jirka Mělník » 12.05.2008 15:19
Dobrý den, tak nevím po prohlédnutí stránek SDH Doksy proč by tato jednotka měla být JPO II, když vybavení mají tak nějak normál jako každá JPO III.Také ale vím od chlapů z Českolipska (našeho sousedního okresu),že se cpou do JPO II což asi nebude dobré z jejich tak maléma zkušenostma, protože hodně výjezdů mají z CPS Česká Lípa a nebo SDH Dubá.Tak opravdu nevím co si o tom myslet jinak nemají ani vybavení na DN což je také opravdu málo, když chtějí pracovat jako JPO II.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Proč by zrovna museli mít vybavení na DN, aby mohli přestoupit do JPO II? Důležité je, když k té DN přijedou, aby adekvátně zasáhli s tím co mají. U nás na okrese je 5 JPO II a ani jedna nemá vybavení na DN a jezdí se. A navíc mají mečovku, není to nejlepší, ale lepší než nic. My máme to samé a v pohodě.
-
Co já vím tak budou mít úplňě novou CAS ,dále mají repas. Š706 a Avii tak nevím proč by nemohli být JPO II. Dále bych ještě dodal že v Doksech měla být stanice profi sboru, ale díky tomu že stát nemá finance tak to padlo ,tak nevím proč by ten dolejšek mohli zajišťovat právě Doksy jako JPO II.
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:19
Ahoj Jirko. Jak můžeš usuzovat jen z internetových stránek o tom jestli má být jednotka JPO III nebo JPO II. Jde o to jak jednotka pracuje jaké je na ni spolehnutí a hlavně jaké jsou dojezdové časy a koeficient nebezpečí daného území. Já osobně jsem poznal několik ,, JPO II ,, , které absolutně nedosahují kvalit ani JPO III.
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:19
Nevím odkud máš tak zaručené informace o výjezdech společně s CPS a SDH Dubá. Ani nevím podle čeho posuzuješ vybavenost na DN. Pokud máš na mysli jen vyprošťovací zařízení tak je to trochu málo, ale je to asi jediné co nám chybí. Jen abych tě uspokojil tak HOLMATRO bude ve vybavení nové CAS. Nicméně už teď celkem úspěšně zasahujeme u DN na I/38 a II/270 a to i bez účasti CPS. Je pravda, že ještě nemáme a ani nemůžeme mít takové bohaté zkušenosti jako příslušníci HZS, ale v zásadě dokážeme odvést odpovídající práci. Dokonce jsem z vlastní iniciativy absolvovaly kurz DRNR a od příštího týdne budeme jezdit jako člen osádky RZS. Co se týče JPO II tak jsem v ní zařazeni podle nového plošného pokrytí s tím, že musíme zabezpečit její plné fungování od roku 2010. Takže máme dost času na dovybavení, nasbírání zkušeností a zaběhnutí systému směn. Není to o tom, že se někam cpem, ale že si to žádá zajištění bezpečnosti občanů což je poslání všech jednotek PO a my jsme ochotni se do této činnosti maximálně zapojit.
-
Jsem z Mělníku, veškeré informace mám samozřejmě od hasičů ať z Dubé a České Lípy a Skalice.Nevím, ale co jsem slyšel tak na hasiče z Doksů moc velký spoleh není tak opravdu nevím (docela dost zásahů se jim zrovna moc dobře nepovedlo).Ohledně té stanice profi tak vím jen tolik,že peníze opravdu nejsou, ale většinu výjezdů bude zajišťovat PS Bělá pod Bezdězem.Jinak nevím proč se zde navážíte do mé osoby, jdyž Vám všem každý řekne(pokud občas jedete na nějaké školení),že zraněné osoby máte svojí profesionalitiu a nadhledem utěšovat zraněné osoby a né jim u hlavy dělat nějaký kravál z mečovkou.A dále jedno auto také nevyřeší postavení jednotky jak u lidí tak i u hasičů(když bude na jednom záashu tak nebude na dalším zásahu)a složení jednotky ,když jsou spojené dvě jednotky a ta druhá je diskriminovaná tou první na úkor vybavení ...no nevím pane Dedek to víte asi jen Vy že, ale o tom tady nepíšete.
-
Nechci se zde zastávat žádné jednotky, ale ty tlachy na Doksy jsou opravdu nehorázné. Když jsem byl nedávno v Lípě na útvaru tak mi řekli toto: Dobře fungující na tomto okrese jsou jednotky Dubá, Cvikov, Nový Bor (všichni v JPO II) a spolehnutí je ještě na Doksy které zřejmě budou mít novou CAS a také chtějí být v JPO II. Dále jsem se dozvěděl že stanice Bělá pod Bezdězem končí.
-
-
Jak jsem již psal jsem z Mělníku Jirka Bříza.Jinak o jednotkách z okresu Česká Lípa mám informace od kamarádů hasičů a proto vím jaký názor mají na tuto jednotku na jejich okrese.A také vím, že někteří profi hasiči je za jejich nějaké zásahy také nemusí, tak opravdu nevím co si o tom mám myslet.Dále podle jejich pravidelně navštěvovaných stránek si já osobně myslím,že úplně perfektí vybavení nemají(opravdu můj osobní názor)a jinak Cas-ku budou mít v letošním roce i jiní hasiči v republice ,tak bych z toho takoví humbuk nedělal i když je taková událost u hasičů opravdu na prvním místě.Dále ohledně těch zmiňovaných kurzů první pomoci-nic proti Vám pane Dedek a hasiči z Doksů,ale stůjte nohama na zemi, pokud nemáte razítko od nějakého učiliště PO Brno,Frýdek,Borovany a nebo Chomutov tak Vám jsou veškerá školení k ničemu, protože o Vašich výjezdech rozhoduje okresní OPIS (potažmo ředitel) a ti mají nařízení zhora uznávat jen tytol razítka-bohužel.Tak proto si myslím, že veškerá aktivita jednotky Doksy, když jezdí na DN je sice hezká,ale opravdu místo nůžek aku pila a místo profesionálního kurzu od hasičů-no nevím asi na to mám jiný názor.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
jako od Vas Jirko z Melniku. Udelam ted velkou vyjimku za kterou dostanu za usi ale mluvite jako zamindrakovany a namysleny hasic z povolani (profesional vypada jinak). Posuzovat kohokoliv podle kecu "konkurencnich" hasicu je naprosto sproste a ubohe a jeste se to tady snad nestalo. Zvednete zadek, domluvte se s Vladou a jedte se k nim podivat a pak piste. Tak me vase texty nadzvedly, ze jsem jeste ted volal rediteli uzemka v Ceske Lipe Ing. Kunstovi, abych si overil jak to tedy je a byl jsem ubezpecen, ze JSDH Doksy je osvedcena, kvalitni a zdrava jednotka se kterou se urcite do budoucna pocita a JPO II je vice nez jista. Jsem ve stejne situaci a vybaveni na potreby JPO II budu resit AZ pote co se ji stanu, nebot prachy jsou prachy a sliby HZS jsou vzdy jen sliby. Takze mily Jiriku, bez si vyplachnout usta, pak se omluv Vladovi a pak... uz radeji o nikom nepis. P.S. odkaz na tuto diskuzi chtel i zminovany reditel uzemka, takze se mozna zitra dockas reakce i od nej. Jirka
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:19
vzij se do situace, ze jsi zraneny a zaklineny v aute a cekas na pomoc. Myslis ze si budes vybirat kdo te bude zachranovat a kdo ti poskytne pomoc. To je prave ta zhovadillost systemu HZS, co hasic z povolani to odbornik, ale jenom na papire!!!. Jako obcan tohoto statu chci, aby se mi zakonna a z dani placena pomoc dostala co nejdrive, kvalitni a odborna, je mi zcela jedno, jestli mi ji poskytuje osoba s papirem z te ci one instituce, muze to byt treba i laik co se vyskytne na miste udalosti. Podle Vasi teorie by bylo nejlepsi, kdyby velitel zasahu z mista vykazal vsechny lidi, kteri budou do doby prijezdu jednotek zachranovat, aby tam moc neprekazeli? Jirka
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:19
Ahoj Jirko. Nevím jak u vás v Mělníku, ale u nás HZS MSK jezdí na vozech hasiči s kurzem DRNR, které pořádá ÚZSZS Ostrava. Tak nevím co je na tomto kurzu divné nebo nedostatečné oproti kurzům pořádaných OU PO. Ale asi u vás v Mělníku to funguje jinak jo hold jste tam lepší.
Ještě k JPO Doksy myslím si ,že žádný učený z nebe nespadnul a každý může udělat chybu. Takové řeči jedna paní povídala to mám nejraději. Jestli si stojíš za svým tak tady napiš o jaké konkrétní případy se jednalo.
-
Příspěvek od JACK 2 » 12.05.2008 15:19
Teda ty seš kecka. Kdybys věděl co máme za výbavu my a jsme JPO III. Leckterá JPO V má lepší výbavu než mi a nic si z toho neděláme, protože je to všechno o penězích a my jsme malá obec,ale do budoucna se taky vybavíme. Plně souhlasím s Jirkou Suchardou.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:19
Docela by mě zajímalo, v kterém OUPO mi udělají zdravotnický kurz DRNR, protože rozsah zdrávky v RZA kurzu DRNR ani v nejmenším neodpovídá. Lidi s DRNR jsoumnohem kvalifikovanější k předlékařské pomoci, než lidi s RZA.
-
Příspěvek od Petr Jech » 12.05.2008 15:19
...takže z tvých článků mi vychází jediné. Zrušme výjezdy dobrovolných jednotek k DN protože 99 % členů nemá papír z tebou uváděných JPO. A potom bychom mohli zraněné s důvěrou odkazovat na tebe aby jsi jim vysvětlil, proč jsme jim nemohli pomoci. A že jsme jim museli šetřit uši od randálu z mečové pily a tak jsme je nechali vykrvácet.....přeháním, ale úmyslně. Buď vůbec nevíš o čem to je, a nebo jsi tím, čím tě nazval Jirka Sucharda s odporem k dobráckým ZJ !!! A to že posuzuješ cizí jednotky z jakýchsi "vyprávění" okolních hasičů a vydáváš to jako bernou minci je skutečně super....
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Cha,cha už dlouho jsem se tak nezasmál.Nevím co se všichni navážíte do pana Jirky z Mělníku ,když většina věcí o Doksech je bohužel pravda. Šťourálky bych odkázal na ZZS Česká Lípa a na kluky ze směn z CPS Česká Lípa tam se dozvíte jaký maj super zkušenosti s Doksama.Je to pár dní co byla v Doksech DN kamionu a os. auta u které zasahovali (no zasahovali ) hasiči z Doks a z CPS Česká Lípa směna C.Na zásah hasičů z Doks bylo plno negat.reakcí ať z řad ZZS tak hasičů CPS. Podle zpráv osob zůčastněných ať ze záchranky tak od hasičů, jednotka z Doks jenom přihlížela a nic nedělala no teda ať někomu nekřivdim jeden z členů JSDH Doksy držel kapačku na zraněnou osobou .Jinak z informací od kamarádů ze záchranky se muselo čekat na příjezd hasičů z CPS, protože hasiči z JSDH Doksy po příjezdu na místo DN nenašli asi odvahu aby začali s vyprošťováním a jejich školení o kterých tady hovoříte jim je pak na ..... .Jinak ohledně školení: jak u HZS tak u JSDH je to asi tak .U HZS dostanete školení ze zdravovědy skoro na každém kurzu a na kurzu RZA je tomu věnována víc jak 1/2 kurzu a na nabrané znalosti se vás ptají , při vyprošťován,í jak lektoři tak vyučující doktoři.Na stanici dochazí jednou ročně (nevim jak jinde) doktor ze záchranky ,která jezdí s námi na DN a jinak se školíme několikrát ročně dle plánu školení sami.U naší JSDH se školíme následovně: po zakoupení hydraulického zařízení (cca před 7 roky) naše jednotka musela prokazatelně projít školením na ZZS a papír o absolvování musel být dodán na CPS.Po školení na ZZS bylo školení s hasiči z CPS ,kteří nás učili k obrazu svému ,jelikož s nimi člověk pak dělá u zásahu. Po těchto školeních a po doporučení hasičů ,kteří nás učili mohla naše JSDH jezdit na DN.Ze začátku s tím byl problém ,protože naše jednotka byla jednou z prvních (možná i první) dobrovolná která vlastnila vyprošťovací zařízení a naše předpisy na toto nebyly připravené.Ze začátku s námi jezdila jednotka z CPS nebo PS dnes ve většině případů jezdíme na DN bez jejich přítomnosti.Ještě k vybavení , myslim ,že kdo chce zasahovat u DN tak by měl být vybaven prostředky na plnohodnotný zásah bez čekání na další jednotku bohužel mečovka na vše nestačí . Podle zkušeností od DN je zapotřebí vlastnit alespoň základní poh.jednotku + kopmbinovaný nástroj, krční límce (několik i pro děti) , vakuové dlahy (dobré jsou dvě sady + 1 pro děti) vakuové lehátko (alespoň 2) i normální lehátka a ostatní potřebné vybavení nebudu vše vypisovat a holt kdo nemá na to základní, tak ať se nehrne do JPO II a chce jezdit na DN to tam opravdu může jen čumět na uvězněné lidi a čekat až přijede jednotka ,která vybavení na vyprošťování má. Doporučuji nehrnout se za každou cenu bez vybavení do výjezdů na DN to by se mohlo obrátit proti vám (žaloby atd.) . Jinak nic proti JSDH , který chtěj jezdit na DN ,ale základ je vybavení a pořádné školení od doktorů a zkušených hasičů což JSDH Doksy nesplňují.Jinak podle informací z okresu Česká Lípa jsou na dobré úrovni s vybavením na DN JSDH Cvikov , Dubá a špičkové vybavení má prý JSDH Nový Bor ,která jezdí na DN už několik let a mají s vyprošťováním slušné zkušenosti.PS pro Jirku Suchardu a ostatní, není jedno kdo zachraňuje lidi z aut ,musí to být trochu na úrovni, holýma rukama lidi nevyprostíš.
-
Příspěvek od Petr Jech » 12.05.2008 15:19
Ale sakra tady přece nejde o vybavení na vyprošťování ! Uvědom si, že jednotka HZS z bezobslužné stanice (kterých je nyní většina) může být u jiné události a potom je těm lidem opravdu jedno kdo jim alespoň trochu fundovaně pomůže. Víme všichni jak vypadá zájem okolojedoucích řidičů při DN. A čekat 20 minut než přijede jednotka ze vzdálené stanice HZS když za rohem sedí lidi kteří sice nejsou vybaveni tak "špičkově", ale nebojí se přiložit ruku k dílu a díky svým podle Vás "nedokonalým nebo nedostatečným" školením vědí jak a co udělat aby tomu zraněnému ještě více neublížili, zavání přinejmenším alibismem nebo dokonce pocitem nepostradatelnosti některých "všeznalých" a "navšepapírmajících" jedinců ! Až se dopracujeme do stavu, kdy ti všichni, kteří mají zájem, znalosti a chuť zadarmo pomáhat když jsou potřeba, budou znechuceni tím věčným posuzováním jejich vybavení a toho jakými kurzy prošli a na všechno se vykašlou, to bude teprve legrace. A to teprve budou zranění a pomoc potřebující lidé spokojeni !!!!
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:19
to se tady původně řešilo a přerostlo to ve špinavé a nepodložené pomluvy naší jednotky. Znevažujete práci těch kteří obětují hasičině maximum ze svého volného času. Vychloubat se vybavením a dlouholetou zkušeností umí jen hňup, protože inteligentní člověk ty zkušenosti naopak dokáže předat. A navíc vám asi dělá problémy i čtení, protože jsem jasně psal, že JPO II budeme zajišťovat od roku 2010 a do té doby budeme sbírat zkušenosti u zásahů a postupně doplňovat chybějící vybavení. Co se týče zmíněného zásahu u DN jsou informace opět zkreslené a překroucené. Doporučuji lépe prověřovat informační zdroje, jinak vás jednou přivedou do soudní síně. Jediná pravdivá informace je o vybavení jednotek na DN ikdyž JSDH Dubá má vyprošťovací zařízení jen krátce a i přesto jezdila léta na DN a zasahovala úspěšně i bez něj. No a i my jezdíme nějaký pátek na DN a poslední rok používáme aspoň tu pilu, která na všechno nestačí (a to už se tady několikrát zmiňovalo). Kdyby naše práce byla opravdu tak špatná tak nás už asi žádný operační nezvedne ani na požár kontejneru.
Všem chápajícím děkuji za morální podporu.
-
Nevím pane Suchardo o co Vám jde jsem hasič profesionální i dobrovolný, ale ty informace o jednotce Doksy mám opravdu od hasiů z Českolipska.Jinak do nikoho nerejpu,ale chování některých hasičů ať profi a nebo dobrovolných mě jde také proti srsti.Dále také vím, že z Vaší funkce na městě ve Varnsdorfu děláte vše proto aby byla PS-ka u Vás zrušena a já osobně s tím nic neudělám a mohl bych říci ,že jste zaujat proti této jednotce, která podle informací funguje velice dobře . Vaší jednotku také lidi chválí ,ale také pomlouvají a nic s tím neuděláte.Proto Vám zde Všem podávám informace sic z druhé ruky, ale od více lidí.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz