vlající vlajka za hasičským autem versus zákon
určitě jste si všimli že v USA sem tam je vidět hasičský automobil jemuž při jízdě k zásahu vlaje za "zadkem" státní vlajka, či vlajka města, či přímo hasiču, ALE (berme v potaz, že v USA mají stejný zákon na ochranu státních symbolů, jako my) dle zákona, již například fanoušci českého fotbalu a hokeje porušují zákon (o ochraně státních symbolů a znaků), jelikož samotní fanoušci stát nereprezentují, mávající vlajky taky nejsou na počest státního svátku atp ...
Sám toto "rádoby vlastenectví" toho, co zákon vymyslel moc nechápu.
Může mi tu někdo vysvětlit, jak to je? Porušují US hasiči tento zákon a bylo by toto v našich podmínkách porušení zákona?
vlající vlajka za hasičským autem versus zákon
Aktuální problémy, neshody, trable...
Příspěvek od » 12.05.2008 15:19
Vlajka x státní znak
Jestli jsem dobře četl veškeré novinové články, tak jsem z nich vyčetl, že vlajku fanoušci mohou užívat za předpokladu, že na ni nebudou nic psát. To co fanoušci užívat nesmí je státní znak. Znak mohou nosit jen vyjmenované skupiny, mezi něž patří mimo jiné HZS, PČR, vězeňská sl., vojsko atd.
Jestli jsem dobře četl veškeré novinové články, tak jsem z nich vyčetl, že vlajku fanoušci mohou užívat za předpokladu, že na ni nebudou nic psát. To co fanoušci užívat nesmí je státní znak. Znak mohou nosit jen vyjmenované skupiny, mezi něž patří mimo jiné HZS, PČR, vězeňská sl., vojsko atd.
-
Příspěvek od Emanuel Došlík » 12.05.2008 15:19
vlajka
Pokud si to dáš na auto tak nic nezkazíš. Jen u nás by to vypadalo asi divně. U nás máme vzadu na voze vlajku SDH. Dříve na T148 jsme měli vlaku sdružení a vypadalo dost dobře.
Pokud si to dáš na auto tak nic nezkazíš. Jen u nás by to vypadalo asi divně. U nás máme vzadu na voze vlajku SDH. Dříve na T148 jsme měli vlaku sdružení a vypadalo dost dobře.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky