Historická technika
Chcel by som zistiť z ktorého roku je has. motorová striekačka, ktorú máme v zbore, ale neviem ako pridať fotky, podľa ktorých by sa dala možno identifikovať. Mám zaslať tieto k Vám na mail (na aký konkrétne).
Ďakujem
Historická technika
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
- Viliam Benkovský
- Viliam Benkovský
Příspěvek od Viliam Benkovský » 12.05.2008 15:26
Historická technika
Aby som upresnil, je to mot. striekačka s motorom SELVE (asi francúzsky), čerpadlo aj jednotlivé diely (budíky a tak) vyrobil Richard Herold, Feuerlöschgeräle Fabrik, Komotau, ČSR. Striekačka je ťahaná na dvojkolesovom podvozku, kolesá sú drevené (loukoťové) - odhadoval by som koniec 20-tych rokov bola podľa štítku dodaná pre Leopolda Reisz a syn, Trnava, ktorí vlastnili Trnavský cukrovar. Rád by som doplnil aj fotky, ale neviem ich sem pridať. Kto by mi poradil, na koho (odborníka v hist. hasič. technike) by som sa mal obrátiť. Inak je plne fuknčná!
Ďakujem
Aby som upresnil, je to mot. striekačka s motorom SELVE (asi francúzsky), čerpadlo aj jednotlivé diely (budíky a tak) vyrobil Richard Herold, Feuerlöschgeräle Fabrik, Komotau, ČSR. Striekačka je ťahaná na dvojkolesovom podvozku, kolesá sú drevené (loukoťové) - odhadoval by som koniec 20-tych rokov bola podľa štítku dodaná pre Leopolda Reisz a syn, Trnava, ktorí vlastnili Trnavský cukrovar. Rád by som doplnil aj fotky, ale neviem ich sem pridať. Kto by mi poradil, na koho (odborníka v hist. hasič. technike) by som sa mal obrátiť. Inak je plne fuknčná!
Ďakujem
-
Příspěvek od Rudolf Windisch » 12.05.2008 15:26
Re: Historiská technika
Firma Herold Komotau byla firma v dnešním Chomutově což je naše okresní město. Mám nějaké fotky techniky, sice převážně z firmy Flader, která byla 10 km od nás, ale pokud je možné aby jsi mi poslal fotku Vaší stříkačky na mail hasici2003@tiscali.cz, podívám se jestli by nešlo něco zjistit.
Firma Herold Komotau byla firma v dnešním Chomutově což je naše okresní město. Mám nějaké fotky techniky, sice převážně z firmy Flader, která byla 10 km od nás, ale pokud je možné aby jsi mi poslal fotku Vaší stříkačky na mail hasici2003@tiscali.cz, podívám se jestli by nešlo něco zjistit.
-
Příspěvek od Martin Dalecký » 12.05.2008 15:26
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti