casopis pozary
-
Příspěvek od milan kott » 12.05.2008 15:18
nebyl by spatny napad ze by vychazel casopis pozary kde by bylo obsazeno nejzajimaejsi ctivo z internetove verze.stranka udalosti stranka technika stranka jsdh atd.toto je mysleno aby se na pozary dostali i lide kteri nemaji pristup k internetu aby se mohli kouknout ny internetovou verzi.
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:18
ahoj,myslim si,že to není špatný nápad,ale asi bych do časopisu dával spíš to,co se na stránky nedostalo,nebo rozvedl nějaká témata,nepř největší požáry atp...potom sekce technika,tam by to chtělo asi dát něco,co zde není,časopis by si podle mě kupovalo rozhodně více lidí,kteří sem chodí,než ty,co sem nechodí.
-
Příspěvek od Lukáš Vejvar » 12.05.2008 15:18
Já si myslim, že je zbytečné.... v dnešní době je to jen o internetu!
-
Příspěvek od Tomáš Bártek » 12.05.2008 15:18
Myslím si že to není vůbec špatný nápad.Rozdělit sekce jak jsou zde na stránkách a např každý díl dát pár hlavních témat které by se rozvedli a několik menších témat.Podle mě udělat časopis "Požáry" je super nápad a rád bych se do něj hned pár články připojil...
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:18
Přátelé nerad vám beru iluze, ale časopis je prozatím naprostá utopie. Nejde ani tak o náplň ta by se našla (i když naplnit třeba každý měsíc nějaký počet stránek je makačka), ale hlavní problém je finanční. Tiskárna s placením nepočká a tak to chce už začít s nějakou finanční částkou která se pohybuje v řádu stovek tisíc. A pochybuji že by se našel sponzor ochotný jít do tak nejisté investice. Podívejte se jak skomírá Alarm, Rescuereport, a ani hasičské noviny nejsou to co bývaly. Náš trh podle mě nový hasičský časopis neutáhne. Navíc vyvstává otázka z čeho časopis živit. Reklama ho neutáhne a pochybuji že by počet předplatitelů byl takový aby se zaplatil náklad a ještě něco vydělal. Uvidíme v budoucnu.L.Samec
-
To je jasné vždycky to selže na penězích ale myslím si že kdyby to byl časopis opravdu na úrovni těchto stránek (které jsou dle mého názoru špičkové a tudíž by šel časopis na trh s dobrou pověstí) tak by měl šanci se chytit a prosadit a to možná i na úkor již zminovaných časopisů tohoto tématu.A co se předplatitelů týče myslím že by se našlo hodně lidí at už hasičů (nebo alespon např. jeden dva do sboru) nebo různých podnikatelů kteří obchodují s požární technikou apod. Ale možná se pletu, tak jednoduché to asi nebude:/
-
časopis je opravdu nákladná věc,ale přikláním se k názoru,že pokud by byl na urovni serveru pozary.cz,tak by si ho hodně lidí nenechalo ujít,jde zde především o propagaci,např jediné co jsem veděl,že existovala hasičská revue,ale nenašel sem kontakt,tak sem si objednal časopis 150 a 112,150 byl velice dobrý časopis,mohokrát lepší,než 112,ted se tyto dva časopisy díky velkým nákladum a financovani sloučily a jsou prodávany pod názvem 112,nevím,nečetl jsem,ale např hasičské noviny jsou sice hodně starý časopis,ale rozhodně tam neni to,co bývalo v 150 a už vubec ne to,co by mohlo být v časopisu "požáry",ale jak sjem již psal,chtělo by to psát o velkých požárech.....dejme tomu že by časopis vycházel 1x za 14dní -měsíc,takže by se tam daly dva velké požáry za předešlý měsíc-půl rok a hnedle máme zaplněné 4 A4ky,co mi v časopise zorhodně chybí,jsou plakáty!!!ty jsou rozhodně velikou součástí toho,jak moc naláká časopis lidi,nebo jako třebas udělal u PPK že ted dali CD s hrou FD,nebo by třebas mohly být volňásky na Pyros jako příloha,ale to samozřejmě záleží,koho by redakce časopisu oslovila na sponzoring,hlavní je,aby se časopis držel témata a to je v tomto případě hasičina,např bych věnoval obě strany jedné A4ky na reklamu,ale nic vic,proste reklama hyzdi cely časopis,reklamy bych nejspise umistil na konec časopisu,protože když by byly nazačátku,tak to každého čtenáře znechutí.....vemzměme si např pár nejmenovaných hasičských časopisu,ze kterých se staly komerční časáky,kde je na každé stránce reklama pomalu větší než článek,prostě a jednoduše všeho moc škodí....
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:18
Pánové máte svým způsobem pravdu, ale nic není tak černobílé a jednoduché. Na rovinu, sehnat sponzory je dost velký problém. Vše je o známostech které se táhnou již z dob hluboké totality. A my jako nezávislé médium nejsme pro spoustu inzerentů zajímaví. To není jen o inzerci ale i o provázanosti médií (Alarm, HN), SHČMS a některých inzerentů (např.VPO). O serveru Požáry.cz se všeobecně ví že je v nelibosti u nejvyšších představitelů HZS ČR a to také moc nepomáhá. Například i takový gigant jako je americký Firehouse nevydává časopis ale jen jakousi ročenku, tedy shrnutí toho nejlepšího ze serveru. Očekávat že si každý SDH objedná pro sbor 1-2 výtisky je nereálné, všichni víme jak na tom většinou sbory jsou, a HZS je zase nevezme kvůli výše uvedenému. Prostě peníze ,peníze a zase jen peníze. Taková je doba. Neberte to jako vymlouvání, velmi ráda bych se na něčem podobném podílel, má to ale mnoho háčků. A prozatím nám dává dost zabrat provoz serveru, který není ani zdaleka na takové úrovni na jaké bych ho chtěl mít. Možná by se dalo uvažovat o čtvrtletníku, uvidíme co se dá dělat.L.Samecšéfredaktor
-
Příspěvek od Hlinka Tadeáš » 12.05.2008 15:18
Zdravim nevim jaka by byla sance ziskat popularitu casopisu pozary ale myslim si ze mala by mohla bejt zeptejte se hasicu kolem sebe jakej maj nazor na Alarm revue a na hasicsky noviny.a myslim ze je uspech skoro jasnej vzdyt vetsina lidi rika ze si tyto casopisy uz neobjedna vzdyt to je hrozne-sama reklama,sport a nic o pozarech.a noviny to je zas sama reklama a nioc zajimaveho.ty reklamy znicily tento casopis a i ty noviny.je pravdas ze jhe to o velkejch nakladech a ta reklama ten casopis financuje ale kcemu je financovani kdyz ten casopis se uz neda cist a lidi jen nadavaj.
-
Jo to by možná nebyl zase tak špatný nápad.Ale chtělo by to hodně stránek a málo reklamy.Plakáty to je super nápad to tam opravdu chybí!Např plakát třeba techniky(některé CAS) nebo třeba hasičů při zásahu...Já pevne doufám v to že by se zájemců o takový časopis našlo hodně.
-
Soptik:no to je přesne to,co sem rikal,takhle zaniklo již hodně časáku,je jasny,že tam reklama bejt musy,ale jak sem psal,vyhradit ji oboustranou A4 nekde nakonci časáku a jinak mezi články dávat reklamu jen na hasičský věci,ale to taky nesmí bejt přehnaný!!!jinak k plakatum:ještě sem se nesetkal s žádným plakátem s hasičskou tématikou,je to škoda,ted si budu nechávat udělat v reklamní agentuře,jen mam takovejch skvělejch fotek,že nevím kterou nechat udělat jako plakat....
-
Já být Tebou tak mám favorita naprosto jasného... Nejhezčí hasiškou fotku kterou jsem snad kdy viděl tak je fotka č. g8662 !!! Je to opravdu skvělá fotka a myslím si že by to byl nádherný plakát. Dále jsou ještě pěkné fotky g12119, g12116 ale je jich daleko víc... Hodně pěkné fotky má na stránkách (http://www.hzs-zlkraje.cz) pan kpt. Mitáček. Ty nejlepší od něj mám stáhlé na hadru tak kdyby jsi měl zájem můžu Ti několik poslat?!
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:18
Sám za sebe musím říci, že mi papírová verze požárů nechybí. Nejsem si jistý, zda by o papírový časopis byl zájem, ve svém okolí o nějaké masové potřebě takovéhoto titulu spíše pochybuju. Naprostá většina SDHáček (alespoň ty které znám) o žádný časopis mít zájem nebude, u HZS si to netroufám odhadovat. Já se přimlouvám za to, aby se spíše pracovalo na zkvalitnění internetové podoby Požáry.cz, třeba na rozšíření okruhu přispěvovatelů na další kraje v ČR, než se pouštět do něčeho nového, navíc s velice nejistým výsledkem.P.S.: Za jeden z nějvětších kladů serveru považuji možnost diskuse a to na papíře jaksi nejde.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
Tak nejak.
-
S.K. má možná pravdu fórum je tu hodně důležité ale myslím že třeba 4 časopisy do roka by se určitě na trhu uplatnily... Nevím
-
máš uplnou pravdu,ohražovat se tím,že SDHáčka nebo HZSka by to nekupovali,to je hovadina,protože proč to vnucovat sborum?to je jasny,že to nekoupěj,at si to koupí každewj člen sám,uvědomte si,že právě proto,že časopisy jako HR ; HN ;AR atp.. jsou na hrozne urovni,tak prave proto,by je mel časopis "požáry" trumfnout a později snad i nadobro odstranit z trhu,a pokud by to bylo minimálně tak kvalitně zpracovaný,jako je tenhle server,tak by to určitě mělo popularitu,uvědomte si,že sem nechoděj jen hasiči,ale i lidi,který to zajímá apod..nebylo by na škodu,kdyby bylo v každé větši trafice možnost si výtisky objednat či předplatit např.online.Co se týče toho fora,tak to jsou výmluvy,to je holej nesmysl,podstatou časopisu je,aby ho někdo četl,když si k tomu chce psát komentáře,at si je tam píše tužkou

-
Jak řekl pan Říha, kdyby to bylo na úrovni těchto stránek nebyl by to dle mého názoru vůbec žádný problém! Vždyt se podívejte na jaké úrovní jsou časopisy na toto téma-mizivé, nedá se to číst! Tyto stránky navštěvuje dostatek lidí na to aby se informace o případném časopise dostatečně rozšířili a tím si získali potenciální zákazníky, at už mezi hasiči (jak HZS tak SDH a podnikové), nebo záchranáři, tak třeba mezi podnikateli obchodující v tomto oboru, nebo jen prostě těmi které to zajímá. Důvodů proč by byl populárnější než stávající časopisy na trhu je hodně, např. by to byl časopis konečně na úrovni, měl by zázemí těchto stránek, byli by v něm nové věci (třeba již zminované plakáty, podrobné články o velkých požárech, rozhovory s hasičema aj.).Myslím si že kdyby se začal vydávat třeba 1 za čtvrt roku a třeba snad postupem času častěji že by měl opravdu velkou šanci se uplatnit, vždyt dosud nic na takové úrovni jako by mohl být tento časopis není a podle mě něco takového chybí...To je můj názor čekám na Vaše reakce,s pozdravem T.Bártek
-
Příspěvek od milan kott » 12.05.2008 15:18
diki ze jaste se ozvali na prispevek o casopisu pozary s vetsinou nadsenim.proste bych vam rekl ze casopis neni jak ste rikali spatna vec ale jediny zpusob jak ho vydat je SPONZOR tak moc dekuji jestli by se nenasel nekdo kdo by treba i sponzoroval tisk casopisu.-)
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz