Nové služební telefony SIEMENS C70
-
Příspěvek od Libor Kolík » 12.05.2008 15:18
Právě jsme dostali nové služební telefony!! Nevím k čemu je mně foťák, který ani nic nerozliší, tlačítka pro batolata a ovládání na .....!
Celej telefon je hračka, která když spadne, tak je po ní-zlaté ME 45, které jsou vodotěsné, nárazuvzdorné, spolehlivé atd.
Jde vidět, že někde nahoře buď neví o čem rozhoduje nebo už je někde za hranicema!!! Takovej foťák není určitě pro HZS k ulehčení, ale na opak!!!!!!!!! Ale to je život-jen jsem se potřebovál uklidnit, abych toho ... nemusl vyhodit!
Čus
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 12.05.2008 15:18
Je to tak, jak píšeš...
-
Příspěvek od Herman » 12.05.2008 15:18
No to si snad děláš srandu?Nic horšího jsem v ruce snad neměl.Neustále ten krám nemá signál (podobně udělaná a vlhkotěsná Nokia má tři čárky z pěti !!!),ovládání vymyslel chovanec Jedličkova ústavu (ostatně jako u všech siemensů),po roce slezla barva z prostředního joysticku,propojení s PC pracuje se softwarem tak nepovedeným jako je ovládání telefonu,atd,atd,... Pochybuju ovšem,že ten nový C70 bude lepší.Holt si nechám SIMku ve své Nokii nebo v Erricsonu.
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:18
Už se to tady přetřásá dost dlouho, jenže to stejně nikdo nezmění. Je to státní zakázka a rád bych poznal toho kdo v tom má prsty. Terenní prostředí a náročné podmínky toho člověka začínají a končí na chodbě úřadu kde pracuje. Jediné řešení je přenechat telefon úředníkovi obce, který ve volných chvílích bude fotit kolegy při náročné práci a pak jejich obrázku rozešle e-mailem všem svým kamarádům. Za to vám obec koupí Nokii 5140i, která už něco vydrží.
-
Já porovnával pouze Siemens!!! Nokia je o několik set let jinde!!!
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:18
nelibi? Ja jsem ten svuj privezl domu a na cele pristi tri roky jsem ho bezpecne ulozil do skrine. Druhy jsem predal veliteli MP a fungoval cele 4 dny, nez sel na reklamaci s vadnym displejem. Suoer, uz snad vsichni chapou proc mame takovou alergii na GR HZS, kdyz z jejich "dilny" vychazeji tak strasne paskvily, co narizeni, co predpis to blbost. Ja slysim GR HZS a jezi se mi chlupy az na zadech - jen tak dal soudruzi, drzim Vam palce, vsak vy tu pozarni ochranu jednou opravdu zabijete. Jirka
-
Příspěvek od Zdeněk Vocásek » 12.05.2008 15:18
Dost bylo Štěpána a jeho kumpánů na GŘ HZS. Bublan šel za Grosse, Husák za Koláře a ještě zbývá další vnitrácký socan za Štěpána, který může být "Ráth" za to, že jeho lidi ze dna šlapou jak hodinky a on se jen veze.
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:18
Nic primo proti Siemensum, ale svoji ME45ku jsem menil asi po mesici, kdy totalne vychcipal signal. Ten vymeneny se pak zase zacal vypinat... No, vysledkem je, ze krizovou SIMku nosim ve svoji Nokii a nemam problem. Nechci rozpoutavat flamewar Siemens versus Nokia, ale ty Siemensy co nám dodali jako krizáky jsou opravdu nějaká vadná řada, sedmá jakost.
-
Příspěvek od Jan Matoušek » 12.05.2008 15:18
jak tak pročítám názory z výkoknu, je znát, že se nikoho "dole" v terénu neptá co by vyhovovalo. Zajímalo by mě, jestli bylo vypsáno výběrové řízení při tak velké zakázce. Jo mimochodem Siemens vydal v minulosti M65, který byl tak před půl rokem kosmeticky upraven v záchranářské edici a ten je víc než dobrý. ( líbí se dokonce mojí přítelkyni ) Hliníkový ochranný rám, pracho a vlhkotěsné spoje.... je pravdou, že je trochu vcětších rozměrů, ale vynahradí to kapacitou, baterkou apd....Jsou to drobnosti, které nám všem mohly uštetřit spoustu nervů. Navíc se v současné době jeko cena pohybuje pod 4500,-
-
Příspěvek od Jirka Smolík » 12.05.2008 15:18
Siemens M65 má kolega a je sním velice spokojen,ale opravdu nejlepší je ta Nokia - je jedno která.A jinak co píše Láďa Dedek tak má 100% pravdu, protože tímto způsobem to dělají všichni páni úředníci od GŘ HZS až po nějakého poskoka na městě.Bohužel na GŘ opravdu někdo dostal namazáno a v kanclu ten telefon stačí.
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 12.05.2008 15:18
krizove telefony meli v dobe krize jen hasici HZS - ostatni za komunikaci pri povodnich pekne calovali za tvrde!!! Pozdni dodavka, nic se nedeje. Ze ME 45 byla sracka (omluva ale je to fakt) pochopil snad kazdy. pro nas to znamenalo zrusit funkcni handsfree sadu Nokia a nainstalovat siemens. Dalsi problem nastal pri nastaveni, jelikoz vsechny krizove telefony jsou na zaklade pozadavku GR HZS nastaveny tak, ze padaji do schranky, tj. nevhodny hovor ve spatnou dobu nejde treba "odpalit", po nekolika zazneni si volaji zaplati za hovor do schranky a hasici pak zase za vyber ze schranky!!! k cemu je u krize schranka nechapu, potrebuji prece mluvit s osobou a nenechavat vzkaz!!! Dalsi problem - vadne integrovane anteny a posleze odchazejici baterky. Stale opakovane reklamace nas vedly opet k tomu, ze jsme siemensy zahodili do skrine, vytrhali handsfree sady a presli opet na bezproblemove a hlavne snadno ovladnatelne Nokie. A ted tohle - odpoved Eurotelu - nam nenadavejte, splnili jsme timto telefonem presne zadani GR HZS, telefon nemusi byt prachu a vode odolny a nemusi mit handsfree sadu nebot jsme zjistili, ze v kancelari se prasi a strika minimalne a autama moc nejezdime. Ze ty telefony na obcich jsou urcene predevsim pro "mokre" hasice ty debily vcele s nejvyssim preci nezajima. Ze rozdaji osmnact tisic sad zmetku k nicemu nevadi, hlavne ze jsme si udelali carku proto co jsme vsechno udelali pro krizovy system a hlavne ze nam stat da do rozpoctu korunky. Ja hospodarit timto system splnenych carek, tak umistuji zasadne prazdne hasici pristroje (jsou tam jsou a ze nefunguji preci nevadi, mam carku) apod. Kdy uz konecne nekdo, z jakekoliv strany vymete ten bordel na chodnik, necha HZS pouze represi, prevenci a vse ostatni da na trojove obce a propusti tu sebranku nekompetentnich cumaku, kteri zaplavili tuto instituci.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:18
Já se docela divím že nechtěli obnovit sít polních telefonů. Kolega má ten telefon v práci a nemůže si ho vynachválit prej je vidět že Siemens myslí najeho zdravý jak furt běhá do krámu ho vyměnit nekecám má už 5 kousek a na každým odešlo něco jineho . Vy to kluci nechápete to je telefon pro seboobranu hod a zabij.
-
Příspěvek od Tomáš Poul » 12.05.2008 15:18
Mám ho první den a už ho musím vyměnit!!!! Pořád se mně sám vypíná!!!! To je sranda!!!
-
Příspěvek od Kvak » 12.05.2008 15:18
Jiří budu ti teď trošku oponovat: Hovory na krizové čísla se daly při reklamaci na ET vynulovat. Co se týče ME45 prošlo mi jich rukama celkem dost a penetrace oprav není zase tak velká při množství dodaných přístrojů. Dá se říct že v porovnání s Nokii jsou na tom stejně. A pokud si pamatuji tak ET dodával za nějákou směšnou částku i těžkou HF a ta chodila super. Nokia má několik odolných přístrojů ale jenom k jednomu z nich je plnohodnotná sada . Ale hlavní problém nastane teď s C75 protože už to není Siemens ale Benq a jsem zvědavý jak to bude ze servisem a ND. Ale jinak máte pravdu jsou to šroty.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:18
Vážení pánové.
Do doby než mi byl přidělen ME 45, jsem používal výhradně NOKIE. Zřejmě jsem měl to štěstí, že se mi dostal do ruky kvalitní přístroj, protože za celé tři roky co ME 45 mám, byl v reklamaci pouze jednou, protože vyhledával signál. Vše se vyřešilo novým silnějším akumulátorem. Můj osobní telefon je taky ME 45 a s tím jsem dosud neměl žádný problém. Ale ať nezdržuji ... Každý ´mobil má své mouchy. Podle mne, pokud by se tehdy dala dohromady výdrž a ovládání Nokie, dohromady se software Siemens, vznikl by asi jeden z nejlepších telefonů. Napsal jsem tehdy ... protože dnes jsou ty mobily někde úplně jinde. Každopádně ty C70 stojí jsou špatné a proto pořád leží ve skříni. To radši GŘ HZS mělo nakoupit kvalitní baterie a ME 45 by šlapala krásně dál. Nechci dělat reklamu, ale od té doby co mám ME 45, nedám na Siemens dopustit, protože má kvalitní software. Akorát v poslední době mu to hodně kazí výdrž. Mějte se pěkně pánové a neřešte, neřešitelné. Radši se zaměřte na podstatnější věci.
-
Nevím jaké přesně důležitější věci máš na mysli!! Ale podle mého z nás mají všichni srandu!!! Siemens vyrobil mobil (ME65)podobný jako ME 45, ale nějakej t... (že to musím tak škaredě říci) z GŘ vybere dětské hračky!! Být jeho nadřízený, tak už dávno letí a nikde si už neškrkne!!!!!!!!! TO JSME TAK BLBEJ NÁROD !!!!!!!!!!!!!!! Z českých lidí mně začíná být zle!!!!!!!! Jsme všem pro smích !!!!!!
-
Příspěvek od simír hasič » 12.05.2008 15:18
už jsem to tady jednou psal, ale já si Me 45 nemůžu vynachválit. Měl jsem vždy Nokie, ale na Me 45 jsem si celkem rychle zvykl, jen mne občas přiváděly k šílenství gumová tlačítka při psaní SMS. Hands free jsme namontovali do CAS a je tam dodnes, jen tam máme jinou SIM. Tu svou mám teď v M 75, který mi koupila manželka, potom, co jsem vyfasoval a hned druhý den vrátil šrotku slyšící na jméno M 70. Něco tak příšerného jsem snad ještě nedržel v ruce, z toho krámu jsem byl nešťastný. Na co tam ti igeni dali foťák, jsem nepochopil. Pravda, M 75 ho tam má taky, jenže tenhle stroj je úplně jinde. Ikdyž je jeho těžkou slabinou slabá výdrž baterie- dva dny maximálně a s tím se jen těžko smiřuju. I po třech letech mi Me 45 vydržel bez problémů minimálně tři dny. Je to zkrátka daň za velký display s 262 000 barvami. A mechanická odolnost M 70 se rovná nule, škaredě se na něj podíváte a praskne. A že by byl trochu odolný vodě a prachu, no to už vůbec ne. Myslím, že za tenhle "nóbl kup" si někdo u IZS skvěle napakoval kapsy. Jinak to nepochopím, jeho odolnost vůči běžným situacím při výjezdu k událostem se rovná odolnosti syrového vajíčka v kapse při jízdě na tobogánu.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz