SKANDÁL ZZS
-
Příspěvek od Martin Vavroš » 12.05.2008 15:18
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:18
z našich kapes platíme darmožrouty,jako např.součková,kteří se vůbec nestarají o pořádek ve svém rezortu.Pokud někdo sleduje dění na politické půdě,tak si jistě všiml že součková mluví poslední dobou samé(nezlobte se na mě) HOVADINY a problémy za ní se snaží řešit kvalifikovaní lékaři,jenže ona jejich návrhy alespon co já vím,pokaždé smetla ze stolu
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal Bareš » 12.05.2008 15:18
Martine, začínám se obávat, že odvoláním Součkové se nic nezlepší. Možná naopak. Ministr zdravotnictví odpověděl na otázku, jak zvýšit finance pro zdravotnictví tak, že by měli jít peníze spíše do školství. Skromný to ministr, když přeje peníze jiným resortům. Budeme vzdělaný národ nemocných.
http://www.rescueinfo.org
-
Příspěvek od .FoX » 12.05.2008 15:18
No jo, a už jsme zase u peněz... Jenže tohle je dlouhodobý problém a hlavně již dávno z minulosti, tam kde se začalo rozprodávat a vyhazovat za hlouposti horem dolem ze státních subjektů. Poděkujme i vládám předchozím, že dokázala rozházet za "hlouposti", prodávat poněkud "podivnými" způsoby státní majetek, zbytečně vyhazovat za stupidní státní zakázky, na kterých si přividělávali kamarádíčkové těch nahoře a rozprodala firmy, na kterých niní mohla vydělávat atd atd... Takže nezbívá než doufat, že se za pár let se najdou jedinci, kteří nebudou chít oškubat stát, nebudou se topit peníze v neprůhledných zakázkách a začně se roumně šetřit... .FoX
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:18
a dosadit tam nás,jelikož jsme stejného názoru,že náš stát upadá do propasti dluhů viz např ČD s těmi nesmyslnými obchody máš pravdu,zrovna včéra jsem četl,jak čr nakoupila za bůh ví kolik milionů rakety k vrtulníkům jako mi-8 mi-21 apod..jenže měli být vyrobené do určitého data a oni byly vyrobený dřív,takže se to všecko bude skladovat za nehorázný prachy a za nákejch xxxx let se to zničí
-
Příspěvek od F.I.R.E F.I.R.E » 12.05.2008 15:18
Nedávmo proběhla informace, kterou jsem slyšel v TV, že naše zdravotnictví a školství je přefinancované ( tedy , dostává moc peněz od státu ). Vydala to nějaká komise EU. Myslíte si , že do HZS jde snad málo peněz ? Chyba bude asi někde jinde.
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 12.05.2008 15:18
Zdravim jo mozna od te dispecerky to byla chyba ale proste tady tro neovlivnite hodne taky zalezi na tom cloveku co vola!Jinak cas 15 minut je nekde hodne nerealny!!!bydlim v KRKONOSICH a v zme sanitka jede jen 15km 15 minut a pak pro ni nastava peklo zaveje atd. to je dalsich 15 km na konecnou obci v useku a to jeste kdyby se dal meli brodit pro ty osoby na skutru nebo v rolbe tak dojezdovej cas je minimalne 30minut!!!jenze to tady v PH asi nezazijou kdyz jim tam jezdi hodne sanitek!driv tady ty delsi trasi zajistovala soukroma dopravni sluzba ktera je tech zminovanejch 15km od zakladny a tak ma jen pul cesty ale jak se zrusila pohotovost je po vsem!"snad to lidicky prezijou mejte se
-
Příspěvek od Daniel Pawlik » 12.05.2008 15:20
Nekolikrat jsem se dostal do situace kdy bylo třeba přivolat zzs.Ne vzdy jsem se setkal s odpovidajici odezvou.Kuprikladu nechapu proc disperi trvaji na pro me nekterych(mozna z pohledu laika) nedulezitych informacich.Jako náhodný kolemjdoucí jsem volal sanitku pro divku lezici na ulici v bezvedomi s otravou alkoholem.Po pulminutovem tichu, kdy na lince bylo slyset vzdalene hlasy mi bylo receno at si radeji zavolam linku 156, ze mestka policie po prijezdu rozhodne zda-li bude zzs na miste potreba.Vzhledem k predpokladanemu veku divky(14-17)jsem se s timto vsak nespokojil a po nekolika minutovem dohadovani jsem operatorce pohrozil ze na ni podam stiznost.Teprve pote mi umoznila nahlasit adresu(cislo orientacni uveden nad vchodem u vstupu do paneloveho domu)dale vsak operatorka pozadovala cislo popisne, ktere vsak na dome uvedeno nebylo.Na tomto svem pozadavku striktne trvala.Snazil jsem se ji vysvetlit ze v teto oblasti nebydlim a ze toto cislo neznam.Osobne pokladam cislo orientacni za dostatecnou. informaci k dojezdu sanitky.Dale pozadovala jmeno divky, na jeji otazku jsem odpovedel ze se jedna o zenu a sdelil jsem ji na kolik odhaduji jeji vek.Opetovne nekolikrat pozadovala jeji jmeno a prijmeni.Cely rozhovor trval asi 9 minut.Po skonceni rozhovoru dorazila za 6 minut ZZS.Je toto bezna praxe?
Příspěvek od » 12.05.2008 15:20
Souhlasím s Tebou, z pohledou laika opravdu "šílené" jednání ze strany dispečerky ZZS. Teď ale z pohledu posádky ZZS: na opilé osoby jezdíme poměrně často, o páteční a sobotní noční až nechutně často. V části případů se jedná o hlášení - bezvědomí, asi nedýchá, teče mu/jí krev. Na dotaz dispečerky/dispečera, jestli je z dané osoby cítit alkohol, je až nepříjemně často slyšet odpověď, že není. Takže se na místo přiřítí posádka s lékařem a na místě shledá na šrot opité idividuum, které kromě dvou stehů a kontrolního rentgenu skonční za protialkoholní záchytné stanici. Neříkám, že jsem nikdy nedělal opilého pacienta se skutečným zdravotním problémem, ale takových je opravdu velice málo. Takže je na uvážení dispečerky, zda vyšle (kromě velkých aglomerací) svoji jedinou posádku ZZS nebo daný stav radši ověří přes MěP nebo jiné složky.
-
Příspěvek od Daniel Pawlik » 12.05.2008 15:20
Samozrejme chapu praci dispecerky a to ze je i jejim ukolem (i kdyz nekdy slozitym) podle informaci od volajiciho urcit jakou pomoc popripadne jakou slozku IZS vysle. Jak jsem již uvedl v předchozím příspěvku, dispečerce jsem výslovně uvedl že dívka je v bezvědomí a s největší pravděpodobností pod vlivem alkoholu.Zarazi me jen to ze, kdyz jsem ji zdelil jeji vek (14? odhadem) nezmenila svuj pristup.Muj nazor je ze jsou jina pravidla pro otravu alkoholem pro dospele a pro deti(mladez).Na toto by me zajimal vas nazor.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:20
S dětmi do 18 je trochu potíž - záchytka je nevezme, takže obvykle končí na interní JIP dětské nemocnice, nebo pokud jde opravdu o otravu alkoholem a hrozí selhávání vitální funkcí, tak na dětském ARO. Faktem je, že děti jsou děti, ať už jim je 8 nebo 17, takže ten zásah RLP by asi měl být okamžitý (myšleno bez prostředníků typu MěP nebo PČR). Ale samozřejmě vždy záleží na prvotním vyhodnocení situace pracovníkem dispečinku.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz