Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
-
Příspěvek od DANA STARCOVA » 12.05.2008 15:18
DIKY TI.SES SNAD JEDINEJ PORADNEJ CHLAP,KTEREJ BY SE UMEL POPRAT S TIM ZE MA ZA SEBOU I TREBA JAKO DVOJKU ZENSKOU.KEZ BY JICH TAK BYLO VIC.
-
Příspěvek od Eskymo » 12.05.2008 15:18
Ženská na výjezdu? Totální nesmysl. To že zvládnou "požární sport" neznamená že zvládnou zásah. Až by měly sbírat části lidí po silnici či kolejích tak se po......Naštěstí se o ničem podobném vážně neuvažuje. Než mít ve sklepě za sebou ženskou, tak to raději skončím s hasičinou. Nevěřte všemu co se říká, v USA to zkusili a jsou z toho dost nešťastní (hasiči), jen se bojí přiznat že to byl trapný omyl a všechny ženy vyházet.
-
Příspěvek od Káče » 12.05.2008 15:18
Teda hašoune, já žasnu, jaký názory se tu objevují. Taky jsem chtěla jít k hasičům. Teda ne k mokrým, ale na vyšetřovačku. A taky jsem se setkala s tím, že jsem bohužel holka. Na mokrou hasičinu bych asi neměla náturu. Ale když si vezmu, že bratr, který omdlývá při pohledu na krev by byl rád hasičem, tak myslím, že podstatně lepší předpoklady má spousta holek, které o tuhle práci mají zájem. Myslíš, že všechny holky jsou jako panenky, nic nevydrží, okamžitě panikaří a kolabují? Jestli ano, tak je mi líto, že tu existují takoví lidi. Nejsem feministka, ale myslím, že každý by měl dostat šanci. Kdyby se holka stala mokrou hasičkou a záhy zjistila, že to nezvládá, myslíš, že by tam zůstala, jen aby dokázala, že je jiná? Asi se v holkách moc nevyznáš, že?
-
Příspěvek od Radomír Jareš » 12.05.2008 15:18
Škoda .Chybí mi tu názor některé z holek ,které se připravují pro Ostravskou "112" a jsou po nov. kurzu " prozatím" asi rok jako manice na výjezdu R.
-
Příspěvek od Zuzana » 12.05.2008 15:18
Přečetla jsem si spoustu názorů na to zda by žena obstála u profesionálních hasičů.Na jednu stranu jsem pro.Problém nevidím ani v samostatných ložnicích,koupelnách či wc.Taky nevím proč by žena nemohla zvládnout pohled na rozmasakrované tělo v autě a nebo nelibou vůni spáleného těla.To by nesměli být ženy ani u rychlé a taky by jsme asi neměli sestřičky a doktorky …… Nepopírám náročnost hasičské práce jak fyzickou,tak psychickou,ale od toho jsou testy a praxe aby rozhodlo zda by to ženy zvládly a nebo ne.Když vidím kondici mého táty,tak se mi chce brečet a když vidí krev,tak mu není zrovna nejlíp a je profík.Vím hrdinky typu Xena jsou jen v televizi,ale on Herkules je taky jen mýtická postava.Problém bych viděla v mateřství,odchodu na mateřskou a výchovou dětí.Ale to je věc kterou si žena musí rozhodnout sama (a byla by s tím seznámena) jestli si vezme na sebe riziko toho že se jí může narodit postižené dítě.Nad výchovou dětí se pozastavovat ani nebudu,protože od toho jsou v manželství dva aby se podělili.Když tak nad tím přemýšlím,jsem pro.Protože pokud se to nevyzkouší,tak nemůžeme vědět zda ženy obstojí a nebo ne.Třeba Vás příjemně (některé nepříjemně) potěšíme pánové. ;o)
-
Příspěvek od Martin Kavka » 12.05.2008 15:18
Četl jsem všechny příspěvky...a můj názor? Ženy na výjezdu ne, souhlasím třeba s názorem, že ta práce by jim dost zdravotně uškodila a ty budoucí maminky by to odnesly. Názor, že každá si to uvědomuje a každá to dobře ví a že děti třeba mít nebude je hloupost. Jde totiž o to, že to prostě příroda chtěla, aby ženy byly ženy a muži byli muži. Každý je jiný, každý je stvořen pro jiný řekl bych směr žití. Žena má zůstat ženou, být třeba matkou či manželkou. Takto Vám to ženy totiž sluší nejvíce a tuto úlohu v životě zastáváte nejlépe a já jsem moc rád, že moje děti vychovává žena...moje žena, které to oplácím třeba tím, že chodím do práce a snažím se zajistit rodinu mezi tím, co se ona stará o naše děti a vychovává je a dělá jim maminku. Vždyť ženský posílali do války jen rusáci resp. sověti, podle mě je to barbarství. Naopak si ale myslím, že je dost povolání, kde jsou ženy podstatně lepší než muži a chlap by se do takové činnosti vůbec neměl pouštět. Ale jsou také povolání, kde to budou obě pohlaví umět stejně dobře. A takových činností je u hasičů dost. Třeba vyšetřovačka či 112 nebo prevence. Tam by jste možná mužům ukázaly dlouhej nos. Prostě....mám rád ženy, vážím si jich, mám rád jejich krásu a něžnost, a třeba smysl pro rodinu. Ženo prosím zůstaň ženou! Umíte dost věcí, které muž nedokáže a naopak. Samozřejmě, že jsou "ženy", které dokáží nahradit ve všech směrech chlapa, jsou silné, odolné atd. Jsou to ale ženy? Pro mne ne. Ale respektuji je. Nadruhou stranu ale vznikne memento, protože se na výjezd dostane taková jedna XENA, budou tam chtít všechny, i ty co zůstaly křehkou ženou. A budou soudy a budou ty soudy vyhrávat a pak, když některá z nich bude upozorněna, že se prostě na výjezd nehodí, že se hroutí, že nestíhá, tak začne říkat, že jí hážeme klacky pod nohy a že jí chceme uškodit apod. A tím vznikne to, co v USA...byl jsem tam a povídal si o tom jak s mužem tak ženou....budou se dělat úlevy pro ženy, budou se muset povině přijmout 4% žen apod. Prostě se nezabrání tomu, že se najdou ženský, který na to opravdu nemají, ale prostě neodejdou a budou tvrdit, že je na ně útočeno protože jsou ženský. Viz PČR. A proto opakuji....Ženo prosím zůstaň ženou! Jste krásné právě proto, že jste ženy...chceme Vás chránit, máme to od přírody dáno stejně jako Vy to ženství....tak si ho uchovejte.
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Helena Görnerová » 12.05.2008 15:18
Nemůžu než podepsat příspěvek od Martina Kavky. Ještě pár let dozadu jsem strašně potřebovala dokazovat světu, jak jsem silná a že dokážu to, co chlap. Svému muži, jednomu z vás, jsem ještě před pár lety zaníceně vykládala, že ženy můžou dělat tu samou práci, jako vy, jako všichni chlapi, snad vyjma havířiny (to je fakt masakr). Mateřství mě změnilo. Hodně obrátilo můj náhled na život a na to, co chlap vlastně od ženský chce (a holky, upřímně, když vynechám takový ty základní živočišný věci, tak hardcore zaměstnání to určitě není . Dnes máme dvouletou dceru, já mám doma TÁTU, který by jí za nic na světě nevyměnil a zároveň CHLAPA, který nás drží nad vodou.Rozumím tomu, že některé holky opravdu cítí potřebu dělat tvrdou práci a nebejt kytičky, ale upřímně řečeno, nechápu, že přitom s klidem risknou, že nebudou mít nikdy děti. Hasičina je nádherná věc, ale stejně jako například přibližování dříví, by snad mohla zůstat doménou chlapů. Svět založený na Xenách a Narcisech by IMHO postrádal rovnováhu
-
Zdravím, provokatér je opět zde. Přečetl jsem si příspěvky a musím reagovat. Zuzano zeptej se pana Schwarze kolik žen jezdí u ZS na rychlé. Je jich jen pár. A z jednou z nich mám dost špatnou zkušenost. Vyprošťovali jsme z totálně zničeného auta chlapa který měl obě nohy naněkolikrát rozlámané (tzv. na šrot) a lékařka ZS se totálně sesypala a nebyla schopná ho ani napíchnout aby necítil vyprošťování.. Kdyby nedorazil další vůz s lékařem tak nevím co bychom s ním dělali. A co bych asi měl dělat kdyby mi to udělal parťák(žena) u nějakého průšvihového ohně. Nemám chuť někde zůstat jen kvůli vaší emancipaci. Prostě se na tuhle práci ženy nehodí a pokud se začnou přijímat bude to konec hasičů v Čechách.
-
Příspěvek od Bob Bobánek » 12.05.2008 15:18
Promin,ale je to muj názor a já žiju ve svobodné společnosti,né?Myslím že ženy udělaly ve všem velký pokrok a vyrovnávají se můžům nejen v práci!Ale jsou věci který by prostě dělat neměli!A mezi ně patří profesionální hasičina!Proboha jste holky!!!!!!Nechci aby jste jen vařily a steraly se o děti-to je blbost,ale budte proboha soudný!!!!!§
-
Příspěvek od Bob Bobánek » 12.05.2008 15:18
Jo souhlasím s tebou!Já mám 100kilo a s výzbrojí víc-myslíš že mě 60kilová holka vytáhne?Jsme okresní útvar-máme těsnej stav-všude jsme ze začátku,kdy jde o kejhák dva nebo tři,prostě bych jí nevěřil!Není to o nějákým utlačování,je to o realitě!
-
Příspěvek od Jiří Vítek » 12.05.2008 15:18
Znám spoustu hasičů , kteří by tě také nevytáhli nejsme jen hrdinové jsou tu i sraby. Já bych jim šanci dal .
-
Příspěvek od generál Štěpka » 12.05.2008 15:18
Myslím, že by ženy u mokrých hasičů rozvrátily kolektiv. České ženy se nehodí na tuhle práci.
-
Příspěvek od David Horák » 12.05.2008 15:18
Nemyslím si, že by rozvraceli kolektiv, spíše naopak. Ale je zde otázka výkonnostní. Jestli dokážou totéž jako muži a to samé s psychikou.
-
Příspěvek od soptik.o » 12.05.2008 15:18
Bohužel s tebou nemohu souhlasit v tom co píšeš o té ZS. Ono je to totiž dvousečné, já jsem u hasičů cirka 6 let a pár nehod a jinejch chuťovek mám za sebou a můžu ti říct, že sestry ze ZS můžou kolikrát stčit pana "doktora" i některé hasiče do kapsy. Neříkám ale ani že toto je zaměstnání pro ženy, ono holky děti v nabouraným autě zahejbou s myslí i ostřílenýho hasiče. Jinak se přikláním k názoru že ženy by měli zůstat ženou, aby jsme se my mokří hasiči měli na koho těšit po těžké službě a na koho myslet před zásahem. Možná to zní snílkovsky, ale když máte někoho kdo vám pomůže po těžkým zásahu po ppsychické stránce tak se příště nastupuje líp, ne?
-
Příspěvek od Jan Doktor » 12.05.2008 15:18
Když uvádíte ve svém příspěvku příklad s dědičným zatížením z dioxinů a podobných "svinstev",kterých se to u některých zásahů jen hemží, nemůžete to brát jen jako překážku v práci pro "mokré hasičky" vzhledem k reprodukčním disproporcím, protože i u hasičů - mužů by se tento argument nemohl uplatnit - co hemživost a spermiogram? Myslím že zdraví škodlivé látky mají stejný vliv na reprodukční orgány jak u mužů tak u žen. Ale je to jen můj názor. Zatím.
-
Myslím že váha není všechno. Já mám taky 95 kg s dejchákem a při školení zdravovědy měl se mnou příslušník HZS PK, ÚO XXX co dělat. Takže já bych to tak neviděl, protože stačí příklad u Policie ČR. Příslušnice zařazená do výkonu služby s tebou (mnou) zamete i s s našimi kily. A mám pocit že to samé by nastalo i u armády ČR. Takže se sílou nevím,nevím.
-
Zdravím "Provokatéra"A co kdyby se ti při citovaném zásahu složil kolega za tebou? Nebo by s druhou posádkou ZZS dorazila jako lékařka zase žena??
-
Příspěvek od Jan Pluhař » 12.05.2008 15:18
-
Příspěvek od Fires Fires » 12.05.2008 15:18
Lidičky, i já souhlasím, aby mezi námi hasiči a nejen na prevenci byly ženy. Myslím, ž ekdyž se nebude pro ně zkracovat jakýmkoliv způsobem nárok na to, co mají umět, znát a zvládnout, tak nevidím ani důvod,proč by někdo na ně koukal špatně. Je sice možná trochu problém,že na útvaru, tedy na stanici by pak musely být navíc ložnice, či koupelny a toalety,ale nemyslím si že by to nebylo řešitelné. Vlastně si umím představit, že při nepřijmutí ženy do stavu, by taková mohla dotyčný HZS žalovat, jelikož nevím o ničem, kd eby bylo omezeno, že žena nemůže vykonávat toto povolání. nebo se mýlím? Á propos, mezi příslušníky, kteří vyjížději nejen jako "dubléři" na zjišťování příčin vzniku požáru tedy jako garant žena v HZS ČR je. A do nedávna jedna byla i požárním radou a pokud vím, tak úspěšným (-ou). I když dámy, děvčata, ženy: nemáte to pak s námi lehké. Zdravím Fires
-
To se samozřejmě může stát ale u ženský bych to očekával spíše, než u chlapa. Pokud jde o nějaké žaloby na HZS kvůli nepřijetí ženy. Přečti si zákoník práce. Ženy nesmí nosit více než 15 kg (DP má sám o sobě okolo 12 kilo), a nesmí dělat 24hodinové směny. Tak co by chtěly žalovat.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz