Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
-
Příspěvek od DANA STARCOVA » 12.05.2008 15:18
Já padám.Jestli pak se staráte takhle o své manželky jako o mokré hasičky.Pokud vím tak raněnou osobu nenosí jeden člověk.Zkoušela jsem 100kg chlapa při cvičení dostat sama z auta a ejhle podařilo se.Myslím ze ženská by to zvládla jen by ji ti volové nesměli házet klacky pod nohy.Taky by se totiž mohlo stát že by neublížili jen jí .....Zamyslete se sami nad sebou a dejte nam šanci.Nebo snad máte strach že to zvládnem líp?????????
-
Příspěvek od Holátko » 12.05.2008 15:18
Já sice nejsem hasič, ač bych jím byl strašně rád, ale zatím studuji a až dostuduji, tak se k hasičům kvůli brýlím stejně asi nedostanu, ale svůj názor mám. Před několika týdny jsem si mimo soutěž vyzkoušel hasičský pětiboj. Mimo jiné si ho zkoušela i jedna žena (odhaduji kolem 30 let) a musím říct, že téměř při všech disciplínách jí muselo být trochu pomoženo (počínaje vytahováním 25 kg těžkého závaží do 2. patra po laně, přenášením 50kg těžké figuríny a konče tažením hadice napuštěné vodou). S některou disciplínou měli problémy i mokří hasiči, ale nakonec to zvládli všichni (sice třeba za dvojnásobný čas než měl vítěz). A z toho usuzuji, že ženu u výjezdů být nemají, ale mají být ty, na které se jejich manželé těší až přijdou po šichtě domů. Možná tvrdé, ale z mého pohledu správné.
-
Příspěvek od Karlík » 12.05.2008 15:18
Tuto diskuzi sleduji již dlouhou dobu. Myslím, že původní záměr byl zcela nezávazně si užít trochu představy, že na vedlejší ložnici spí žena. Zcela vážně soudím, že ženy na výjezd nepatří. Jistě na některé by byl větší spoleh než na některé chlapy a asi i některé by zvládly i větší zatížení než muži. Ale moc bych nestál o pohled na zpocené a špinavé ženy, které by si snad i ulevovaly vulgárními výrazy. Nehledě také na různé formy sexuálního harašení a tím i v některých očích protěžování některých příslušnic, či příslušníků. Také oddělení ložnic, sprch apod. by v některých případech bylo téměř nemožné ať už z finančních, či prostorových důvodů. Myslím, že bohatě stačí, když si zdraví ničíme my a nemusí si ho ničit naše obdivované polovičky. a být manželem asi bych pěkně žárlil, protože hasič jsem a hasiče dobře znám. A také jeden argument na konec. Vyhláška 42/1985 Sb. v §7 stanoví, že motopily smí obsluhovat jen muž.
-
-
Příspěvek od Roman Šedivý » 12.05.2008 15:18
myslím si, že se směšují dvě věci dohromady. první věcí je být na výjezdu a připraven na vše, druhou věcí je rozumné využití dosažené odbornosti a zkušeností každého výjezďáka. Proto si myslím, že ženy by klidně na výjezdu být mohly, například na poli spojovací a protiplynové (protichemické) služby.určitě by se našlo i jiné využití na při obsluze techniky,v lezecké skupině a podobně. to, že by zpravidla nedělaly černiče by je v mých očích určitě nedegradovalo . vždyť kolik je hasičů u zásahu a kolik z nich je opravdu na konci hadic. znám to ze své 10 leté praxe, vím o čem mluvím, ti kluci vpředu musí vědět, že venku jim někdo 100% kryje prdel a je schopen pro ně tam dojít, jsou tam strojníci, kteří svou techniku mistrně ovládají a dá de na ně spolehnout. náš velitel vždycky tvrdila nejde, než dát mu za pravdu, že výkon hasiče musí začínat na 100 procentech. samozřejmě jsou situace kdy musí všichni být schopni jít na to, ale i tak bych byl pro. co jsem četl přispěvek o vytahování stokilového člověka z okna na žebřík, tak k tomu bych jen poznamenal, že i chlap má v tom případě stažený zadek a taky musí myslet napřed na to, aby byl zajištěn sám a také zachtaňovaná osoba, žádný hurá styl když jde o život nepřipadá do úvahy. z toho plyne, že jen hrubá síla nestačí. držím palce všem holkám, co do toho jdou. a´t se to podaří!
-
Příspěvek od Zuzana » 12.05.2008 15:18
Omlouvám se že až teď,ale dovolená je dovolená.Já netvrdím že každá ženská vydrží všechno ale chlap na tom není o nic lip.Máš lidi co pohled na toto vydrží a lidi co ne.Ať už je to ženská nebo chlap.Je docela zajímavé že u ženské spíš počítáš s tím že se ti složí.Co budeš dělat až se ti za zadkem složí nějaký kolega?A je jedno jestli to bude u průšvihového ohně a nebo ne.Zkrátka složit se může kdokoli z Vás,dokonce i ty.Toto přeci nemůžeš dát jako věrohodný argument proč by ženy nemohly být jako mokré hasičky!!!!!
-
Příspěvek od tom pešek » 12.05.2008 15:18
no, když už mluvíte o tý váze, já mam 68kg, znamená to teda, že mam dát výpověď a jít si hledat jinou práci? .. o tý váze to neni, když de do tuhýho, myslim, že 100kg chlapa ven vytáhnu .. ale jak řikal mistr Kavka .. je to o ženství .. a k těm ženckjem u zzs: máme na stanici i záchranku a s doktorkou od nás sem se potkal u bouračky, kde byly i dvě malý děcka dost na kaši a musim říct, že byla 100% profesionální, ikdyž věřim, že jí to nedělalo dobře, ale to asi jako každýmu .. kdo řiká, že mu nevaděj rozbitý deti je lhář .. howgh ..
-
Příspěvek od Václav Hlavinka » 12.05.2008 15:18
Jsem pro, aby ženy dělaly hasiče, když projdou všema testama, proč ne????
-
Příspěvek od F.I.R.E F.I.R.E » 12.05.2008 15:18
Nevidím jediný důvod, proč by žena nemohla být hasič - záchranář. Každý je v něčem dobrý. Něco umí Tonda líp než Pavel a obráceně. Jsou u nás činnosti, ve kterých by žena mohla být "použitelnější" než muž. Záleží na veliteli, jak koho na co poslat a využít. Bohužel si ženy budou muset uvědomit do čeho jdou a protože chtějí dělat naši práci, musí bezpodmínečně plnit všechny vstupní testy bez úlev. O rozdílnosti pohlaví nemá cenu psát, neboť to je jen o inteligenci lidí a jentak to někdo nepředělá Přeju všem budoucím ženám - hasičkám hodně štěstí.
-
Příspěvek od Hanka Fejlová » 12.05.2008 15:20
Skoro před čtyřmi lety, když mi bylo 17, jsem sem psala a psala jsem, že ženy u hasičů určitě ano. Teď mi bude 21 a jsem v zásahovce u JPO II pořád a stále si myslím, že ty ženy, které toto povolání dělat chtějí, by k tomu měli mít příležitost. Od velitele jsem hodnocená jako jeden z nejaktivnějších členů a na výjezdy jezdím stejně jako chlapi. K dnešnímu dni máme 100 výjezdů a také už můžu říct, že pohled na krev a mrtvá těla zvládám dobře. Možná lépe, než někteří "ostřílení" chlapi!!!!!!!!!!!!
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 12.05.2008 15:20
nedávno jsem na jednom požáru zažil holku jako strojníka na CAS, nutno podotknout že celkem pěknou. Člověka, když si jde na chvilku odpočinout po tej dřině co u zásahu bývá, takový pohled nejen poteší, ale zároveň se odreaguje a příjde na jiný myšlenky. Každej chlap se rád podívá na pěknou slečnu. Ale myslím si, že bude trvat ještě hodně dlouho, než bude v tomhle rovnoprávnost. Já sám si třeba nedovedu představit, že by u nás v jednotce nějaká byla, protože málokterej chlap by jí bral jako sobě rovnou, byť by byla 100x lepší než on.
-
Příspěvek od jana rýdlová » 12.05.2008 15:21
Ahoj chtěla bych se tě zeptat na pár věcí okolo výjezdů u SDH, taky jsem členka, tak by mě zajímalo jak to máš zařízené.Můžeš napsat na e-mail rydlova.janicka@seznam.cz, díky
-
Příspěvek od Martin Peschke » 12.05.2008 15:21
Nedovedu si představit ženu jako mokrýho hasiče.Stačí mi když vidim třeba jak se ženy chovají na silnici.Jen zaparkovat do řady stojicich vozidel jim zabere půl dne ale dělají ze sebe nejchytřejší osoby.Ja bych s nima teda určitě nevychazel.
-
Příspěvek od jana rýdlová » 12.05.2008 15:21
všechny ženy nejsou stejné! některé umí řídit a parkovat lépe než chlapi....
Co se týče jednotek SDH, byla bych ráda u te naší ale myslím, že s tím nebudou souhlasit, ale skusit se má vše.
-
Příspěvek od Martin Peschke » 12.05.2008 15:21
Mě jen prostě vadí že většina žen si myslí že jsou nejchytřejší,nejodvážnější a ja nevim co ještě.Stačí občas jen nahlednou do těch damskych časopisu a první co tam píšou je jak jsou ženy nejlepší na svetě.To samé je to s hasičinou.Jen kolega uděla něco špatně tak žena hned ví co měl udělat a jak je blbej že to neudělal a že ona by to zvladla lépe.
-
Příspěvek od David29 Mašek » 12.05.2008 15:21
Ženy na výjezdu? Já řikam ne. Jak jsem již tady četl, tak muž má určitou starost o děti a ženy, a pokud by s váma šla žena do sklepa, měl by o jednu starost víc. Pak by se taky musely přestavět základny, ženy nemohou mít stejné WC, sprchy, ložnice. Neřikám že by ženská nemohla bejt stejně dobrá jako chlap, ale když za zády budu mít ženskou, tak v ní nebudu nikdy mít takovou důvěru, jako když tam budu mít chlapa, a za druhý bych o ní měl strach
A ted ještě jedna věc - berte to z té druhé strany - kdyby hořelo, a nebyly byste na straně hasičů, ale na straně lidí kteří potřebují pomoc, nebylo by pro vás, pro chlapy, deprimující, že vás zachránila žena?
Já bych byl pro, aby ženy jezdily, ale mohou pomáhat jinak. Nenasazoval bych je vyloženě do ohně, ale nějaké ty práce okolo. Nemyslim bezdůvodné hlídání hydranťáku, ale třeba pomoc při rozkládání žebříku apod. Ale u nehod by ženy měli jedno velké +. Když na člověka, který je v šoku a zaklíněný, mluví svým vlídným hlasem žena, tak to člověku hodně pomůže.
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 12.05.2008 15:21
Mě by bylo úplně jedno, kdo mě zachrání, hlavně, že jsem zachráněný. Podobné sexistické hlody miluju, pokud by to ohrozilo tvoje ego, tak pánbůh s Tebou - zní to stejně, jako by sis nechtěl nechat píchnout injekci od doktorky, ale jen od doktora... Pokud na to ženská fyzicky i psychicky má a není to drbna se sklony rozvracet kolektiv, proč ne... (spousta chlapů je v rozvracení kolektivu daleko zdatnější než baby) Akorát nevím, proč to znova otevíráte, tohle se tu řešilo již v několika diskusích a stejně se nevyřešilo nic...
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz