třídy od roku 2005
zrovna k nám do ostravy došel papír o jednání vlády jak to bude s třídama od roku 2005.a opět se našim skvělým odborům podle mého názoru nepodařilo prosadit nic podstatného,ale naopak pěkně s náma ta vláda zase vyjebala.po příchdu k hasičům dostaneš ihned 2.platovou třídu,ale pak uděláš základní kurz a další hromadu kurzů navíc a pořád můžeš zůstat ve 2.platové třídě.normální maníci budou totiž zařazeni od 2 do 4.platové třídy.bude záležet jenom na tom jak budeš oblíbenej u nadřízených.takže vám do budoucna přeji pěkné plazení před těmi správnými.absolutně nechápu co naše odbory za poslední 3 roky dokázali.už mně pomalu nebaví je jakkoliv podporovat.
třídy od roku 2005
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od F.I.R.E F.I.R.E » 12.05.2008 15:18
Hm ???
Já jsem to pochopil tak, že ten kdo nás schazuje je náš generál. A co jsem se tak nějak doslechl, tak nikdo z GŘ a ani krajští ředitelé nedali připomínky k prznění našeho zákona poslaneckou sněmovnou.
Já jsem to pochopil tak, že ten kdo nás schazuje je náš generál. A co jsem se tak nějak doslechl, tak nikdo z GŘ a ani krajští ředitelé nedali připomínky k prznění našeho zákona poslaneckou sněmovnou.
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:18
Třídy a činnost OSH - vysvětlení pro kolegu Kolka
Kolego, nevím proč shazuješ OSH, Tvoje nenávist zřejmě pramení z neznalosti věcí... Než začneš nadávat na odbory, zjisti si nejdříve, co všechno pro především obyčejné hasiče vydobyly či se o to významnou měrou zasloužily, jen pro pořádek uvedu několik příkladů: - zvýšení platů a sociální zabezpečení na úroveň PČR- LOP, odchodné, renty, úmrtné, apod.- lobování v parlamentu a vládě za hasičské zákony.Nebo jestli si snad myslíš, že tyhle uvedené věci pro nás prosadil náš GŘ, tak to jsi na omylu. Ten je dávno i s celým GŘ za vodou a nemá zájem něco pro obyčejné hasiče prosadit. Nadáváš na 2. platovou třídu od roku 2005, ale nezapomeň, že jen díky tlaku OSH se podařilo začátek od 2. třídy vydupat, jinak to zůstalo podle návrhu GŘ - nástup do 1. platové třídy.Závěrem by mne zajímalo, jak dlouho jsi u HZS ČR a jestli jsi vůbec členem OSH, protože mám pocit, že do všeho vidíš jako většina podobných "chytráků", co jsou u hasičů 2 roky i s cestou...
Kolego, nevím proč shazuješ OSH, Tvoje nenávist zřejmě pramení z neznalosti věcí... Než začneš nadávat na odbory, zjisti si nejdříve, co všechno pro především obyčejné hasiče vydobyly či se o to významnou měrou zasloužily, jen pro pořádek uvedu několik příkladů: - zvýšení platů a sociální zabezpečení na úroveň PČR- LOP, odchodné, renty, úmrtné, apod.- lobování v parlamentu a vládě za hasičské zákony.Nebo jestli si snad myslíš, že tyhle uvedené věci pro nás prosadil náš GŘ, tak to jsi na omylu. Ten je dávno i s celým GŘ za vodou a nemá zájem něco pro obyčejné hasiče prosadit. Nadáváš na 2. platovou třídu od roku 2005, ale nezapomeň, že jen díky tlaku OSH se podařilo začátek od 2. třídy vydupat, jinak to zůstalo podle návrhu GŘ - nástup do 1. platové třídy.Závěrem by mne zajímalo, jak dlouho jsi u HZS ČR a jestli jsi vůbec členem OSH, protože mám pocit, že do všeho vidíš jako většina podobných "chytráků", co jsou u hasičů 2 roky i s cestou...
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
kolekk a odbory
Vážený kolego kolkku, je celkem jedno, jak dlouho jsi u HZS, jde o to, že pokud bychom neměli náš odb. svaz s panem Muhlfeitem, měli bychom od našeho skvělého GŘ (budiž mu sláva navěky!) tak sotva minimální mzdu, a ani to není ještě jisté. O naše platy se starají téměř výhradně odbory, od našeho GŘ bys měl akorát tak VELKÝ KULOVÝ.Jinak ale se mi líbí, že jsi napsal - "dle mého názoru" - což já chápu, že jsi schopen i akceptovat názory jiné. Takže Tě tímto pozdravuji a přeji hodně úspěchů a klid v práci.
Vážený kolego kolkku, je celkem jedno, jak dlouho jsi u HZS, jde o to, že pokud bychom neměli náš odb. svaz s panem Muhlfeitem, měli bychom od našeho skvělého GŘ (budiž mu sláva navěky!) tak sotva minimální mzdu, a ani to není ještě jisté. O naše platy se starají téměř výhradně odbory, od našeho GŘ bys měl akorát tak VELKÝ KULOVÝ.Jinak ale se mi líbí, že jsi napsal - "dle mého názoru" - což já chápu, že jsi schopen i akceptovat názory jiné. Takže Tě tímto pozdravuji a přeji hodně úspěchů a klid v práci.
-
Příspěvek od kamil kolekk » 12.05.2008 15:18
chápu vaše rozhořčení nad mým příspěvkem,ale mohu vás ujistit,že opravdu nejde o to jak dlouho u hasiců jsem,ale jak jsem informován.píšete,že nebýt odborů tak máme minimální mzdu.to nechci posuzovat,ale to že jsme se dostali na úroveň policistů atd.podle mého názoru není zásluha odborů,ale jde pouze o zařezení ČR do EU a přiblížení se k jejich zákonům a normám.všude v evropě to tak je tak jsme se museli podřídit,i když to stojí stát větší peníze.jinnk co se týče GŘ tak s vámi 100% souhlasím,že ti pro nás také neudělali vůbec nic.ještě se vrátím k platovým třídám.vůbec nejsem zklamán z toho,že po nástupu má hasič 2.platovou třídu,ale z toho,že pak u těch hasiců jsi dalších X let a plat až na stupeň je stejný a to si myslím,že není v pořádku.chybí jakákoliv motivace na sobě pracovat.podle mého názoru je hasič schopen vykonávat tuto těžkou práci až po 5 letech praxe a mněl by podle toho také byt finančně ohodnocován.
-
Příspěvek od F.I.R.E F.I.R.E » 12.05.2008 15:18
možnosti jsou
Možnost lepšího ohodnocení v tomhle a v tom budoucím zákonu je. Bohužel se nevyužívá a vzhledem k zatuhlosti systému ( díky našim menegerským špičkám ) zřejmě ještě dlouho využívat nebude. Ať chceš nebo ne, někde neustále platí pravidlo, že ředitel je nejlepší hasič a čím víc titulů máš před i za jménem, tím lépe umíš zasahovat. Jsou to tak zažitý pravidla, že se budou s touto garnitůrou špatně měnit. Fandím těm , kde to funguje jinak, než jsem napsal.
Možnost lepšího ohodnocení v tomhle a v tom budoucím zákonu je. Bohužel se nevyužívá a vzhledem k zatuhlosti systému ( díky našim menegerským špičkám ) zřejmě ještě dlouho využívat nebude. Ať chceš nebo ne, někde neustále platí pravidlo, že ředitel je nejlepší hasič a čím víc titulů máš před i za jménem, tím lépe umíš zasahovat. Jsou to tak zažitý pravidla, že se budou s touto garnitůrou špatně měnit. Fandím těm , kde to funguje jinak, než jsem napsal.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky