nová tvář
Takže nová úprava mně připadá poněkud méně přehledná, je tam spousta nadpisů, odkazů, sloupců, všechno je to v rozlišení 1024x768 dosti malinké, a to mám tady monitor 21".
Tohle mně ale nijak nevadí, přeci nebudu plakat nad tím, že dnes někde něco nenajdu, co tam bylo včera.
Stačí přeci si to chvíli prohlížet a orientace je bez problémů i pro průměrně blbého občana.
Ale trochu víc mi třeba vadí ty světle hnědé nadpisy v kombinaci s šedým písmem - třeba v diskuzi.
Nečte se mi to moc dobře, a tak si buď zvětším velikost textu, anebo v nouzi snížím rozlišení na 800x600, ale pak musím posuvníkovat.
Taky pomůže trochu zvýšit kontrast monitoru.
A když pak odsud odcházím, musím nastavení vrátit zpět.
Nejsem však zas tak lenivý, abych tohle nemohl absolvovat, a bez reptání se přizpůsobím
Design ?
Napadá vás něco, co bychom na serveru POŽÁRY.cz měli udělat?
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
J P
Zkus používat alternativní prohlížeč (pokud už tak nečiníš). Třeba u Opery lze zvětšovat zobrazení pouhým klofáním + a - a není třeba něco štrachat v nastavení prohlížeče, jako u MSIE, kde to pak stejně nefunguje. Opera je zdarma, kompletním počeštěním a bez reklam (už asi měsíc, hi).
Zkus používat alternativní prohlížeč (pokud už tak nečiníš). Třeba u Opery lze zvětšovat zobrazení pouhým klofáním + a - a není třeba něco štrachat v nastavení prohlížeče, jako u MSIE, kde to pak stejně nefunguje. Opera je zdarma, kompletním počeštěním a bez reklam (už asi měsíc, hi).
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:18
re J P
Jojo, liška je taky dobrá. A zdarma a v češtině. MSIE už nechci ani vidět a kdyby mě banka tvrdošíjně nenutila ho používat pro platební operace (paradoxně nejblbější a nejděravější prohlížeč v této a jakékoliv jiné galaxii), tak ho nezapnu, jak je rok dlouhej...
Jojo, liška je taky dobrá. A zdarma a v češtině. MSIE už nechci ani vidět a kdyby mě banka tvrdošíjně nenutila ho používat pro platební operace (paradoxně nejblbější a nejděravější prohlížeč v této a jakékoliv jiné galaxii), tak ho nezapnu, jak je rok dlouhej...
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Příspěvek od Herman » 12.05.2008 15:18
Nevím nevím
Ten novej design je alespoň pro mě špatně čitelnej.Na to rozložení článků si určitě zvyknu,ale písmenka jsou mrňavý,málo kontrastní,takže na to čumím jako Žižka na telefon.A zvětšovat si stánku a potom ji neustále posouvat doleva a doprava se mi nechce.Jsem holt moc línej.
Ten novej design je alespoň pro mě špatně čitelnej.Na to rozložení článků si určitě zvyknu,ale písmenka jsou mrňavý,málo kontrastní,takže na to čumím jako Žižka na telefon.A zvětšovat si stánku a potom ji neustále posouvat doleva a doprava se mi nechce.Jsem holt moc línej.
-
Příspěvek od J P » 12.05.2008 15:18
(ne)vyhledávání
Vyhledávač mně poněkud překvapil, když na zadání "předchůdce" vyplivl, že "predchudce" se nikde nevyskytuje. Na zadání "PZ 4" vrátil pouze "pz", samozřejmě nenašel.
Pevně doufám, že bude možno při psaní i vyhledávání použít diakritiku a že to bude fungovat.
A Herman má pravdu, i já to vidím jako hůř čitelné ze stejných důvodů. Ne že by se to číst nedalo, ale dost se tím namáhá zrak.
Vyhledávač mně poněkud překvapil, když na zadání "předchůdce" vyplivl, že "predchudce" se nikde nevyskytuje. Na zadání "PZ 4" vrátil pouze "pz", samozřejmě nenašel.
Pevně doufám, že bude možno při psaní i vyhledávání použít diakritiku a že to bude fungovat.
A Herman má pravdu, i já to vidím jako hůř čitelné ze stejných důvodů. Ne že by se to číst nedalo, ale dost se tím namáhá zrak.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky