Dojezdy na základnu???
-
Příspěvek od standa Šimral » 12.05.2008 15:18
Ahojky
Nevím, jak mužu udivovat někoho, kdo mě zná.
Nesnáším a nikdy nebudu snášet rychlou-nebezpečnou jízdu ani k zásahu, ani od něj, ani před ním a naši kluci tuto zásadu plně respektují. Techniku máme jako vlastní a podle toho se k ní chováme, takže žádné zbytečné riskování.
Nevím jaké to je v Ostrově, ale u nás jak já říkám jsme velikostí město, ale jinak jsme kdysi sestěhované vesnice vinou důlní činnosti.
Z toho vyplývá i to, že se skoro všichni známe a hasiče zná každé malé dítě..
Problém u nás spočívá v tom, že dokud houkala siréna, tak každý hned věděl, že když uvidí spěchajícího cyklistu, běžce, či auto, tak první co ho napadlo bylo - hasič. Dneska siréna houká asi 10x do roka a zbytek výjezdů vyhlašuje pager. Takže lidi ví prdku.
Z toho vyplývá, že nejde o to zneužívat takováto zařízení, ale využít tohoto zviditelnění a pokud mi chce nekdo uhnout, tak děkuji za každou chvilku. Protože těch pět minut je pro vzdáleněji bydlící opravdu šibeničních, hlavně v noci.
Jinak teda, mě se to netýká, protože na zásahy jezdím na kole, ale jsem původcem tohoto blikače i když původně na zásahová vozidla.
Tolik k vysvětlení, mějte se krásně Standa
-
Příspěvek od Karel Novák » 12.05.2008 15:18
Mi se nehoníme, podle mě je to zbytečné, stejně vždycky přijedeme poslední a většinou jsme namrdaný jako dogy. Jsme JPO III a máme tak 10 výjezdů ročně. Vlastníme CAS 32 TATRA 148 je teda zrezlá jako prase a nabouraná ale jezdí. Po siréně většinou vyjíždíme do těch 20 minut.
SDH Záhořín
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
I když tvůj příspěvek je třeba pravdivý a míněn upřímně, moc dobré světlo na vaši JSDHO nevrhá. Já třeba vím, že naštěstí existuje spousta dalších JSDHO, kde tohle neplatí. Ale kdo třeba tolik jednotek nezná, může si po tvém příspěvku myslet obecně o dobrovolných hasičích leccos, a třeba nic moc pozitivního. Ale spousta jednotek by si tohle nezasloužila.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Tak to bylo teda hustý... jestli je to pravda, nedal bych jim už ani korunu - s takovýmhle přístupem nadělají více škody, než užitku. Doufejme, že takových je minimum

-
-
Příspěvek od Lubos Cupal » 12.05.2008 15:18
Ahoj všem … tak tady čtu vaše příspěvky a jediné co mě napadá je se k tomuto problému pastvit s pohledu velitele jednotky a taky strojníka.
Všichni máte za sebou nějaké to školení ,jak velitelský tak někteří i strojnický. Vyhlášení poplachu v dnešní době provádí KOPIS dle poplachových plánů kraje. Tudíš vysílá jednotky na místo události dle místa dislokace jednotky a jejího dojezdu. Jednotky zařazené do kategorií JPO 2 z pravidla slouží ve směnách a je jen na veliteli jednotky jak povede své členy jednotky k plnění si svých úkolů ve své směně aby zabezpečil včasný výjezd při mimořádných událostí. Za což na rozdíl od nižších kategorií berou i peníze. Co se týče jiných kategorií jednotek. Tak při vyhlášení poplachu KOPIS podle vážnosti situace vyzve nejprve jednotky vyšších kategorií až v poslední řadě vyhlašuje poplach těm zbývajícím, což znamená že namísto události už vyjeli nejméně jedna nebo dvě jednotky. A jestli nestihnu vyjet v požadovaném čase tak holt vyjedu o něco déle ,hlavně že vyjedu. A to jak tady řešíte situace s majákama a blikačkami a sirénama tak to si opravdu myslím že je hazardování se životem svým což je každého věc ,ale taky s cizím což je pak tragické.
Naše poslání v téhle práci je životy chránit a ne je ohrožovat. Je to jen můj názor takže jestli sem se někoho dotknul tak se omlouvám… s pozdravem
-
Příspěvek od Pavel Všelko » 12.05.2008 15:18
Díky za odpověď Stando. Nemyslel jsem to ve zlém, vím , že to u Vás funguje a problémy jsou přibližně všude stejný. Nám siréna houká přesně 12 x do roka a to jen díky zkouškám (každou první středu v kalendářním měsíci) a jinak je zarostlá pavučinama. Na pagery jedeme od roku 1995 a od té doby vlastně lidi u nás mají klid. Taky jsme zjistili že si většina občanů myslí že máme v 17.000 městě HZS. A to že jsi, nebo jste šikovný je známí - viz osvětlovací stožár apod. Kdyby bylo takových šikulů víc a na jiných místech třeba na KŘ HZS KK třeba by spousta věcí šla trošku lepším směrem.
-
Koukals? už i "božka" z kyselky sem píše

-

no to musíš bejt steho v šoku ne soptiko ...

-
Příspěvek od Tomáš Kohout » 12.05.2008 15:18
Čau, máme podobný problém. Hasičárnu sdílíme s HZS a ta je od města asi 4 km (někteří i 5). Jak kdo to má daleko. Klíče od hasičárny bohužel nemáme všichni - je to majetek ministerstva vnitra, a spadá pod utajení - klíče má jeden člověk. Řešení: Je špatné, ale nic lepšího nemáme - V prostorách městské policie a technických služeb (tyto prostory jsou vzdáleny už "pouze" 1 km), kde nám stojí Avia a tou jedeme do hasičárny. A přez naše město (má to asi 5000 i s aglomerací, takže je malý) se dostat na majáky až tam trvá tak 7 minut. A tam se ještě převlíct, protože hadry máme tam.
-
mě se ten problém nezdá podobný, ty na hasičárnu, jestli to dobře chápu, jedeš s avií na majáky. A propo proč si pár věcí nedáte do tý avie?
-
Avia je normální výjezdové auto, zařazené do systému. Ale po vyhlášení poplachu se musí 5 min počkat, až se seběhnou lidi, protože za 3 tam není nikdo. Vlastní auto máme asi tři lidi. A i když máme majáky, tak na věčné remcání lidí (a důchdců) a příkaz našeho pana starosty - ten je na dělo, při jejich použití nesmíme projíždět jednosměrky. To znamená, že po normální cestě to přidá asi 3/4 km, a je to dokopce...
-
No jedna věc je starosta a jeho příkazy a druhá je zákon. Pokud máš důvod k použití majáků (výstražné světla s přerušovaným světlem modré barvy ...) a použiješ je pak je ti jednosměrka jedno za předpokladu že nikoho neohrozíš. A jinak když jiné cesty není tak at Vás pan starosta vozí služebním, nebo vlastním vozem.
-
-
nebo si zvolte novýho starostu já bejt v tvojí kůži tak už mě vystěhovali z města...

-
Není jednoduché neakceptovat rozkazy měta - je to zřizovatel. Starosta s místostarostou by nás nejradši zrušili, ale dáváme slušný peníze do rozpočtu (od měst, co s náma mají smlouvu o požární ochraně), ty ale zpátky v našem nevidíme.
A teď pro zajímavost, jak to vypadá z pohledu lidí: Slyší sirénu, za chvilku majáky a rachot auta - HZS, potom slyší znova majáky - to se jedeme v DA-8 převléct, za chviličku znova houkačka - to letíme s DA-8 nebo Tatrou nebo obojím dolů. A když je velitel v práci, tak má Avii nahoře, takže jede ještě dolů na svoz a potom... Lidi si myslí, že nám hrabe, a zvuky je moc otravujou. Je to hrozný poslouchat ty jejich kecy. Přitom jsme jako jednotka dobrej team a docela našláplý, takže až bude potřeba tak třeba i oni poznaj, že jim tu hořící koudel u ... uhasíme, a pak pochopí, že je špatná celá ta buzerace
-
Tomáši mě neříkej že vás v tom ty profíci nechaj? Myslím jako profíky na křeslech v kancelářích že netlačí na město se všemy těmy problémy. Vždyť sou nějaký zákony který platí pro všechny města a obce. Prostřetky určené k požární ochraně (jestli už sou z rozpočtu města nebo z příspěvků okolních obcí) musí být vynaloženy na požární ochranu toho města ,které tyto prostředky dostane. Co to tam máte za bordel normálně sem stoho na... Nenechte si s.....t na hlavu oni nejsou při výjezdu zanic zotpovědný oni si za vás nepůjdou sednout do basy. Udělejete na tom městkým sezení trochu větší rozruch a pozvětesi k tomu nějakýho Profíka tohle nemá přece obdoby..
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Patrik Lange » 12.05.2008 15:18
U nás si myslím vyjíždíme do těch 10 min. Je ale pravda že třeba dopoledne je to obtížné vyjet s 1+3, jsem rád když je 1+1 v obci. Taky vzhledem k málemu počtu lidí, kteří můžou vyjet na majáky je čas výjezdu pozdržen (ostatní čekají na řidiče), a opět sehnat nějakého řidiče dopoledne (až na 2 všichni jezdí jako profi řidiči) je taky zatím neřešitelný problém.
-
Příspěvek od Martin Svoboda » 12.05.2008 15:18
Sehnat řidiče v ranních (dopoledních) hodinách je problém v půlce JSDH. Bohužel existuje pojem jako akceschopnost jednotky. U nás je to vyřešeno tím, že polovina výjezd. jednotky pracuje na směny a tudíž je dopoledne vždy někdo přítomen. Ale i tak s tím máme občas problém. proto si někteří z nás musí jít a udělati ŘP sk C.. (pro jistotu). Poradil bych ti,ale nevím jak to u vás chodí. Možná by bylo dobré posílit jednotku.

-
Příspěvek od pablo112 » 12.05.2008 15:18
na jednu stranu máš pravdu chtělo by to označení,ale není a když bude tak stejně musíš dávat bacha-TO JSOU NAŠE ZÁKONY V ČR.NENÍ SE ČEMU DIVIT.
Jsem u JPOIII. mám to asi tak 0,5km do zbrojnice volím běh nebo kolo taky se mi nelíbí kličkování a vyhíbání mezi chodci-to si mám dát na hlavu majáček a houkat

- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz