barvocit
Zdravím Vás, chci se zeptat na Vaše názory ohledně následujícího poblému: má jinak zdravej kluk šanci dostat se k hasičům, když má porušený barvocit? Řidičák má a barvoslepý není ) Existují tací mezi hasičema? Tak toť vše. Budu rád, když někdo napíše své zkušenosti co se tohodle problému týká.
barvocit
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:18
Zdravím, co se týče tohoto problému, tak z vlastní zkušenosti vím, že je spousta hasičů, kteří poruchu barvocitu mají - např. u nás na směně ze 14 lidí asi 4. Dle informací lékaře porucha barvocitu není překážkou k přijetí k HZS ČR. Je tam důležité, zda dotyčný člověk rozezná základní barvy - červená, zelená, modrá, žlutá, atd. Takže se zařazením na funkci strojníka to nesouvisí, to by ten člověk pak nemohl mít ani řidičský průkaz...
-
Příspěvek od Dag » 12.05.2008 15:18
Ještě dodatek k mému předchozímu příspěvku: Jak tady píše kolega, že na stanici ví o 2 lidech s poruchou barvocitu, tak dle mého názoru je tam určitě více takových lidí, jen se o tom neví, protože málokdo to přizná a spíše to tají. A tak je tomu v celé ČR. Také samozřejmě záleží na tom, jak poctivě se provádějí preventivní zdravotní prohlídky (v každém kraji to je jinak) - pokud služební lékař neprovádí vyšetření barvocitu, tak se na to ani nepřijde. Ale jak říkám, podstatné a podmínečné je rozeznání základních barev.
-
Příspěvek od Jiří Fiala » 09.11.2008 08:54
Ahoj takže když mám i řidičák a vidím v pohodě ale v těch blbejch tabulkách co má očař sem na jedný barvě vyhořel tak mám asi smulu že ?
-
Příspěvek od Jiří Fiala » 09.11.2008 09:24
[Dag - 12.05.2008 15:18]
Ahoj takže když mám i řidičák a vidím v pohodě ale v těch blbejch tabulkách co má očař sem na jedný barvě vyhořel tak mám asi smulu že ?
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky