Zaměstnávání žen jako mokré hasičky na výjezdu?
-
Příspěvek od Ivo Oprchalský » 12.05.2008 15:18
Pro ty, kteří se chtějí problémem zabývat opravdu vážně a podrobně, uvádím, že v roce 2001 byla na VŠB-TU Ostrava zpracována diplomová práce na toto téma. Zpracovatelka dokonce v současné době pracuje u HZS (na GŘ). Kdo chce, tak si ji najde (doufám, že mi tenhle prásk promine). Můj osobní názor je takový, že největším problémem kromě středověkých názorů, že to není pro ženské, je psychika muže. Bohužel (nebo taky dohudík) máme my muži zakódován ochranný mechanismus k ženě a dětem. Na to jsou seriózní výzkumy. Ten mechanismus funguje i v případě kolegyně hasičky, která jde s chlapem do akce. Najednou má chlap o starost navíc. Omlouvám se ženám, ale prostě to je v nás a moc se s tím dělat nedá. Přeji taky všem děvčatům, kterým se povede dostat se na výjezd, hodně výdrže, budou ji potřebovat.
-
Příspěvek od Jan Kvasnička » 12.05.2008 15:18
Podívej se Nino, nevím jak si tu profesionální hasičinu představuješ, ale určitě velmi zkresleně. Už tě vidím jak se hrabeš po lokty ve staré technice, jezdíš k bouračkám a vyřezáváš lidi z aut a případně lovíš mrtvoly z vody a likviduješ chemický havárie. Ona ta hasičina totiž nejsou jen ohně, ale je to i spousta zkoušek, absolvování kurzů (a jak tak sleduji tvoji češtinu nejsi na tom právě nejlépe) a někde i buzerace. A nepřej si být mezi chlapama se vším všudy a nechtěj hlavně aby tě brali jako sobě rovného. Když už by tě to co ti píši takzvaně naplno neodradilo od tvého naivního postoje tak si laskavě uvědom, že tvůj partner by asi chtěl mít jako každý normální člověk zdravý a nepoškozený dítě ... Takže neblbni, věnuj se dobrovolný hasičině - ta je totiž spíš o těch ohních, buď její ozdobou a nekomplikuj si život.
-
Příspěvek od Karel Janoušek » 12.05.2008 15:18
No co je tohle za fantasmagorický příspěvek? Ženská, jestli ty budeš zachraňovat tak, jako ti jde čeština, tak ten chudák je hnedle dvakrát mrtvej!
-
-
-
Příspěvek od Petka Manik » 12.05.2008 15:18
Ahoj všichni a hlavne uchazečky o práci mokrych hasiček.Znám spoustu holek v požárním sportu,které by jistě některým chlapům (hlavně těm, co nejvic reptají) ukázali,jak se ma hasičina dělat.Určitě by to byla pro naše útvary velká posila a možná by chodili na šichtu všichni poctivě.
-
Příspěvek od DANA STARCOVA » 12.05.2008 15:18
JEN BY NAM TI CHLAPI MELI DAT TROSKU VETSI SANCI SE UKAZAT ALE TO ONI SE ASI BOJI.JSEM U DOBROVOLNEJCH HASICU ZKOUSKY NA DEJCHK MAM NO A TIM TO ASI KONCI.SKODA.
-
ALESI BARTO A JINI JDETE SE SVEJMA NAZORAMA VYCPAT.TAKOVY KECI JAKO FAJN SVACINARKU BYSME POTREBOVALI ATD.JSEM SLYSELA UZ MOCKRAT.BOHUZEL JE TAKOVEJCH CHLAPU S TIMTO NAZOREM HODNE.NO SNAD NEKDY DOSTANOU ROZUM A TEBE TO SNAD TAKY JEDNOU POTKA.
-
Příspěvek od Bob Bobánek » 12.05.2008 15:18
Holky za prdelí bych Vás mít nechtěl-v průseru zmatkujete-promin te!
-
Příspěvek od Pavel Berounský » 12.05.2008 15:18
Nejen ženy zmatkují i někteří muži, když jsou ve stresu, zmatkují. Ostatně od toho snad hasiči absolvují psychotesty. Myslím, že by některé ženy v této profesi mužům dobře obstály, i když po fyzické stránce by to pro ně bylo asi hodně náročné.
-
Příspěvek od Hanka Fejlová » 12.05.2008 15:18
Ahoj všichni,já si myslím,že těm ženám,které chtějí pracovat jako mokré hasičky,by to mělo být umožněno.Já jsem u SDH,JPO2.Je mi sice teprve 17,ale chtěla bych později pracovat u profesionálů.Zatím jezdím jako spojka a myslím,že už toho taky dost umím.Takže by se nad tím páni tam nahoře měli zamyslet,protože ze strany žen je zájemkyň určitě dost.
-
BOBE BOBE MYSLIS SI OSTATNE JAKO JINI CHLAPCI ZE JSTE DOKONALI A ZE JSTE NIKDY NEZAZMATKOVALI?PAK BYCH VAS CHTELA POZNAT.NIKDO NENI BEZ CHYBY ALE VZDYCKY JE LEHCI DAVAT VINU NEZ SE ZAMYSLET.KOLIK HASICEK SI SAM ZAZIL ZE BY ZAZMATKOVALI?JA JEN,ZE JE TAK RAD KRITIZUJES.
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz