Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Vojta895
Příspěvek
od Vojta895 » 14.09.2026 14:50
Věčnej_remcal píše: ↑09.09.2026 08:24
papun píše: ↑08.09.2026 12:01
Zdar, pokud chci pořídit DA na dotace s aktuální výzvy, tak se uvede konkrétní značka vozu a cena dle nastavbare?
No a pokud hledám vhodné auto, tak se vybere auto někde u dealera a potom najdu nastavbare? Nebo nastavbar který dělá třeba Ford mi to celé zařídí? Děkuji za radu.
Jak už bylo napsáno, vybrat si vyloženě podvozek v rámci dotace nelze, ale co rozhodně lze je dobře si specifikovat technické podmínky pro výběrové řízení. Zde se dá navolit např. jakou max délku a výšku smí vozidlo mít (aby se Vám vešlo do stání), u nás jsem řešil světlou výšku (zadní část parkuje nad schodem). Zároveň je to zakázka malého rozsahu, tzn. že nemusí Vaše obec vypisovat otevřené výběrové řízení, ale obec osloví minimálně tři dodavatele.
Bojím se, že to nelze, v pokynech k vyplnění technických podmínek se uvádí: "Veškeré technické parametry musí být zapracovány přímo v těchto technických podmínkách. Další doplňující technické podmínky uvedené pouze v zadávací dokumentaci veřejné zakázky jsou nepřípustné."
Taky mě to hodilo vidle do plánů. To musím čekat a ž co mě kdo nabídne a doufat, že to bude podle mých představ?
-
Ondřej Janeček
Příspěvek
od Ondřej Janeček » 14.09.2026 17:43
No v zadávací dokumentaci pro výběrové řízení už to opravdu řešit nejde, ale je nutné vše řešit v technických podmínkách. Ani zde není možné uvést konkrétní značky například vybavení, ale musíš to specifikovat technickými parametry tak, aby to vyhrál ten kdo chceš. U CAS se takto dali specifikovat někteří dodavatelé podvozku. Do těch technických podmínek lze specifikovat i věci, které v nich běžně nejsou. My jsme takto řešili u CAS nějaké nestandardní vybavení a rozložení ve skříních. Bylo to pak o tom, že mi volali z GŘ a já jsme si musel obhájit proč to chci zrovna takhle. Dokonce vím i o jednotkách, které nakupovali DA z dotace a v nákladovém prostoru měli výsuv, takže i to lze ale bude nutné zvolit vhodnou formulaci.
-
papun
Příspěvek
od papun » 14.09.2026 18:50
Uvedu zase určitou situaci. Když napíšu do toho prvního papíru, že chci délku 5,5 m. A ono nakonec auto bude mít 5,6 m tak mám problém? Nebo můžu napsat, že auto musí být v rozsahu délky 5 až 5,8 m.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“