Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Martin Pomykal
Příspěvek
od Martin Pomykal » 12.05.2008 15:25
..
jo to mám teda

ale tak jako hasiči jsou můj život .. já bych pro ně udělal cokoli..ale tak snad se mipodaří dostat se až na profesionáli

jo já jsem Martin
-
Vladislav Prášek
Příspěvek
od Vladislav Prášek » 12.05.2008 15:25
Požár stohu
Zdravím Vás všechny, a převážně tebe Jiříku

Co se týče sobotního požáru stohu nad Kuželovem, je to druhý požár stohu u kterého jsme zasahovali. Požár byl vyhlášek něco po 19 hodině večerní. Zúčasnilo se celkem 4 jednotky (HZS Veselí nad Moravou, SDH Kuželov, SDH Hrubá Vrbka 2 týmy, SDH velká nad Veličkou) Požár byl uhašen jednotkou SDH Hrubá Vrbka prvním týmem, který lokalizoval požár a předešel větším škodám tím, že víceméně to utloukli lopatama a po příjezdu další techniky to druhý tým z hrubé vrbky jen skropil vodou. Pak následovalo oddělení slámy která byla hasena od stohu traktorem s pluhama a následovalo další pokropení této vrstvy s tím aby se předešlo dalšímu možnému vzplátí této vrstvy. Jednotky se na místě zdrželi cca 1 - 1,5 hodiny.
-
Vladislav Prášek
Příspěvek
od Vladislav Prášek » 12.05.2008 15:25
požár stohu
A co se týče požáru stohu na začátku 2.12. 2007 (neděle) tak ten byl mezi Hrubou Vrbkou a Velkou nad Veličkou. Požár byl vyhlášen ve 12:07. Požár byl hluboko v poli, kde byl problém se k němu vůbec dostat. Zůčasnili se jej jednotky: SDH Hrubá Vrbka 2 jednotky, SDH Lipov, SDH Velká nad Veličkou, HZS Veselí nad Moravou. Terén byl hodně podmáčený, takže jediná jednotka z Hrubé Vrbky s cisternou se k požáru dostala. Jednotka z velké nad veličkou zapadla v cestě a následně museli všechnu vodu vystříkat aby se odtamtud dostali. jedotka z Lipova a HZS zůstali na silnici a ani se tam nepouštěli. velitel zásahu lokalizoval požár a dal jasné instrukce k tomu by se to nechalo a jen pohlídalo aby to něco neudělalo (Stejně nemělo co jelikož bylo popršené a všechno promočené) Požár způsobili dvě nezletilé osoby z Velké nad Veličkou.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“