VOŠ PO Frýdek - Místek
-
Příspěvek od Pavel Šimák » 12.05.2008 15:19
No taky toho nemáš zrovna málo, těch 40 hodin denně by fakt bylo na místě a za 8 denní týden bych se taky nezlobil. No konec konců podle vědeckých objevů se rotace Země zpomaluje tak to třeba jednou tak bude ) chi ) Pár set tisíc, možná milionů let chi )
-
Příspěvek od Ondra Vajo » 12.05.2008 15:19
Ahoj letos maturuji na zemedelske skole obro veterinarni obro mam sanci se dostat trebas do Frydku nebo Banskou a co vse se doucit kdyz u nas neni velky duraz kladen na matiku atd.Dekuji
-
Příspěvek od Hasič Josef » 12.05.2008 15:19
na báňskou tu matiku musíš zdokonalit,ale dá se to zvládnout jsou tam příjmačky z matiky.Já jsem dělal učnák a tam matika moc taky nebyla důležitá,pak nástavbu a z matiky jsem maturoval.tzn. že jsem se učil 2 roky matiku a ty příjmačky jsem na Báňu udělal.Ale určitě se připrav a oni ti pošlou příklady na procvičování který budou na příjmačkách.
-
Příspěvek od Palda » 12.05.2008 15:19
Teda chlape, klobouk dolu. Studovat báňu a vošku najednou to je mazec. Ale jo, pokud je někdo šikovnej, tak proč ne. Jen jsem se chtěl zeptat. Když uděláš VŠBéčo, tak přece diplom přebije VOŠku. Potom ti bude přece dis "nanic". Píšu to v uvozovkách záměrně, protože je mi jasný, že se ti VOŠka neztratí a určitě je tam hasičina trochu víc. Jinak ti fandim. Jsi borec
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:19
Ahojte, VOŠ není k zahození, bohužel tuto školu neukončíte s žádným vysokoškolským titulem. Což si myslím, že je nanic minimálně z jednoho prostého hlediska, že nemáte šanci dostat se na důstojnickou hodnost(což má zase své výhody). No, ale kdo nejde vyloženě po penězícch a po dalším postupu (zní to blbě, že), tak asi vhodná volba. Já sám bych spíše doporučil VŠB a studium na fakultě bezpečnostního inženýrství. Já studoval denní 5 let a skoro tři roky jsem dělal doktorát (ještě ho nemám hotový). No a protože mi nenabídli místo na VŠB, našel jsem si místo u HZS a doktorát dodělám dálkově. A nastoupil jsem hned jako podporučík, což by z VOŠ nešlo. No a co se týče studia VOŠ a VŠB najednou, jak to dělá Rákosníček, tak to možná jde, ale zblbnout z učení není nic moc. Navíc, v kterém jsi ročníku, předpokládám, že v prváku? Neučil jsem tě?
Já sám po zkušenostech bych zvolil tuto variantu: Udělat střední školu PO nebo jakoukoliv jinou technickou, zkusit se dostat k mokrým hasičům na plný úvazek za rok či dva začít studovat dálkově VŠB. udělat bakaláře a pak i magisterské a skončit jako inženýr.
Máte praxi, VŠ vzdělání v oboru = velký king!!
-
Omlouvám se, že skoro každou větu začínám slůvkem Já. Vypadá to dost blbě. JInak, ještě jeden postřeh. K dálkařům se vyučující chovají mnohem méně přísně než k deňákům. Jenže deňáci nemají jen školu, ale i práci. Takže jen na každém z nás je, jak se se rozhodnem. ahoj Petr
Ta a slůvko já tady téměř nevidím, ještě jednou se omlouvám.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Jo máš reht učil si jak rákosníčka tak aji mě, ale rákosníček tam vydržel. Už jsi u těch hasíčů nebo ne dost by mě zajimalo, kde sloužíš? Já sem na VŠB si dal odklad a procházím výběrovým tak doufám, že bach to od září mohl dělat dálkově.
-
Když k hasičům stačí maturita záleží jaký obor máte, jak by ste mohli být hasičům užiteční atd. Ale jestli máte výšku nebo maturu tak to nehraje rozdíl, když budou chtít hasiče tak vemou někoho s maturou. Když budou chtít do kanclu tak vemou s výškou to je jednoduché.
-
Příspěvek od Jiří Adamec » 12.05.2008 15:19
...tak počkáme, až budeme mít víc času, nemá smysl se někam hnát. ))
-
Příspěvek od martin-brno » 12.05.2008 15:19
Ahoj všichni,chtěl bych se zeptat z čeho jsou přímačky na VOŠko?
-
Nevím o jaké www stránky se jedná. A odkud mě znáš, já totiž nevím o koho se jedná.
-
Na chvilku jsem se musel odmlčet, byl jsem týden ve Frýdku )
4 Petr Paláček
Jo hádáš správně učil si mě, ta VOŠka je spíš taková pojistka. Mám za sebou SOŠ Dubno, Strojník požární techniky a maturoval jsem mimo jiné z taktiky a prevence takže Frýdeček bych mohl zvládnout bez závažnějších problémů. Navíc mě hasičina neskutečně baví, u nás ve sboru jsem VD, mám se ještě hodně co učit a právě Frýdek mi v tomhle pomůže nejvíc. Báňskou jsem zkusil a ono to vyšlo, zatim si moc nevěřim ale všichni lidi kolem mě mi moc pomáhají tak snad se zadaří. Navíc na Frýdečku je neskutečná sranda se spolužáky, vesměs jsou to hasiči kteří už mají něco za sebou. Mohu jen vřele doporučit všem kteří mají zájem o tuto problematiku a nevěří si na VŠB. S prominutím, VŠB mi připadá silně teoretocká, je pravda jsem ještě v prváku ale na FBI jsou nejspíš hasiči studenti menšina. Pokud je to jinak vyveď mě prosím z omylu, zatim jsem nějak neměl možnost si o tom s někým znalým popovídat.
P.S.: Dělal jsem na tvůj předmět práci o pěnách a smáčedlech, klidně mi napiš na mail, jinak ať se ti daří v novém zaměstnání )
-
Ahojte lidi a hlavně studenti,
není třeba házet flintu do žita. Já jsem taky nikdy nebral tabletky na bolení hlavy až v prváku na VŠB ( No a vysokou jsem přežil (jako fůra jiných ) Bohužel každá škola je více méně teoretická a v praxi při nástupu to pak vypadá blbě. Ale myslím si, že pokud pak člověk zamaká, do roka (do dvou) je na stejné úrovni jako chlapi s dlouholetou praxí. Když se vrátím k VŠB a FBI, tak je tam fůra předmětů úplně k ničemu a jejich učitelé si myslí, že prostě ten jejich je BEST OF. A vy se pak marně ptáte proč taková filosofie či PASCAL je důležitá pro hasiče. A že se začíná s hasičinou vlastně až ve čtvrtém ročníku, to je obrovská bída (nevím jak to funguje u bakalářů). Jo, jasně, taky jsem Vás asi buzeroval moc, ale jak udělat správně dokument a prezentaci není na škodu. No a co teď otevřeli fakultu, tak berou stovky lidí a drtivá většina není ani u dobráků, Ti co mají střední PO jsou jen jedinci ( Kvantita nemusí být kvalita, ale když jde o o prachy, však to znáte. Jinak, jsem šel do Šumperka na vedoucího chemické služby. Myslím, že jsme si vyhověli na obou stranách, jsou tady fajn lidi i známí ještě ze školy ) A pro mě je to nová výzva, navíc jsem dostal příležitost učit dálkaře, takže se semo tamo objevím i ve škole ) Takže škole zdar a hlavně: 3kola není jen o učení, ale i zábavě )
-
Příspěvek od martin-brno » 12.05.2008 15:19
Dobry den Petre,chtel bych se Vas zeptat,zda-li se delaji nejake primaci zkousky na VOŠku do Frytku a pokud jo,tak z ceho.Predem dekuji za odpoved.Martin
-
Asi budu s těmi informacemi rychlejší, snad mi odpustíte......
Jen pro upřesnění, Petr se jmenuje Paláček, asi jste se jen upsal to se stává.....
Jsem v prvním ročníku VOŠ PO MV F-M a přijímací zkoužky jsem nedělal, celý náš ročník byl přijat bez přijímacího řízení. Pro informace do dalšího 1. ročníku, kam se asi chcete hlásit, se nejspíš asi budete muset obrátit přímo na školu protože pochybuji o tom že by vám někdo byl schopen tyto informace poskytnout. Vyšší ročníky které (MOŽNÁ) dělali nějaké přijímačky, měli podmínky pro přijetí nejspíš jiné jaké budou pro vás, proto bych vám asi radil obrátit se přímo na školu, tím nic nezkazíte.
-
-
Tak ty nakonec děláš v Šumperku, to je teda hezké. Já právě procházím výběrovým do Šumperka tak se možná někdy uvidíme.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz