Pomozte nám
-
Příspěvek od Štěpán Klička » 12.05.2008 15:19
Ano,tak jako ostatní bych uvítal bazar,dále nějaký katalog techniky a vybavení,kde by k němu mohli uživatelé psát své zkušenosti.Ono nechat si poradit od prodejce není vždy dobré,občas vychvalují to,čeho se právě chtějí zbavit.Dobré by bylo představit kromě techniky i nějaká nová hasiva,technické prostředky,moderní postupy při zásahu atd.Prostě seznámit zejména dobrovolné hasiče s tím,co se používá a jak se co dělá u profesionálních jednotek u nás i ve světě.Věřím že k takovým informacím se dnes jen tak nedostanou.
-
Příspěvek od Mirek V » 12.05.2008 15:19
věřím Ti Luboši, že třeba cítíš, že Ti dochází "štáva".
Ale Požáry jsou nejlepší hasičský web v ČR a moc doufám, že budou dál pokračovat. A sTebou v čele.
Je škoda, že za poslední dobu se do komentářů a diskuzí už nezapojuje dost lidí-hasičů, kteří jsou opravdu hasiči.
A místo nich tady někdy diskutují .............. .
Ono je to také možná tím, že Požáry získaly jméno a skoro každý už je zná.
A to platí i ve vedeních HZS od stanic počínaje, GŘ konče.
A pak mají zaměstnaci HZS strach vůbec něco napsat, aby se jim to nevrátilo. A bohužel už to začíná i u nás dobrovolných.
A je to i o tiskových mluvčích, kteří na různých krajích mají různé přístupy.
K tomu, co by se dalo vylepšit.
Jak už tady bylo psáno přede mnou, bylo by dobré zavést rubriku bazar, třeba rubriku Naše stanice (i JSDH).....
A skoro vždycky bych se rád dočetl u daného zásahu, jaká konkrétní technika tam zasahovala, ale ne vždy je to asi možné.
Doufám, že to tady neskončí tak, že diskuze a komentáře budou jen pod nic neříkajícími přezdívkami, nebylo by to dobře.
Požáry mají určitě svůj smysl i z jiných důvodů-tímto zdravím Ruskou vlaštovku.
Proč, to si snad přečtete na podzim, kdy bych chtěl tady na Požárech představit naše nové DA.
Do dalších let přeju klukům z Požárů hodně sil.
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:19
Na těchto stránkách se mi líbí úplně vše. Nicméně je dobrá myšlenka sem zavést nějakou rubriku o našich stanicích a zbojnicích i s tím co v nich je. A také by nebylo špatné něco o nynějších hasivech, sorbentech, technických prostředcích apod. Ani nějaký ten bazar by možná nebyl špatný. Ale jinak kluci držte se, rozjeli jste věc ve velkém měřítku a daří se vám to perfektně.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:19
No už se celá klepu na ten váš zázrak!
Jinak k těm zbrojnicím SDH - bohužel nejspíš dojde k tomu, že si spousta lidí řekne "proboha, tu naší tam nemůžeme poslat, co by si o nás pomysleli". Ale nechce se mi věřit tomu, že by se chlapi nesnažili mít zbrojnici v rámci možností co nejlepší a nejhezčí (i když se možná nějaké výjimky najdou, kdož ví). Všichni víme, jak je to v tomhle státě s financováním JSDHO a za to, že peníze na obnovu zbrojnic nejsou, hasiči nemůžou. Možná někdo řekne "tak se snažte si ty peníze sehnat sami jinde" - ale to není, obzvláště v některých regionech, tak jednoduché. Takže pokud by se taková rubrika zavedla (a že by bylo o čem psát), není potřeba se nějak stydět, třeba bude za čas líp...
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 12.05.2008 15:19
požáry jsou super stránky, kdo zná třeba feuerwehr.at může porovnat a nejspíš dojde k tomu názoru co já. Jinak co bych přivítal, určitě víc speciálů a "domácích přestaveb" a to jak už těch z HZS, tak i dobráckých. A kdyby to šlo tak i víc článků o historických hasičských autech. V republice je jich opravdu hodně a ten kdo nějaký má se za něj určitě nestydí. U článků o hasičských zrojnicích bych se bál jedné věci - hasiči nafotí svou pěknou hasičku, pošlou fotky a pak můžou čekat kdo je vykrade, protože na fotce uvidí něco, co by se mu zrovna "hodilo"
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:20
Takové malé trošku do mlýna...
Po pravé straně v diskuzi a ve zprávách - poslední komentáře, je vždy jen deset posledních příspěvků.
Když tu člověk není pár dní je všecko fuč a zas to hledat. wrrr.
Bylo by třebas dobré po kliknutí na nadpis (diskuze - aktuální diskuze, zprávy - poslední komentáře), aby se vypsaly všechny příspěvky, třebas za poslední týden... Hm?
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
K tomu bych se připojil. Klidně i výpis za 14 dní...
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:20
A k tomu ještě kdyby fungoval odkaz "Kde diskutuji" .
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:20
ale jak jinak. 1) mnou prosazena funkce "Kde diskutuji" by mela skutecne zacit fungovat, ne jen pro 3 diskuze a pak chyba. Jinak pochvala za jeji uvedeni v zivot. Ted uz jen dupat programatora at ji zajisti funkcnost
2) mozna bych zmenil vypis poslednich 10 prispevku na poslednich 10 temat, jelikoz pri stavajicim systemu se kolikrat zobrazuji jen dve diskuze a zbytek doutna v popelu, nez nekdo napise a vyhodi ji na svetlo sveta.
3) uvital bych katalog SDH (registrovali by clenove SDH), HZS (taktez) a HZSP (bud clenove, nebo patrani vsech. A to razene podle kraju, s webovou adresou...popr by se to dalo udelat jako volne a pridavat postupne pocet clenu apod. By mohlo byt zajimave. Me osobne by treba HZSP zajimaly.
3) zablokovat IP nejakemu panu Veselemu, co chvili spamuje a kdo je na to zvedavy, ze.
4)vytvorit galerii s kategoriemi
technika
zasah
vycvik, od(p/b)orna priprava
zbrojnice
pricemz jeden autor by mohl poslat max 3 fotky jednoho ks techniky, mohlo by se to pripadne spojit s hlasovanim a zustavaly by obrazky na prvnich 3 mistech v plnem rozliseni, ostatni nejake mrchy male, at to tolik nezabira.
No a vsem clenum tymu pozary.cz poprat mnoho zdaru.
Btw, po precteni vaseho clanku o serveru pozary si cas od casu vzpomenu a klinku na nejaky odkaz a poctu si, takze vase osveta aspon u me pomohla.
-
Příspěvek od Radek Ošlejšek » 12.05.2008 15:20
Měl bych jeden námět na zlepšení webu pozary.cz. IMHO, jednou z nejvýznamnějších věcí na tomto webu jsou diskuse, ať už ke konkrétním článkům, nebo samostatná témata. Přehlednosti diskusí by velmi pomohla podpora vláken (threading), aby bylo jasné, na který konkrétní příspěvek daný člověk reaguje.
-
Příspěvek od Radek Ošlejšek » 12.05.2008 15:20
Těch příspěvků do diskusí začíná být tolik, že by to možná chtělo nějaký kompaktnější "layout" nových příspěvků vpravo na stránce. Jak se teď dívám, tak nejstarší příspěvek, který se tam ještě vešel, je starý necelé čtyři hodiny O to víc ale oceňuji podpou RSS a funkce "kde diskutuji".
-
Příspěvek od Project » 12.05.2008 15:20
Já bych chtěl navrhnout, aby se zvětšila velikost vystavených fotek na webu na velikost okolo 800x600. Bývají tam např. zajímavé fotky techniky, ze kterých by se daly občas okoukat nějaké úpravy, ale při tak malé velikosti je na fotce houby poznat. Samozřejmě je mi jasné, že by se tím zvýšilo množství dat, ale občas by bylo vhodné dbát spíše na kvalitu, než na kvantitu. A tedy nevystavovat 40 fotek, kde polovina jsou téměř stejné, nebo o ničem.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Dovoluji si souchlastit.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Protože nám RSS funguje jen pro nové články, dovoluji si navrhnouti následující komplikaci . Vytvořit další dva RSS kanály (celkem by tedy byly tři) - jeden pro nové příspěvky k článkům a druhý pro totéž v diskusních fórech. Nakonec, mohl by to být i jen jeden, společný pro všechny příspěvky, ale takhle by to bylo trochu přehlednější. Když už ten systém někdo vymyslel a mají ho i ve Slatině, tak proč ho pořádně nevyužít?
-
Příspěvek od Jakub Kozák » 12.05.2008 15:20
Jak "i ve Slatině"? ) Tady přece máme všechno Ty pudeš mám dojem Jinak za ty fotky se přimlouvám - ne přímo za to zvětšení, ale kolikrát je opravdu 40 fotek a z toho je polovina stejných.
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Novák » 12.05.2008 15:20
Na požáry.cz mi chybí multimediální soubory - videa, fotky,... od výjezdů apod. Dále bych zde rád uvítal stránku se seznamem všech možných SDH a HZS jako odkazy na jejich webové stránky. Pochopitelně s jednoduchým formulářem na vyplnění a odeslání (působiště, zařazení, popis jednotky a sboru, kontakty,...).
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:20
Videa se občas u některých zásahů objeví (záleží na tom zda je někdo ochoten je zaslat). Pokud jde o seznamy SDH a HZS je funkční katalog kde se mohou všechny sbory zaregistrovat.
- Pavel Novák
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel Novák » 12.05.2008 15:20
Jo, jsem vůl, na seznam jsem už koukal, jen mi dělalo problémy najít, jak stránky přidat - už se stalo. Dík
- Filip ´Capa´ B...
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Filip ´Capa´ B... » 12.05.2008 15:20
když jsem tak dnes listoval fotogalerií a byl jsem u 70-té fotky a chtěl jsem se vrátit k 30té, myslel jsem že mi ta myš ze stolu uteče, málem jsem jí uklikal. Zkuste k prohlížení fotek dát taky možnost posunu třeba o 5, nebo 10 vpřed / vzad.
Hm?
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky