Nové služební telefony SIEMENS C70
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Hlavně, že tam máte barevný displej, který vám tu baterku tak úspěšně žere... foťák, který zbytečně zabírá integrovanou paměť telefonu, která by se dala využít jinak a který zbytečně (tak, jako ten zbytečný displej) zvyšuje cenu přístroje. Hlavně, že tam máte sto a jednu nesmyslnou melodii se čtyřiceti "hlasy", protože abyste něco slyšeli, stejně si tam budete muset nastavit nějaké monofonní pípání nebo klasický zvuk dvacet let starého zvonícího telefonu. Hlavně, že je tam spousta dalších krámů, takže se tam už ani nevejde klasický vibrační motorek s asymetrickým závažíčkem na hřídelce a "vibrace" se dělají přes reproduktor (Alcatel, hrůza)... hlavně, že máte integrovanou anténu, která je všechno jiné, než k vysílání a příjmu signalu dobrá. Hlavně, že telefon má 80 gramů, aspoň do doby než vám poprvé upadne, protože pak už není co vážit. Váš telefon vypadá super a každý frikulín po něm skočí - ale díku tomu zapomeňte na staré dobré odolné konstrukce z magnézia nebo hliníku, protože holt musíte mít anénu vevnitř... Atd, atd...
A hlavně - Errortel a Siemens si zase odpomohli od skladových ležáků, protože takovou shitku by si už ani frikulín nekoupil (ti přeci musej mít svoje Mlokyje). No a hasiči jsou přeci všem u pr*ele, že!
Fuj, fuj a ještě jednou fuj.
-
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:18
hasiči jsou teď opravdu každému u "pr....". Na ně si každý vzpomene, až když mu teče do bot a i když se to stane, má potom strašně krátkou paměť. V horším případě je použije pro svoje vlastní zviditelnění a pak "táhněte do háje".A co se týká M75, ani já jsem nepochopil, na co se dělají mobily, které díky spoustě nesmyslů vydrží necelé dva dny. A to v žádném případě nehraju hry a nepoužívám foťák. Kam se ubírá tenhle vývoj, teda nevím. Abych pravdu řekl, já sám bych si tenhle telefon už v životě nekoupil. No a M 70, k tomu je snad zbytečné se vyjadřovat....
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
To opravdu nemá chybu, dát hasičům "telefon", který v hodnocení docela prestižního serveru Mobilmania slíznul za kvalitu zpracování 60%... snad by si mohli pánové z GŘ, než příště objednají zase podobné šunty, alespoň o těch telefonech něco zjistit! Ale zřejmě to je pod jejich rozlišovací úroveň >:-(
A jen tak mimochodem... kdy že jste ty telefony dostali? Protože k dnešku už je to rok starý model, který se už ani oficiálně neprodává...
-
Příspěvek od Petr Jech » 12.05.2008 15:18
Kdy že jsme je dostali ? My je ještě nedostali...prý ma Errortel harmonogram výměn a na nás po třech letech a 4 měcích bohužel řada nepřišla....což mi zase ani tolik nevadí protože na něj čekám jen proto aby měla dcera lepší mobil )) A ještě jen k diskuzi - s ME 45 jsem neměl celé tři roky sebemenší problém. Asi jsem měl štěstí.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Muhehe... vždyť jsem psal, že se potřebujou zbavit ležáků, co jim zbyly na skladech po půl Evropě... upřímnou soustrast!
P.S. Momentálně stále používám dva, čtyři roky staré Ericssony R520, co ještě měly lehounký hořčíkový rám. Byl to snad první mobil pro evropské GSM sítě, který měl ultratenounký Li-pol akumulátor. Mimochodem, u obou těch telefonů používám stále ty původní akumulátory a dobíjím tak po 4 dnech (přeci jen už to není ten týden, jako když byly nové)... Jeden už byl více jak před rokem dokonce kompletně pod vodou a stále vesele funguje . Ale holt z toho trčí anténa a považte, mám jen jednohlasé zvonění a displej umí jen 4 odstíny šedi! No nejsem lůzr?
P.S. Ale zato už mám čtyři roky v telefonu mailového klienta, IR port, Bluetooth, HSCSD, GPRS atd. Už z dob, kdy Nokie s bídou bojovala se svými polofunkčními infraporty...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Nedá mi, abych sem nehodil pár odkazů na snad nejlepší odolný telefon, co se tu prodával (i když se nejspíš musel přes dovozce objednávat). Už před skoro šesti lety uměl PTT a se speciální SIM kartou a podporou sítě mohl fungovat jako radiostanice! Uměl odpovídat na skupinové volání a k dispozici byla v příslušenství mj. i výkonnější anténa. Moc si to už nepamatuji, ale pokud to síť umožnovala, snad prý uměl s tou speciální SIM kartou používat v radiovém módu základnovou stanici BTS jako převaděč... kryt reproduktoru pomocí GoreTexové membrány... gumová těsnění, hořčíkový rám a pogumované tělo telefonu, výrazná oranžová barva... jednou jsem měl možnost si ho prohlédnout zblízka , jestli se dobře pamatuji, tak měl ještě uzavíratelnou mřížku před reproduktorem, když jste třeba plánovali nějakou koupel nebo omytí . Na obrázcích je to dobře vidět - posuvný ovladač nad displejem vpravovedle reproduktoru. "Slabší" SW výbava byla jednak poplatná době vzniku a jednak speciálnímu určení telefonu.
Slabším odvarem dvěstěpadesátky pro "normálnější" uživatele byl Ericsson R310 s takovou tou anténou ve tvaru žraločí ploutve. Ten se ještě občas dá po bazarech sehnat, ale obvykle ve značně zbědovaném stavu. Ve stejně době se prodávala i ta obrněná Nokia, ale ani jeden z nich na tu 250 neměl.
A pár odkazů na ten R250, ať vidíte, co jste už dávno měli mít k dispozici (i když tehdy žádný z našich operátorů ten radiový provoz přes BTS nepodporoval a mám dojem, že ani nepodporuje. S PTT, jaké známe dnes, to zřejmě nemá co dělat). Bohužel už se můžete jen podívat...
http://www.cellular.co.za/phones/ericss ... 50_pro.htm
http://www.mobile-review.com/phonemodel ... 0-en.shtml
(tady je videt i model R310, uplne dole na stránce)
http://www.mobile-review.com/phonemodel ... r250.shtml
(to samé v ruštině, tak kdo má rád bukvy...)
http://www.mphone.co.uk/sonyericsson/r250.html
-
teda mobily jsem vždycky dost sledoval, ale o tom, co Ty píšeš, jsem v životě neslyšel. Mám značné mezery. Ale podívám se na Tebou uvedené odkazy. A 2 Stranger, ty telefony už musíte každou chvilku dostat, třeba ho budou mít Tvoje děti k vánocům, protože jsou fakt na hov...Jen si myslím, že Tvoje děti budou značně zklamané....Momentálně mě ale se.. jiná záležitost. Sehnal jsem zadax RDST Motorola a chtěl je nechat naprogramovat na kanál IZS, jenže ouha, pracují na frekvenci 25 kHz, která se ale od 1.1.2006 nesmí používat. Dle spojaře z našeho HZS není problém je předělat na novou frekvenci 12,5 kHz, ale ČTÚ to zakázal. A tak i na HZS nyní leží 300, slovy tři sta, vozidlovek, které chtěli dát dobrákům, ale jsou nyní na prd kvůli šprajcu ČTÚ. Tak máme všichni pocit, že si někdo díky ČTÚ asi zase namaže krutě kapsu. Jinak to nevidíme.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
No to by byl teda pěknej bordel! Vždyť ta rádia se už předělávají nějakou dobu a nikdo nic nenamítal. Hele, jak moc je ta informace ověřená a stará? To je zase nějaký lobbistický tlak Motoroly, která by přišla o kšefty za nové stanice nebo co? Proč by, sakra, měla vadit jednoduchá přestavba jinak spolehlivých vozidlovek řady GM300, pokud by ji prováděl autorizovaný servis? Hlas lidu přitom praví, že ty nové modely rozhodně nejsou lepší, než tyhle staré dobré třístovky, spíše naopak. To jsem opravdu zvědav, jestli se ta informace potvrdí, už jsem vyplašil kvákavého ptáka, ten to hbitě zjistí...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Nejedná se o "frekvenci", ale o kanálový rastr. Pozor, nemá to nic společného s ladicím krokem (jak už jsem tu tisíckrát psal), už jen proto, že Motoroly se ladí pomocí PC tak, že do tabulky prostě kmitočet napíšete. Ale jde o to, jakou šířku pásma při vysílání stanice zabere. Pro pásmo 160 MHz je určen minimální odstup mezi použitelnými kmitočty právě jen těch 12.5 kHz (zatímco dříve bylo 25kHz), takže maximální šířka přenášeného signálu nesmí být větší. No a ty starší motoroury bývají většinou v 25kHz provedení, takže by dvojnásobnou šířkou přenášeného signálu mohly rušit provoz na sousedních kmitočtech. Když si to budete chtít představit, tak si představte dálnici se třemi jízdními pruhy v jednom směru. Každý pruh ma svou šiřku, dejme tomu tři metry. po nich jezdi auta, která jsou úzká a tak se tam v pohodě s malou rezervou vejdou (to mají být ty radiostanice 12,5 kHz). No a teď si představte, že v prostředním pruhu jede třeba tank. A protože je moc široký, zabírá částečně i kus těch sousedních jízdních pruhů a může dojít ke kolizi. Tím tankem je právě ta "moc široká" vysílačka s kanálovým rastrem 25 kHz, která logicky bude rušit sousední kmitočty. Takže tak.
-
moc pěkně jsi to a nejen mě vysvětlil, nejsem na tohle odborník. Ale to, co jsem tu napsal, mám přímo od spojaře na HZS, se kterým jsem !! dneska!! osobně mluvil. Zuřil a já taky. Důvody jsou nabíledni, nejsi blbej a už jsi to asi nakousl....
-
Příspěvek od lucky ducky » 12.05.2008 15:18
Panove, okolnost se zakazem CTU o prizpusobeni rdst. na 12,5 kHz krok proverim. Jedine vysvetleni, proc to tak muze byt, je to, ze Tyto rdst. maji homologacni osvedceni na 25kHz, ktere samozrejme s prechodem na 12,5 pozbyvaji platnosti. Nicmene samozrejme rezonator na 12,5 a snizeni zdvihu rdst. vcetne naladeni a kontroly je mozne. Staci k tomu slusnej osciloskop a... Cena teto upravy vcetne hodinove sazby autorizovaneho servisu by nemela presahnout 3.000 Kc. Cena novych vozidlovek GM 360 je 500,-USD, GM 380 je 775,-USD. Nevim, co by nastalo, kdyby CTU "aktualizovalo" homologaci na tyto upravy. Problem je, ze se GP a GM 300 jiz nejaky patek nevyrabeji. Sdilim Vas nazor, ze je to svinarna a natlak na uzivatele. Az neco zjistim, ozvu se. Zatim tech cca 300 rdst. nevyhazujte, treba se Vam jeste budou hodit.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:18
prisel mi dopis od Errortelu, ve kterem mi dekuji za dosavadni spolupraci v oblasti IZS, sdeluji mi ze za trest nam vymenuji ME 45 za C 70 a zaroven sdeluji, ze u dosud dodanych telefonu se objevila VYROBNI VADA, kvuli ktere se distribuce nyni zastavila a vadne pristroje se maji vymenovat za nove. Ve svetle zde vyrceneho a napsaneho zejmena v teto diskuzi mi nezbyva nez rici: VAZENI SOUDRUZI NA GR HZS - DEKUJEME VAM! Jirka
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Jen se lidi nebojte, na burzach ty sestnactikanalovky prodate uplne v pohode, je o ně stále zájem. Berou si je dokonce i radioamatéři na převaděče ap.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:18
Na netu se objevila zpráva z poslední bezpečnostní rady Pardubického kraje. Cituji část o krizových mobilech:
...Telefony měly prodlouženou záruku na
tři roky a v současné době jsou zdarma vyměňovány za nový typ Siemens C70, který se ale
jeví jako nevhodný a značně poruchový. Na základě závěrů z porady hejtmana provedl dne 9. listopadu 2005 tajemník BrPk elektronickou cestou operativní průzkum u obcí
Pardubického kraje s tím, že výsledek reakce starostů dnes předal zástupcům HZS
a společnosti Eurotel.
Hejtman zdůraznil důvod zařazení problematiky krizových mobilních telefonů na
jednání BrPk s tím, že se stále více nespokojených starostů obcí Pardubického kraje obrací
na samosprávu i krajský úřad se žádostmi o řešení - jak k vlastním přístrojům, tak ke kvalitě
pokrytí. Vyzval zástupce společnosti Eurotel k vystoupení.
Manažer oddělení pro významné zákazníky veřejné správy ČR společnosti Eurotel
Praha, spol. s r.o. konstatoval, že uzavřená smlouva je ve své polovině. Eurotel hledal
uspokojivé řešení, které by naplnilo smlouvu. Byl proto vybrán přístroj Siemens C70,
s úspěchem proběhly všechny nezbytné testy, větší část dodávky je však problémová,
zejména akumulátory a firmware. Zdůraznil, že to je problém celé ČR, nikoliv jen
Pardubického kraje. Řeší to řídící výbor projektu, ve kterém je zastoupeno MV-GŘ HZS ČR.
Dále konstatoval, že telefon Siemens C70 je postupně distribuován do celkového počtu
19.000 ks. V rámci záručních podmínek dochází k výměně vadných přístrojů, přehrávání
firmware apod. Přiznal, že rozhodnutí obměny původního typu Siemens ME45 za nový typ
Siemens C70 nebylo nejšťastnějším, přístroj má horší parametry než typ původní.
Společnost Eurotel to řeší programem MOBIL+, tj. nabízí zákazníkům možnost pořídit si na
cenu 1 Kč přístroj typu Nokia 6020. V závěru uvedl, že celou akcí vnikl i špatný náhled na
firmu Siemens i společnost Eurotel. Nespokojenost uživatelů se řeší každý den. Společnost
Eurotel v současné době zasílá uživatelům dopis, ve kterém nabízí uvedené řešení.
K vyřešení problému přístrojů proto navrhl hejtmanovi Pardubického kraje model, kdy budou
ze strany společnosti Eurotel akceptovány pro obce stejně výhodné podmínky jako má kraj.
K problematice stížností na nedostatečného pokrytí uvedl, že smlouva ZM– 84/S-2001 mezi
MV ČR a společností Eurotel předpokládala dokrytí vybraných území vysílači do hodnoty 85
mil Kč, což bylo beze zbytku realizováno v lokalitách navržených MV–GŘ HZS ČR.
Zdůraznil, že dle materiálů společnosti Eurotel je pokryto 99% populace a 93% území ČR.
Pokračoval ředitel odboru komunikačních a informačních systémů MV-GŘ HZS ČR,
který zdůraznil, že praktické nasazení nových telefonů Siemens C70 ukázalo, že jeho
technické parametry, ale hlavně značná poruchovost, neodpovídají požadavkům kladeným
na spolehlivost telefonů pro potřebu krizového řízení a IZS. Zástupci MV–GŘ HZS ČR proto
26. září 2005 svolali řídící výbor, jehož hlavním cílem bylo konzultovat a navrhnout řešení
vzniklých problémů. Do konce listopadu 2005 bude mít MV-GŘ HZS ČR k dispozici návrh
řešení od společnosti Eurotel. Připomněl, že v rámci platné smlouvy ZM–84/S-2001 bylo
dosaženo maximum možného...
(omlouvám se za delší příspěvek)
http://www.rescueinfo.org
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Takove drze kecy uz jsem dlouho necetl. Co to ma znamenat?? Tak on si Errortel se Siemensem usmysli, ze se zbavi lezaku (o tom, jak je mozne, ze to nekdo posvetil na GR, kdyz telefon od pohledu dava zretelne najevo, ze se k danemu ucelu naprosto nehodi, radeji nebudu ani spekulovat..). No a kdyz to praskne, tak se dozvime, ze aby se ucpala huba nespokojencum, dostanou misto jednoho shitu jeste jeden nadavkem... Tak to je opravdu silna kava. Co takhle stahnout celou tu dodavku tech zatracenych kramu a dodat poradny telefon? Nejak si nepamatuji, ze by Errortel byl v minusu... rejzujou tezky prachy a potom se takhle stavi k dulezitemu zakaznikovi? Inu, Cesky telecom (jako byvaly vlastnik) se opravdu nezapre! Skubat, skubat a jeste jednou skubat (zakaznika). To je to, oc temto panum bezi. Proc se ET uchazel o tuhle zakazku, kdyz ji absolutne nezvlada? Nebo ze by prvotnim cilem bylo se opet jen a jen nakapsovat? No, obrazek jste si jiste vsichni uz davno udelali.
Jen by me opravdu zajimala role GR HZS v cele tehle habadure. To je hezke cist, ze pan z GR konstatuje, ze telefony jsou nevhodne, bla bla bla... Ale ja se ptam: TO JSTE SI, KRUCINAL, NEMOHLI ASPON JEDEN JEDINY PUJCIT A VYZKOUSET PRED TIM, NEZ JSTE TY SUNTY NECHALI ROZVEST PO VLASTECH CESKYCH? MATE TAM NEKDO VUBEC ALESPON ZAKLADNI POVEDOMI O TOM, CO TO JE KRIZOVY MOBIL, JAK A K CEMU BY SE MEL POUZIVAT? A KDO TEDY UZAVIRAL SMLOUVU MEZI ZUCASTNENYMI STRANAMI, KDYZ SI TOHLE ERROTEL MUZE JEN TAK MIRNYX TYRNYX DOVOLIT?
-
Příspěvek od Radek Kočička » 12.05.2008 15:18
S radostí jsem si přečetl příspěvky o nových služebních telefonech SIEMENS. Většina z nás odhalila to, že na státní zakázce si někdo pěkně nahrabal a navíc nevěděl o potřebách hasičů vůbec nic. Zase rozhodli a "brali" ti nahoře v kancelářích. Skutečně by mě zajímalo, jak probíhalo výběrové řízení.
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 12.05.2008 15:18
Zdravim nevim jestli je vina jen na eurotelu bych rek ze generalni dava zakazku a meli by napsat co si predstavujou a pokud eurotel nesplnil podminky vyberu tak nevim proc ty telefony vzali a nebo proc se nevrati.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:18
Když už jsme u těch Siemensů, Mám asi 5 let Siemens M35 a bez jediného problému. Teďka docela uvažuji o M75, nemá s ním někdo zkušenosti?
http://www.rescueinfo.org
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych to viděl podobně. O to víc mě překvapuje vyznění celé situace a hlavně konstatování, že v rámci uzavřené smlouvy nelze ničeho více dosáhnout... zase někdo z GŘ uzavřel "výhodnou" smlouvu. Ale pro koho...???
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz