Ahoj všem,
mám dotaz, zda může velitel jednotky mít školení i na strojníka a být veden zároveň i jako jeden ze strojníků v jednotce. Nemyslím tím funkci u zásahu, tam je to jasné, buď je strojník nebo velitel. Jde mi čistě o metodickou věc, zda řádně proškolený velitel jednotky může být i řádně proškoleným strojníkem jednotky.
Dík za reakce
Velitel jednotky - kumulace funkcí - strojník
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Velitel jednotky - kumulace funkcí - strojník
Příspěvek od petr96jsdh » 25.03.2025 11:14
Ahoj, ano může být je běžné, že v jednotce jsou kluci kteří jsou VD, strojník, NDT, Obsluha MPŘ , atd .
-
Příspěvek od Otto Novotný » 25.03.2025 11:34
A proč by nemohl? Náš velitel má rovněž platné osvědčení na strojníka. Střídáme se v řízení jednotky v případě neúčasti jednoho z nás.pa03vel píše: ↑25.03.2025 10:48Ahoj všem,
mám dotaz, zda může velitel jednotky mít školení i na strojníka a být veden zároveň i jako jeden ze strojníků v jednotce. Nemyslím tím funkci u zásahu, tam je to jasné, buď je strojník nebo velitel. Jde mi čistě o metodickou věc, zda řádně proškolený velitel jednotky může být i řádně proškoleným strojníkem jednotky.
Dík za reakce
-
Příspěvek od Jan Sládek » 25.03.2025 12:34
Muže, i já to tak mám, jen s tím nesmíš počítat v rámci funkcí v jednotce, prostě máš nějaky minimální počet velitelů , strojníků, hasičů, tak tam už musiš mít přesně rozdělěny kdo co dělápa03vel píše: ↑25.03.2025 10:48Ahoj všem,
Dík za reakce
-
Příspěvek od ogarazdediny » 25.03.2025 16:38
Taky dělám VJ a když náhodou nemůže některý strojník tak jede VD jako velitel a já jako strojník. Normálně i v Port.all mám obě osvědčení. Jen jak už tu bylo psané-v Port.all si buď velitel nebo strojník, nelze oboje.
-
Příspěvek od ŠindyKV » 26.03.2025 20:09
Běžná věc
u nás v JPO III je z 16.členů 11 strojníků (S-40). Všichni velitelé jsou i strojníci + NDT + MŘP + AED + VUP. 2 VD jsou zároveň T-OOB, další VD má TCHS atd.. Když je člen aktivní a má zájem není problém ať má kurz na vše. Hasič u nás musí být multifunkční a znát základy všeho. Néjen sednout za volant a dojet z A do B.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky